Přejít na obsah

pap

Uživatel
  • Počet příspěvků

    32
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pap

  1. Fabuška babuška, kočička, prostě jsem pako, který s auty mluví, každé auto počínaje Trabantem mělo své jméno. Trabuk měl nomen omen, neb mě tehdy bylo krásných 18 let, a jeho jméno znělo tak česky a libozvučně a vystihovalo co se v něm často dělo Jo to jsme byli ještě mladí, krásní a ohební, nehrozilo že nám prdne v zádech, teď už jsme jenom krásní. Ano, to jméno začínalo na M a končilo na č.
  2. Je to divný, dej od toho ruce pryč, dle VIN code je to výbava comfort, ale ta snad měla hagusy (combi) na střeše, navíc klíč by měl být vystřelovací, s odemykáním pátých dveří. Navíc měl comfort myslím tónovaný skla, jak říkám je to divný. Nemluvě o deklech na kolech, ty jsou z pozdější doby, ale to je jen detail. Mohu se mýlit, škodovka ve výbavě dělala ( a stále dělá) pěkný hokej, ale mě to připadá, jak divně poskládaná fabča. Jak poskládaná totálka. Na trhu je fabek jako s.....k, nenech se zmámit pěkným kabátem.
  3. pap

    Výbava Fabia

    Je to Creation, rodiče ji mají v sedanu, stejný rok výroby, akorát koupená nová u nás
  4. Jo, lepší je to dát do kufru. Včera jsem nechal v kufru batoh, odjíždím od lesa, sakra co to mlátí. Kufr otevřenej, batoh v pr...... Auto zamčený dálkovým ovládáním,nic nepoškozeno, leč do kufru se dostali, dle PČR žádný problém. Takže jsem se také zařadil do davu okradených, nejideálnější jak zabezpečit vůz prý je odmontovat volant, sedačky a pedály a nenechávat v něm ani krabičku cigaret, aby to ty kurvy zlodějský nelákalo. Jo a na policii podepíšete prohlášení, tzv náhubkový zákon, že pokud se dozvíte jméno pachatele, třeba z protokolu, nesmíte jej skoro ani vyslovit. Aby jste chudáčkovi nezpůsobili třeba citovou újmu. A kdyby jste ho náhodou přistihli při krádeži a zkopali ho do kulata, tak máte na krku soud pro ublížení na zdraví, neb on jen chtěl vaše věci vzít a odevzdat, aby se vám třeba neztratili. Takže tak Nejlepší je na sedačkách a podobně nic nenechávat, žádný tašky ani bundy, aby je to nelákalo. Lepší je to dát do kufru
  5. pap

