Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 2.0 TDI

1. Zahájeno uživatelem vavrorr,

Zdravim. Dnes som spozoroval na s3 mierne zvysenie otacok na volnobehu cca2000. Zrejme slo o vypalovanie DPF. Ako dlho to prebieha? Vypali sa aj na volnobehu?

2. Zahájeno uživatelem Bou,

Dobrý den prosím o pomoc, IMG_7060.MOV IMG_7060.MOV Škoda Superb 2015 , 2,0TDI 140 kw, dnes jsem objevil tuto ztuhlou pěnu v prostoru motoru, ví někdo o co jde?... o jaký únik se jednà? Pěna je ztuhlá , dá se olamovat. děkuji Petr

3. Zahájeno uživatelem funscreen,

Ahoj chlapi, včera jsem zpozoroval, že mi auto při přidání plynu nad 1000ot začne hučet, dunět.. Když otáčky spadnou, utichne to. Dělá to jen zahřáté, studené je v klidu.. Napadá Vás něco? Hledal jsem a na videu níže z YT, to řešil někdo s OCT III. Já mám SUP III - 2,0TDi (110/150), r.v. 06/2018 a najeto 12tis km.. Dotyčný má 1,6 TDi u té OCT III. Já ten zvuk mám tedy o dost nižší, ale slyšet je taky..

4. Zahájeno uživatelem Worms11,

Zdravím. Prosím Vás, neznáte číslo nebo nemate nějaký odkaz na těsnění, které se dává při výměně palivového filtru, na vršek respektive "viko" toho držáku, kde je vložka palivového filtru ??? Děkuji

• 2 odpovědi
    • 559 zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Hjozef,

Zdravím vedeli by ste mi poradiť na aute sa rozsvieti kontrolka zhavice vtedy auto strati ťah a po pár sekundách sa to vráti do normálu robí mi to počas jazdy diagnostika ukázala chybu P06AF 00

• 2 odpovědi
    • 600 zobrazení
  6. Zdravím Při jízdě nad 180km/h spadne motor do nouze a rožne se žhaveni dokážete poradit příčinu po majiteli jsem vyměnil olejový filtr který nebyl měněn 20000km a vypustil jsem 6l oleje místo doporučených 4,7 l

• 2 odpovědi
    • 667 zobrazení
  7. Ahoj, Máme ve firme 2 Superby III 110kw, DSG, Style. Jeden je z roku 2018, najezd 80000km, a druhy po faceliftu z 2020, najez 40000km. A je mezi nimi znatelny rozdíl v otáčkách a ve spotřebě. Obe auta střídají stejní lidé, takže rozdíl v řidiči je minimální. Ten z 2020 se méně vytáčí a ma spotřebu do 6 litrů. Ten z roku 2018 má spotřebu těsně pod 8 litrů a při akceleraci se vytáčí do vyšších otáček. Je toto možné (protože mají třeba jine motory a převodovky apod) a nebo je tam neco špatně? V autorizovaném servisu Škoda říkali, že je vše úplně v pořádku. To se mi ale moc nezdá. Netuší někdo čím by to mohlo být a nebo kde a koho se zeptat? …

• Negativní
      • Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 20 odpovědí
    • 5tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Bergerov,

Dobrý den. Chci se zeptat jakou chladicí kapalinu koupit na doplnění. Nakupuji díly v Auto Kelly ale jejich tam trošku víc druhu s a bez obsahu silikátů atd. Máto cenu řešit nebo koupit to co splňuje normu TL-VW 774J (G13) a to stačí? Děkuji

9. Ahoj, chtěl jsem se Vás zeptat, jestli jste se náhodou někdo nesetkal s podobným cvakajícím zvukem na Superbu.. Dělá to jen občas a vždy, když například dojíždím na křižovatku s vyšlápnutým plynem...Začne to cvakat na pár vteřin, přidáním plynu to přestane :)) Všiml jsem si, že to dělá při vyšších rychlostech a následném zpomalování... Auto jede jinak naprosto v pohodě, jen ten zvuk mi nedělá vůbec dobře :D Najeto 103tis km... Budu moc rád za každý váš názor, zkušenost.. Ať se daří! :) IMG_0268.mov

10. Zahájeno uživatelem Mariacek,

Chlapi, jak u tohoto motoru probíhá regenerace DPF? Mám najeto přes 23 tisíc km a nikdy jsem neviděl rozsvícenou kontrolku, že by nějaká regenerace probíhala?

