Motor 1.6 TDI CR
179 témat v tomto fóru
-
Zdravim, jaky davate olej to 1,6TDI 77kw ? 5W-30 nebo 5W-40 ? Specifikace by mela byt 507.00
-
-
- 270 odpovědí
- 164,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Ahoj v kolika KM se mají měnit rozvody u tohoto motoru a co vše je potřeba vyměnit. Nejlépe s čísly dílů. Dík moc chlapy
-
-
- 114 odpovědí
- 99,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
chlapci mam taky dotaz. Ma niekto skusenosti s DPF filtrem hlavne ked sa vypaluje? Nóóó ja ho mam v mojej O II a od kupi sem nabehal 10 000km a az teraz sa zacal vypalovat. Ide o to ze to tak čudne smrdi a trocha to vidno ked zastavim a otvorim kapotu. Bol som aj u mechanika a povedal ze je to isto DPF filter a vypaluje sa, preto to smrdi. Doteraz sem si teho nejako nevsimol, az teraz ked sa oteplilo. Stretol sa s tym uz niekto? Teraz sa mi to za posledny tiden stalo 2X. Aj sem to mal napojene na pc a hlasenie bolo: USADZENINY VO VYLTRI 0%. Dikes za odpoved.
-
-
- 268 odpovědí
- 183,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahojte, poradí niekto aký náhradný palivový filter ide do filtra s označením 1K0 127 399 CA? UFI to nie je. Ďakujem.
-
-
- 76 odpovědí
- 54,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Vás páni. Mám octaviu2, r.v. 6/2010, 1.6TDI CR. Začalo mi blikať žhavenie. Diagnostika vyhodila: ventil spätného vedenia výfukových plynov. Auto ide v núdzovom režime, tiež svieti kontrolka motora. Keď vypnem a zapnem motor chvílu ide normálne, potom zase začne blikať žhavenie. Niekdy ide normálne aj 15km. Keď je studený tak kontrolka motora nesvieti. Doposiaľ som jazdil na spotrebu, čo asi bola chyba. Môžem ísť v núdzovom režime aj 300 km? Aké máte skúsenosti s vyčistením ventilu spätného vedenia výfukových plynov AGR? Výmena nového ventilu s chladičom je vcelku drahá oprava. Dík.
-
-
- 362 odpovědí
- 220,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Čau lidi, mam dotaz proč tu tento motor ještě neni?? Na konfigurátoru škoda už je.... Máte někdo tento motor?? zkušenosti?díky
-
-
- 459 odpovědí
- 273,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám 1,6 tdi asi 2 měsíce a spotřeba byla zhruba 4,7 L.Před měsícem jsem nechal dělat rozvody a teď je spotřeba 6,4.Nevíte někdo čím by to mohlo být?
-
-
- 157 odpovědí
- 75,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Červená kontrolka měření tlaku oleje. Blika a pipa, cas od casuu nahodile. Bylo meneno olejove cerpadlo, komplet rozvody vcetne remenu od olejoveho cerpadla, olejovy filtr, senzor tlaku oleje, olej vycisten, motor vana vsechno vycisteno. Pred casem vylitaly 2 vstriky, bylo opraveno, ale nejspis spatne, nasledujici automechanik zjistil, ze tam zapomeli dat tesnici gumicky a ze tam dali vetsi podlozky (Pro 2.0 TDI) takze to "podfukovalo" Nicmene i po teto oprave to stale hlasi viz popis vyse. Hladina oleje je ok. Tlak, kdyz byl meren, tak byl podle tabulek. Kabelaz k cidlu promerena a ok, i bez znamek poskozeni. Jedna se o Octavia 2, 2013, 1.6 TDI
-
- 0 odpovědí
- 251 zobrazení
-
-
Nazdar borci, potreboval by som radu. Cestou na dovolenku mi zacala pocas jazdy blikat kontrolka zhavenia a signalizacia porucha motora. Ked som zastavil, zhasol motor a znovu nastartoval, vsetko bolo OK. Pocas blikania kontrolky nebolo citit ziadny pokles vykonu, auto teda nepreplo do nudzoveho rezimu. Odvtedy som presiel cca 1500km. Az tento tyzden mi kontrolka zacala blikat znovu, tak som zasiel do servisu na diagnostiku. Vyplulo mi to nasledovne chyby: P040200 Recirkulacia vyfukovych plynov - prilis velky prietok P145F00 Regeneracia DPF - hmotnost vzduchu prilis vysoka Neviete, co to moze byt? Je problem s EGR, DPF alebo len s nej…
-
- 3 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, již pár měsíců pozoruji problém s mojí Octávií 2 FL 1.6 TDI, při studeném motoru se po ujetí pár metrů a následném zastavení rozbliká žhavení a diagnostika vyhodí chybu P2563, po vypnutí a zapnutí motoru kontrolka zmizí a rozbliká se třeba ještě jednou, znova vypnu a zapnu a už je to v pořádku. Poslední dobou jsem jezdil krátké trasy a auto mi přišlo takové přidušené, turbo moc nezatahovalo a bylo obecné líné, včera jsem vzal auto na 400 km projížďku dálnice/silnice 1. Třídy a auto už jede jak před tím bez problému, turbo hezky zatahuje, chybu mi nevyhodilo ani jednou jelikož bylo auto ohřáté. Dnes ráno přijdu, nastartuju, nechám auto běžet chvilku na volno…
