Ahoj mám takový problém. Mám 1.6 mpi 75 kw. Když nastartuji tak se spustí velkej větrák, i při nezahřátém motoru. Chvíli točí na plný výkon, potom na chvilku přestane a potom zase. Nevíte co by to mohlo být?
Pokud nemáš adaptivní tlumiče, tak to žádná tragédie není, že to nemáš.
Já volbu jízdního režimu mám a stejně to téměř nepoužívám. Po každém nastartování je nastaven režim normal.
Rozdíly mezi režimy jsou minimální. Netrap se tím a užívej nové auto.
Zkoušeli jste bez krytu? Tenký vs tlustý kryt může být obrovský rozdíl. Mám v golfu sice něco úplně jiného, ale když jsem vyměnil kryt, tak to nabíjí iPhone 14 pro v pohodě. Nabíječka není chlazená.
Mnohí od kamery požadujú, aby nahrávala aj keď je vozidlo odstavené (či už nepretržite alebo v parkovacom režime). Úskalím takejto požiadavky je jednak malá kapacita vstavaného akumulátora v kamere (ak nemá len kapacítor), resp. vybíjanie akumulátora vozidla, najmä pri niekoľkodňovom odstavení vozidla. Keďže som s týmto tiež trošku zápasil, rozhodol som sa zapojenie kamery posunúť na ďalší level, a to zapojením akumulátora s kapacitou 96Wh od výrobcu 70mai.
Zapojenie je veľmi jednoduché pomocou priložených držiakov poistiek - je však treba vybrať si takúto verziu, pretože je k dispozícii aj verzia pre napájanie zo zapaľovača (pre vozidlá, kde sa zapaľovač vypína pri odstavení vozidla). Umožňuje takisto použiť aj doteraz využitý kábel pre parkovací režim kamery - ako som to zapojil aj ja.
Káble som viedol od poistkovej skrinky ľavým prahom k sedadlu vodiča, kde som batériu "pripevnil" suchým zipsom o koberec na miesto, kde zvykne byť umiestnený napríklad zosilňovač. Káble som zatiaľ ako tak uložil, zaviazal priloženou páskou na suchý zips. Pred vložením a upevnením kabeláže v prahu som dva káble spolu spojil textilnou páskou. Nepodarilo sa mi ich previesť originálnou cestou popod koberec ako osvetlenie nôh - zatiaľ.
Kamera počas jazdy funguje rovnako ako predtým, po odstavení si berie šťavu z batérie. Počas jazdy sa batéria dobíja. Skúsenosti z používania možno pridám ešte neskôr. Podrobné merania výdrže je možné dohľadať na fórach týkajúcich sa palubných kamier - čiernych skriniek.
Cena: 230 eur, avšak je možné dohľadať kupón na zľavu okolo 40 eur.
Oproti konkurencii je cenovka o tretinu nižšia.
Vozidlo je golf 7, nie octavia, ale zapojenie bude takmer (alebo aj úplne) totožné.
Superb a Passat majú o dosť menší aerodynamický odpor. Nižšia a dlhšia karoséria sa ľahšie "prereže" vzduchom, oproti tomu je Tiguan vyšší a kratší, presný opak toho, čo je ideálne.