Přejít na obsah

honza.cz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    49
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem honza.cz

  1. Měl jsem takovou "zkušenost" , ale jen tenkrát, když jsem nedostatečně zatlačil řadící páku a tak mi tam skočila místo zpátečky jednička. Nemáš podobný "problém"?
  2. Tak se přiznej copak ti vyčaroval? No, tak jsem si alespoň sehnal ten VIS2..
  3. ano,není servis jako servis,ale pokud jezdíš do značkového servisu škoda,pochybuji že ti dovolí dovést si vlastní matroš,to ti nespolkne asi nikdo,sorry! Tak já mu to klidně žeru, protože jsem byl před cca 14 dny na roční servisní prohlídce a měl jsem: olej svůj, filtr svůj, brzdový spínač svůj..dokonce jsem si tam nechal měnit panel přístrojů za panel s maxidotem - také jsem měl svůj. Celá prohlídka s tím, že jsem měl doplněné provozní kapaliny a materiál svůj stála 1500,- Kč. To jest včetně výměny a přeprogramování budíků. Takže tak to dělám já. Abych byl konkrétnější, oni by tam nalili olej Shell za 600,- Kč / litr (takže necelé 3000,- Kč jen za oelj), filtr by stál cca 600 Kč, spínač také 600,-. Já měl olej za 1200,-, filtr za 140 Kč, spínač za 280,-. Celkem 1620,- Kč. Oni by chtěli jen za materiál cca 4000,- Kč. Podtrženo, sečteno - ušetřil jsem cca 2400 kč. To mi bohatě zaplatilo ten maxidot a ještě jsem si došel na oběd
  4. Já mám Octavia combi 1,9 TDI - PD 74 Kw, 4x4. Ne že bych závodil, ale po trase Praha - Brno jezdím běžne kolem 140 Km/h (motor je natolik pružný, že když se zapomenu a necivím na tachometr, tak 130, nebo 150 Km/h žádná míra), když je menší provoz - třeba v noci tak auto krásně dlouhodobě jede 170 km/h, to mi příjde taková jako hranice, kdy cítím, že motor ještě jede klidně a v pohodě. Nad 170 Km/h už je cítit, že není ve své kůži , takže to jsou takové spíš chvilkové akce. Maximální tachometrová rychlost byla 210 Km/h. Jak už tady bylo napsáno, do 180 Km/h se auto dostane vcelku snadno, pak už to jde pomalu. K tomu všemu musí být samozřejmě podmínky - hustota provozu, počasí atd. Na nikoho se netlačím, neblikám, dodržuju bezpečný odstup a někdy jen tak jedu na spotřebu a dodržuji striktně 130 (na dálnici) tempomatem. Jen takový kuriozní poznatek. Pokud jedu na tempomat 130 km/h, nebo jí proženu a jedu dlouho těch 170 Km/h, tak je spotřeba na trase Praha - Ostrava naprosto stejná, průměr ukazuje 6,8 L/100 km.
  5. Každý? Tak to jsem v tom případě jediný, kdo to nemá.. Co to je a kde to je (kde se to dá stáhnout?) a k čemu je to dobré??
  6. Ahoj, tak mě napadlo udělat nějaký sumář všech možných kódů co kdo zná, aby se daly vylepšit funce autíčka. Připojí někdo další zajímavé funkce? Cituji už dříve uvedené: Automatické zamknutí dveří při rozjezdu: komfort-přizpůsobení, kanál 3, 1 aktivace, 0-deaktivace Automatické odemknutí při vyndání klíčku: adresa 46, 10, kanál 4, hodnota 1
  7. Ted jenom jestli nekdo sikovnej dokaze aby to slapalo i bez PC Ještě jedny stránky... co se zabývají měničem http://www.k9spud.com/vwcdpic/ Ale to udělátko, co kreslí na DOT je moc zajímavý... ale ještě zajímavější by bylo, kdyby to umělo kreslit na DOT po CANu... No já si myslím, že kdyby to někdo šikovný vymyslel a vyrobil, tak by měl docela slušné kšefty Nenajde se nějaký takový kutil - elektrikář?