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
-
-
-
Ahojte skupinka. Octavia 2 2012 1.6 Tdi 77kw, Pred dvoma tyzdnami mi vybehla kontrolka motora plus zhavice. Po diagnostike sme zistili nasledovne, vid foto. Suciastka podla chyby a podla WIN najdena a vymenena. asuto je vsak stale v takom stave v akom bolo a chybu nejde vymazat. Preto mam posledne dve moznosti. Bud nedodava elektriku do samotnej suciastky alebo je chybne cidlo na opacnej strane ale podla chyby bola ze vraj chybna suciastka ktoru som menil. Budem rad za kazdu pomoc. Dakujem
-
- 0 odpovědí
- 154 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte... mám taký problém... niekedy pri naštartovaní výjde z výfuku hustý biely dym.. zaradím jednotku a motor mi zdochne... akokeby sa udusil... naštartujtem znova... pridám plyn a biely dym zmizne... potom už ide auto normálne... neviete v čom by mohlol byť problém?
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čaute, dnes ráno som si všimol divnú vec. Teplota ráno 8 stupňov, do práce 45 km po diaľnici cca 115km/h priemerná spotreba za trasu 4,3l na 100km (90% trasy je diaľnica). Na odpojení z diaľnice na semafóroch som si všimol že drží otáčky na rovných 1000, displej ukazoval spotrebu 0,3 l/h čo nejako vylučujem regeneráciu DPF. Prešiel som cca do 3 km po meste do danej práce, zaparkujem to isté, rovných 1000 otáčok aktuálna spotreba 0,3 l/h. trochu som pridal na neutrály akoby sa v prvom momente pridania zatriaslo auto že chce ísť dopredu ako išli otáčky vyššie tak pohoda, ale auto reagovalo na pridávanie z tých 1000 dosť ako na špirnte že chce ísť dopredu. Čo mi tak udrelo …
-
- 0 odpovědí
- 217 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, tak ani neviem ako by som opisal presne tuto vadu, mam problem s hrkotanim motora/napravy neviem co presne .... Stale ked sa pohynam v jednotke troska pomalsie pustam spojku pridam viac plynu tak ako by sa mi nieco hrkotalo predu u motora ..neviem co to moze byt ale ked sa pohynam aj s skopca a zaroven tocim aj s volantom do lava ci do prava troska viac plynu tam musim pridat tak neorazne sa to da pocut neviem presne ako by som to opysal, prepacte za gramaticke chyby skoda octavia 1.6 tdi 77 kw cr r.v 2011 najazdenych 196 000
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, na motoru CAYC rv 2012 1.6tdi 77kw , odešla elektronika vstřiku 4 válce. Vstřik se vyměnil za nový. Ted je problém, že motor jede na volnoběh normálně, ale jakmile se zvýší otáčky, tak se třepe a nejde přes 2500. Může mít vliv na to, že se vstřik zatím nenakodoval do řj? Bylo mi řečeno, že by to mělo fungovat i bez nakodování, které jsem chtěl udělat až po svátcích. Autem jsem potřeboval jezdit. Servisy v okolí jsou zavřené.
-
- 7 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, při jízdě bliká kontrolka žhavení,omezení otáček,po půl hodině se rozsvítil systém kontroly výfukových plynů(vrtulniček). Diagnostika závada: P046C00 Snímač polohy recirkulace spalin.Nevěrohodný signál P040700 Snímač polohy recirkulace spalin.Příliš malý signál. Nemůžu najít na motoru Čidlo teploty spalin,ani jak se dělá výměna. Doufám že stačí výměnit čidlo teploty. Díky za rady. Čidlo: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l906088n-cidlo-teploty-spalin-oe-15081.html
-
- 21 odpovědí
- 36,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem. Mám problém s Octavia 2 1.6tdi 77kw . Auto mi skáče do nouzáku. Na diag.hlasi nízký tlak paliva v railu. Startuje naprosto bez problémů. Závada vznikla když jsem tomu do kopce řádně naložil. Skočil nouzák a od té doby se s tím nedá jezdit. Mám podezření na regulátor tlaku paliva na railu. Nemá někdo nějaký tip jak to diagnostikovat abych ho neměnil zbytečně.
