Motor 1.6 TDI CR
175 témat v tomto fóru
-
Při výměně oleje po 15000 km vyteklo necelých 7 litrů. Původně bylo nalito 5 litru, chladící kapalina neubývá. Najeto je 180000 km. Neví někdo čím to může být, než pojedu do servisu.
-
- 14 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, Mám takový dotaz dneska jsem si poprvé všiml zvýšených otáček na volnoběh po nastartování. Je to běžné když je venku zima (4°C) a motor není zahřátý ? (Otáčky 1000ot./min)
-
-
- 41 odpovědí
- 23,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych se poradit, zda se u tohoto motoru někdo s tímto nesetkal. Mám motor 1.6 TDI 85 kw rok 2019 najeto cca 170 000km. Začalo se mi dít asi 2 týdny zpět, a to že po zahřátí cca po 15 km se mi při zátahu přidání plynu kolem 1800 otáček ozývá takové cvakání je jedno jakou rychlost mám zařazenou, motor jakoby hůř jde za plynem. Vysledoval jsem jakmile došlo k regeneraci zvuky přestaly. Za studena se to neprojevuje. Už jsem byl v servisu tam po diagnostice (chyba v diagnostice žádná) nic nenašly, projížděl jsem i s nimi, ale zvuk se zrovna projevoval nepatrně. Děje se to pouze za jízdy, na volnoběh při vytočení ne. Do nafty jsem přidal čistič vstřiků a palivové so…
-
- 0 odpovědí
- 600 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, Koupil jsem škoda Octavia 2020. Chci se zeptat, už jsem ujel cca 1000 km a na palubním počítači mi to furt ukazuje množství ADBlue na 10000km. Kdy začne ukazovat jiný dojezd nebo myslíte že mám nejaky problém a ADblue to nedává?? Děkuji za rady
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím můžete mi poradit 🙏 dnes se mi rozsvítila kontrolka AdBlue, na nejbližší benzině jsem ho dotankovala, vešlo se necelých 8l, ale stále kontrolka svítí 🙈
-
-
- 8 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, Octavia r.v. 2014, najeto 230t. Všiml jsem si, že při jízdě na dálnici mi zvláštně stoupá okamžitá spotřeba, např. jedu na dálnici na rovný úsek, zapnu tempomat, rychlost lehce přes 130, spotřeba kolem 5.5. Najednou se začne zvedat až k 7-8 l a drží tam, dokud trochu nezvolním, třeba chvilku na volnoběh. Pak, když zase zapnu tempomat, je spotřeba zase v normálu, ale po chvilce se začne zvedat. V průměru jedu tak o litr na sto vic, než dříve. Řekl bych, že to začalo po výměně rozvodů. Začala se pak ztrácet voda, pak jsme zjistili, že tekl chladič sání. Po chvíli se ale voda ztrácela pořád. Nakonec před 3 týdny výměna děravého chladiče. Od té doby jsme jen…
-
- 3 odpovědi
- 788 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Hezký den, zajímalo by mě,zda se někdo z vás setkal s problémem hluku způsobeného podtlakovým čerpadlem. Na lince péče o zákazníka i v servisu mi sdělili, že hluky nad 1500 otáček jsou způsobeny konstrukcí vozu, požadavky na minimalizaci emisí a mají přímou souvislost s tímto dílem. Výměna by nic nevyřešila. Proto by mě zajímalo,zda mám problémy jen já, nebo se s podobnými projevy setkal i někdo jiný, případně jestli se mu podařilo hlučnost odstranit. Díky Odesláno z mého SM-A510F pomocí Tapatalk
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, nedokázal by někdo poradit, vyskakuje mi periodicky chyba motoru po smazání každých cca 300km u O3 1,6 66kw 2016. Vyměněna sonda nepomohlo, kontrola hadiček, el vedení, nic jsem nikde nenašel, to ale netvrdím, že tam někde něco může být. Auto po vyskočení chyby jede normálně necuká, startuje, jediné co je tak se trochu zvedne spotřeba PHM. Kdyby nesvítila ta chyba, tak není znát, že se někde něco v motoru děje. Při pročítání různých fór je toto častá závada, kde rada končí výměnou sondy, ale zde to nepomohlo. Díky za názory. Jirka. Log-TMBJF7NE3G0146063-1.txt
-
-
- 22 odpovědí
- 19,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
