Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektrika

Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty.....

1. Zahájeno uživatelem Weithfisto,

Zdar, už jste někdo řešili co se dá dodělat na Kokodáqa pomocí chytrého kablíku ? Žádné téma jsem ještě nenašel, tak zakládám tady tohle a pojďme ho postupně plnit.

2. Zdravím všechny. Zajímalo by mě, zda se někdo setkal s problémem, který mě trápí. Mám na Kodiaqu elektricky otevíratelné páté dveře s funkcí virtuálního pedálu. Občas se stane, že se tyto dveře samovolně otevřou. Mám auto v garáži, kde ho zavřu, ale nezamykám. Již několikrát se stalo, že jsem našel auto s otevřenými pátými dveřmi, které se bohužel ještě navíc opřely o garážová vrata, která jsou hned za nimi. Manupulaci s klíči lze vyloučit, stalo se to několikrát v případech, kdy byly oba klíče odloženy na polici a nikdo je neměl v ruce. Dále se mi již asi dvakrát stalo, že otevřené páté dveře se samovolně začaly zavírat. Jednou při vyndávání nákupu z kufru (stačil jsem u…

3. Zahájeno uživatelem ministry078,

Všimol som si, že auto cez leto kúri. Z výduchov ide horúci vzduch. Postrehol som to cez leto samozrejme. Ale podla mna by nemalo, ked mám nastavených napr. 20°C, ventilátor vypnutý, no napriek tomu ide horúci vzduch. Musím zapnúť AC, nastaviť 18 -19°C alebo aj nechám na 20°C , zapnem ventilátor a začne ísť chladný. Mal som už viac áut, kde keď bolo kúrenie vypnuté, /v modrom poli/ tak auto nekúrilo. Nechápem, prečo keď je ventilátor vyp. a nastavených 20°prečo ide vrelý vzduch. Pamatam si starú Š120, kde boli tie páčky. Ak si to mal dole a bolo leto, tak proste auto nekúrilo. A včera som si všimol že zase ide vrelý vdzuch. Máte podobný problém ? Podľa mňa by mal ísť len …

4. ahojte.Mal niekto problem so zadnym obrisovym svetlom,že mu občas nesvieti a vypiše vadu na pristrojovke? Počas jazdy,ked sa zahreje.Mne už 3x za posledny mesiac.V autorizovanom servise ,kde som sa bol pytat,čo to može robit,mali akurat v servise takeho isteho Kodiaqa a presne ten problem ako ja.Aj to iste svetlo-prave zadne.Tu však platila ešte zaruka,tak vraj to budu riešit vymenou kus za kus.Ja som auto doviezol s Nemecka,takže zaruka u mna neplati ,lebo aj tak už som prekročil 100000km.Co to može robit? Aky zvolit postup? Dakujem za rady

• 0 odpovědí
    • 163 zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem l79,

Ahoj, ne že bych miloval režim ECO, ale párkrát jsem ho zkusil. Mám dotaz, když ho navolím, na maxidotu je převodovka přepnuta do E a jde i volnoběh. Když, ale potom motor vypnu (ne Start/Stop) a pak nastartuju (manipuluji pákou DSG) režim ECO je furt nastaven, ale převodovka už signalizuje režim D a volnoběh tím pádem neprobíhá. Myslel bych, že když je režim ECO jednou navolen bude se chovat stále stejně jako když hu spustím než ho změním na jiný tj. stále s volnoběhem a převodovkou v E. Je to vlastnost a nebo chyba?

6. Zahájeno uživatelem Karel Bůna,

Ahoj všem, v autě Kodiaq rok výroby 2017 mám vepředu zásuvky 12V, USB a AUX. USB začala před časem vypadávat, nejčastěji když přejedu nějakou větší nerovnost. Proto si myslím, že USB port dosloužil. Řešil jste už někdo jeho výměnu? Je to náročné, mám se obrátit na autorizovaný servis nebo to zvládnu sám? Děkuji za případné odpovědi k věci.