  8. Jak tady bylo řečeno a aniž bych podceňoval um kolegů, jednoduché řešení je někde na vrakovišti, nebo občas i tady na fóru koupit náhradní výdech za rozumný peníz - ten malý do cca 300 Kč a ten prostřední do cca 600 Kč a budeš ho moci vyměnit jako celý kus a z toho kusu, který má ulomenou lamelu, ti zbydou ty ostatní lamely jako náhradní díly. Také není od věci mít nějakého známého v servisu Škoda a přeptat se, protože když tam přijede někdo, kdo si nechává opravit výdechy za plný pěníz - formou výměny, pak jim ten původní díl musí nutně zbýt a oni je vyhazují.. Jinak vyjmutí výdechů už bylo popsáno a už se tu kdysi řešilo - nejlépe jídelním nožem dloubnout zespodu i z vrchu a pak vytahnout prsty. U prostředního dílu nejprve vyndat rámeček kolem tlačítka var. světel, vytáhnout spínač a odpojit kablík ke spínači. Pak stejným způsobem jako u malého dílu opatrně "vysoukat". Samotná výměna lamel jde docela dobře, když se výdech sundá, pak se snadno pochopí, jak to celé funguje a jak to opravit. Problém je pouze v tom, když je kromě kolíčků lamel v háji i vedení těch kolíčků. To se pak špatně opravuje, tam je lepší ten starší kus z bazaru..
  9. Já si myslím, že to stejné není. Když jsem objenával to nové 3. brzdové světlo, bylo to z objednávkového listu, kde bylo uvedeno, že se jedná o díly Octavie rok výroby 2001 - 2003. Takže na starou Octavii to bude jinak. Ale jestli by pasovalo jen to brzdové světlo - to fakt nevím, nejlépe je zavolat si někam so servisu Škoda a na ten díl se zeptat..
  10. Nazdar, proč repasy, proč díly u autorizovaného prodejce? Podívejte se na ceny v tomto obchodě, chodím sem osobně a mají bezvadné ceny. Třeba ten čep řízení, jak se o něm psalo - ve Škodovce 1000,-, tady jsem kupoval minulý týden za 350,-. http://www.autodilykrc.cz/eshop (Praha 4, Krč) Další dobré (levné) obchody: http://www.carcentrum-mb.cz/ http://www.skoda-dily.cz/index.php?action=default http://www.2r.cz/ (Praha 6, Bělohorská)
  11. Tak jsem to nakonec vyřešil tak, že koupím třetí brzdové světlo nové a bude vymalováno. Mám brzdové světlo s diodama a vývodem ostřikovače. Celý problém je tedy v tom, že mi svítí asi 2/3 světla a 1/3 světla je mrtvá. Možná by se stačilo podívat na nějaké ty kontakty a přeletovat je, ale: 1) to světlo jako takové už je "ošlehané" větrem, vodou a sluncem, takže když dám nové, bude to héééézké. 2) ten camprdlík, tedy vývodek ostřikovače je takový vybledlý a už i popraskaný kolem té jeho trysky. Ve Škodovce za něj chtěli 900,- Kč. Tak jsem hledal levněji a našel jsem: http://www.carcentrum-mb.cz/ - cena 750,- http://www.automot.cz/ - cena 650,- Objednal jsem díl 1U9945097B u prodejce číslo 2, protože i s poštovným to bude za cenu prodejce číslo1.
  12. honza.cz

    Logo klíče

    Tak já mám také ošuntělé klče a dokonce mám na jedom ze dvou vystřelováků ulomené to chromované očko. Ne že bych byl takový lajdák, ale předchozí majitel.. Takže nejleší řešení které vidím je koupit funglovou, krásnou, voňavou sadu klíčů i se zámkama za 1300,-, kamarád mi je vymění a naprogrmauje a bude po problému
  13. nikdo ti to nebere, já nevím od kdy se brzdová světla dělala s diodama. Já jen píšu, že mám rok výroby 2003 a ten diody má a před tím byly žárovky.
  14. Octavie r.v. 03 už nemá žárovky, ale diody - to všechno jsem napsal. Takže jedna možnost je rozebrat a podívat se, zda-li je něco k připájení, nebo prostě nový díl a zatím tedy nemám žádný tip kde pořídit levně..
