Přejít na obsah

Motor zhasl při rege DPF


jiricekk

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, 

 

chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo nezažili něco podobného a jak jste to eventuelně vyřešili.

 

2.0TDI 110kw CR DPF kód motoru myslím CRLB.

 

První věc byla, že při nedávné rege DPF na mě vybafla kontrolka motoru, na diag jsem ještě nebyl, neboť jsem byl 3 dny ze servisu, kdy se diag dělala a kontroloval EGR a měnil nastavovač časování ventilů.

 

Včera po ujetí cca dalších 400km začala další rege dpf, byl jsem zrovna ve městě, tak jsem to pořádně točil alespoň k 3 tisícům, ať to podpořím, protože jsem spěchal k soudu. Po asi 10min, kdy stále probíhala rege, jsem se rozjel z křižovatky, žádné prudké tempo, zařadil jsem poté v cca 25 dvojku, pustil spojku, motor zhasl, vyletěly na mě všechny kontrolky včetně poruchy elektronické parkovací brzdy a ať ručně nastartuju motor.

 

Setrvačností jsem dojel do zastávky, zastavil jsem, zkusil jsem nastartovat a chytlo to normálně a jelo to normálně po celý zbytek dne ještě.
 

Dnes jsem však přišel ráno do auta, cca -5°C, nastartoval jsem a asi po minutě na volnoběhu, škrábal jsem okna, ten motor začal jak kdyby dunivě koktat, jak kdyby se dusil. V nervech z dojetí do práce jsem se sebral a hned rozjel a auto se chovalo normálně a nejsem si jistý jestli tento projev má souvislost s tou regenerací.. 

 

Olej a filtry byly dělány cca před 2 týdny, z výfuku žádný dým v olej/voda se nemísí.

Editováno: , autor: jiricekk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • jiricekk změnil název na Motor zhasl při rege DPF

V první řadě žádný vytáčení motoru regeneraci nepodpoří, to je mýtus od starých dieslů. Tady si jednotka regeneruje podle možnosti a provozu auta. V ideálním případě delší ustálená jízda v otáčkách kolem 2200,- Přesný postup je uveden v manuálu auta. U nových aut je to jheště trochu jinak.

Každopádně, tohle bez diagnostiky nikdo asi nedá. Křišťálové koule případně na internetu 😄 . Může zlobit regulátor tlaku paliva na railu, EGR, atd atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...