Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 2.0 TSI

1. Zahájeno uživatelem josto111,

Zdravim, Nikde som to nenasiel tak skusim tu - velmi casto vidim, ze majitelia MK4 RS tankuju 100oktan Aky je vseobecny nazor na tankovanie 100 oktanoveho E5 benzinu do 2.0TSI RS Mk4 ? - je to ok, odporucujete to, neublizi to - ublizi ? Dakujem za akykolvek nazor

2. Zahájeno uživatelem Marios,

Ahoj, koukl jsem pod své nové eRSo a všiml jsem si, že výfukové potrubí před rozdvojením je promáčknuté. Aspoň mě to tak přijde že to je promáčklé a ne záměr inženýrů z Rajchu. Můžete mi to potvrdit kdo máte stejnou motorizací a nebo se v tomto vyznáte prosím. A může to mít vliv na výkon?

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 584 zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem rostak475,

Ahoj, má někdo zkušenost s problémovým launch controlem u O4 RS 180 kW? Měl jsem už několik nových aut (Arteon, Superb, Kodiaq…) a launch control vždy fungoval stejně – auto vytočilo otáčky, sundal jsem nohu z brzdy a okamžitě vystřelilo. U Octavie RS jsem očekával podobné chování – lehké prohrábnutí kol a pak záběr. Jenže tady je průběh úplně jiný: držím brzdu a plyn – motor vytočí otáčky, sundám nohu z brzdy – chvíli se nic neděje, auto se pomalu rozjede, až pak začne hrabat a rozjíždí se. Launch control prostě nefunguje, jak by měl. Mám pocit, že je něco špatně – možná s převodovkou nebo s nastav…

4. Zahájeno uživatelem Horak33,

Ahoj,od nového roku mám novou Octavii 4 facelift RS TSI a pozoruji vysokou spotřebu oleje. Prvních 4-5 tisíc km byla elektronická měrka na max a vůbec se nepohnula,ale za další 4 tisíce(aktuálně najeto 8600km) zmizela polovina čárek. Nikdy jsem takovou spotřebu oleje zvlášť u nového auta nezažil. Nevím jak moc je ten elektronický ukazatel přesný,ale ty čárky mizí celkem rychle. Máte s tím někdo zkušenost?

5. Zahájeno uživatelem boban1108,

Předesílám, že tento motor není o tom, aby se člověk chlubil nízkou spotřebou. Ten je tak trochu o emocích a zábavě. Sorry, ale tak to je. Takže mám OIV 4 měsíce, najeto asi 5000 km (ono se to v apce k Silvestru přestalo načítat a od roku 2023 to jede zase od začátku). Takže proto stav k 31.12.2022. Ježdění všude (okresky, město, dálnice). Občas "vyčistím výfuk" - ručně podřadím a zkusím si naplno zrychlení :-). Ale to tak jednou týdně. Dálnice určitě minimálně třetina té štreky. A na dálnici většinou 120-130. A o tom to asi je. Při vyšších rychlostech to stoupá exponenciálně. Věřím, že kdybych jezdil dálnice 130-140, tak to má tam 0.3 až 0.5 litru navíc. Jo a auto:…

6. Byl jsem překvapen jak razaantně saje nový motor RS IV 2,0TSI vzduch víčkem na dolévání oleje. Kdysi jsem takto kontroloval technický stav kupovaných ojetin, ale nikdy jsem na takový fičák nenarazil. Dejte prosím vědět jestli to mám reklamovat nebo je to dnes normální.

7. Zahájeno uživatelem rostak475,

Ahoj, stalo se nekomu, ze po zastaveni s vozem jde cca 4-6 sekund pruhledny kour od chladice? Vzdycky se to deje v prave casti chladice. Chapal jsem to v zime, kdyz snezilo, mraz, ale dneska bylo 5 stupnu. Octavia 4 RS 180 KW Volal sem do Skodovky a nenapada je, co by se tam mohlo palit nebo tak. Tak jen jestli treba nekdo nema zkusenost…

• 3 odpovědi
    • 1,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Smejky,

Dle servisu Auto Elsa v Čakovicích kryty nebudou. Koupil jsem na skoda-dily.cz kryt, který je primárně určen na Kodiaca. Pásne jak prdel na hrnec viz video. Cena cca 2,9 tis. Kč. 20230811_150530.mp4

9. Zahájeno uživatelem Casspo,

Zdravím Vás ľudia, chcem poprosiť o názory, viem že lspi aj pochybnosti o oleji 0w20 sú tu už čiastočne rozoberané v iných vláknach ale chcel by som ich prebrať v súvislosti s týmto motorom, je mi jasné že motor generácie ea888 evo4 je novinka a ľudia ktorý ho majú ešte nenajazdili veľa ale napriek tomu verím že sa tu nájde mnoho užívateľov ktorý koncernové tsíčka majú alebo ich problémy aj osobne riešia v servisoch. Doteraz som jazdil len diesel a objednal som si 2.0tsi s manuálnou prevodovkou už v 3/2021. Teraz sú oneskorené dodávky a výroba takže mám možnosť ešte odtúpiť a zachrániť zálohu pretože mi auto nebolo dodané načas a reálne aj zvažujem túto možnos…

