Motor 2.0 TSI
72 témat v tomto fóru
-
Ahojte, nepodarilo sa mi najst temu o type motoroveho oleja pre motor 2.0 TSi a tak som zaloz novu. auto mam zatial len dva tyzdne, no uz teraz rozmyslam nad tym ako urcite nedodrzim predlzeny servisny interval na 30t km. chcem sa opytat, aku znacku oleja pouzivate a pri kolkych kilometroch menite. mozno by bolo lepsie tu temu presunut o uroven vyssie kedze sa tyka skor motorov vseobecne, ale to necham na moderatora. aj ked pravdupovediac mna zaujima predovsetkym tento motor. vopred dik za reakcie
-
-
- 106 odpovědí
- 69tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Učební pomůcka týkající se i tohoto motoru. Motory-1.8-l-a-2.0-l-TFSI-(řada-EA888).pdf
-
-
- 44 odpovědí
- 55tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím, u mé Octavie 3 rs 2.0 TSI slyším, že zde něco v oblasti kolem motoru vydává pravidelný drnčivý-cvakavý zvuk. Nevíte někdo co by to mohlo být? (Přikládám video) najeto mám 188.000 což si myslím že ještě není špatnej nájezd dále mi u levého kola něco divně syčí až píská v nepravidelným intervalu, zatím jsem slyšel pouze s autem na místě (skoro až elektrický tón). dekuji za radu :/ IMG_4347.MOV
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni, Asi měsíc zpátky jsem si začal všímat krátkého (pár vteřin) zacvakání, jakmile po studeném startu klesnou otáčky volnoběhu. Co jsem koukal po internetech tak jsem nenašel žádné vlákno, kde by tento konkrétní problém někdo popisoval (většinou se u ostatních klepání objevilo hned po startu a bylo delší). Po pár vteřinách cvakání přestane a vše funguje normálně. Při teplém startu se nic takového neděje. Zkoušel jsem to několikrát natočit, bohužel v motorového prostoru to nikdy nebylo slyšet, tak přikládám video z kabiny. Zvuk se objeví v 0:47 na přiloženém videu. Video: https://www.youtube.com/watch?v=Ok0DR6ArvHE …
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosím, je tu návod na výmenu chladiacej kvapaliny na Octavia 3, 2018, 140kw, 2 tfsi benzín? Rád by som si to sám vymenil a poprosil by som o rady, ak je to možné...
-
- 0 odpovědí
- 282 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj Škodováci, mám dotaz.. Na motoru 2.0TSI (už při koupi) rezonovalo něco v blízkosti katalyzátoru. Po demontáži jsme v dílně zjistili, že to dělá táhlo co je od regulace turba napojené na obtokový ventil. Dočetl jsem se u 1,2 TSI o nějaké svolávačce 24W6, kde se dávala "kamsi" podložka a přehrával soft. Otázka tedy zní - obtokový ventil je v pořádku, skřín turba taktéž, rezonuje pouze to táhlo.. Je to nějak řešitelné - například tou podložkou, výměnou regulace turba, nebo se musí řešit výměna celého turba ? Všem děkuji za radu.
-
-
- 19 odpovědí
- 14,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím o radu.. Po výměně všech 8 vstřiku začalo auto padat do nouzaku ihned po dosažení 50 stupňů.. Diagnostika hlásí chybu 17002 - spínač tlaku oleje 3 P168D chybná funkce Motor 2.0 TSI 162 Kw CHHB R.vyroby 2015, ujeto 200 000km Spínače tlaku vyměněny všechny 3, vyměněn taky olejový tlakový ventil. Nic nepomohlo. Díky moc.
