Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

1. Zahájeno uživatelem ToVos,

Zdravím. Řeším zapojení GPS lokátor – TKSTAR do Octavia 3 RS DSG 2.0 TSI. Proud není problém, ten natáhnu z pojistek. Tento lokátor má, ale i funkci dálkového zastavení. Návod říká, připojit relé rozpojující obvod na palivové čerpadlo. Návod na obsluhu auta, ale varuje, před vyjetím nádrže do sucha (může dojít k poškození motoru). Popravdě se mi do odpojování palivového čerpadla moc nechce. Relé přeruší obvod, ale nenapadá mě, co přerušit, aby auto bezpečně zastavilo a nedošlo k poškození motoru anebo zablokování třeba brzd, volantu atd. Díky za jakoukoli radu nebo uklidnění, že čerpadlo je dobrou cestou.

2. Zahájeno uživatelem boban1108,

Zdravím. Někde jsem četl, že OIII RS má osvětlené kliky. Vnější, nebo vnitřní? Jde to dodělat u OIII elegance?

3. Zahájeno uživatelem Trisy89,

Ahoj borci, mám OIII RS combi po faceliftu. Vzadu to má ty LED světla. Po nastartování se mi teď občas stává, že mi auto hlásí zkontrolujte pravé zadní brzdové světlo. Problém je, že občas svítí a vůbec to nehlásí a občas nesvítí a hlásí to. V manuálu mám pouze výměnu žárovek v těch starých typech světel, ale nikde nevidím návod na výměnu v těch nových LED světlech. Zajímalo by mě tedy, jestli se vůbec ta brzdová žárovka dá vyměnit, nebo je to všechno jako led modul a musí se kvůli tomu měnit celé světlo??? Nebo by to mohl být jen špatný kontakt, když to někdy jde a někdy ne? Neměl jste někdo stejný problém?

4. Ahoj, mám takový problém. Hrál jsem si s kódováním (Car Scanner) a nějak se mi pokazila stropní lampička. Při odemčení se stropní pampicka rozsvítí. Po chcipnuti motoru, a otevření dveří se lampička nerozsviti. (Spínače ve dveřích jsou OK - na maxidotu se ukážou otevřené dveře) Octavia 3 2018 Máte nějaké nápady jak to dokodovat? Mám i VCDS, ale nic jsem tam nenašel...

5. Zahájeno uživatelem kosumberak,

Ahoj, má prosím někdo zkušenosti s dálkovým nastartováním auta kvůli předehřátí auta v zimě? Dodělání Webasta mi v Liberci nacenili na 36tis s DPH Druhá možnost je autoalarm Pandora - ten krom alarmu umí na dálku nastartovat auto https://www.carsecurity.cz/pandora-smart-gsmgps-autoalarm/ cena 19 600 s DPH Ale nejsem si jistý tou Pandorou... co když přestanou vyvíjet aplikaci apod, bojím se podpory. Je ještě nějaká možnost?

6. Zahájeno uživatelem Sumrak83,

Zdravím vás mám Octaviu 3 pred fl a zaujalo ma na fl verzii po vypnutí kľúča ta tabuľka asi jazdné výkony dá sa to nastaviť aj do pred fl verzie?

7. Zahájeno uživatelem Romaxik,

DD, věděl by někdo zapojení konektoru vypínače "Auto Start/Stop" ten co je u řadící páky u O3 1.4 110KW 2017? Díky

• 1 odpověď
    • 1,5tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Mates73,

Nemáte náhodou někdo zkušenost na Octavii 3, naskočí hláška : porucha stěračů a zároveň přestane fungovat komplet celý volant( tempomat,stěrače,blikače,klakson).Předem díky za odezvu.

9. Zkoušel někdo dávat origo led lampičky do zrcátek na před fl??Jsou totožné jako na žárovku?Neví někdo jaký je tam konektor??

10. Zdravím všetkých Octavia-kov a prosím Vás o pomoc... Ako je už v názve uvedené mám problém so svojou Octavkou a konkrétne sa jedná o 1.6 tdi cr, ročník 2013... Problém sa prejavuje pri štarte a síce pri otočení klúča do polohy 1 sa rozsvietia kontrolky ESP, Lane asist, kontrola tlaku v pneumatikách... nie vždy sa to stane... ale keď k tomu dôjde nedovolí mi naštartovať... niekedy štartujem na 20 krát... niekedy na prvý... hlášky z wag davam do prílohy... počas jazdy problémy žiadne ide len o to či sa to pred startom prejaví alebo nie... prípadne ak sa tu nachádza nejaký mechanik zo skody ktorý by sa mi na to pozrel som ochotný zaplatiť... som objednaný do…

