Motor 2.0 TDI CR
219 témat v tomto fóru
-
Zdravím. Stretol sa už niekto stým že pri kľudnej jazde ešte celkom drží vodu no keď dupnem tomu vytlačí vodu cez expanznu nastane tlak v chladiacom systéme zmizne voda z expanzky po otvoreni expanzky sa voda vráti späť. Môže to robiť intercooler , chladič egr , tesnenie pod hlavou ,termostat Niekto rady či náhodou sa nestretol s podobným? (Viečko na nádobke vymenené)
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Prosím Vás o radu. Od koupě vozu mě celkem dost hučí podávací palivové čerpadlo v nádrži. Auto jede normálně. Jen mám obavu, zdali čerpadlo hlukem nehlásí, že časem vypoví službu. Auto má najeto cca 138 000 km. Mám ho vyměnit? A poraďte mě s číslem dílu. Nenašel jsem asi správné čerpadlo, někde uvádí tlak čerpadla 4,5 bar a někde 5 bar a nevím co tam tedy má být. Klidně beru i originál, ale na různých shopech orig. dílů jsem to nenašel. Je to motor 2,0 TDI 110 kW, rok 2020, kod motoru DFFA Děkuju
-
- 5 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, dobrý den.. mám takovej dotaz… když nastartuju, a nechám motor na volnoběh, ozývá se takovej šustivej zvuk kladky na rozvodech.. jak hodně je tohle potřeba řešit ? Je to nějaký hodně vážný ? už byla jednou promazaná.. či co.. všem díky za odpověď 🙂
-
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, chcel by som sa spýtať, chytil som zospodu olejovú vaňu, na palubovke pipol senzor tlaku oleja a auto sa vyplo, pri opätovnom štartovani točí ale nenahodi...plus začala svietiť kontrolka motora, zbehol som diagnostiku a vyhodilo chybu P0011- nesprávna poloha vackoveho hriadela...olejovú vaňu som vymenil, komplet servis oleja vrátane filtrov a nenaskocilo...keď bolo na zdviháku nebolo vidno žiadne iné mechanické poškodenie...neviete čo to môže byť? Za každú radu, typ budem vďačný....Škoda Octavia 3 RS 2015, 135kW, CUNA typ motora, dik
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosim o radu. Dnes po návratu z delsi cesty začala svítit porucha motoru, blikat kontrolka zhaveni, acc a front asistent nedostupný. Netušíte v cem muze byt chyba? Jedna se o O3 2,0 tdi 4x4 dekuji
-
-
- 9 odpovědí
- 21,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo nezažili něco podobného a jak jste to eventuelně vyřešili. 2.0TDI 110kw CR DPF kód motoru myslím CRLB. První věc byla, že při nedávné rege DPF na mě vybafla kontrolka motoru, na diag jsem ještě nebyl, neboť jsem byl 3 dny ze servisu, kdy se diag dělala a kontroloval EGR a měnil nastavovač časování ventilů. Včera po ujetí cca dalších 400km začala další rege dpf, byl jsem zrovna ve městě, tak jsem to pořádně točil alespoň k 3 tisícům, ať to podpořím, protože jsem spěchal k soudu. Po asi 10min, kdy stále probíhala rege, jsem se rozjel z křižovatky, žádné prudké tempo, zařad…
-
- 3 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotaz ohledně startování. Vlastním Octavii 3 2.0 TDI DSG r.v. 2017 (tkm 110000). Občas se mi stane, když přijedu z delší cesty a motor vypnu a poté chci hned, nebo po nějaké krátké době (10-15min) znovu nastartovat motor, tak mi nechce chytnout. Musím třeba chvíli počkat, nebo to několikrát zkusit. Neudělá mi to pokaždé, takže nevím k čemu bych to přirovnal. Jediné čeho si jde všimnout, tak když startuji studený motor, tak chytne hned na nějakých 1000 otáček, ale když právě někdy startuji zahřátý motor, tak buď nechytne vůbec, nebo mi otáčky vyjedou jen na nějakých 800-900, ale nastartuje se. Prosím o jakoukoliv radu, děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Tak dneska ráno cestou do práce se mnou auto trochu laškovalo. Pod kapotou mám 2.0 TDI 110 KW. Jel jsem po dálnici, 120 na tempomatu. Najednou na maxidotu bliklo, že je přehřátý motor. Koukal jsem jak švestka a teplota vody byla skutečně na okraji červeného pole. Sjel jsem z dálnice a jakmile jsem zastavil, tak teplota klesla postupně na 90 stupňů. Po vypnutí motoru jsem zkontroloval jsem chladící kapalinu, hladina byla na úrovni maxima. Potom jsem tedy pokračoval v jízdě. Teplota téměř okamžitě vylétla nad 90 stupňů, takže jsem se otočil, že pojedu do servisu. Po chvíli jízdy teplota spadla na 90 stupňů a od té doby se teplota nehnula. Návštěva servisu se teda nakonec ne…