  15. Mám Octavia combi r.v. 2003 a protože mi na 3. brzdovém světle nesvítí všechno, potřeboval bych levně nový díl (ze světla je vývod na ostřik skla 5. dveří). Otázka je, co v tom světle vůbec je - ledky, nebo žárovky? Pokud žárovky, asi by se to mělo dát vyměnit. Jinak se asi musí měnit celý kus. Nemáte někdo tento díl, nebo nevíte, kde se dá krom autorizovaného předraženého servisu sehnat a za kolik? Díky
  16. honza.cz

    Olej

    Tak zaprvé: Neexperimentuj s oleji, ale přísně dbej na doporučení výrobce motoru. Tím nemyslím značku oleje, ale jeho specifikaci. Na každém oleji jsou základní dva ukazatele. Hodnota SAE (např. 5W40) a pro Škodu je důležitá hodnota VW (např. VW 505 00, VW 505 01, VW 500 00 atd.). V hodnotě SAE se rozlišuje tzv. zimní (10W) a letní (40) viskozitní číslo. Zimní viskozitní číslo se určuje pouze podle hodnot nízkoteplotních vlastností (startovatelnost za nízkých teplot) a mezní čerpatelnosti. Letní číslo viskozity je určeno viskozitou při 100 °C, tedy přibližně provozní teplotou motorového oleje. Z toho vyplývá, že oleje, např. SAE 15W/40, SAE 10W/40 a SAE 5W/40, mají při provozní teplotě motoru všechny přibližně stejnou viskozitu. Při nízkých teplotách hluboko pod bodem mrazu se však jejich viskozitní vlastnosti velmi liší. Např. oleje SAE 5W/40 umožňují mnohem snadnější starty při zimních mrazech, olej je při velmi nízkých teplotách dostatečně tekutý. Dostane se také mnohem dříve na všechna mazaná místa a při častých studených startech se tak chrání motor proti nadměrnému opotřebení. Zjednodušeně by se také dalo říci, že čím větší rozdíl mezi nižším a vyšším číslem je, tím je olej lepší (má větší pružnost, spektrum..). Zadruhé: Hodnotu VW (např. VW 505 00, VW 505 01, VW 500 00 atd.) udává výrobce v požadavku na olej. Takže se musíš řídit hodnotou SAE a tímto číslem. Třeba číslo VW 505 01 znamená, že je olej určen pro motory PD. VW 506 01 je určen také pro motory PD, ale s prodlouženými intervaly. Shrnuto, podtrženo: Pokud dodržíš doporučení výrobce na SAE a normu VW, tak je absolutně jedno jakou značku oleje koupíš, protože pokud koupíš SHELL se stejnými hodnotami SAE a normou VW jako např. OMV, bude druhý jmenovaný olej za poloviční cenu. Rozdíl v kvalitě žádný, cenový - značný. Více o mýtech a pověrách o olejích od odborníků v článcích zde: http://www.oleje.cz/index.php?left=main&pa...vosti_komentare
  17. Tak to já mám autorádio Panasonic (kupoval jsem starší auto už s ním), ale i kdyby to pasovalo, tak to bude asi vážně levnější koupit starší škodovácké rádio. Nevíš kolik ten převodník asi stál? Stejně to asi bylo jen ke konkrétnímu typu toho Panasonica. Ale díky za tip.
  18. Možná se to na fóru řešilo, ale nenašel jsem nic konkrétního, tak by bylo možná dobré si to tady shrnout. A je to vůbec možné, aby maxidot (na Octavii r.v. 10/2002) zobrazoval údaje z neoriginálních rádií? Co by k tomu bylo potřeba, pokud to jde. Díky a omlouvám se, pokud je to tady už někde vysvětleno.
  19. Já jsem psal výše, že pokud nebude fungovat ta volnoběžka, tak ti odejde záhy jako mně napínací kladka - a také to "asi" tomu alternátoru neprospívá. Jinak se nestane nic. Ta kladka se časem unaví (musí tlumit rázy sama) a mně pak při studeném motoru odskakovala snad 3 centimetry a ozývalo se to popisované rachocení (jako když stará Karosa vyřadila na neutrál - jestli si někdo pamatujete, ozývalo se podobné rachocení - zřejmě předlohové hřídele převodovky). Po výměně kladky se rachocení objevovalo jen při kritických otáčkách motoru (rozjezdy) a neopak jsem začal pozorovat takové jako cvrkání - hlavně studeného motoru. Tak jsme pátrali dál a přišli jsme na zatuhlou volnoběžku. To cvrkání způsobuje pravděpodobně rozsypaná volnoběžka. Něco tam asi z té volnoběžky při škubech řemenicí cestuje.