11. Zahájeno uživatelem Mar92,

Ahoj Nesetkal jste se někdo s touto chybou u O3 po faceliftu?(2017) 13679104 - Local Data Bus U10BA 00 [009] No Communication [PreCrash LIN no communication] Komplet výpis momentálně nemám, ale ostatní jednotky jsou až na hlášení žárovek čisté. V autě už se dříve pár lidí vrtalo, tak nevím jestli je jednotka vůbec správně kodovaná.. 3Q0 959 655 BK Kodování 98FCC000000000005C5400CC000800000065 Pre-crash data 60 00 00 60 E0 00 00 00 00 DF 00 C0 00 60 A8 00 00 03 Díky za každou radu

12. Zahájeno uživatelem lub121,

Dobrý den, při startování se mi zobrazuje hláška "závada sdružené přístroje", a při jízdě misto ujetých trip km (vpravo dole) se zobrazuje "CHYBA". V servisu se dělala diagnostika a bylo mi řečeno, že je bohužel nutná výměna, která by stála kolem 27 000,-. Nevíte o nějakém levnějším řešení? 27 000,- mi přijde celkem dost na to, že se zobrazuje pouze chybová hláška a jinak žádné jiné problémy nejsou. Díky Škoda Octavia III 2.0 TDI 2013

13. Zahájeno uživatelem Alojs332,

Zdravim, Pred par dny mi v me Octavii mk3 (2019) menili EFB baterii z duvodu problemu se startovanim. Po vymene startuje v poradku nicmene start-stop stale hlasi "vysoka potreba energie pro vozidlo". Ackoliv tento system nemam rad, trapi me ze nefunguje. Baterie ma 12.84V pri nastartovanem motoru 14.8, dnes jsem absolovoval 1300km dlouhou jizdu a ani jednou se system neaktivoval. Je mozne ze pri vymene baterie mohli technici neco poskodit? Jeste pred tydnem vse fungovalo tak jak ma, nehlede na to ze akumulator jiz byl pred smrti. Napadlo me zda-li se system nevypina kdyz je venku prilis nizka teplota? U druheho auta funguje i v mrazech nicmene se jedna o SUP …

14. Zahájeno uživatelem Mykabula,

Zdravím všechny, aktuálně řeším problém na Octavii 3 1,8TSI r.v.2015. Při startování jsem si všiml, že baterie má problém roztočit starter. Přisuzoval jsem to baterii, která je ještě původní, ale po změření odběru v klidovém stavu jsem naměřil cca 166mA, což je dle toho co jsem se dočetl příliš. S jinou baterií je odběr stejně vysoký. Zkoušel jsem vytahovat pojistku jednu po druhé a kontrolovat, zda se odběr nesníží. Snížil se jen v případě, že jsem vytáhl 7,5A pojistku pro řídící jednotku ABS, ESP a řídící jednotku motoru - hodnota spadla na 3mA. Párkrát se mi stalo, že po odpojení a opětovném připojení baterie s měřákem sama spadla hodnota klidového odběru na zmíně…

15. Zahájeno uživatelem jjurda,

Dobrý den, měl bych dotaz, pořídil jsem si octavii 3, ale trochu jsem zapomněl zkouknout páčky volantu a zřejmě díky "výbavě" active plus na páčkách není přepínání palubního počítače - spotřeba, dojezd, rychlost.. Mám pravou /i levou/ páčku bez těch bočních tlačítek, tudíž na displayi mi svítí jen ukazatel teploty, vím že u fabie jsem si přepínal mezi stavy dojezd km, průměrnou rychlost, průměrnou spotřebu, aktuální spotřebu... v manuálu jsem se dočetl, že to mít nemusí. Můj dotaz je tedy - je možné si doobjednat multifunkční páčky s těmito vlastnostmi a nechat je vyměnit? Nebo když nejsou funkce na páčkách volantu, tak nejsou ani v systému =>…

16. Zahájeno uživatelem mikeecze,

Zdravím, před nějakou dobou jsem na Octavii III rv. 2015 dodělával elektricky sklopná zrcátka. Toto zahrnovalo výměnu zrcátek, dveřních jednotek za 5Q4959592E + 5Q4959593E a ovladače zrcátek. Po nakódování vše fungovalo korektně, zrcátka se sklápěla, pohyb skel nebyl prohozený... v horkých letních dnech jsem však zjistil že pravé zadní okno má prohozené stahování. Stahuje se tedy pohybem ovladače nahoru a vytahuje pohybem dolů. Zkoušel jsem znovu všechna okna kalibrovat přes VCDS ale nic z toho nepomohlo. Přepokládám že problém je způsoben softwarem v dveřních jednotkách. Pomohlo by pouze flashnutí správného firmwaru pro Škodu do těchto jed…

