Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

1. Zahájeno uživatelem Tindalos,

Ahojte, zaujímalo by ma, koľko vás vyšlo doplnenie (aj koľko g doplnili) a čistenie klímy + výmena filtrov v autorizaku. Momentálne mám 26 000km a auto je staré skoro 2 roky. Taktiež ak niekto vie akú ma kapacitu nádržka na chladivo mohol by sa s touto informáciou podeliť.

2. Zahájeno uživatelem Pdago,

Zdravím všetkých.. Potreboval by som poradiť s nabíjaním akumulátora. Mam 4-kovú octaviu combi. 2.0 tdi 85kw. Na panely mi napísalo, že akumulátor je takmer vybitý a za tým kopec info, čo vsetko prestali pracovať. Predpokladám, ze to kvôli slabému akumulátoru. Vo štvrtok este všetko išlo bez problému. Potreboval by som akumulátor nabiť, ale neviem, či mám od neho všetko odpojiť, alebo napojiť na nabíjačku aj so všetkým, čo je k nemu pripojené. Alebo ak všetko odpojim, či nestratim všetky tie data a nastavenia. Neviem,ako to v týchto nových autách funguje a nerád by som urobil viac škody ako osohu. Auto nemá este ani rok. Ďakujem..

3. Zahájeno uživatelem vlenkomk4,

Vazeni , chcel by som vymenit klasicku ziarovku za LED vo full led svetlach , len netusim ako sa to meni ci nemusi ist naraznik dolu asvetlo von. Dakujem za odpoved.

4. Zahájeno uživatelem RoMach,

Zdravim. Nevite nekdo, co znamena cervena blikajici dioda na klici bezklickoveho zamykani kessy (skoda Octavia 4). Blika to pouze cca do 10 m od auta. V navodu k obsluze se o tom nic nepise. Blika mi to i v dome, kdyz mam auto pred domem. Pokud jdu s klicem dale od auta, blikani prestane. Mam obavu, zda to neznamena komunikaci s autem - aby nekdo auto neotevrel. Druhy duvod k obavam je, ze to bude vybijet baterii. Dekuji za vase nazory a postrehy.

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 6,6tis zobrazení
  5. Ahoj, rád bych se optal jestli jste už někdo řešili a jak: Vše se týká Octavie IV výroba 2021, konkrétně Scout. Vypnutí Start-Stop systému na stálo, jinak než odpojením kabelu měření baterie? (mám OBDEleven, ale zatím neumí tu ochranu SFD) Deaktivace adaptabilního tempomatu a přepnutí „jen“ do stavu normální tempomat? Zobrazení ujetých kilometrů na displeji přede mnou, jak celkových tak třeba trip, jak bylo dřív? Řešil jste někdo do-montáž zpětné kamerky u Scouta? Je potřeba nějaké programování, nebo se jen připojí a systém si ji načte apod., na couvání na kouli u karavanu je to nenahraditelné. CL zásuvku jsem vpředu přehlé…

6. Zahájeno uživatelem JanekJankovic,

Ahoj, chtěl bych se podělit o svůj nedávný zážitek. U mé Oktávky mi přestaly z ničeho nic fungovat parkovací senzory a pár dní poté také komplet zvuky (hudba, zvuky tlačítek atd. - Prostě všechny zvuky v autě). V té době jsem již byl objednaný na servis s jinou závadou a tak jsem s tím takhle jezdil cca 10 dní. Den před servisem jsem po víkendu sedl do auta, nerozsvítily se už ani světla interiéru, auto nešlo nastartovat, vyhodilo na displayi snad všechny chyby a kompletně umřelo. Vzhledem k tomu, že jsem měl cca 4 dny do konce záruky, nechal jsem si auto odtáhnout do Araveru Uh. Hradiště. Ještě před odtahem ho nahodili boosterem na baterce a auto se zbrchalo.…

7. Zahájeno uživatelem cross,

Ahoj, dnes jsem seděl v autě, vyskočila drobná aktualizace (náhodou jsem udělal foto, lepší nemám). Nejsem teď v autě, ale pokud se dá zjistit bližší detail, můžu později zjistit. Nevím, jestli to souvisí, ale najednou mi nefunguje zamykání dotekem na klice. Appkou i klíčem funguje. Odemykání chycením kliky taky funguje. Nestalo se vám někomu to samé?

8. Má někdo podobný problém? Samo od sebe se mi rozsvěcuje stropní světlo zadních sedadel, střídavě různě pravá nebo levá LED, rozsvěcuje se, pohasíná a celé to trvá tak 20 minut od začátku jízdy. Pak to přestane :) Je to celkem nepříjemné, při pravidelném servisu přehráli FW snad všeho a říkají, že závada je odstraněna....což samozřejmně není. Takže jsem teď světlo celé odpojil, protože je to fakt otravné :)

• Líbí se mi
    • 7 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení
  9. Je mozne nakodovat? U O3 to jde. Autorizak to udela?

10. Zahájeno uživatelem boban1108,

Začala mi sama od sebe a nepravidelně svítit kontrolka v levém zrcátku. Naprosto chaoticky. Máte s tím někdo zkušenosti? Třeba nějaké znečištěné čidlo?