11. Zahájeno uživatelem Jarozeslav,

Zdravím, pří výměně oleje při 200tis km, jsem našel v olejovém filtru hliníkové šponky a dvě byli docela velké cca 1,5mm. Neví někdo z čeho by to mohlo být? Máte s tím někdo zkušenost?

12. Zdravim, mam superba 2.0 TDI 140kw, 2020, na volnobeh nebo pri nizsich rychlostech (jizda ve meste) posledni dobou z motoru slychavam toto huceni viz.video. Jeden mechos mi rekl ze je to normlani ze se to deje pri zvyseni odberu , druhy rekl, ze to rozhodne normlani neni, coz si tez myslim. Zajimave je ze nekdy to slyset neni cely den vubec, jindy zase ano a je to dost otravne. Pristi tyden do vezu do servisu. Prikladam video , snad je to tam slyset 20250202_092424.mp4

• 6 odpovědí
    • 1tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Drakajs1,

Dobrý den, motor mi hlásil chybu prvního nox senzoru. Objednal jsem nový a vyměnil. Při výměně jsem zjistil že byla chyba v prekousnutem kabelu od kuny. Teď mi doma zbyl funkční nox s poškozenou kabeláži. Nehodí se to někomu? Dá se to opravit? Nebo ho mám vyhodit? Motor 2018 140kw . Díky za rady

14. Zahájeno uživatelem Skodasuperb3,

Zdravím vás potrebujem pomôcť s chybou pomocného vodného čerpadla 3. Vysvetlia mi kontrolka motora a píše chybu P26f700 už som to čerpadlo vymenil za originálny diel a stále píše túto chybu , pomohla by mi každá rada. Ďakujem

• 4 odpovědi
    • 8,3tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Antonín Mrštný,

Ahoj dnes se mi rozsvítila kontrolka motoru. Chybová hláška P2000. Poradite prosím co to je za chybový kód? Kamarád mi to smazal, ale nevěděl. Že má obyčejnou diagnostiku. Předem moc dekuji.

16. Čaute, počas dovolenky na horách mi v deň odjazdu po naštartovaní začala po chvílke blikať kontrolka žhavenia. Myslel som že keď sa motor trocha zahreje tak zhasne ale nič, auto prestalo mať ťah a do kopca išlo ťažko. Zastavil som a cez OBDeleven som pustil diagnostiku, kde mi vyhodilo chybu Keďže bola nedeľa a 300 km chýbalo domov + 2 deti na palube, tak som chybu vymazal a odvtedy sa neobjavila. Na druhý deň ráno keď som znova naštartoval, chyba sa objavila znova. Zasa výmaz a už sa za celý deň znova neobjavila. V rýchlosti som si len prečítal, že z/do turba vedú rôzne hadičky, ktoré pri poškodení môžu spôsobiť tento problém. Keďže som c…

17. Zahájeno uživatelem Flek Jan,

Dobrý večer před 14 dny jsem si pořídil Supa3 rok 2017 motor 2l 110kw.Najeto 184 t.Po týdnu se mi rozsvítila ikonka oranžového motoru.Do servisu jsem auto dával na veškerý nutný servis a na výměnu egr ventilu.Po ujetí cca 100 km se ikonka rozsvítila znovu.Znovu servis chyby P046C00 a P040500 nevěrohodný signál a příliš malý signál.Nakodování nahrání egr či jak to nazvat.Ikonka zhasla. Najeto cca 100 km a je to tam znovu.Auto jede normálně žádná nouze. Nevíte někdo na co se zaměřit.Budu rád za každou radu či pomoc.

• 14 odpovědí
    • 14,9tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Nejt,

Zdravím, neřešil jste někdo prosim u superba 3 2.0 140kW chyba P046C00 a P040500? Auto jede normálně, do té doby než sem vlezl do diagnostiky si nastavit kilometrový interval změny oleje z 30 000 na 10 000 tak žádná kontrolka nic, ale až sem tam vlezl tak se rozsvítilo. Smazal sem, projel sem asi 10 km a nevrátilo se, ale všude čtu že se to vrátí až po nějakých 100km?

