Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.9 TDI

1. Zahájeno uživatelem peter27,

Zdravim vsetkych.Uz dvakrat som bol menit olej v roznych servisoch a vzdy mi naleju o liter oleja viac.A ja si ho potom doma musim vzdy odsavat.Neviem ci su vsetky servisy tak blbe alebo mozem ja mat zlu mierku?Nemozem mat napriklad mierku z fabie alebo ineho motora??A preto mi stale ukazuje jeden centimeter oleja nad maximom???Nemohol by niekto prosim vas zmerat kolko je mm od spodu mierky po maximum?Mam 1,9 Tdi 66 Kw a najlepsie by bolo keby to bolo merane presne z tohto motora. Nerad by som zadrel motor.Dakujem

• 24 odpovědí
    • 11tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem peter27,

Ahojte . Motor 1.9 TDI 66kw.r 97. 151000 km Rano po prejdeni dvoch kilometrov zastavim na semafore a pri volobehu a za studena na chvilu zdochne a hned naskoci naspat, preblikne pri tom kontrolka zhavica a pom uz ide akoby nic.Za jazdy ma motor dobry chod a vobec s nim netrha ani nic podobne.Bol som dnes na VAG no nehlasi ziadnu chybu akurat mi vymenili zhavice za nove..Hned ako som visiel zo servisu to urobilo opat!Hladal somto vsade na fore tak dufam ze sa neopakujem Poradte prosim co to moze byt

• 5 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem homer,

po trech mrazivych dnech jsem to nakopnul(1.9tdi,81kw) za velkeho tarokovani,ale chytla mrska a pak jsem pri otevrene kapote a sundanym plastovym dekli pozoroval motor. Bezel v poho,ale obcas sebou skubnul jako by jeden valec nepalil a zas bezel dal pak zase atd,atd.Pak jsem to byl projet a zahrat a pak se to uz uklidnilo a cukani uz nebylo znatelne!! co myslite??Tryska? Tlaky na nekterem valci?? Prijdu na do na vagu?? Kdyz jsou problemy se startovanim za studena zjisti se na diagnostice co to je i kdyz nekam prijedu a bude motor horkej??nebo se to musi delat jen za studena hned poranu??Diky moc za Vase rady.

• 3 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem roman 1,

zdravim prosim nepodivaly by se mi nekdo na cenu noveho turba do octavie 1.9 tdi 81 kw r.2002 motor asv na ETKE aby mne v servisu neosidili dekuji

• 18 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Wochcápka,

Zdar lidi, Prosím Vás poraďte mi nebo začnu věřit že octavia byl strašnej omyl.Takže OCT I.r.v. 2000 motor 1?9TDi 81KW při plynulém a nenásilném rozjezdu mi od dvojky vždycky na cca 1800 otáčkách zaškube.Teda prostě jedu,nehoním ji roztáhnu v klídku jedničku než přeředím na 2ku otáčky spadnou někam k 1000 a pak při další akceleraci to jako škubne.Na vteřinu dvě,pak to přeleze ty 2000 a pak už táhne jak bejk.A dělá to jen na těchto hodnotách.Mám po repasi turbo,filtr jsem měnil 2x teď mi můj stejně něšťastnej mechanik řekl cosi o poškozené vysokotlaké části čerpadla.\nakonec z toho sešlo,dali jsme na reklamaci to turbo,rozdělalai ho že prej bylo zasraný sazema tak ho vyči…

• 7 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem tinima,

zdravim,chcem sa opytat pri jazde na dialnici mi auto taha do 160 a potom ako keby prestalo tahat,co to moze byt?dik

• 21 odpovědí
    • 3,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem kali,

pred 14 dny pri jizde hlavne kdyz jsem to vic prislapl jsem zacal sliset jako by mi to nekde zacalo prisavat vzduch ted je to horsi a pokud na to dupnu tak me to chyti za prdel a jede to zase az po vypnuti zapalovani

• 5 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Honza TDi,

Ahoj, zítra se chystám vyměnit všechny podtlakové hadičky ventilů k turbu a pod.. Jsou tam dva průměry, nevíte někdo jaké a kolik "metrů" je potřeba koupit a nějaké doporučení v Praze a okolí?

