Motor 1.9 TDI
1 249 témat v tomto fóru
-
Zdravím vás. Klekl mi motor na OI 1,9 tdi 66kw s kodem AHL a chci se zeptat jestli tam mužu dát motor 66 kw s jiným kodem?
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
-
Čau lidi kdo poradí autem jsem přijel domů na druhý den chci odjet a auto nejede normálně točí a nic,v průhledné hadičce od filtru není nafta.Kde hledat závadu?
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Mam problem dnes jsem jel trochu svižněji z autem a po chvilce mi začla svítit kontrolka oleje prijel jsem domu a koukam pod autem kaluž oleje a celej motor zašvihanej nedávno bylo čištěné turbo šlape dobrře auto jde pekně do zátahu tak nevím co se stalo prosím pomoc
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím souvisí se špatnou funkcí turba tesnost mechanismu po leve straně za krytem motoru (nejspis neaký regulator vzduchu k turbu) moc tomu nerozumím .... děkuji za odpovědi
-
- 4 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Vážení místní odbornící, pořád čumím v inzerátech na to, jak nová auta splňují normy EURO xyz, emise CO2 mají (nadneseně) žádná celá nic... nevíte náhodou, kolik emituje kočár, jako např. můj Fru Fru Naftomobil Oktávius I. ? Narozen roku 1999, 66kW. Místní tlačítko hledat ani pan Google mi to nechce říct, papíry jsem proletěl - nic nenašel
-
- 16 odpovědí
- 19,8tis zobrazení
-
-
jak poznam vadne turbo??daval jsem nove egr ventily n75 a turbo nic mam za to ze nedava zadny tlak motor jezdil cca 6000km bez turba bude asi zanesene atd dale bych se chtel zeptat jak nejlip turbo dostanu ven jestly ze spodu nebo vrchem za rady diky
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
U octavie 1,9tdi mi svítí spotřeba 99,9. Nevíte někdo co s tím ?
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Tak vás zdravím, Motor mám KAPUT (1.9tdi 81kw) . Dlouho jsem přemýšlel jest li koupit nový nebo dát na repas, po dlouhé debatě z mechanikem co to bude dělat jsem se rozhodnul do repasu (doufám že DOBŘE). Má to své plusy a mínusy. Koupě nového motoru bych si asi moc nepomohl proto že nikdo nevidí do motoru a pravdu taky nikdo neřekne. Mám možnost koupit havarovanou Octavii, ale nakonec to vyjde na SKORO na stejné peníze. Chtěl bych slyšet vaše názory jestli REPAS nebo NOVÝ a PROČ. Díky všem co se podělí o názory.
-
- 14 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-
-
Uz delsi dobu se mi stavalo to, ze po zahrati motoru zacalo neco v motorovem prostoru cvakat (slyset to bylo hlavne pri neutralu, napr. na krizovatce). Kdyz uz se to stane, tak jak vypnu zapalovani, jeste to cvaka tak 6 sec a pak to prestane. Jinak nic zvlastniho nepozoruju (mozna jen, ze zacal motor vice kourit, ale to muze byt jen subjektivni dojem) . Ted jsem se uz nastval a koukl jsem co to dela a zjistil jsem, ze cvaka jakysi ventil pred ridicem viz. foto. Vedou do nej 3 hadiciky a dratky. Co to je zac? Predtim mi to 100 % nedelalo. Mam O1, 1,9 TDi, 66 kW. Diky.
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
zdravím octávaky, mám problém,na octavii 19.TDi81kw rv2001,motor roztukal,dal jsem tam olej Liqui Moly Oil 10w 40 s přísadou jestli to nebude ten problem a potom nějak vybruje při volnoběhu ale jak jemně cvrnknu po plynu tak vybrace ustanou,po chvíli to začne znovu,nejvíce u studeného motoru,když ujedu cca100km píši cca je to i méně tajk to dělá málo,a jěště moror v mrazu -5 až třeba -20 chytá na škrt tak i za tepla 3hodiny po jízdě chytne na škrt ale při teplotě kolem cca -3 a +8 je start špatný a decentně zakouří šedě ,chová se to jako spadlá nafta,jsem stoho špatný a nevím co to dělá.ta vybrace se mi nezdá na setrvák,když to reaguje na klepnutí po plynu,ale nevím,jet…
-
- 9 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
-
Mam na ALH 90 000 km otec na AGR 160 000 a ta jeho Octavia ide tichsie, pozerali aj vyfuk, ale vraj je OK. Je to mozne? Inak moja octa ide lepsie je zivsia a ostrejsia. Ako zistit stav vyfuku, co najjednoduchsie.
-
nema nekdo schema zapojení podtlakovich hadicek na ty tri egr ventily egr potom ventil n75 a n 18 proste potrebuji kdo to ma nejak nafoceny nebo nejake nakreslene schema toho zapojení at to muzu podle toho poskladat mooocc diiiky jinak si nevím rady
-
- 1 odpověď
- 10,6tis zobrazení
-
-
Ahojky mám takový menší problém mám octu 1.9 tdi 66kw r.v.1999 najeto 140000km dovoz francie a o víkendu jsem spozoroval že pří jízdě v nižší otáčkách si auto samo přidává i ubírá nesetkal se stim někdo?Na vagu žádná závada není a dělá to za tepla i za studena děkuji za káždou radu
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdary, Seznamuji se s diagnostikou VAG 1552, zadal jsem funkci 08 (načtení bloku nam.hodnot) potom zobraz.skupinu 115. Jedná se o regulaci plnícího tlaku. Naměřil jsem tyto hodnoty plnícího tlaku: A) Na volnoběžné otáčky, vozidlo stojí Okamžitá hodnota: 950mB, Požadovaná hodnota: 960mB Vozidlo při jízdě, ustálené rychlosti, otáčky kolem 3000 ot/min "Okamžitá hodnota OH: 950-1000mB, Požadovaná hodnota PH: cca 1000-1100mB" (zajímavé je, že při rychlé akceleraci se OH a PH zvyšovala a občas byla i shodná, ale jakmile jsem ubral plyn a nasadil ustálené otáčky klesla hodnota tlaku viz výše označeno uvozovkami "") Při razantní akceleraci jsem VAGem více jak 1480mB n…
-
- 5 odpovědí
- 15,2tis zobrazení
-
-
Kromě hlučného turba mám ještě další problém. Auto jsem koupil bourané a odnesla to i baterka a to takovým způsobem, že celý motor dostal kyselinovou sprchu. Půl roku to stálo, než jsem toho ujal a motor po té době vypadá příšerně. Blok rezavý, hliníky zoxidované. Existuje nějaký přípravek, který to aspoň trochu vyčistí???