vim že je to asi blbě slyšel a i se to blbě popisuj, ale z ničeho nic mi začal motor rámusit....taková ddddddddd na pozadí a jde to od rozvodů. Když se trochu přitlačí v přední vrchní části na kryt tak se to ještě znásobí. Výkone , spotřeba atd jsou OK, vstřiky za studena minimální korekce, prostě bejt hluchej, tak o ničem nevím. Rozvody jsou dělaný před 15 měsíci včetně pumy, od té doby najeto 10 000km, celkový nájezd 170 000k,, auto dostane vždy včas co potřebuje. Do servisu jsem dostal termín až na 10 května ,tak se teď trochu bojim jezdit a třeba jste někdo něco takového taky už řešil..díky z motoru z kabiny
-
-
- 17 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj.Při přechodu vozidla do tahu se začne ozývat od motoru vysoké pískání cca od 1400 do 1800 set otáček pak přehluší motor. Mám 7 dsg s tím, že to je hodně slyšet když je vozidlo podtočene a zlehka přidávám plyn. Když vozidlo stojí a zvedam otáčky tak lehce slyšet až při 2200. Hlavně to je slyšet v kabině jak venku.Díky za info
-
- 2 odpovědi
- 974 zobrazení
-
-
-
Zdravim, mam problem na OIII 1.6 tdi 81kw 2016 s prehrievanim motora. prvykrat sa mi prehrial ked bolo vonku 35 stupnov a bol som mega nalozeny a tahal som do kopcov a popri mal naplno klimu a zacal sa citit DPF(otacky boli na volnobehu 1000). potom sa mi to stavalo castejsie na dialnici pri zapnutje klime a 150 km/h, tak som zasiel do Skoda servisu na vyemnu rozvodov a vodnej pumpy. Po servise (dufam teda ze to vymenili) sa mi to stalo znovu. Neviem ci dokaze 1.6tka zvladnut 150km/h pri cisteni DPF s klimou v lete. No znova vystupala teplota oleja na 120 a teplota vody na 100 stupnov po cisteni to ide ako tak normlane, ale ak idem 160 znova to balansuje na 90-95 stupnov…
-
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte.Mám Touran 1.6 TDI/81kw/CRKB/2016 a možno to sem nepatrí ale tieto motory majú aj Octavie,takže to možno niekomu pomôže.Na aute mi začalo vyhadzovať kontroku motora a po diagnostike VCDS mi vyhadzovalo chyby ako: 20169 - tlakovy snimac vyfuku 1 (G450) P0471 00 [101] - neverohodny signal 25737 - tlakovy snimac vyfuku 1 (G450) P0474 00 [237] - sporadicky Zistil som,že sú dva snímače.Uložené sú za motorom.Prvý je G505 a sníma tlak pred DPF a druhý G450 sníma tlak za DPF a porovnávajú sa medzi sebou a s atmosferickým tlakom.Očividne ten G450 už menený bol.Po vyčítaní,čo vlastne vidí ten G450 som zistil,že pri vypnutom motore alebo na volnobehu alebo pri jazde stál…
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Mam problrm zo skoda octavia 3 motor 1,6 tdi 2019 facelift …cvaka mi nieco v oblasti motora ..menili mi rozvod tak ci to nebude mat daky suvis s tym video si mozete pozriet tu dakujem.https://youtube.com/shorts/kHVBK8fMTwE?si=gb9wn49N2xSGK8YR
-
- 0 odpovědí
- 712 zobrazení
-
-
Dobrý deň Nemôžem nájsť tému s problémom výmena oleja a ihličkové ložisko. Dnes som menil olej pri 218.000 octavia 3 combi 1.6 tdi. Keď som spustil olej do vedierka pocul som tupý zvuk ako kov,tak som potom prezrel vyteceny olej a našiel som 6 kúskov ihličiek z ložiská. Niesom mechanik len sa chcem opýtať načo je tam ložisko a kde presne a ako zložitá výmena to môže byť. A ci je bezpečné jazdiť nakoľko som mohol jazdiť aj 10.000 km a nevedel som o tom až teraz pri výmene. Ďakujem
-
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj mám dotaz. Škoda Octavia 3 1.6 TDI 81KW kód motoru CXXB, najeto 175k km Chrčení na volnoběh. Při sešlápnutí spojky chrčení zmizí. Při znovu puštění spojkového pedálu chrčení je buď stejné nebo se i zhorší. Bylo již vyměněno: Spojková sada, všechna ložiska v převodovce, hlavní hřídel(byla lehká vůle) a 3.rychlostí stupeň. Ale chrčení se stále objevuje. Nemáte nějaké rady co by to mohlo způsobovat? Díky za jakekoliv info/rady
-
- 3 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem, 1.6 TDI 81kw,po zahřátí motoru na 90% teplota se zvyšuje dále na 110 až 115%,při snížení rychlosti cca na 60 km jde na 90% i na volnoběh.Rozvody vyměněný i s vodní pumpou i termostat.Dík za názory.