19. Zahájeno uživatelem petry,

Zdravím, mám Superb III (2023) s motorem 2.0 TDI, 110kw, automat a začal mi přibývat olej. Cca před týdnem se mi objevila kontrolka motoru, že mám nad maximum oleje v nádrži. Tak jsem zajel do servisu a tam mi řekli, že mám v oleji naftu, ale že olej vypadá ještě dobře. Olej mi teda jenom upustili a řekli, že jezdím krátké jízdy a že se motor (nebo dpf) musí nějak regenerovat a taky, že mám jezdit delší trasy cca. 15min jízdy při 2000-3000 otáčkách. Každopádně mají pravdu, protože diesel není na krátké jízdy, ale mám občas týdny, kdy jedu na den max. 3km a tak jsem je poslechl. Jezdil jsem 3 dny, a to každý den 50-70 km na sport režimu no a kontrolka je zpátky. Nechápu ja…

20. Zahájeno uživatelem zamilan,

Zdravim co pozeram ze mate spotrebu cca 6 litrov tak na mojom 2,0tdi 110kw v DSG kombi LaK sa nikdy nemozem dostat pod 7,5l. Minule som siel 800km po dialnici len sam pri rychlosti 140km/h a moja spotreba bola 7,4. A to nehovorim ked prejdem po meste cca 5-10km a hned mi zhltne aj male okienko nafty co kazdy tyzden musim pomaly tankovat ked jazdim kratsie trasy tak som rad ze na nadrzi urobim cca max do 600km. S tohto auta som trosku sklamany co sa tyka spotreby a je uplne lenive oproti 2superbu 103kw. Je mozne ze cosi bude chybne rozvody sa menili tiez nedavno a ziadna zmena

• Pozitivní
    • 5 odpovědí
    • 6,5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Zils,

Ahoj Na Superbu 3 2019 2.0 110kw svítí kontrolka motoru. Diagnostika vyhazuje "4997 - Řídicí jednotka doby žhavení P064C 00" Po vymazání to vydrží několik startů než motor přes noc vychladne. Kabeláž je OK, odpory svíček 1,2,4 kolem 1 Ohm, svíčka 3 s čidlem tlaku má odpor 180 Ohm. Asi je vadná, ale pro jistotu se ptám jestli náhodou nemá mít takový odpor, vzhledem k tomu že je "multifunkční" 🙂 Svíčky jsem zatím nevyndával a nezkoušel žhavení napřímo. Předpokládám že je to svíčkou nebo jednotkou doby žhavení nebo oboje? Děkuji za nějakou radu či zkušenost abych neobjednával zbytečné díly.

22. Zahájeno uživatelem tonny82,

Ahojte, mám taký problém, mám Superb 3 110kw 2.0 TDI prišiel som domov zastavil som všetko ok, ráno idem naštartovať a len pár krát potočí motorom a potom ho ako keby sekne a toči znova. Priložím video, zatial auto bez problémov išlo. Baterka je nová + pužité aj štartovancie káble pomocné palivové čerpadlo funguje, aj kostra je dobrá...neviem si dať rady. Prikladám aj link štartovania

23. Někde jsem četl, že tyto motory budou mít Adblue technologii (vstřik močoviny do spalin, redukce NOx) , ale pouze u varianty 4x4. U předokolky to tedy není?

24. Zahájeno uživatelem Janci H,

Dobry den, chcel by som sa spytat na radu uz dva krat za posledny mesiac sa mi stalo pri asi 1 a pol hodine jazdy po dialnici pri teplote okolo -3 C a rychlosti 150km/h sa rozsvietila kontrolka zhavenia. Na diagnostike mam chybu P00AF ak spravne citam mohlo by to byt nieco s turbom. Ak idem menej ako 150km/h chyba sa nezobrazi mate nejaky tip napad? Dakujem

• 0 odpovědí
    • 754 zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem funscreen,

Ahoj všem, obracím se s dotazem - dnes se mi na autě rozsvítila kontrolka motoru. Když jsem se vecpal na diagnostiku do Škodovky, načetli chybu P22A100 viz fotka. Nemá s tím, prosím, někdo zkušenosti? Podotýkám, že NOx senzor číslo 1 je už vyměněn. Nevím, zda toto znamená, že umřel ten druhý, který tam je? Nicméně, auto je 06/2018 a už má svých 205tis km 😛

• 0 odpovědí
    • 462 zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.