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Pánové,mám takovej delikátní problémek.Vloni když jsme řešil problémy s turbem a jeho dokolečka ucpávání jsme mimo jiné po poradě s loňským mechanikem zaslepil trubku která spojuje vrch motoru respektivě odvětrávací plastový prvek na víku ventilů a hadici která vede do sání.Jedná se o OCT 1 pro úplnost 81kw.V hadici k sání mám nacpanej korkovej špuntik a to kolinko od toho plastovýko tělesa na víku mám zredukovanou do uzký hadičky a tu mám svedenou do půllitrový lahve od aguily.Všechen olej kterej vrchem vyletí jde do tý lahve.Já čas od času sundám kryt motoru a tu flašku přeleju zpátky do motru.Tenkrát jsme to udělali jen jako pomůcku k tomu aby jsme mo…
-
- 5 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, dnes při minus 15-ti stupních se mi za jízdy rozsvítila kontrolka ASR a motor pomalu přestával táhnout, až to chcíplo. Pak už jsem to nenastartoval.Naftu beru z ČSAD. Co s tím může být?
-
- 29 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, mám Octaviu r. v. 2002, 1,9 Tdi, 81 kw. Vie mi niekto poradiť? Auto má origo najazdených cca. 134 000 km, s autom sa skoro rok určite nejazdilo. Ja som na nom spravil cca. 1500 km. Ked auto dlhšie stojí teraz v zime cca. viac ako 12 hodín a ráno idem naštartovať, tak po naštartovaní mi niečo cuká v oblasti ja neviem čerpadla alebo pal. filtra. Ide to určite z pravej prednej časti. Po chvílke cca. 20 sekúnd to prestane a už je pokoj. Zdá sa mi ako keby to ťahalo nasucho najprv naftu . Možno je to iba môj dohad, možno mám pocit že je tam vzduch. Robí to iba ked auto dlho stojí. Ráno prídem a po naštartovaní to začne strašne cukať a pukať a za cca. 20 - 30 sekúnd to …
-
- 10 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
ahoj , dnes se mi stala takova vec jel sem na dvojku cca 3000ot preradil sem na trojku najednou bouchnuti v motoru a najednou sel motor jakoby na 3 valce a neco v nem jakoby boucha ujel sem s tim cca max 200metru po zkousce nastartovat sel motor hrozne, opet jakoby na 3 valce.. kontroloval sem rozvodak vypada v poho je naplej,, vymena pred cca 15 000km .. poradi nekdo?
-
- 11 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravim v poslednom tyzdni sa mi par krat stalo pocas jazdy, ked som pridaval plyn ( nie dajako na podlahu, ale zase ani nejak jemne) tak otacky sa zvysili ale auto netahalo! zatim som to spozoroval len pri 4 a 5 prevodovom stupni! ked idem plynule tak to nerobi, ale ako pisem, ked zosliapnem plyn tak to sem tam urobi! proste ako keby to slo nejaku sekundu - dve na volnobeh ! ked trochu povolim plyn a zase trocha pridam, ale jemnejsie tak to ide normalne! niekedy nato mozem dupat a nic sa nedeje a niekedy len pri trocha razantnejsom zosliapnuti to je vidiet a citit! neblika ziadna kontrolka a ani VAG nic neukazuje! Viete niekto co by to mohlo robit?
-
- 12 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Ahoj skodovaci, mam na Vas dotaz. Rano nebo po delsim stani (rano je to nejdelsi a nejintenzivnejsi) mi pokud nastartuji klepe neco (vypada to na motorovy prostor) jako lehky plech na plech. Po asi 3-5minut to ustane. Pokud auto stoji pul dne a pak jej nastartuji slysim ho znovu. Nenapada Vas co by to mohlo byt ? Predem dekuji za postrehy.
-
- 32 odpovědí
- 15,9tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapy auto mi celú zimu ťažko štartuje ale posledný týžden najhoršie tak som si myslel že to bude baterkou kupil som vartu za 120 eur ale dnes ráno strašne ťažko pretáčalo štartér, a ked aj chytí tak dymu ako keby horelo a pár krát skape aj ked mu pridám, a ešte jedna maličkosť ked jej troška pridám tak ked je vypnuté rádio tak preblikne displej ako keby sa tratila elektrina no mna vystre pomožte dakto..
-
- 4 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
mam octavii 1.9tdi 66kw agr r.v 98 chtel bych dat turbo s lopatkama predelat na AHF z 81kw delal to nekdo? co je treba? jde predelat to mazani?
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
zdar chtel bych se zeptat jestli by se nasel nekdo kdoby tady napsal postup pri vymene vstrikovacich trysek.dik
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-