-
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás Mam Golf 7 ddya nájazd 273 tkm Dosť ma štve ze za studena ma pri rozjazde 1500 až 2200 otaciek ostrý až rapkavy zvuk a trhá nejde rovnomerne. Diagnostika nič. Nakoľko tu sa korekcia trysiek nedá zmerať cez diagnostiku napojili sme odmerky na prepady, výsledok bol 1 ôk, 2 totálne zle, 3 horšie ako 1 a 4 ešte horšie ako 3.ak sa bude dat upload foto pridám. Výmena 2 a 4 za nové žiadny repas. Nahratie do systému cez diagnostiku. Ostrý zvuk ostal trhanie neviem lebo je vonku 24 stupňov. Otázka je nasledovná stretol sa niekto s tak ostrým zvukom alebo ma to niekto tiež?
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Rozbilo se mi topení, sahara a čerpadlo se rozbilo a sahara byla ucpaná nějakými cucky, následně ve škodovce zjistili, že chladící kapalina je průzračně čirá a nevypadá jako G13 a že celý chladící systém má na vnitřních stěnách nějakou usazeninu. Nyní chtějí pouze systém propláchnout a vyměnit rozbité díly. Auto servisované pouze ve škoda servisu. Systém je uzavřený a nemůže se do něj nic dostat prý. Takže nikde neví jak se mohla G13 změnit a kde se tam vzali ty usazeniny. Neměl jste někdo podobný problém? Je možné požadovat po servisu či Škodovce nějakou úhradu? Diky
-
-
- 83 odpovědí
- 50,3tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Zdravím, Dlhší čas som počuval z motorovej časti také "cvakanie", vždy keď sa otáčky príbližili tesne nad 1000 (viz. video). Žiadna chyba v diagnostike nebola a auto sa chovalo úplne normálne. Zistil som, že to robí ventil N75 (1k0 906 627b - Měnič tlaku vedení zplodin), objednal som teda originál VAG a vymenil. Po výmene auto približne po 25km hodí do núdzaku a začne blikať ikonka žhavenia a prestane fungovať turbo. Vždy mi to hodí, keď idem pomaly, nemam nohu na plyne. Diagnostika ukazuje chybu p2563. Čo je však zaujívamé, keď tam vrátim ten starý/povodný tak auto zase funguje normálne a do núdzaku to nehodí. Nemal niekto rovnaký problém? Ďakujem…
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím na čo slúži tento diel na palivovej sústave ? je to spätný ventil aby sa nezavzdušnil systém? https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/5q0127242b-tlmic-39030.html
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám octavii 3 2017, najeto 167000 km. V září se mi to potkalo. Udělali se nové rozvody, vyměnila se hlava. Jenže auto při jízdě cuká. Většinou kolem 1500 otáčkách. V servise zkoušeli vypojit váhu vzduchu a to necukalo. Vyměnili tedy váhu vzduchu, ale i s novou to cukalo. Diagnostika nic neukazuje. Neřešil někdo něco podobného?
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím vas, chcel by som sa spýtať o radu. Pred časom sme kúpili Octaviu r.2016 1.6tdi 81kw diesel automat Predajca uvádzal tu istú spotrebu ako výrobca. Nejakých 3,9l kombinovaná. No žiaľ skutočná kombinovaná spotreba je okolo 6,8l. Auto ma síce len 117k najazdených km , čiže sa este môže zabehať ale aj tak mi to pride dosť rozdiel. Viete mi prosim poradiť čím to je? Ďakujem za odpovede 👍
-
-
- 13 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím jdu si k vám pro radu pri rozjezdu auto takhle rachta… děje se to jen pri teplem motoru a když se vypaluje DPF tak zvuk zmizí… 1.6 tdi 85kw, 2017, 130tkm nevite co by to mohlo zpusobovat IMG_0023.MOV
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, Poslednú dobu ma trápi problém., pri normálnom topení keď autu pridám plyn tak sa ozýva hlasnejší zvuk od motora. Keď stojím na mieste len na voľnobehu tak je počuť zvuk ako keby niečo "bublalo". Ale ako zapnem AC na dám to úplne na LOW tak tie zvuky prestanú a motor ide normálne. Vonku to počuť nie je je to počuť len vo vnútri kabíny. Menil sa kompresor klimatizácie, radiátor topenia, chladič, klinový remeň voľnobežka alternátora, ale stále to nezmizlo (všetko v autorizáku). Pozeral som aj zahraničné fóra, ale k ničomu konkrétnemu som sa nedostal. Písali tam o vodnej pumpe, že to môže byť nejaká kladka, vzduch, v v klíme, no neviem, nevyznám sa v to…
-
- 0 odpovědí
- 643 zobrazení
-
-
Ahoj,už jste někdo měnil na své 1.6 měnil tato čidla?Preventivně by to mělo být po 100tkm a originál s písmenem D na konci
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-