Přejít na obsah

Motor 1.8 T

600 témat v tomto fóru

• 3 odpovědi
    • 2.4k zobrazení
    • 25 odpovědí
    • 18.5k zobrazení
  1. Chyba

• 7 odpovědí
    • 5.3k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 1.7k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 2.5k zobrazení
    • 16 odpovědí
    • 8.9k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 3.1k zobrazení
  2. Teplota motoru.

• 0 odpovědí
    • 2k zobrazení
    • 3 odpovědi
    • 2.6k zobrazení
  3. Houpavá akcelerace 1 2 3

• 50 odpovědí
    • 29.5k zobrazení
  4. Je cítit benzin 1 2

• 26 odpovědí
    • 25.2k zobrazení
  5. Blow off ventil 1 2 3 4 11

• 254 odpovědí
    • 76.9k zobrazení
    • 25 odpovědí
    • 22.6k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 2.3k zobrazení
    • 8 odpovědí
    • 8.9k zobrazení
    • 14 odpovědí
    • 11.3k zobrazení
    • 3 odpovědi
    • 3.5k zobrazení
  6. Spotreba oleja 1,8 T 1 2

• 35 odpovědí
    • 18.1k zobrazení
  7. 1.8T diagnostika

• 3 odpovědi
    • 3.1k zobrazení
  8. Ventil n75 bez napětí

• 0 odpovědí
    • 2.4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 5.1k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.3k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 8.8k zobrazení
  9. Kolik by to stalo

• 2 odpovědi
    • 1.7k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 2.5k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• Superb 3 r.v. 2024, motor 147kW Evo, kod tusim DTUA.     Zdravim, omlouvam se, mozna se resilo... kdy se ma delat prvni zarucni servisni prohlidku? Nekde vidim rok ale nejvic co jsem nasel je bud po 2 letech nebo po 30.000km, co nastane drive. Nechtel bych to propasnout kvuli zaruce. Pak me zajima prvni vymena motoroveho oleje, tu bych urcite udelal uz ted nekdy, (cti po roce).  To asi nebude u autorizaku, tam za to chteji nesmyslny penize. Na vymenu planuji vzit: - filtr MANN-FILTER HU 5003 z, s tesnenim ktere se k tomu dodava - olej VW 0W30 LONGLIFE III FE. Melo by se tam vejit 5,5L tusim Delam dobre?  Nechybi mi neco jeste, sroub/zatka vany, nebo neni potreba a pouzije se stavajici... Diky moc!  
    • Ahoj, přidám svou zkušenost, pokud by to někoho zajímalo. Koupil jsem OIII před rokem (80k km) a víc a víc jsem si postupně ACT všímal, jak jsem si na auto zvykal a popravdě to bylo dost otravné a získal jsem tendenci nárazově přišlápnout plyn, aby se to přepnulo... nepěkný dunivý zvuk při jemné akceleraci lehkou novou (pozorovatelné pouze ve městě, na dálnici vůbec) a jakmile dosáhl požadavek na točivý moment 75 Nm, došlo k zapnutí vyřazených válců a jemnému, i když citelnému "cuknutí". Až od té chvíle měl motor očekávanou akceleraci. Před týdnem jsem byl na remap DSG kvůli podtáčení + vypnutí Stop-Start a i když neplánovaně, nechal jsem si nakonec deaktivovat i ACT. Asi to bude i kombinací s remapem řazení, ale od té doby mám pocit, že řídím jiné auto, v jakémkoli okamžiku mám dostatek točivého momentu, motor má hezký zvuk a okamžitou příjemnou akceleraci (i bez podřazení). Zatím nejsem schopen posoudit, jaký to bude mít vliv na spotřebu, to se ukáže časem, ale nepředpokládám žádný dramatický rozdíl. Co se týče diskutovaného "nerovnoměrného opotřebení", jsem laik, ale pán, co mi to dělal, prý viděl tento motor po 100k a rozdíl na 2. a 3. válci byl více než znatelný, měly několikanásobně vyšší úroveň karbonizace. Koncern samozřejmě bude tvrdit, že to žádný problém nedělá, ale novější generace (asi EVO2?) údajně při ACT střídají válce, které se odpojují... a proč by tento vylepšovák dělali, kdyby k tomu nebyl žádný důvod..? Je to sice "jeden pán povídal", nepodařilo se mi o tom nic najít, ale možná někdo jiný bude vědět a řekne, jestli je to nesmyl nebo tomu tak opravdu je. Každopádně už jsem v procesu dekarbonizace (BG aditivum do benzinu a příští týden proplach motoru) a věřím, že to motoru prospěje, chystám se auto vlastnit dlouho a preventivní údržba se vyplatí. Nyní najeto 95k a doufám, že jediným strašákem zůstane DSG DQ200 a bude chtít (dříve či později) pouze výměnu dvouspojky a nic horšího...
    • Zdravím, tak přidám i svou zkušenost. Koupil jsem auto z bazaru. Fabia III 2016 původně z DE. Byly k tomu nějaké německé návody atd. ale servisní knížka ne. Po přeštudování této i jiných diskuzí jsem se samozřejmě zaměřil na tu korozi kolem světel SPZ a mám ji tam samozřejmě taky, cca jako na prvním obrázku. Blbec jsem si toho při koupi nevšiml, jednak jsem o této bolesti nevěděl a taky to na černé barvě nebilo nijak do očí, je to celkem schované. Navštívil jsem tedy autorizák a tam mi vyjeli garanční úkony, auto bylo jen na jedné prohlídce cca ve 35tis (nyní 185tis), pak už nejsou žádné záznamy. Moc se mi nechce věřit tomu, že v DE auto nejezdilo na předepsané garančky alepoň po dobu běžné záruky, je tam i veškerý měněný spotřebák originál škoda. Takže se z toho vykroutili. Zkoušel jsem 2 autorizáky v okolí. Je ještě nějaká šance uspět s reklamací nebo je skutečně i 12 letá záruka na prorezivění vázana pouze na garanční prohlídky resp záznamy z nich? Byl jsem asi i málo průbojný. Pokud žádná šance není, vyřeší to skutečně ošetření a koupě těch LED světýlek? Pokud to doma vyměním sám, tak budou svítit nebo je to závislé pouze na programování VAGem? Mám jen starý kabel a VAG ještě z dob O1, tím asi nic neudělám, co? Je to vůbec pro běžného smrtelníka řešitelné svépomocí, aby se to nějak finančně vyplatilo? Kupovat originál kabel a VAG diagnostiku kvůli tomuto  je asi finanční sebevražda. Nemáte někdo přehled, kolik stojí jen naprogramování těch LED, když si je vyměním sám a přijedu někde pouze na programování? Děkuji
    • jaký používáte Download manager? mě to stahuje stále dokola nestáhne se to vubec. Děkuji
    • Km nám přibývají 😆, chtěl jsem rumíka vyblejskat ale dělají u nás vodu a kanalizaci a po dvou týdnech co jsem to jen spláchnul na wapce je zas jak jetel 😕, dokud nebude nový asfalt nemá to cenu. Přezuto na letní už máme.
  • Vytvořit nový...