11. Zdravím. U nové Skody OCTAVIA COMBI RS 180 KW 2.0 TSI jsem zažil problem s nastartovanim. Venku bylo cca 9 stupnu Celsia. Auto ma najeto 2000 km. Po stisknuti zapalovani, motor nenaskocil a na displayi naskocila chyba "Závada: Kontrola stability (ESC)" a následně další hlášky "Zkontrolujte prosím systém startování". Pak se spustila řetězová reakce pípání a naskakování všemožných hlášek o nefunkčnosti asistentů, omezení otáček apod (což bylo jedno kdyz motor nenaskocil). Po 10-20 pokusech auto nastartovat stejnym zpusobem jsme volai odtah. Cca po pul hodine jsem k autu prisel ze to zkusim znova a najednou vse v pohode. Auto je ted v servise ale ani po 8 dnech si nevi rady.…

12. Host
    Zahájeno uživatelem Host,

Dává škoda do mild hybridu pouze Li-On, nebo i starší typ baterie?

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  13. Ahoj, lze nějak nastavit, či nakódovat, abych měl Travel Assist automaticky zapnutý po každém nastartování? Nyní ho musím před každou jízdou ručně zapnout na volantu.. Takže pokud zapomenu stisknout tl. na volantu, většina asistentů je výchoze vypnutá i když mám v Infotainmentu vše zapnuto. Předem děkuji

• Díky
    • 9 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Škodov_KÁR,

Pozeram, ze mi chyba kryt minus polu baterie, plusovemu uz vela nechybalo, predpokladam, ze ten jeden je uz ktovie kde, dole som ho nenasiel. Odporucam si tie krytky kontrolovat, zjavne sa postupne same vysuvaju.

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem vw-lama,

Neví někdo, co je tohle za čidlo?

16. Zahájeno uživatelem sevcikvlast,

Vlastním pasivní radarový detektor a díky vyhřívanému sklu se podstatně snížila jeho citlivost (oproti OIII). Našel jsem v přední masce místo, kde jej lze uložit do vodotěsné krabičky, napájení vyvedu z pojistkové skříňky, ale problém mám s propojením do kokpitu. Potřebuji dostat kablík, kterým si vytáhnu reproduktorek z detektoru, do kabiny. No nenašel jsem žádnou průchodku, kudy by vedla cesta mezi kabinou a motorovým prostorem. Nějaké tipy, jak dostat kabel z kabiny do motoráku? U staršího Superbu (MK2) je např. krásný prostor pod palubkou a průchodka přímo za baterku. U O4 ne... Je to jediné, na čem stojím, abych mohl detektor využívat. Máte někdo zkušenost? Děkuji.

• 0 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem petr.podzimek,

Ahoj, Dnes mi O4 neočekávaně zabrzdila při vjezdu do mé garáže, a to úplně. Šel jsem zkontrolovat zda jsem do něčeho náhodou nevrazil, ale nikde nic. Práh garáže byl cca 5-7 cm pod předním spoilerem, ten je OK. Co se tedy mohlo stát? Zabrzdil auto Front Assist? Jindy jsem s autem vjel úplně normálně...

18. Zahájeno uživatelem MOJE_JMÉNO,

Jen krátký dotaz. Je tímto konektorem vybavena i základní verze Active ve standardu? Absolutně nikde to nemohu dohledat.

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 18,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem OZracing,

Ahoj, nevíte prosím o někom kdo by mi uměl dodělat elektrické otevírání kufru u kombi? Keyless mám. Předem děkuji

20. Zahájeno uživatelem fandaklara,

Zdar chlapi. Mám dotaz, jak vám hrejou přední sedačky? Já když to dám naplno tak ani po 20 kilometrech to skoro nehreje spíš jen takové vlažné.

21. Ahoj, Nevíte prosím, zdali je na Octavii IV MR2023 možnost trvale vypnout automatické brždění park asistentu? Vím, že to dle návodu jde jednorázově přímo v zobrazení kamery/symbolu auta. Ovšem jak to udělat trvale? Opakovaně mi to zabrzdilo při couvání z ničeho nic a vždy pořádně vyděsilo. Díky

• Líbí se mi
      • Pozitivní
      • Díky
    • 18 odpovědí
    • 9tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Rostislav,

Ahoj, nevíte někdo jak to je s tím kessy, že někdy se mi auto při přiblížení odemkne samo a jindy až po aktivaci klikou? Používám jen jeden klíč, a mám ho stále v kapse.

• Díky
      • Pozitivní
    • 22 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem MarcianoMLK,

Zdravím, chci se zeptat zda nemá někdo zkušenost s doděláním nezávislého topení do O4. Teda pokud to vůbec půjde. Myslím tak jako z fabriky i s nastavením v infotaimentu vozidla. Díky za odpovědi. O4 1.5 e-TSI DGS

• 0 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Nesh,

Ahojte, mám objednanú O4 a rozmýšlam či má zmysel ešte doobjednať ACC/pACC+navi, keď mám manuálnu prevodovku (výbava style+). Zaujíma ma ako to funguje v O4 s manuálom a prípadne ďalšími asistentmi (chápem že v automate to dáva väčší zmysel). Moje otázky: Podľa návodu by mal ACC vedieť aj v manuále zastaviť do nuly a rozbehnúť sa, skúšal to niekto? Dá sa vôbec v praxi používať ACC pri nízkych rýchlostiach do zastavenia? Staršie modely pod 30km/h vypínali ACC. Traffic jam assist (súčasť adaptive lane assist) - čo vôbec TJA robí pre manuálnu prevodovku? nie je to náhodou práve to zastavenie + rozbiehanie od nuly? Návod ale nepíše že…

25. Zahájeno uživatelem Michal.T,

Zdravím chcem sa spýtať ako sa nastavuje parkovací asistent, pri zaradení spiatočky mi zapne len kameru a vidím piktogram P s trojuholníkom a nie P s volantom, je to niečím podmienené? Neviem to najst. Výbava style plus. Ďakujem

• Pozitivní
    • 5 odpovědí
    • 4,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.