-
-
- 203 odpovědí
- 139,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý deň, chcel by som sa poradiť ohľadne problému, ktorý som spozoroval na aute. Ide o 2.0TDi 110kw manuál a v určitých otáčkach počuť nepríjemné pískanie, na voľnobehu keď dám na 2500rpm to počuť zreteľne, ale ajnapríklad niekedy keď idem z kopca mam zaradenú rýchlosť a napríklad klesajú otáčky z 2000 na 1500rpm tak počuť popiskovanie alebo keď sa rozbieham a pomaly pridávam tak to počuť. To však iba niekedy a spozoroval som to pri zohriatom motore 90° voda olej okolo 80°a viac. Pri studenom motore to na voľnobeh tak nepočuť. Prikladám aj video. Mám podozreniena falošný vzduch ale možno to bude aj niečo iné. Auto má najazdených 154tkm. Olej (originál škoda) menený každ…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Po usilovném hledání jsem nenašel zcela jasnou odpověď na moji otázku, tak se zkusím zeptat tímto způsobem. Snad tím nikoho neurazím. Zkusím to napsal co nejvíc stručně, ať z toho tady není sloh.😅 Zhruba 1-2 měsíce zpátky se mi ''rozpadlo'' turbo na RSu. Oprava proběhla způsobem repase turba, vyčistil se filtr pevných částic, výfukové potrubí a i oběh chladící kapaliny. Dále se na motoru vyměnilo těsnění, hydroštely a ještě pár dalších drobností okolo. Jelikož první oprava proběhla v neautorizovaném servisu a následné jednání servisu nebylo zrovna ''příjemné'', tak se následně v autorizovaném servisu Škoda ještě vyměnily hadice k turb…
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, som majitelom jazdenky o3 rs 2.0 tdi cupa, dsg. Casom som si zacinal vsimat ze spotreba je celkom velka. Dlhodoba sa drzi od stylu jazdy od 7,0 do 7,4 l. Kratkodoba ked sa snazim lahka noha tak pridem do ciela za cca 6,2 l, akonahle viac pridavam plyn spotreba ide rychlo hore a skoncim na 6,8l-7l. Ked stojim na mieste pri zaradenom P alebo D mam spotrebu 0,8-0,9l a pri nezohriatom motore 1,0-1,2l. Vie mi niekto povedat ci pri tomto motore je tato spotreba v poriadku alebo nieco je zle? Rozvody su teraz vymenene. Diagnostika nehlasi ziadnu zavadu. Akurat bola vadna lambda pred cat ale tu som vymenil hned po kupe a diagnostika ju uz ani nehlasi. Najazdene 164tis km,…
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosil bych o radu ohledně chyby : ŘADA VÁLCŮ 1 Snímač polohy vac.hrid.G40otacek motoru G28 P0016 00 (167) - Nespávný poměr. Dělal jsem rozvody, protože v autě odešla vodní pumpa. Rozvody jsem nastavil na přípravky. Motor jsem nastartoval a má hrubý chod. Nad 3500k ot/min už vubec netáhne. Diagnostika psala tyhle chyby. Setkal jste se s tím už někdo? Předem Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, vlastním OCTAVII 2,0 TDI, rok výroby 2017, čerstvě zakoupenou. Dnes jsem projížděl městem a začal se mi jakoby dusit motor, i při podřazení. Ihned jsem auto nechal u známého napíchnout na diagnostiku a ukázalo to chybu “rozdíl momentu válec 1”. Celkově má nyní motor při volnobehu jiný zvuk, nepravidelný. Při opětovném nastartování již svítí i kontrolka motoru.. Nevíte někdo, co by to mohlo být?
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, už u nás zase řádila kuna. V motoru jsem našel ukousnutou hadičku, ale nevím k čemu sloužila. Motor startuje a auto jede zatím bez problémů. Nevíte někdo k čemu slouží díl zvýrazněný na fotce? Díky moc
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dobry den pani. som majitelom o3 pred fl, 2.0tdi 110kw dsg. Pri cca 100.000km mi zacalo hvizdat turbo a zhorsuje sa to. Kedze budem nuteny investovat do noveho, pocul som, ze by mohlo pasovat aj z 135kw verzie (rs). Vstreky by mali byt rovnake. Moze to niekto potvrdit? Mapy by som si samozrejme nechal urobit na brzde nove. Vdaka.