-
- 2 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahoj včera mi vyskočila chybová hlaska P261A čerpadlo chladící kapaliny...nevi někdo co by to mohlo být a zda s tím můžu jezdit,než s tím pojedu do servisu...dekuji Motor 1.6 TDI 77 kW 2012
-
- 5 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den,mám octavii 2 1,6,nafta,má nájezd 320 000,výměna egr,ele.rozvody,oleje teď v létě. Stalo se mi 2x při startu,že se začala třepat celá kapota,poté jsem nastartovala znovu a už to bylo dobrý.Pri jízdě se snížil výkon a zase se začala trepat celá kapota i plynový pedal,po přidání plynu se to zlepšilo.Prijde mi,že se celkove auto dost klepe,dnes diagnostika,která nic neukázala. Prý mám jezdit dokud se mi nerozne nějaká kontrolka.Nevite co by to mohlo být? Prý možná vstřikování, nebo zase egr? Bojím se s tím jezdit.Děkuji Verca
-
- 0 odpovědí
- 237 zobrazení
-
-
Ahoj, všem, vlastním Skoda Octavia II 1.6 TDI 77Kw r.v 2012, 115 najeto. Vůz jsem koupil při 105 po výměně vstřiků a ještě pár drobných úprav. Auto nejevilo žádné problémy, ani na kontrole mi na nic nepřišly před koupí. No... až do té doby, kdy jsem jedno ráno z ničeho nic nenastartoval. Auto se nahodí na brnk, pak ale začnou padat otáčky a zdechne. Údajně mi nejde vzduch pryč z motoru, vzniká tam vysoký podtlak a ten tlačí olej pryč. Zkusil jsem povolit hadičku z motoru co jde do sání a auto se chytlo, vůbec nešel vzduch nyní již lepší, ale není to řešení. Diagnostika píše následující: - Teplotní klapka vlevo, vpravo (těžký běh, blokace) …
-
- 2 odpovědi
- 749 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nevíte co se mohlo stát? Dva roky provozu vozidla (od novoty) a pak rok vozidlo stálo bez hnutí a baterky. Všechny svíčky jsou po roce vadné. Přikládám fotky. Jedna vpravo je nová na porovnání.
-
-
- 12 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
Přesně takový zvuk jsem našel na YT predem dekuji za rady
-
- 1 odpověď
- 435 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, včera odpoledne jsem přijel z práce, zaparkoval v garáži, ale udělal jsem školáckou chybu - nechal jsem zařazenou 1 a pustil spojku. Auto samozřejmě chcíplo, ale stálo tam kde jsem chtěl, takže jsem neřešil. Každopádně dnes ráno přijdu do auta, snažím se nastartovat, na chvilinku chytne a hned chcípne. Zkusil jsem nastartovat asi 10x za sebou, ale nic. V přiloženém videu ukázka. Na plyn nereaguje. Zkoušel jsem startovat se spojkou i bez, ale žádný rozdíl. Baterie je sice asi čtyři roky stará, ale doteď fungovala výborně. Palivový filtr mám rok starý a tankuji téměř vždy aktivovanou naftu, případně aditiva přidám sám. Nevíte, co by se mohlo dít? Nikdy předtím mi…
-
- 1 odpověď
- 961 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Může mi někdo prosím trochu popsat v čem je problém ? Proč těmto motorům nejde přehrát řídící jednotka nebo v čem to tkví ? Jsem laik takže nemusíte moc odborně. A dále ,myslíte že se toho někdy dočkáme ? Díky za názory
-
-
- 69 odpovědí
- 22,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zakladam tohle vlakno protoze zde neni. Mohlo by se zde nahromadit par uzitecnych informaci. Jak jsou na tom Vase vstrikovace a po kolika KM? Udajne se tvrdi ze tyhle vstriky vydrzi pouze 150t km a pak smrt. Je tomu opravdu tak? Moje 2 ze 4 bohuzel vypadaji ze jsou opravdu KO. Najeto 146t km. RV 2012. Hodnoty pro to jestli je KO vstrik je +/- 0,5mg/stroke. Resil jste nekdo tohle? Trebas pomoci cisteni a nebo rovnou repas ci vymena?
-
- 156 odpovědí
- 107,3tis zobrazení
- 3 sledující
-