9. Zahájeno uživatelem stasinec,

Zdravim prosím o radu mám problém na Oct.1. 1.9tdi 66kW.Startér točí,motorem to taky točí,má to takovej divnej zvuk a jakoby bez komprese a motor nenastartuje.Díky moc.

• 12 odpovědí
    • 12,7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem PeterM,

Zdravim Vas, chystam sa na vymenu palivoveho filtru, kupil som BOSCH WK 853/3x. Na internete som nasiel nasledovny postup: Povolíš svorky na hadičkách a stáhneš Pokud si nebudeš pamatovat odkud jsi kterou hadičku vzal, tak si to označ, dobrý je když tam máš někoho, aby Ti je pridržel Povolíš šroub na svorce, kde je upevněný filtr a vyjmeš ho (bacha je tam nafta tak se nepolej Nový filtr naleješ plný naftou Usadíš - správně zapojíš hadičky Nastartuješ a necháš to na volnoběh (může si to škytnout) Chcípneš, (motor ) a nastartuješ znova (přidáš-popr. projedeš) a zkontroluješ, jestli si to tam dal dobře a nepřisává Ti to vzduch. Mo…

• 8 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem cecenda,

Zdravím všechny a omlouvám se pokud se tu už něco podobného psalo. Mám octavii I, 1,9 TDI 66KW najeto 128000 km po výměně rozvodů a všech filtrů. Poslední dobou mi špatně startovala ale nakonec vždy naskočila a jela normálně. Naposled jsem jel asi 100 km na návštěvu a když jsme odjížděli nechtěla už vůbec naskočit. Nakonec naskočila asi napošesté, ale v nízkých otáčkách tolik netáhla. Poté jsem jel zpět asi 100 km zcela normálně a když jsem přijel na první křižovatku do města a dal ji na volnoběh tak zdechla a už jsem s ní nic neudělal. Odtáhli mě, přišli na vadné svíčky (to by vysvětlovalo to špatné startování), ale naskočit to nechce. Tak zkoušeli jiné čerpadlo, ža má a…

• 9 odpovědí
    • 3,3tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem kazisvet,

Zdravim, chcem Vás poprosit či by ste mi nevedeli poradit značku kvalitnych a cenovo dostupných žhavičov na moju O1, 1.9 TDI 81KW (r.v. 1999) Dakujem Vám velmi pekne

• 3 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  13. Čau, potřebuji zjistit kde je u octavky čidlo teploty motoru a čidlo venkovní teploty? Nevíte někdo kde to hledat? (nejede mi ani jedno)

• 5 odpovědí
    • 20,2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem djvlada,

nazdarek pani,vcera sem si vsim ze mi trosku unika olej pod olejovym filtrem ja tam takova ctverata nadobka vedou k ni hadice nevite jak to opravit diky za rady octavia 1.9tdi 66kw r.v98

• 5 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem honzaa.16,

Cau chlapi,zacalo se mi ozyvat z motoru pri pridani plynu,at za jizdy nebo na miste piskani,zvedla se mi skoro o litr spotreba a motor ma hrubsi zvuk. Mam nove rozvody i vodni pumpu,auto ma najeto 315000 km. Motor 1,9tdi,66kw. Na vykonu to poznat nejde. nema s tim nekdo zkusenost,poradi nekdo?

16. Zahájeno uživatelem Surger,

Je to asi měsíc co se začal ozývat klapot z motoru. Motor jezdí a táhne bez potíží. Výměněný olej, všechny filtry. Klapot se ozývá při stání na volnoběh-ale to jen občas, naopak se ozývá vždy výrazně při sešlápnutí spojky než přidám plyn, pak po přidání plynu již úplně vymizí. Zdá se mi jakoby to bylo z spíše z pravé strany motoru. Prosím orientačně co by to mohlo být. Byl jsem v autorizovaném servisu Škoda a tam mi vyjmenovali takovou spoustu závad co to může být, že mi z toho šla hlava kolem a nakonec jsem ztratil vědomí nad předběžnou cenou.