  20. Jako, že by mu nějakej kamarád zacouval do kufru ..tak nějak . Já mám i zadní okno pojištěné,ale přiznám se, že nemám nervy na to do něj říznout kladivem. Tak jsem to myslel. Kdyby s tím ale někdo neměl problém.. Říkám si, že zima už asi nebude, tak se bez toho vyhřívání už obejdu, ale před příští zimou mi asi omylem upadne kladivo na zadní okno
  21. Hmm, tak jsem to o víkendu řešil a výsledek - na prd. Ta samolepící měděná páska je slabá asi jako alobal (s tím se fakt špatně dělá), široká cca 5 mm. Sice jsem na ní dokázal vcelku v pohodě naletovat upadlý konektor k vyhřívání skla, ale to bylo celé. To lepidlo nelepí tak dobře jak jsem očekával. Nakonec se mi to nepodařilo přilepit vůbec . Prostě to nedrží. Tak jsem pátral, co dál. Logicky vzato, chtěl bych ten upadlý konektor přímo přilepit. Protože letovat rozhodně nejde, k letování tam není mezi sklem a rámem okna absolutně prostor. Ale nanést na konektor lepidlo, které má takové schopnosti, jako např. vteřiňák, to bych si uměl představit. Podmínkou je, aby takové lepidlo bylo elektricky vodivé. Tak jsem znovu pátral, našel jsem a vykomunikoval pouze toto: Elektricky vodivé lepidlo v sortimentu máme, jedná se o produkt Loctite 3888, v současné době je pouze na objednávku. Je to 2K epoxid hojně plněný stříbrem. Prodává se v balení 2,5 g a ceníková cena je cca 1100 Kč. Ing. Miloslav Frühauf - technický poradce TIL Řešitelné by to bylo, ale při ceně kolem 1000 Kč se mi do toho nechce. Mám zadní sklo pojištěné, takže kdyby mi do něj chtěl nějaký "dobrovolník" strčit , já na to nemám nervy . Zatím tedy nevím co s tím..
  22. Tak to musíš dát alternátor dolů. Do svěráku chytni ten Torx T50 (bit), přes něj nastrč klíč MP1-309, na něj nasaď očkovou 17ku, na ni trubku a povol do leva. Když to nepůjde tak to trochu utáhni a hned zpět povol. Drží to fakt jako prase, klíč jsi zlomil, protože se ti to trochu zvrtlo, bez demontáže je málo místa a klíč nejde ideálně nasadit. Tak moc štěstí, já to mám za sebou... Ano, nic jiného nezbývá. Já mám ale proti tobě ohromnou výhodu. Protože mám motor PD, tak mi půjde vyndat alternátor vrchem, bez těch demontáží, co jsi musel provádět ty. Takže alespoň jedno pozitivum. Pak dám vědět, jak jsem pochodil. Díky za rady.
  23. A prosím tě, jak ti odešla? Že se vrtulka začala na hřídeli protáčet, nebo se vrtulka ulámala, nebo odešlo ložisko..? Jak jsi poznal že odešla? Snad se ti nepotkal motor? Nebo "jen" začalo auto vařit.., téct voda..? Díky za upřesnění.
  24. Nazdar, jaké zkušenosti máte s vodní pumpou na TDI, koho "zradila" a jakou kilometrovou výdrž má? Mám po výměně rozvodů v 90 000, ale pumpa se zdála být O.K. a nebyla měněná. Kdy tedy příjde její čas na výměnu - je nějaký doporučený interval, nebo vydrží až do příštích rozvodů ve 180 000? Případně kde a za kolik jste koupili novou. Já jsem zatím nejlevnějšího Pražského prodejce našel zde: http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/octa...j=vodn%ED+pumpa
  25. No, takže já jsem chtěl o víkendu s kámošem také provést výměnu volnoběžky, ale špatně jsme pochodili. Mám totiž jak píše Peterer alternátor Valeo a na hřídeli alternátoru je Torx. Ta svině volnoběžka je na hřídeli tak zarezlá (zatuhlá - nevím, možná ten závit při výrobě patlají nějakým lepidlem), že se nám podařilo zlomit ten Torx 50. Prostě prasknul jako prd (tedy když jsme oba byli rudí jako krocani a na klíči byla asi metrová páka.. A to nebyl torx z nějaké sady od vietnamců. Byl z hooodně drahé a kvalitní sady. Ale prý je na tu sadu doživotní záruka..tak se uvidí :-). Co s tím? Jiný klíč jsme už neměli, takže celou akci jsme odpískali. Čeká nás pro velký úspěch opakování za týden. Ale to už musíme alternátor také vyndat a já nevím co s tím. Asi půjde řemenice do svěráku - prostě jí musíme vyndat za každou cenu - i za cenu zničení té řemenice - budeme přeci dávat novou. Má teď někdo nějakou dobrou radu?
×
×
  • Vytvořit nový...