-
-
- 9 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pred pár týždňami som prvý raz zaznamenal jemný klepotavý zvuk asi od pravého kolesa pri brzdení motorom pri miernom zatočení doprava. Klepot bol nezávislý od rýchlosti, takže ložisko alebo podvozok vylučujem. Ako kilometre pribúdali, rapídne sa to zhoršilo. Už to nerobí iba pri zatočení, už ten zvuk nejde iba od pravého kolesa, ale v priamom smere a klepot je silnejší. Známi mechanik má podozrenie na prevodovku a ja len dúfam, že to bude "len" jej uloženie a nebude treba výmenu. Mal niekto podobnú skúsenosť a prišiel na príčinu a ako to riešil?
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čau mám na vás dotaz. Škoda Octavia 3, 135 Kw, kod motoru CUNA, DSG, najeto 140 tis. Auto jsem kupoval nové. Ježděno 70 % město, 30% dálnice. Po nějakém čase se na vozidle zvýšila spotřeba cca ve 130 tis. Pokud jezdím na pohodu 90 - 100 km/h, tak se nemůžu dostat se spotřebou pod 6,5 l. Běžně mám mimo město okolo 6,8 až 7,5 litrů. Aktuálně jsem nechal změřit výkon na vozidle a výsledek je 124 Kw a 364 Nm. Co jsem na vozidle zatím zkontroloval přes VAG: Hodnoty vstřikovačů za studena po 20 s běhu motoru 1,63/-055/-0,66/-0,35 mg za tepla 0,22/-0,33/-0,26/0,34 mg. Filtr DPF, mez naplnění cca 40 g, poslední regenerace proběhla ve 183 km. Brzdy a náboje v pořádku, bez odporu. …
-
- 8 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám 2.0 TDI DSG, ujeto 146xxx, nějakou dobu po výměně oleje mi motor začal znít jak "traktor", úplně bych ale netipoval souvislost s výměnou. Zvuk je stejný při studeném i zahřátém motoru. Zvláštní je, že při zapnuté klimatizaci zvuk téměř zmizí viz video cca od 4s zapnutá klima a od 9s opět vypnutá. Otáčky nekolísají a řekl bych že kolem 2tis. otáček zvuk zmizí. Měl někdo něco podobného ? Díky za tipy :) http://forum.skodahome.cz/applications/core/interface/file/attachment.php?id=454132
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj lidi je toto normální na videu níže cvakani motoru hluk .... Motor 2.0tdi 110kw 2013r.v
-
- 6 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Caute, mám celkom vážny problém. Sám o sebe by to možno nebol taký problém, ale mám to 200km domov a je sviatok tak seevisy sú zatvorené Za posledné 2 týždne som spravil skoro 2000km bez problémov, dnes ráno som naštartoval auto a po chvíli mi začala blikať kontrolka žhavenia. Za chvíľu mi začala svietiť aj kontrolka motora. Auto ma 90000km a dokonca 4.4. Som objednaný na pravidelný servis. Ide to, že po kontrole motora som našiel prerušené hadičky. Niesom expert nepoznám dieselové ani škodováckej motory ale pripadá mi to ako prísun vzduchu, myslím si to aj preto, že odtial nič netečie (no shit Sherlock)len neviem odkiaľ kam ten vzduch ide. Prikladám fotky. D…
-
-
- 17 odpovědí
- 21,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte! Mam pocit ze ohrievanie chladiacej kvapaliny mi trva o nieco dlhsie ako to bolo zvycajte..... mam webasto a standartne mi stacilo pri vypnutom motore cca 10min prevadzky webasta, aby ukazovatel teploty bol na prvej palicke... teraz tomu tak je cca po 20 minutach..., rovnako tak mam pocit, ze to dlhsie trva aj pri prvej jazde bez webasta. Viem, ze O3 ma 4 chladiace okruhy a rozne spatne ventily.... tak ma napada ci to nemoze robit nejaky spatny ventil, ktory prepusta chladiacku do nejakeho ineho okruhu a ohrev trva dlhsie... vodna pumpa je ma cca 20K km. /clonka by mala byt ok, a ak by aj bola pridreta tak sa mi zda, ze pridreta ostava prave v polohe zavrety…
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám Octavii 3 rs 2.0 tdi 135 kw. Zničeno nic se mě nějak snížil výkon. Když sešlápnu plyn na podlahu auto pomalinku zrychluje, není to jako driv, kdy po sešlápnutí vystřelilo z místa. Neřešil někdo podobný problém? Za každou radu budu rad.
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím.Mám octavii III 2.0tdi 110kw kod motoru:CKFC , a chtěl bych se zeptat,kolik kilometrů je interval na výměnu svíček? Kolik eventuelně vychází výměna ? Udělal bych si to sám doma jako vše ostatní,ale bojím se zalomení svíčky v bloku. Předem díky za reakce
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chci se zeptat, budu měnit na mé OCT III RS cupa lamda sondu, chci se zeptat, zda-li je potřeba nějak adaptovat nebo nastavovat přes VAG nebo se jen přehodí. Moc díky za Vaše info
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-