-
-
- 2 odpovědi
- 423 zobrazení
-
-
veškeré info pouze od: http://forum.skodahome.cz/user/2276-mustafa/ Úpravy Škody Octavie RS od APR Octavia RS je i po motorové stránce velice schopné auto. Motor je z výroby až extrémně podladěný, takže chiptuning je téměř "must have". Už jen se základní úpravou řídící jednotky na fázi APR Stage 1 se dá dostat na 316 koní a 516 Nm viz graf, která se dá ještě vylepšit na úpravu Stage 2, která je kalibrovaná pro použití APR prvního dílu výfuku. Pro ty, kteří nechtějí tak extrémní zvýšení výkonu je zde i umírněnější varianta na 295 koní a 457 Nm, která je více šetrná ke spojce a dalším komponentům. Zároveň má citelnější výkonovou špičku posazenou do vyšších otáček, která…
-
-
- 396 odpovědí
- 108,6tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Dobrý deň, chcem sa opýtať nedávno som si kúpil Octaviu III rs 2.0 tsi 162kw. Niekedy sa ale stane, že auto velľmi ťažko naštsrtuje. Ak už je auto naštartované, auto necuká, nemá počas jazdy žiaden problém. Neviete niekto náhodou čo s tým? Ďakujem
-
- 1 odpověď
- 447 zobrazení
-
-
Zdravím všechny návštěvníky tématu a ty ochotné poradit zejména! Je tomu již něco přes měsíc, kdy jsem si nechal měnit rozvody u auta uvedeného v předmětu. Auto bylo vyrobeno v roce 2013, obsahuje motor s kódem CHHB. Po výměně měl motor jiný zvuk. Ale měl jsem nedlouho před odjezdem do zahraničí, kde jsem měl setrvat zhruba 2 měsíce, a oni neměli čas, aby se na to během zbývajících dnů podívali. Řekli mi, ať se stavím po mém příjezdu. Tedy odjel jsem na cestu dlouhou 400 km. a dalších min. 600 km jsem najezdil v místě, než mi cestování skončilo. Nedobrovolně. Krátce po příjezdu sem, jsme na to s kolegy ještě koukali, jeden z nich mě upozornil na skvrnu od oleje na …
-
- 0 odpovědí
- 523 zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny členy, rád bych Vás všechny požádal o radu/zkušenosti s tímto motorem Přesněji: 2.0 tsi 180kw DLBA Octavia rs 245, výroba 1/2018 , s dsg 7 stupňovou převodovkou. Aktuálně má vůz najeto 119 xxx km. Cca před týdnem při každém studeném startu, něco cvaká/rachotí v motorovém prostoru. Prosím o Vaše zkušenosti, přidávám video startu. Předem moc děkuji za jakékoliv rady co by to mohlo způsobovat. 20240316_132911.mp4
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, Nedavno som kupil 2016 Octaviu 3 RS 162kw, kod motora CHHB, mala najazd cca 71000 a teraz ma auto momentalne 74000km. Pri cca 72000km bol vymeneny olej (je tam CastrolEdge 5w30) aj filtre. Kratko po kupe som zacal evidovat niekolko problemov, ktore sa vyskutuju sporadicky, ale vyskytuju (riesim to so starym majitelom). Tieto sa tykaju motora: 1. Po nastartovani si motor na neutrali neudrzi otacky a zdochne. Vypnutie/zapnutie motora problem odstrani. Diagnostika (ODIS Engineering) ukazuje nasledovnu chybu: P001100 ($3A16 / 14870) Bank 1, camshaft retard adjustment Should not be achieved DTC-Text: A Camshaft Position (B…
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám čerstvě RS 245 r.v 2017 motor DLBA a dnes mě čekalo nepříjemné překvapení, dole na krytu motoru jsou kapky chladící kapaliny, čili předpokládám že je vodní pumpa KO, podle toho, že má najeto 114 000 a vše původní (to jsem byl původně rád, protože není bouraná, má původní hodnoty laku, světla, atd.... teď to vypadá, že je spíše před velkým servisem a zatím jsem nechal udělat jen základní věci jako olej, filtry, svíčky a olej v diferenciálu, rozvody zatím ne). Jen se chci zeptat, u tohoto motoru jsou rozvody řetězem, čili vodní pumpa je mimo a je to nějaký problém jí vyměnit? Sám to dělat nebudu, to je jasné, ale řešil to někdo u tohoto motoru, případně jaká byla …
-
-
- 8 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Máte někdo již teď informaci o tom jak se liší nově připravovaný 2,0TSI 140kW od dalších škodováckých 2,0TSI, jako 169kW a 180kW co má O3 RS a případně 162kW nebo 206kW co má Superb? Zajímalo by mě ze kterého přesně vychází, v čem se liší, možnosti úprav....
-
-
- 23 odpovědí
- 27,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím všechny klubáky, jsem čerstvý majitel Octavie III 2.0 TSI a hnedka bych od Vás potřeboval poradit, při koupi vozu mi bylo majitelem sděleno, že občas při zahřátém motoru při nastartování zakolésají otáčky a musí se trochu proplynovat, aby se motor správně chytl, poté běží klidně. Ovšem nedělá to pokaždé, a mě konkrétně po pár dnech používání to zatím neudělalo. Dnes jsem byl načíst chyby na diagnostice, kromě nějaké elektroniky víka kufru, bez úspěchu. Ovšem při prodeji mi bývalí majitel ukázal a poslal, alespoň tuto chybovou hlášku přes mobilní diagnostiku, viz. příloha. Prý by to měla být první lamda sonda, máte někdo zkušenosti? Nebo by se mohlo …
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, koupil jsem si ojetou octavii 2.0 TSI 140 kw (2019 - 73 000 km najeto) a mám dotaz ohledně běhu ventilátoru po vypnutí motoru. Tak v 60% procentech případů když dojedu domů, tak buď po vypnutí motoru dál běží ventilátor, nebo se ihned po vypnutí motoru spustí, běží pak většinou cca 2-3 minuty. Vypalování filtru by to nemělo být, dělá to právě po delších trasách - například 130km z toho 50 po dálnici kde jedu cca 130-140 km/h. Auto před chcípnutím nějak nehoním, jedu normálně. Teplota oleje je při jízdě v normálu 98-110 stupňů a teplota vody se nehne z 90. Čím by to mohlo být? Jediné co mě napadá je dochlazování turba - má to tento motor? Díky
-
- 4 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám motor 2.0 TSI 140kw DKZA 2019 a jel jsem teď s okýnkama dole a dost mě překvapilo, jak v něm něco píská - zní to jak elektromotor. Zvuk stoupá s otáčkami, zaznamenal jste to někdo taky? Motor táhne bez problému a nepíše žádnou chybu. Zajímalo by mě jestli je to normální projev motoru nebo něco špatně.
