Motor 1.8 20V
159 témat v tomto fóru
-
19 1,6l 74kW a 1,8l 92kW.pdf 23 1,8l T 110kW.pdf SSP 061 1.8 L 20V Mécanique.pdf
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Ahoj pánové možná i dámy Prosím o radu Jak to je s výměnou svíček u 1,8 92 kw??? Jak poznám, že už je třeba svíčky vyměnit..mění se nějak preventivě co X tis. km nebo až prostě sou KO. A můžou špatné svíčky nějak ohrozit auto??? Prosím o radu a popř. o vaše zkušenosti a názory. Dííky a P.S. zítry ty baby nešetřete
-
- 16 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny.Jsem čerstvým majitelem oktávky s tímto motorem.Chci se zeptat na co si dát pozor,zkušenosti s tímto motorem,atd.Jinak to je pěkný svezení a hlavně motor je hodně rychlí.Jen mám jeden dotaz.Teplota se mi nedrží na stálím místě.Když stojím tak jde teplota nahoru a po rozjetí zase dolu.Samozdřejmě nápor vzduchu to chladí,ale jde mi o termostat jestli nejni pokaženej.Tím pádem by se vysvětlilo kolísání teploty.
-
- 114 odpovědí
- 36,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, mam octaviu 1997 / 1,8 bez turba. Neuveritelne ale ma iba 67 000 km :-) ... problem je ze motor dusí. Nejde do otáčok. Ale, ked kombinačkami "priškrtím" resp. stlacim palivovu hadicu co ide späť do nádrže - prepad, tak motor ide ok. Regulator na rampe som dal novy, dal som BOSCH 3Bar. - neskor som vymenil aj cerpadlo v nadrzi tiez 3Bar a stale to iste. A opať ked uzavrem prepad tak ako keby sa benzin drzal v rampe tak ako ma a auto ide normalne ... Viete prosim poradit ? Este dodam ze diagnostika absolutne bez zavad. Dakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, Dneska jsem si všiml, že pod kapotou tam něco cvaká. To něco je vyznačeno na obrázku. Nejsem si jistý, ale zřejmě se jedná o elektromagnetický ventil. Nevím, jestli to má cvakat, ale jde to slyšet i přes zavřeno kapotu. Nejsem odborník přes auta, proto se píšu a prosím vás o radu. Co s tím? Má to cvakat, nebo ne? K čemu je to dobré? Děkuji za odpovědi. :)
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Mám Octavii 1.8 20V r.1997 Na dálky, když to nehoním se vejdu v pohodě do 7 l/100km. Jinak svižně i do 8 l/100km. Město, to jasně je žrout... No coment... Zápolil jsem jako mnozí tu se ztrátou výkonu, škubáním, pak i špatným startováním... a i tu četl různé názory a pokusy a stále o tom samém dokola (váha vzduchu, lambda, ...). Prvotníní příznaky oč u mne šlo: ------------------------------------- * Pozvolná, nenápadná ztráta výkonu, ovšem narůstající průměrná spotřeba u stejných tras o cca 1 l/100km. * Zlom nastal při pocitu "díry" v plynu, poškubáváním během jízdy při akceleraci. Prostě hlavně při zátěži. * K tomu se následně připojily výpadky chodu motoru a špa…
-
- 26 odpovědí
- 27,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, přitáhl jsem domů oktávku 1.8T 20V. V autě už prý léta svítí kontrolka motoru a chyba 17748 - snímač kliky/vačky - chybné přiřazení Auto do teď jakš takš jelo. Nově se dělaly rozvody na vačkách i se stavěcí jednotkou. Stará měla sítko olejového kanálku "profesionálně zacpané" červeným silikonem. To se vše udělalo, akorát se špatně nasadil řemen o dva zubu, auto pak logicky točilo, ale nechytlo. Tak se to dalo nejdřív o jeden zub a už to chytlo, ale nejelo, poté se to konečně seřídilo přesně a auto stále nejede. Tak nějak očekávám, že písty přiohnuly ventily, ostatně v nejbližší době s tím jedu na měření komprese, tak potom uvidíme. Horší je, že ŘJ stále hlás…
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se podělit s řešením mého problému. Třeba to někomu pomůže. Je to braný z pohledu laika. Veškeré informace jsem dohledával v Dílenské příručce. Motor 1.8 20V AGN. Problém: velmi dlouhé starty při venkovních teplotách kolem 10°C a míň. V létě vpohodě. Pokud jsem jel delší dobu a motor byl ohřátý ručička teploty na budíkách velmi kolísala. Jedno z možných řešení: po napíchnutí na VAG chyby 16500 - Snímač teploty chl. kapaliny G62 - nesmyslný signál 16497 - Snímač teploty nas. vzduchu G42 - signál příliš velký Pohledem na snímače vše vpořádku. Nic urvaného nebo zoxidovaného. Zahřát motor zkušební jíz…