    koupě nabíječky

    Ahoj Zkus tuto nabíječku - CTEK MULTI XS 5.0, 12V, 0.8A/5A ; můžeš nabíjet jak přes svorky a když si dokoupíš konektor cig-plug můžeš nabíjet i přes zásuvku. Sice dražší, ale max spokojenost, koukni na http://www.battery-import.cz/ctek.
  6. Pánové respektive Misiak, teď jste mě dobře vrazili klín do hlavy, já už jsem zvažoval že svoje ani ne tříleté HTP - poslední jedničková Fabča ( 52 000 km), vyměním za TSI-čko, ale jak tak koukám. počkám co se z motorů TSI vyvrbí. Je fakt, že problémy jsem měl také, ale ne s motorem, ten šlape čím dál tím lépe, dokonce i státní policie, když jsem spáchal rychlostní a ( ježiš jak to nazvali, když jsem s nimi závodil v kopci, a nemohli mě předjet - já vím je to hrubý přestupek, ale budiž mi omluvou, že jsem v noci netušil, který vůl se mi od Blanska lepí na kufr - doslova na 10 cm a v Olomučanech mě chtěli předjet, tam jsem si mohl dovolit zrychlit, je vidět, kdyby někdo jel v protisměru, ale u školy jsem je pustil, takže maják - STOP, a pak nevěřícně čuměli na motorizaci). Takže jsem sklopil uši, a naštěstí se obešlo domluvou, ale z 1.2 HTP - červené P s klimou, byli doslova v tranzu, a ač techničák jasně hovoří, ještě se ptali, je-li pravdou onen motor. Je to velmi hrubý přestupek. ale občas v člověku chytnou saze!!!!! Vím že ten motor není žádný dravec, (ale pokud se s ním naučíte jezdit, což nám starším, jejichž první auto byl Trabant, a další v pořadí maloobjemová auta, nečiní žádný problém), umí velmi, ale velmi překvapit. Nejvíc mě těší reakce prodejce jednoho nejmenovaného autobazaru, (sháněl jsem ojetinu pro syna a dceru), který nic zlého netuše dštil saze a čmoud na Škodu HTP, takže fajn kemo, pojď, svezu tě v ní. Tak vyvalený augle jsem dlouho nezgómnul, člověče vono to jede. Takže asi ještě chvílu počkám, není to jediná negativní reakce co jsem na TSI slyšel, ale koneckonců na HTP to byla skoro davová hysterie a já si nemůžu na motor v nejmenším stěžovat, asi je to kus od kusu
  7. Ano. posuň tu úchytku, akorát musíš mít osmičku tisícihran (bit), jde to i torxem, ale bacha ať si nestrhneš zoubky na vnitřním tisícihranu
  8. Abych pravdu řekl, ze začátku mě to totálně vyšilovalo, cvakání vpravo vzadu, předělal jsem plato, jeho uchycení, dotáhl zámek, upravil uchycení zadní sedačky, a nic. Ještě snad rozdělat dveře. Drnčení na kostkách se ozývá skoro od začátku; palubka, od ruční brzdy.Pak se začaly ozývat zvuky ze středního sloupku u řidiče, a to byla poslední kapka. Tak jsem si řekl, co chceš, koneckonců, najezdit za 2,5 roku 40 000 km převážně po rozbitých městských silnicích (Brno) se musí někde projevit - Fabia není Mercedes. Hlavní podvozkové skupiny se neozývají, motor šlape,olej nežere, Fabuška slouží, 30 km do práce a 30 km zpátky, 1,2 HTP(47 kW) plně obsazená ( 5 osob s českou nadváhou) s klimou, spotřeba průměr 6.5. Mimo cest do hokny, záliba geocaching, takže cesty za keškama + cesty k rodičům. Teď, tak jen z hecu, zkouším občas eliminovat některé pazvuky, ale už to neřeším. A mám pocit, že mě Fabuška jen zkouší, fakt, když si řeknu prdím na to co se kde ozývá, tak to po čase přestane. Je pravdou, že předchozí Felda nevrzala, ale možná je to tím, že Fabušky jsou poměrně tvrdá auta, ( jsou a nemyslím tím jen pérování), když mě sejmul na křižovatce borec, který jel na červenou, tak Fabulka potom kulhajíc odjela po svých do servisu, Fiatu pomohl jen platoňák. Druhé auto v rodině, Oplík, tam už se začíná ozývat podvozek, ale nevrže?!!. Takže, neřeším, slouží tak co, cvakání v zadních dveřích je objednáno na pravidelný servis ( sakra, neříkal jsem neřeším). Jinak je opravdu auto jen sluhou( je ale pravdou, že my starší a pokročilí to tak neberem, viz moje příspěvky na fóru, takže já si autem povídám a když vymelu díru tak se omlouvám, no prostě pako ).
  9. pap