10. Zahájeno uživatelem rostak475,

Ahoj, všiml si někdo, že palivo má vliv na kouřivost z výfuku? Můj postřeh: Tankuji vždy a jen na SHELL a v 90% obyčejnou 95 - když mám 95 tak při sešlápnutí více plynu i po zahřátí letí z výfuku bílý kouř. Když natankuji SHELL V - POWER 100 tak klesne spotřeba, mám delší dojezd a z výfuku nejde nic. Je to možné? Prý díky větší složce BIO čehosi pak je v motoru více vody při tankování méně kvalitního paliva. Mám najeto cca 17 tis km ..

• 1 odpověď
    • 930 zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem boban1108,

Čekám na tento motor. Jsem už usedlejší, chci něco silného, ale ne RS, protože nechci tenká kola a tvrdý podvozek. Takže čekám na 2.0 TSI a chtěl bych jí nechat očipovat, aby se ještě něco na síle přidalo :-). Ale jsem úplný laik a nevím, jestli se toho nebát. Narazil jsem na nabídky zvýšení výkonu asi o 30 KW, zvýšení krouťáku a snížení spotřeby o 10% (to zní jako perpetuum mobile). Dokonce ta firma nabízí, že to zanese i do velkého techničáku. To celé asi za 11000 Kč. Poraďte prosím. Zmenší to nějak životnost auta (motoru)? Co záruka? Radši nedělat? Nebo se vůbec nebát a jít do toho? Případně nějaké konkrétní tipy na firmy, s kterými jsou dobré zkušen…

12. Zahájeno uživatelem boban1108,

Při pořádné akceleraci slyším hodně zřetelně pískání turba. Tón se se zvyšujícími otáčkami i zvyšuje. Pro mě boží zvuk, nicméně jsme byl varován, že to úplně v pořádku není. Mám třetí auto s turbem, ale nikdy jsem ho neslyšel. Tady výrazně. Tak se ptám, co ostatní? A má nebo nemá být dost slyšet? Tady je slyšet dost.

• 2 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Wouky,

Nazdar. Chcel by so sa spytat, ci by niekto vedel vysvetlit, do akej miery sa da verit hodnote plniaceho tlaku turba, kror sa pise na digitalnej obrazovke. Pytam sa to preto, lebo donedavna pri plnej akceleracii som mal asi do 4500-5000 otacok 2.1 bar. Avsak, po softverovej chybe boli preinstalovane vsetky riadiace jednotky a odvtedy tie hodnoty su nizsie. Pri podlahe vybehne tlak max na 2.0 a hned to klesne na 1.9 - 1.7 a auto citelne horsie akceleruje. Zazil to niekto? Dalsie moje subjektivne podozrenie, ci to nemoze suvisiet s tym ze aj turbo aj downpipe su uplne hrdzave a to auto ma len 2 roky. Podotykam, ze sice trosku rozumiem tomu ako funguj…

• 1 odpověď
    • 2,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Wouky,

Zdravím, Koncom roka 2021 mi prišla po vyše polročnom čakaní octavia rs 2.0 tsi. Od tej doby mám najazdených 6000 km ale asi pred 200 km som si všimol, že pri silnejšej akcelerácii vydavá motor taký pískavý zvuk, je to asi pri 4000 otáčkach za minútu. Tiež som mal pocit, ako keby stratil trošku výkonu v tom pásme okolo 4000, ale potom sa zase spamatal. Viem, že turbo má svoj charakteristický zvuk, ale rozprával som sa aj s kamarátom, ktorý mal predošlú generáciu a nič také nezažil. Ja som ten zvuk tiež nepočul prvých cca 5000 km. Možno som si nevšimol, kvoli tomu debilnému umelému zvuku, ale teraz to pískanie je počuť aj v režime šport, keď ten umelý zvuk n…

15. Zahájeno uživatelem iphonik4,

Ahoj všem, jsem čerstvý majitel O4 RS 120 let MS s motorem 2.0 TSI a DSG. Zatím najeto 900 km. Dnes ihned po studeném startu šel motor 2-3 sekundy poměrně nepravidelně - nebylo to nic tragického a většina uživatelů by si toho nevšimla, cítil jsem ovšem velmi lehké cukání. Auto to ihned vyřešilo samo tím, že zvýšilo volnoběh na cca 1200 ot. a asi po 1-2 minutách se snížily na klasických 750-800 a motor šel bez problému. Setkal se s tím někdo z Vás ihned po studeném startu? Díky!

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 3,3tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem boban1108,

Tak mám objednáno od půlky dubna, tedy něco přes dva měsíce. Včera jsem se zase dotázal u prodejce, kdy se bude vyrábět a odpověď byla velmi tajemná. Problém prý není jen v čipech, ale i v motorech (???). Proto termín výroby nelze určit. A víc jsem z něj nedostal. Takže máte někdo objednán tento motor a nějaké informace či zkušenosti?

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.