-
- 0 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravim mam problem , vymenil jsem motor agn za agu na motoru vse preskladano na 92kw cidla vacky motor poskladan tlaky ok vse ok diagnostika cista motor toci naskoci chcipne imobilizer ok ale zjistili jsme ze jiskru hazou jen dva valce a vymenili jsme civku kabely svicky stale ten sam problem palivo jde do všech valcu prosim neni zde nekdo kdo by poradil ?? dekuji
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám Oct 92kw r.v. 97. Začalo mě trápit škubání motoru(téměř úplně ztratí výkon, bouchá).. Toto se projevuje, když se motor začne ohřívat(za studena nedělá), nedělá to pořád, někdy při nižších otáčkách(1500-2000) při plném plynu začne škubat a nejede, po chvíli se třeba chytne a poté ve vyšších (nad 4000) poškubává téměř vždy a není žádný výkon... Diagnostika ukáže pouze závadu v základním nastavení škrtící klapky, zkoušel jsme základní nastavení,ale vždy skončí chybou, ale tato chyba se projevuje už delší dobu i když cukání nebylo vůbec.. Zajímavé je - po přečtení některých diskuzí jsem podezříval(i vyměnil) váhu vzduchu, nezlepšilo se,ale patrný rozdíl poznám, k…
-
- 0 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Po nastartování se ozve skřípavý zvuk. Nezná někdo co by to mohlo dělat? Dělá to od doby co se měnila spojka a zadní díl výfuku. Odkaz na video : https://drive.google.com/file/d/1--b_P0LUclu9gxRnz6mLtkz5kG_oN7QY/view?usp=drivesdk
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, možná je to zbytečná otázka ale pořád nad tím přemýšlím. Mám starší octavii 1,8 20V r.v. 1999 jezdí sice pořád slušně, ale zdá se mi že motor už netáhne tak jako dřív jako kdyby trochu ubývali koníky. Šel by motor nějak lehce oživit? třeba vyměnit svíčky nebo něco pročistit a podobně nemyslím kompletním generálku. diky za info
-
- 5 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Dobry den proaim vas nevite k cemu slouzi tahle zakroužkovana vec od vzduchoveho filtru Dekuji predem za odpoved
-
-
- 5 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
mám problém když vyřadím a jedu třeba 2 minuty na neutrál motor chcípne a musím znova nastartovat. Občas nechce nastartovat chytne až po sešlápnutí plynu. Na volnoběh lítá ručička otáček cca o 4mm nahoru a dolu mezi optimálními otáčkami. Při slabém sešlápnutí plynu na volnoběh otáčky klesnou a skoro chcípne. Porad tě co s tím Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Pomozte mi pls, uz dlouho resim jeden problém, auto točí, ale nestartuje...stává se to nepravidelne, kdyz mototr bezi, za jizdy, nebo z vypnutyho na start...budto prijdu k autu a nechce nastartovat nebo na me za jizdy blikne kontrolka oleje ci baterky, motor vypne a uz nejde nastartovat...ze zacatku sme mysleli ze je to nekde v kabelech, proto sme jima zkouseli hejbat a tocit klickem a oktavka naskocila, postupem casu se ale zacalo ukazovat to, ze pravdepodobne to nema nic spolecnyho s kabelama, ze naskocila i kdyz se s kabelama nehejbalo..tentokrat vsak uz zdechla nadobro...pro promereni nedava jiskru, ani benzinovy cerpadlo po otoceni klicem nesepne...na VAGU sem byl v …
-
- 26 odpovědí
- 20,1tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi,potřeboval bych poradit s jedním problemém ohledně Octavie 1.8 20v.Jde o to že při vetším sešlápnutí plynu auto přestane jet a začne střílet a nejede,když plyn trochu povolím auto se rozjede začne tahat a nestřílí.Dělá to spíše při zahřatém motoru,za studena to jede v pohodě.Díky za každý typ a radu co by to mohlo být.