    Zimní pneumatiky

    Já na barumkách Polaris jezdím už dlouho, vlastně první jsem měl na žiguliku; pak na feldě a teď je mám na fábce, najezdím ročně 20 000 km, a spokojenost. Co se týče hlučnosti, nevím, nevím, rodiče mají na fabce zimní dunlopy, ( omlouvám se, teď si nevzpomenu na typu), ale podle mne řvou jako kráva, pocitově jsou barumky tišší, možná mají dunlopy lepší záběr, ale v tom co jezdíme barumky mají navch - bláto a mokro, to kde mne barumky drží, dunlopy jsou nejisté. Dětem jsem teď koupil na jejich oplíka astru zimní Fuldy, je to střední třída, ale paráda, nevím jak sníh, ale k tomu co inzerují; M+S - mud (bláto) jsem vyzkoušel, fyzicky stejné s barumkami a možná jsou ještě tišší jak barumky, určitě víc jak dunlopy, takže nedejde se zmasakrovat zaplacenými testy, vše je jen o penězích, co kdo prodá, ne co je nejlepší!!!!!!
  10. Work; drinking; sex; gaučing; driving car (Fabia + Opel astra); sleeping,geocaching, cycling; ne vždy v tomto pořadí, ale asi nějak tak ( hlavně drinking - beer; red wine ), kdybych nekecal - work a zase jen work. Zkrátka česky; jsem líný,utahaný, příležitostný alkoholik, který lítá z hokny do hokny aby uživil rodinu ( manželka; syn a dcera na vysoké škole, autí Fabulka a Astřička a pes chihuahua), který padá občas na hubu, jde na kolo a kešky, večer sedne s frankovkou ke Škoda a Opel fóru, ale vcelku je šťastný.
  11. Beru to, vím to, rodina tvrdí to stejné , kde se předávají ceny?
  12. Skoro všechny moje úchylky ohledně auta jste už popsali. Proto to shrnu; všechny auta, které jsem kdy měl, měli jméno; s autem si povídám,občas ho pohladím po kapličce; na garáži ho pozdravím; pří odchodu pohladím po zadním světle a děkuju za cestu, za jízdy opakovaně zkouším ruční brzdu; parkuji schválně kde nejsou okolo mě jiná auta (klidně jdu do obchodńáku přes celé parkoviště - což rodina nechápe). Kolikrát jsem již vyběhl z hokny a kontroloval je-li auto zamknuto, to už ani nepočítám. Ale to je problém dálkového ovládání a mé sklerózy ( zas, ale na jinou stranu. pořád poznávám nové lidi, nové věci). Každý maličký šrám mě přivádí infarktové stavy, když mě nějaký závistivý debil poškrábal dveře, tak to bylo na koronárku, a teď si vemte, že jsem měl auto tři týdny nové, a na křižovatce mě nakulmoval borec, který jel na červenou, s autem na falešných SPZ, bez povinného ručení ( je to tady na fóru), to mě museli oživovat. Jakmile je možno, okamžitě umývám, ale vnitřek trochu zanedbávám - není čas. Snad je to vše, jsem prostě ukázkové pako (nebo snad ne?)
  13. Tak jsem také mohl přidat foto, ale už jsem to nevydržel, a cestou ze Brna jsem nechal miláška umýt. Vím že je to zbytečné v tomto počasí, ale vždycky když jsem ji dával do garáže se tak nějak vyčítavě dívala a furt tiše brblala, jó ty si kupuješ furt nějaký šampony a sprcháče,jdeš z hokny vyfešákované a co já, stojím na parkovišti jako kula bláta, tak počkej hajzlíku alespoň ti večer zasviním garáž. Tak jsem ji udělal radost a aby ji sůl nesvědila nechal jsem ji pořádně vapkou opláchnout. Velkou očistnou kůru a přípravu na zimní provoz prodělala na ručním mytí u Pospíšilů v Obřanech (só to Obřany nebo ještě Husovice?), a na jaře to má slíbené zase. Každopádně určitě smysl to má, alespoň párkrát za zimu nechat miláška opláchnout, žádný leštění a ne v mrazech, ale pokud to teplota venku dovolí a jede u nás ruční mytí, tak šup pod vapku. Přidávám dnešní ranní foto, kdy byla ještě čistá, po návratu z lovu kešek už tak nevypadá
  14. pap

    Osram Night breaker

    Tak je vyreklamováno, dostal jsem dvě nové Osram NB, ještě malou perličku k reklamaci, údajně byla výrobcem (nebo ofico zatoupením) uznána, ale mě spíše připadá že jsem si k novým pomohl chybou prodejce, který proflákl zákonnou lhůtu pro reklamaci a až na můj mail reagoval úsměvnou story, že na mne neměl kontakt (koupeno přes net a měl ofocenou prodejku i reklamační protokol s tel. číslem), nicméně svoji chybu přiznal a ani se nešprajcoval. takže hodím na auto a uvidí se dále.
  15. pap

    Osram Night breaker

    To Martttin Sorry, ale ako sa hovorí po vašom, táraš nezmysly, pokud vím nikde v recenzi na osram NB nebylo že budou svítit jako xenony, dokonce i na jejich nižší životnost bylo upozorňováno, pouze jsem je vyzkoušel a svoji zkušenost jsem zde zveřejnil, myslím že ani jejich cena nebyla nijak vysoká (pokud nepočítám noname z supermarketu), na tu jsem si vůbec nestěžoval. Prostě jsem je zkusil, zkušenost byla víceméně negativní, a o tu jsem se podělil s ostatními, pokud si chceš žehlit svoje ego že máš na autě xenony, tak věř že dnes závistí nebudu spát. Je každého jeho věc, do čeho investuje peníze, kšandy si natahuj na jiném fóru.
  16. pap