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat na radu ohledně kontrolky EPC, motor CHHB 162kw MY15. Dříve jednou za čas (když mrzlo) se mi rozsvítila kontrolka EPC a auto padlo do nouzáku, vymázáni chyby pomohlo třeba na měsíc. Jenže poslední cca tak měsíc to dělá pořád, vymazání chyby nepomáhá. Občas to hodí chybu 15202 občas 14846. Neudělá to hned při nastartování, ale až když překročím cca 2200otáček. V servisu automaticky chtějí měnit turbo, tak bych rád zjistil zda může být problém jinde. Děkuji Spoiler IDEO... Oviadac piniciho tiaku: zpetné hláseni 0.332 V IDEO... Regulace pinicih…
-
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj. Mám Octaviu III radu, 2,0 benzín, 169 kW. 2018 Začal mi pretrvávať jeden problém. A síce pri státí, alebo pri zaradení neutrálu, sa začne motor triasť, chvieť, a po pár sekundách zhasne a zdochne. Na palubovke vypíše že naštartujte motor ručne. Motor potom naštartuje, ale keď sa nepohnem tak znovu začnú otáčky kolísať až znovu zhasne. Na diagnostike ukázalo že chybné čídlo vačkového a kľukového hriadeľa. Vymenili sme všetky tri. Asi jeden deň to bolo c poriadku a potom to všetko začalo znovu. Neviete poradiť čo by to mohlo byť?
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevi, co v aplikaci Carista znamena stav 'Not ready' u katalyzatoru a cidel? Znamena to, ze polozky nelze otestovat, nebo je s nimi neco spatne?
-
- 0 odpovědí
- 923 zobrazení
-
-
Pár podobných témat tu je, i když pro jiné motory: OIII 1.8 TSI, Motor 2.0 TDI, Superb 2.0 TDI, Superb (znovu),... Otázka zní - čím vypláchnout a nahradit kapalinu (asi) G13? Pytlík s tím rezavějícím nesmyslem je venku - to už tam nechci (a z výroby tam téměř jistě nebyl). Dále bych řekl, že topení je jaksi vlažné. Musím topit na nějakých 23,5°C, aby se kabina trochu ohřála, i nástup topení není nic moc. Další projev je, že v režimu "AUTO" když kroutím teplotou, jak chci, tak při teplotě "dolů" to fouká na 2 čárky, "nahoru" na 3 čárky (venku 5-12°C) - nikdy jinak, což v létě určitě nedělá. Tak doufám, že není ucpaný výměník topení a nedejbože další součásti včetně ch…
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Motor běží na volnoběh v cca 1500 otáčkách a houpe 1500-1800
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte,mám problém s vynechavanim na valcoch pri voľnobehu chybový kód neni žiadny . Vymenene cievky , sviečky , magnety lambda sondy a bez úspechu teraz sme sa zamerali na napätie na vstrekovacoch udávajú 8.5V a majú udávať od 10.5V - 14.5V neviete kde by mohol byt problém ? RJ motora ?
-
- 0 odpovědí
- 725 zobrazení
-
-
Ahoj, vlastním relativně nově Octavii III RS 245 r. 2018 a všiml jsem si, že když mám otáčky na 3000 a výš, tak při puštění plynu otáčky ještě lehce vzrostou a auto má pořád tah. Po tak půl sekundě se otáčky správně zastaví a auto začně zpomalovat. Pro zařazení dalšího kvaltu a sešlápnutí spojky tak musím i déle čekat než mi otáčky spadnou. Nikdy jsem neřídil novější auto a moje předchozí zkušenost byla v Octavii I v Dieslu, kde se to tak nechovalo. Chtěl jsem s vámi tedy poradit, zda je to normální, nebo se jedná o nějakou chybu. Auto mám ještě v záruce, takže případně není problém předat do servisu. Děkuji vám za rady…
-
-
- 32 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, řešil tady někdo už na RS 2.0 TSI odemčení max rychlosti. Zkoušel jsem teď max rychlost v Německu, a v 260km/h konec. Do 260km/h to šlo dobře, tak chci info jestli tady někdo už odstraňovat u své Ovce omezovač max rychlosti, a popřípadě kolik to stojí?
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-