-
- 8 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
V autorizovaném servise mi řekli cenu na výměnu rozv. řemene 7.000. Materilá 6.000 a práce 1.000. Mám 1.8 20V bez T. Je tato cena normální ? Mně se to zdá nějak hodně. Díky hemzik
-
- 17 odpovědí
- 18,4tis zobrazení
-
-
Ahoj. Octavia 1.8 20V 92kW 1997 Po ujetí cca 15km motor z ničeho nic zhasne a nejde nastartovat. Po vychladnutí opět bez problémů nastartuje. VAG, Delphy, ani Bosch diagnostika nic nepíše
-
- 1 odpověď
- 5,6tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni. Pokusim se sepsat co nejlépe můj problém :-) Když je venku jen pár stupňů, nebo kolem nuly, tak jako je teď a auto stojí několik hodin aby vychladnulo, tak po nastartování je vše v pořádku, pokud stojím. Když se rozjedu, stačí 1. rychlostní stupeň, 2. cca 15-20km/h, vyřadím a otáčky se vyhoupnou někam na 2000-2500 a drží tam, dokud auto úplně nezastaví, nebo nejede opravdu pomalým krokem, pak padnou normálně na 1200-1500. Dělá to asi 2-3minuty, než se trochu zahřeje. Ale i pak jsou občas problémy, že za jízdy a za vyřazena otáčky nejdou pod 1000, dokud nezastavím. Váha vzduchu je vyčištěná, škrtící klapka vyčištěná, nastavená přes VAG, měnil jsem …
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
čaute mám problém se spotřebou i mojí okty 1.8 20V SLX r.v.98....má najeto 215 000km...ale byla pravidelně servisovaná....vím že tenhle motor není hodnocen zrovna z té nejlepší stránky,ale je možný že mi palubní počítač dneska ráno ukázal průměr na sto 28l?Ale pak to začlo klesat,nevíte někdo v čem by mohla být chyba?Ale když se pak auto vohřeje tak se s lehkou nohou dostanu i na 7.5l/100km... Díkes za odpovědi
-
-
- 23 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Zdravím, zajímalo by mě, co je pravdy na tom, že motor 1.8 20V 92 kw je stejný jako 1.8 20V Turbo 110 kw. Jen je tam prý jiná řídící jednotka, sací a výfukové potrubí, turbo, elektrika, jinak blok a ostatní věci jsou stejné. Tudíž je prý možné přestavět 1.8 92 kw v autě na verzi s turbem pouze výměnou komponent na něm uložených a ne celou výměnou motoru. Jen informativně - co je na tom pravdy ???? Děkuji za vaše názory
-
- 19 odpovědí
- 14,1tis zobrazení
-
-
Při jízdě a zastavení celkem cejtím benzín, kontroloval sem hadice odsávání nádrže a jsou v pohodě, jen bylo přetržené těsnění hadice výstupu z uhlíkového filtru do motoru, to jsem vyměnil ale ještě nevim, jestli to bude lepší, každopádně jsem našel celkem ztrouchnivělé hadice (gumové) vedení paliva 1J0130295D/1J0130295A, máte někdo zkušenost se zakoupením "jiných" palivových hadic se stejným průměrem, jen prostě nebudou naohýbané? Napadlo mě koupit pouze tyhle a vyměnit je, je to ohromný rozdíl v ceně a dle mého názoru by to nemusel být takový problém, pokud je člověk řádně a bezpečně uchytí. Nebo neví někdo vnější a vnitřní průměry těchto hadic, že bych to zkusil?
-
- 1 odpověď
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, není tu někdo, kdo by věnoval chviličku mému výpisu chyb a napsal mi k tomu něco blíže? Konkrétně co to je, co udělat, jak vše dát do pořádku, abych mohla v březnu projít STK. Zlikvidovat to nemohu, dala jsem do toho všechny úspory Jedná se konkrétně o Octavii I, rok výroby 97, motor 1.8 92kw, najeto 250tisíc km. Pokud by se někdo tak ochotný našel, a potřeboval by ještě nějaké bližší info, ráda odpovím. Mějte se, a díky. - výpis chyb viz přiložený soubor Chyby.txt
-
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahojte klubáci, jsem tu nováčkem poněvadž si nevím rady se svým přibližovadlem... Když je studený motor, tak to nechce nastartovat.. ovšem zdá se mně, že to není pravidlem???? Prvně se to projevilo letos v zimě (unor) na horách - po kontrole baterie bylo zjišteno, že je špatná... pak jsem jezdil druhym vozem a moje stalo doma.. v květnu jsem vyměnil baterii za novou - zálo se být vše ok, ale cca po 14dnech opět bez startu.. potom opet v pohodě až nyní opět problém se startem - v noci klesla teplota na 10 st a bac ho???? Čerpadlo je slyšet, že spíná, kdyz motor naskočí, nebo má snahu naskočit, tak to ma cca 300 ot. a po par sekundách chcípne, potom se to opakuje a s přibý…
-
- 91 odpovědí
- 46,3tis zobrazení
-