7. Zahájeno uživatelem FrontVypla,

Zdravím, mám kodiaq 2023 najeto cca 23tis. DSG 4x4 110kw. Ještě do minulého týdne jsem ten zvuk nepozoroval ale jel jsem do Německa a zpět celkem 2500 km a při zpáteční cestě jsem začal registrovat, že když mi ACC začne kvůli autu předemnou / značce atd brzdit, tak vlevo dole pod volantem slyším takové cvakání / hrkání. Víc to jde slyšet při popojíždění v koleně. Zvuk to vydává jen s tím ACC a když brzdí samo. Když brzdím manuálně já tak nic. Setkal se s tím někdo jestli je to vpoho a servis to nechává být nebo se to mění? Díky

• 0 odpovědí
    • 243 zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem kolisarius,

Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s lane assist u vašeho kodiaqu. Já momentálně vlastním dva, oba jsou 2.0 TDI 4x4 STYLE. Velký rozdíl je při použití line assistu. U Kodiaqa z roku 2017 auto nádherně drží směr uprostřed jízdního pruhu, nicméně u auta z roku 2024 systém funguje tak, že auto zareaguje až v okamžiku, kdy se přiblíží bílé čáře a o jízdě uprostřed pruhu se vůbec nedá hovořit. Je to závada nebo má jednoduše novější verze podstatně hůř vyladěný lane assist? Díky za vaše postřehy.

• 1 odpověď
    • 271 zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem LEdit,

Čau lidi, technická, svítí vám taky u Kodiaqa přes den po otevření dveří nebo vypnutí zapalování vnitřní osvětlení interiéru? Přeci by to mělo být napojeno na senzor světel, u jiných aut či Seata, Audi to tak mám. Dikes za postřehy.

10. Zahájeno uživatelem AMPER1,

Zdravím, nesetkal se někdo s touto závadou: Závada regulace sklonu světel

11. Zahájeno uživatelem Stanko,

Možno doplnit ledky do neosazených svítidel zadní vnitřní

12. Zahájeno uživatelem LumirJasny,

Dobrý deň, idem skúsiť štasie, či by ste nemali dobrú radu k problému zo zámkami. Kodiaq (2016) pri jazde cez nerovnosti, alebo pri jazde v zákrute cvakne zo zámkami vo všetkých dverách asi aj v dvierkach na palivo a zadných/kufrových dverách. Navyše ak chcem zatvoriť dvere dotykom(kessy) či centrálom tak sa zamknú počujem cvaknutie ale asi po 2-3 sekundách príde znova cvaknutie a vtedy viem že dvere vodiča zostali odomknuté. Ak chcem odísť od auta a nenechať odomknuté dvere vodiča tak skúšam rózne triky a nakoniec dvere vodiča zostanú zamknuté. Čo zaberie vždy je vybrať kritku u dvier vodiča a zamknúť ich otočením klúča v zámku. Alebo opačna ak chcem odmknúť tak v…

• 1 odpověď
    • 586 zobrazení
  13. Ahoj, chtěl bych se zeptat, neřešil jste někdo na Kodiaqu (ne RS) dodělání nějakého systému, který by tvořil falešný zvuk motoru? Hodně o tom hledám informace (např. cete automotive viz níže) ale pořádně jsem nenašel nikoho v ČR, kdo by se tím oficiálně zabýval a co to znamená za úpravy na Kodiaqu, jak moc velký vliv to může mít na záruku atd. Nemáte někdo zkušenosti? Možná strhnu vlnu kritiky a nepochopení, ale mně se to líbí. V8 si nikdy asi nekoupim vzhledem k mému používání auta (a vzhledem k tomu, že to Škoda nedělá :)), trávim hodně času sám v autě (denně 250km) a tohle je věc, co by mě bavila a mrzí mě, že je jen v RS. Nechci s tim burácet p…

14. Zahájeno uživatelem telkom,

Ahoj, nemá někdo uložené kódování jednotky tažného zařízení 5H2907383 pro provoz s elektricky odjistitelným tažným zařízením na Karoq/Kodiaq? Ve VCSD bohůžel chybí popisky. Díky

• 3 odpovědi
    • 5,6tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem anton.trnka,

Zdravím, prosím o nfo zda je normální, že u těchto světel je znát přechod mezi tlumenými a dálkovými světly? je tam vidět neosvětlený tmavý pruh. Chtělo by to drobet zvednout tlumená, nebo dát níž dálková. Máte stím někdo zkušenost jak na to?(kodiaq 2023) Díky

16. Zahájeno uživatelem petere,

Dobrý den, mám u zrcátka USB-C, kam jsem měl zapojenou kameru. Protože to byla starší kamera, byla zapojena přes redukci z USB-C na miniUSB. Kamera se bohužel odporoučela do věčných lovišť, tak jsem koupil novou Ta má už konektor USB-C, takže jsem použil krátkou propojku USB-C-USB-C, ale napájení do kamery nejde (samozřejmě při zapnutém zapalování). Proč? Kabel používám při nabíjení mobilu v autě, takže funkční je. Někde jsem se dočetl, že mám použít redukci z USB-C na A a zpět z A na C. To se mi zdá jako kravina, proč by to nemohlo jít napřímo kabelem USB-C.