17. Zahájeno uživatelem Lucasse,

Před nějakou dobou jsem vyměňoval osvětlení SPZ za LEDky. Osvětlení je oproti standardu intenzivnější a tak by mě zajímalo, zda jde osvětlení softwarově trochu ztlumit? Popř. nebude to mít na LEDky negativní vliv? Ale co mě trápí je fakt, že když jsem sundával původní žárovkové osvětlení tak kovový zobáček, který drží osvětlení na místě se uvolnil a zapadl tak, že už jsem ho jednoduše nemohl vytáhnout. Jelikož jsem tenkrát spěchal, zaklapl jsem LEDky a už to neřešil. Teď mi tam při jízdě vzadu začlo něco drnčet a mám takový tušení, že by to právě mohl být zmiňovaný zobáček původního osvětlení, který tam někde v mezeře lítá. Tak nastává otázka jak to jednoduše vydělat…

18. Zahájeno uživatelem Wojnar,

Zdravím, vrtá mi hlavou jak fungují přední stěrače. Předpokládám, že je to klasický klikový mechanismus, který převádí jednosměrný točivý pohyb na kývavý s přesně danými krajními polohami danými geometrii klikového mechanismu. Jak je tedy možné, že pokud mi stěrače při stírání kmitají mezi dvěma krajními polohami tak při zaparkování zajedou mimo tu krajní polohu? Je tam ještě jeden motor/servo, který celý mechanismus pootočí/posune? Předem doplňuji, že vím proč se tak děje jen nevím jak.

19. Zdravím, než půjdu auto dát kvůli dle mého názoru prkotiny, tak se radši zeptám zda-li někdo neporadí. Stává se 2x do roka, že na palubovce se mi objeví kontrolka a hláška viz. screen, že mám zkontrolovat směrovky přívěs vlevo a poté vpravo. Přívěs nemám a nikdy jsem neměl zapojený. Napadá prosím někoho, co by to mohlo způsobovat? Půl roku zpátky se mi tato kontrolka rozsvítila, opětovně jsem tomu nevěnoval pozornost, protože jsem předpokládal, že po čase zmizí a ejhle! Autobaterie byla kaput. Koupil jsem novou a za půl roku se objevila kontrolka znovu. Baterie byla téměř vybitá (jezdím krátké trasy do práce 2 km a byl jsem poučen o čas…

20. Zahájeno uživatelem Vladimír Kalandra,

Zdravím všechny. Na octavii mi vyskakuje stále na klimaatizaci tato chyba: 1048835 - Omezení funkce rídicí jednotkou motoru P1719 00 [009] - - Potvrzeno - Testováno od smazání pam?ti info o závad?: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 6 Frekvence závad: 1 Po?ítadlo reset?: 38 Kilometry: 195833 km Datum: 2019.11.03 ?as: 15:14:27 Nap?tí svorky 30: 13.8 V P?ídavné vzduchové topení: stup?ovité-Uvoln?ní provozu p?ídavného t…

21. Zahájeno uživatelem 3.6 V6,

Ahoj, moc prosím o pomoc, mám O3 2013 ambition, cize de facto základ :) a rád bych dodělal MF volant, a zadní okna do elektriky. Volant s MF z faceliftu, jsem již namontoval (Bude mě stačit, aby alespon ovladalo radio - hlasitost a prepinani stanic). Vyměnil jsem GW MQB Low (5Q0907530D) za High (5Q0907530T) ale ocividne nepodporuje tempomat (.. At se kodovalo jak koliv, zkouselo cokoliv, proste az po odkodovani tempomatu s RJ jednotky motoru byl pak vypis s diag vše OK. Neumite mi prosim poradit, jesti zkusit index AA, AC, AF, AJ, AM nebo F ? Moc děkuji předem

22. Zahájeno uživatelem tateco,

Zdravím chcem sa opýtať hlasi mi chybu senzora AFS vzadu v ľavo aké sú poruchy dá sa snímač opraviť poprípade čo mimo neho môže zapríčiniť nefunkčnosť. Ešte som to nerozoberal najprv som chcel vedieť čo hľadať.

23. Zahájeno uživatelem cz921172,

Dokáže prosím někdo vypnout asistenta rozjezdu do kopce u poslední O3FL?

24. Zahájeno uživatelem Sumrak83,

Zdravim po pripojení privesneho vozíka mi vyskočí hláška skontrolujte ľavé koncové svetlo príves vozíka. A svetlo svieti. Prvý raz som si to všimol na STK keď kontroloval zásuvku. Ťažné je originál od výroby z bajonetovou guľov.

25. Zahájeno uživatelem Talo77,

Caute.Prestalo vyhrievat zadne okno.Poistka ok,relatko cvaka. Co by som mal kde este mrknut ako laik?

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.