• 10 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem LuksaRS,

Zfravým, lidičky chtěl bych se zeptat na kolik by vyšla výměna vstřikovacích trysek u 81kw octávky, díky za odpovědi

• 6 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Fire,

Ahoj, hledal jsem hledal, ale nenašel přesně co jsem hledal a tak zakládám téma, sice jsem tento problém lehce řešil s pár klukama, ale přesto to popíšu ještě jednou Mám oktavii r.v.2001 TDi PD a teď v zimě mám problém s ohřátím motoru a udržením jeho teploty na 90ti stupních. Auto ohřeju až třeba za 15 - 20 km, což je fakt docela dost, dřív při podobných teplotách to bylo cca po 8 - 10 ti km určitě. Teplota leze velmi pomalu nahoru a když už se dostane třeba na cca 70stupňu, pak zničehonic se vrátí na 50 jak studený motor...pak se to opakuje třeba ještě jednou, s tím že teplota pak stoupá rychleji... když už dosáhnu onu vysněnou devadesátku tak není vyhráno - stačí le…

• 33 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem ERIKB,

zdar hoši... mam octaviu 1,9tdi 81kw rv 2002 a mam ju načipovanu zhruba na 140koni a chcel by som vymeniť vstreky... neviem ma to ešte zmysel dať tie vstreky sprint 754 alebo neake ine aby som ešte zvyšil vykon motora? a ked ich vymenim netreba tam ešte niečo upravovať? myslim softwerove!!! Ma ztym niekto skusenosť? prosim o radu?

• 29 odpovědí
    • 9tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem honzaa.16,

kolik koniku navic dostanu vymenou trysek z 81 kw octavie do moji 66 kw,AGR? je to bezpecne? Mam najeto 315000. Sly by tam i vetsi?

• 17 odpovědí
    • 8,6tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Houdis,

Ahoj, poslední týden se mi stává, že když po delší odstávce ( přes noc ) nastartuju motor, tak tam cca 1 minutu slyším cinkavý zvuk. Potom to zmizí a je klid. Nejspíš to jde od řemene alternátoru, ale nevím jeslti to nemůžou být i rozvody. Je divné, že když je motor ohřátý, tak to nedělá. Setkal jste se s tím někdo ? Pokud by bylo v háji ložisko, tak to bude hučet pořád, ne ? Díky za poznatky. Houdis.

22. Zahájeno uživatelem ad0da,

Dnes ráno mi dlouho trvalo,než mi zhaslo žhavení na TDI 81kW. Trvalo to deset vteřin.Potom mi stejně dlouho trvalo,než motor při startování chytnul,jako by to nabíhalo po jednom válci a až běžel motor,tak jakoby nepravidelně.Ta nepravidelnost chodu se projevuje už od počátku zimy,ale ne tak hodně jako dnes. Dříve motor chytnul skoro hned,podle mého "HLUCHU" běžel OK,ale cítil jsem to jakoby škubání na zádech,když jsem se opřel do sedačky.Takže, jde nějak změřit jestli jsou žhavičky OK?. Auto mám od května,dovoz DE, servika vypněná,najeto 123000tkm, rozvody a vše kolem vyměněny(podle servisky z DE byly měněny při 90000tkm,ale stejně jsem to nechal vyměnit,vše bylo podle se…

• 2 odpovědi
    • 4,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem honzaa.16,

Obevilo se mi v zavadach. kde ho vubec najdu a k cemu slouzi? souvisi s tim vyssi spotreba. 1,9tdi,66kw

• 3 odpovědi
    • 5,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem dandy2004,

Ahoj, po nastartování mi stračně cvaká něco v motoru. Je to za váhou vzduchu na stěně karoserie. Vedou tam nějaké kabely nebo co. Je to nějaké relátko nebo něco takového. Známej mi říkal, že to je u Octávek normální, ať to neřeším, ale je to nepříjemné. V autě to neslyším, ale když z něj vylezu a motor běží, tak to je jako by mi tam cvakaly ventily, ale to snad ne ) Nevíte někdo co to je a jestli to má smysl opravovat? Díky, P.

• 5 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem boss,

Možná to tu bylo ale Mám škodu octavia 2002 81kw tdi. Najeto něco málo přes 200 000km a bere mi olej už dosti .mam tam olej castrol long live 10w 30. Jákí byjste mi doporučili olej a čím může bít spotřeba oleje a není nákí přípravek co se naleje do oleje a on jako utěsní vše-a zmenší se tím spotřeba oleje?????? dík za radyy

• 19 odpovědí
    • 15,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.