Přejít na obsah

ExecutedDonut

Uživatel
  • Počet příspěvků

    983
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    14

2 Sledující

O uživateli ExecutedDonut

  • Narozeniny 2.3.2015

Návštěvy profilu

5 132 zobrazení profilu

Oznámení ExecutedDonut

  1. A zkoušel si se dívat po bazarech? Třeba na Sbazaru je jich pár okolo dvou tisíc.
  2. Trochu s ním pravděpodobně pohli při utahování, žádná tragedie se nekoná sundej z ramene plastovou krytku, povol šroub, uprav si pozici ramene a zase přitáhni.
  3. @x-man a máš k tomuhle tvrzení nějaký zdroj? Pamatuju si, že něco takového kdysi říkal nějaký zástupce škodovky při představení nějakého nového modelu ale nepodařilo se mi dohledat. Jinak do zemí mimo EU se vyvážely auta bez funkce Start/stop tedy i bez chytrého záporného modulu, takze bez managementu baterie. Dá se najít hromada článků na webu drive2, kde si Rusové tyto moduly dodělávají. To že by měla selhávat baterie kvůli neschopnosti obsloužit všechny jednotky si myslím je těžce krajní situace.
  4. ExecutedDonut

    Kliky

    Kliku by měl držet zaaretovanou takový spešl šroub. Měl by k němu být přístup od vnitřní strany otevřených dveří, je možné že bude krytý plastovou záslepkou. Kromě toho, že jde utahovat a povolovat tak jde speciálním přípravkem odaretovat a zaaretovat vytažením nebo zacvaknutím. Výrobce na to předepisuje speciální nástroj, dá se ale taky použít tenký hodinářský šroubovák zahnutý do L. Nevím jestli je popis srozumitelný, raději se podívej na nějaké video na youtube
  5. @Matixs Ono se těm servisům nedá moc ani divit, když to koncern u infotaimentů třetí generace tak strašně pos*al. Vžij se trochu do jejich kůže, ten infotaiment se sype i když se na něj špatně podíváš a když do toho drbnou a něco se nepovede tak to půjde na jejich vrub a obávám se, že podpora ze strany výrobce bude omezená. Opravení software tu podle mě taky půjde ale bežný serviák na toto stoprocentně nedostal školení a v rodné automobilce než nad tím strávit několik hodin s nejistým výsledkem je jednodušší říct, že se to vymění kus za kus, no a jestli už máš po záruce tak smůla. Softwarový vývojář není nadčlověk, může přemýšlet nad tisícem různých poruchových scénářu ale vždycky se najde někdo kdo vymyslí scénář 1001... Přijde QA inženýr do baru a objedná si 1 pivo. Přijde QA inženýr do baru a objedná si 999999999999 piv. Přijde QA inženýr do baru a objedná si 0 piv. Přijde QA inženýr do baru a objedná si -1 piv. Přijde QA inženýr do baru a objedná si asdfasdf piv. Přijde první skutečný zákazník do baru a zeptá se, kde jsou záchody. Barman ztuhne, přestane reagovat a po pár vteřinách se vznítí.
  6. Hlavně si myslím, že budeš muset dotáhnout kabel.
  7. Tohle je univerzalni sada co jsem narychlo nasel, radsi se podivej jestli nenabizi treba i sadu primo pro superb, konektrove to bude asi stejne ale budou predchystane spravne delky kabelaze.
  8. No tak když říkám, že to sehnat nejde, tak číňan to samozřejmě neví a nabízí dečky i s kabeláží https://www.aliexpress.com/item/1005002876567584.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&albagn=888888&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&albcp=19367082846&albag=&trgt=&crea=en1005002876567584&netw=x&device=c&albpg=&albpd=en1005002876567584&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwn7mwBhCiARIsAGoxjaJuPTJ9OhawM1rd509U_q5Qj_mKJViGzhIHqQ2A0AOkLfgAOZnyU3saAv-xEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&aff_fcid=3d94d62ebab3437f845a36d4323e159a-1712247019725-05575-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=3d94d62ebab3437f845a36d4323e159a-1712247019725-05575-UneMJZVf&terminal_id=fe5f45b0ba8d42148163dae2e79676c2&afSmartRedirect=y
  9. Jsem si téměř jistý, že hotová se sehnat nedá, ta se musí vyrobit. //To právě souvisí s tím, že to co vede za konektorem sedadel směrem k BCM je součástí celého svazku.