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 6,6tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Josef42,

Zdravím Škodováci,mám kodiaqa s el.tažným zařízením. Potřebuji poradit nelze vyklopit…tlačítko v kufru nesvítí a porucha nikde není(diagnostika VAG) nedokáže někdo poradit??? Tažne je origo Škoda a je nové.

• 1 odpověď
    • 972 zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem ministry078,

Zdravím. Občas sa mi neaktivuje tempomat. Problem sa objavuje sporadicky raz za čas po naštartovaní, že nie je aktivovaný. Nepomôže prepnuť páčku. Len keď vypnem zapalovanie a znovu zapnem, tempomat je už potom aktívny aj počas celeho dňa. Vadná páčka to nebude, pretože to by robilo stále. Dnes som počas pomalej jazdy po meste vypol motor, nasledne naštartoval a tempomat nabehol. Diagnostika neukázala žiadnu vadu. Máte niekto podobný problém ?

19. Zahájeno uživatelem Hagrid123,

Zdravím sestkal se někdos s tím. že pri rychlosti nad 100km/h vyskoči na radiu hláška PARKPILOT JE MOMENTÁLNĚ NEDOSTUPNÝ, poté když chci couvat nefunguje kamera a area view pouze sensory. Předem díky

• 2 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem ModraLava,

Zdravím všechny. Mám Kodiaqa 2.0 TDi 2023. Už dlouho mě štvala věčná ruční deaktivace systému start/stop (mimochodem nikdy jsem si na vypnutí nedokázal vzpomenout hned po nastartování, ale až mi to chcíplo, když se to zrovna nehodilo). Pořídil jsem proto na Aliex... tzv. "memory modul" za 18 dolarů a nechal to namontovat el. mechanika. A abych tím náhodou něco nepodělal v autě, tak po namontování šlo auto na diagnostiku, a ta ukázala, že je vše OK. A musím potvrdit, že "Memory modul", který jsem koupil, pracuje přesně tak, jak má a jak slibuje výrobce. Pamatuje si poslední volbu a tu neustále drží, dokud to ručně nezměním. Takže už mám klid a start/stop mě už neotravuje. …

• Pozitivní
    • 11 odpovědí
    • 7tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem JardaPr,

Minulý týden jsem potřeboval zatroubit a Kodiaq netroubil. Protože jsem to již jednou řešil, věděl jsem, že stačí zastavit - chcípnout motor, nastartovat a je vše OK. Začal jsem to sledovat a po každém nastartování troubím. Během týdne se mně to stalo znovu - neřešil tento problém někdo?

• 5 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Octavia31,

Hlásilo mě to chybu na klapce čerstvého vzduchu (V425), tak jsem klapku vymontoval. Pročistil potenciometr a dál nazpět. Po kalibraci klapek chyba zmizela. Přikládám pár fotek. Musí se povolit odkládací schránka spolujezdce a v pravém horním rohu v palubce je klapka schovaná. Na ty dva šroubky co klapku drží je špatný přístup..

• 3 odpovědi
    • 644 zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem ronny,

zdravím panové, mám problém s tím, že sem tam mi nesvítí řidičovo dálkové světlo BITDI 12/2019 fullled zdá se mi, že většinou se to stane tehdy, když vjedu do lesa/podzemek/ tunelu a senzor vyhodnotí rozsvícení světel. vyskáčou 3 chyby (viz foto) a nejde pouze to jedno dálkové, jinač bych řekl, že vše funguje . když je tma, přijdu do auta, nastartuji, tak tento problém nepozoruji. na origo škoda diagnostice nic není, ani vcp nic neukázalo prosím, setkal se s tím někdo? někdo říkal, že by to mohlo být ložisko na kole, tomu nějak nerozumím, někdo další vlhkost v jednotce a poslední nějaký výškový snímač/ se…

• 0 odpovědí
    • 357 zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Lukáš P.,

Vy co jste už vyzkoušeli, můžete popsat dojem z LED světel? Ideálně pokud máte porovnání s bixenony z jiného auta. Jo a umožňuje Kodiaq s LED světly stejnou funkci jako je Smart Light Assist u Superba, tzn. že jedete neustále se zapnutými dálkovými světly a neosňujete? Díky

25. Zahájeno uživatelem brz,

Ahojte, ma kodiaq obal/box na akumulator? na oktavke som mal tu nie je. skusali ste niekto z inych koncernovych aut? Viem ze koncernove suv mavaju ale netusim ci je kodiaq vynimka. Dakujem za reakcie.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.