    Osram Night breaker

    Dnes (po emailové domluvě) jdu reklamovat, jak dopadnu dám vědět
  17. pap

    Osram Night breaker

    Bohužel životnost těchto žárovek nebude ani těch 250 hodin. Koupil jsem je 18.8. letos; 24.8. jsem je dával na auto; a dnes se jedna spálila. Celkem jsem s nimi ujel 4359 km, když budu počítat průměrnou rychlost cca (dle palubního počítače) 43 km/hod, vychází mě že vydržela svítit cca 101 hod, když bych připočítal ještě dobu stání na křižovatkách, v zácpách (většina městský provoz v Brně) cca ať nežeru a přeháním, dalších 50 hod. Takže pořád málo. Bohužel i pocitově se mi rozdíl mezi klasickým H7 osramem a těmito nezdál nijak ohromující. Dnes večer jsem jel s levou Nightbreaker a pravou klasika, a fakt se mi rozdíl nijak nejevil Takže budu reklamovat, a pokud zdárně vyreklamuji, buď je dojedu a nebo je nabídnu za mírnou úplatu, ale budu zkoušet jiný typ (jaké jsou Silverstary?)
  18. Sorry, ty snad auta ani nevytahuješ z garáže, felda 97 najeto 65tis km? fabča za 5jahre 34tis. km? , já mám s fabčou 15 000 km za 8 měsíců, necloumej se zadníma kolama feldy, prd poznáš, já jsem s feldou najel 160 000, ložiska v zadních kolech nebyl žádný problém,štelování světel (hydraulické nastavování), je problém všech feld (mimo jiné), na technické to prošlo jen díky přiznání hned na začátku že je tento problém. Dle servisu oprava za 2500,- životnost možná do další technické.
  19. Kecáš - já měl feldu 11 let a s jedněmi zadními dveřmi, sice rezavěly, ale byly pořád původní, takže nemel o nečem co jsi nevyzkoušel,měl jsi vidět staré škodovky, nejen je, jak hnily, takže nenadávej a buď rád za to co je!
  20. Přesně jak píše KaJe, plná záruka je za dodržení stanovených podmínek, což v případě; nejenom Škody; je běžná věc. I naše firma poskytuje garance, ale ty jako zákazník musíš dodržet podmínky garance, ne že budeš opravovat u garážníků (nic proti nim, sám jsem byl jedním z nich), a budeš chtít záruky firmy za partnery, které firma nezná? Chceš ušetřit, ale šetříš na nesprávném místě!
  21. Nepodezřívejte kolegu ze sex hrátek v autě ( ne že bych mu je nepřál), ale mám stejný problém. Vozím do práce své spolupracovníky a v pátek na schránce rýha jako prase od tašky spolujezdce. Bohužel je na vině nepozornost kolegova, ale více měkčený plast, který Škoda používá na palubku. Bohužel mám palubku ve světlé kombinaci a tam je to více vidět jak na tmavé kombinaci ( vím o čem mluvím - rodiče vlastní fabču v provedení Creation - do tmava a to je v poho. Takže zkusím tavnou pistoli, nebo lépe nějakou samolepící ochrannou lištu, v nej horším nová dvířka.
  22. pap

    lakování

    Bohužel; jak píše i Aischylos; kvůli záruce na kastli nemůžu do noname lakovny, ale musím využít služeb autorizovaného servisu.
  23. Je to na záruku; takže to nestálo, kromě času nic.
  24. pap

    lakování

    Přesně tak - za jedny dveře, na kterých se nějaký závistivý dobrák podepsal klíčem - rýha dlouhá 35 cm až do plniče; naštěstí ne na plech, ale pro opravu je to jedno, musí nastříkat celé dveře a okolí rozstříknout do ploch aby to tak neřvalo, cena je dle technika a lakýrníka v autorizovaném servisu, kteří dveře prohlédli. Mám pojistku i na vandalismus z toho by to šlo, ale i tak spoluúčast 5 litrů, nevím jít do toho či ne? Počkám do podzimu, do první garančky a uvidím. Jinak s...e mě to moc, a toho h....a co to provedl bych tak nakopal do k..í, že by jen uviděl oranžovou metalízu a začal by zvracet.
×
×
  • Vytvořit nový...