  10. Ještě k tomu schématu, je to ještě jednodušší než jsem myslel. žádná kabeláž navíc se do klima panelu netahá (v případě výhřevu i zadní lavice se tam tahá jedna žíla pro komunikaci se zadním panelem), ten totiž se sedačkama komunikuje prostřednictvím BCM jednotky (neboj tu tam už máš), komunikuje přes sběrnici, která je do klima panelu zapojená vždy. Mezi každým sedadlem a BCM jednotkou se tahají individuálně dvě žíly pro napájení výhřevu a pak jedna signálová žíla sdílená oběma sedadly. Takže mini svazek bude mít v případě pouze předního výhřevu 5 žil. Poslední vyobrazená žíla je kostra ta se dá získat z kostřících bodů, nejbližší hádám by mohl být u B sloupku. Tím, že napájení sedadel řeší BCM, tak možná nebude vůbec potřeba tahat napájení z pojistkového boxu, to si můžeš ověřit mrknutím do návodu k obsluze pod kterou pojistkou má být výhřev sedadel, pokud daná pozice už je obsazená tak se tahat nic nemusí.
  11. Pokud se bavíme pouze o výhřevu předních sedadel tak je to vše, pokud i zadní lavice, tak se ještě přidávají ovládací prvky pro zadní část (to už na screenshotu není pro jednoduchost není) Kabelový svazek se dělá přímo na danou konfiguraci vozidla, kupovat celý nový svazek pro konfiguraci s výhřevem je absolutní nesmysl, jednoduše se vedle současného svazku natáhne mini svazek jen s výhřevem. Okna a volanty jdou taky ale to je předmět jiného vlákna, plevelení ve špatných vláknech moderátoři nemají rádi. Znovu. Pokud je výhřev dělán podle originálních schémat a s originálnímy díly, tak se žádný neplánovaný odběr nekoná. A chyby při korektním kódování jsou taky více než nepravděpodobné. kraviny neplácali ale plácali zcestně Samozřejmě je na uvážení, pokud je auto stále v záruce, tak je možné, že při nějakém problému, který by mohl vzdáleně souviset se zásahem do vozidla, servis rozhodnout, že se jednalo o neodborný (čti zásah kdokoliv, kdo není autorizovaný servis škoda) zásah a mohl by část záruky anulovat.
  12. Že od toho odrazují je i celkem pochopoitelné, nikdo se pak nechce orientovat v neoznačených kabelech (naštěstí v dílesnké příručce je součástí schémat i barva a tloušťka jednotlivých žil.) A to strašení s online připojením a aktualizací jednotek přes vzduch, to bych řekl je v rámci škodovky stále věc blízké budoucnosti (případně jiné platformy než je Superb) pokud to bylo myšleno, že by připojovali auto na diagnostiku s připojením ke škodovce tak by k přemazání došlo pouze v případě, že by klimapanel byl měněn za nový a oni by do něj museli nahrát kódování, potom servisák do klimy naleje kopii kódování s jakým auto sjelo z výrobní linky. Vybíjet baterii může maximálně nějaké neoriginální řešení... schémata by měly být zde ve vláknu Primárně Brno často ale jezdím směr Praha, Ostrava nebo méně často Zlín.
  13. Jsou úplně stejné rozdíl byl myslím naposledy kdysi u dvojkových trojkových oktávek
  14. No tak to bych si asi našel jiného elektrikáře, který ještě neví, že to nejde Ne bez legrace buď se mu do toho nechtělo a nebo je to nějaký čučkař, kterému na školení jen ukázali co má dělat a to je vše. Trojkový superb ještě nemá zamykání jednotek (SFD) a i kdyby měl tak už to není problém legálně odemknout. s nějakými připravenými konektory nepočítej ale ty by neměl být problém buďto koupit u dealera a nebo třeba na aliexpressu. Po internetu ostatně i tady na foru kolují dílenské příručky se schématy kabeláže , takže to není nic obtížného si natáhnout sám, lidi zde na fóru určitě rádi pomůžou. Kromě klimatizace se určitě nic nemění, protože právě ta řeší spínání výhřevu. Pokud si na to sám netroufneš tak je porepublic poměrně dost firem ale počítej s tím, že si za to řeknou hříšné peníze (někdy takovou sumu, že se to skoro rovná té alternativě co ti nabídl elektrikář ) Pokud si ty dečky uděláš sám tak s kódováním a elektřinou můžu pomoct ale nejdříve asi tak až na podzim.
×
×
  • Vytvořit nový...