Přejít na obsah

sachmar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem sachmar

  1. Ještě prosím otázka jakou apku použiváte na obd2 já vyzkoušel dost a žádná nějak mi není po chuti potřebuji i aby ukazovala stav dobíjení. Doporučte nějakou nej pro Vás. Tu Caristu určitě nevyužiji i když toho umí dost,a chci ji v CZ.
  2. Jo na ty jejich stránky jsem se díval. Jen jsem chtěl vědět ze zkučenosti majitele Fabii1 jestli to někdo zkoušel v praxi.
  3. Chtěl bych se zeptat co všechno se dá nastavit na Fabii1 1,4Mpi r.v 2002? kromě načtení a mazání chyb.
  4. Takhle zakarbonovat motor způsobuje Castrol magnatec a přetáhle výměny olejů. Já takovou Fabii koupil kde byl používaný celou dobu jen Castrol magnatec a když jsem jen tak sundal víko ventilu měl jsem to zamrdané skoro jako na obrázku výše,tak přecházím na Shell HX7 10W-40 častěji měním olej a tak postupně se snažím motor čistit. Jak jsem na Castrol magnatec nedal dopustit,tak teď opravdu věřím i po konzultaci z 3 automechaniky nezávislých na sobě,že Castrol maganatec stojí za vyliž koule.Toť moje zkušenost z PRAXE!
  5. Já měnil teď zadní bubny Brembo+pakny také Brembo, předtím mi ručka také málo brzdila,nevyšel mi už závit na ručce a po nahození nových dílu Brembo vše O.K i ručka. Jenom při sešlápnutí pedálu na pravé straně to křupe jak se pakny opírají o buben,je to normál nebo si to sedne. Levá strana je vpohodě při sešlápnutí potichu. Ještě dotaz samostavy se mají namazat? já je očistil ocelákem a dal zpět.
  6. Nesmysl nic není ukryté jen tomu rozumět já mám Exide kod 8F což zanačí r.v 2018 červen.
  7. Ohled musíme brát hlavně na hydroštely proto ty výměny určitě nepodcenit a už kvůli těm hydroštelům dát slušný olej odpovídající specifikaci pro daný motor. Výměna hydroštelů k vůli takovéto záležitosti není nic levnýho,proto raději připlatit pár kachlí a dát tomu něco lepšího. I když si každý myslí,že je to motor s EMbéčka realita je v praxi trochu jiná a to myslím vážně a to hlavně k vůli těm hydroštelům jsou potvůrky velmi háklivé na olej.
  8. Oleje long life do motoru nikdy NE!! Skurvite motor o polovinu jeho životnosti! Long life oleje se vyplatí třeaba v průmyslu v hydraulických lisech nebo tam kde se používá hydraulika. Nikdy ne ve spalovacích motorech.
  9. Proč tak komlikovaně dej ten Total hned a neřeš to. Olej vyměň po 7-8 tisících a pokračuj v tom dále. Filtr kup kvalitní Mann nebo Bosch. Já se na to chystám taky lil jsem stále Cstrol 10W-40 ale zdá se mi drahý na tak krátke výměny co dělám,tak to kalím a dám tam SHELL 10W-40 HX7 měním stejně po 7-9tisíc max filtr dávám kvalitní dost důležitá věc.
  10. Se mění jen těsnění pokud je poškozené,nebo vymačkané.
  11. Přidám také moji výměnu převodového oleje na Fabii 1,4mpi r.v 2002 Vypustil jsem to přes víčko řadicí páky jak bylo popsané výše jedním borcem,vytekl mi naprosto černý olej a po výměně rychlosti tam kloužou sami. A to mám najeto teprve 74 000km.
  12. Potvrdil mi to mechanik firmy Helicoil i destributor ve firmě kde jsem sadu kupoval,navíc při každé výměně jak destiček nebo kotoučů se závit unaví ne-li nezničí jako to bylo v mém případě.Schválně jsem po opravě závitu povolil druhý vodíci čep a už při povolování mi šel ven i vnitřní závit (otřepy) tak jsem ho taky hned opravil sadou Helicoil. Sám jsem byl toto sadou překvapen.Distributor mi také ukázal v praxi jak ukroutil šroub,ale vnitřní vložka Helicoil byla v pohodě. Jinak tady máte odkaz pro chytré hlavy. http://www.boellhoff.cz/cs/cz/spolecnost/novinky_tiskove_zpravy/novinky/oprava-zavitu-lozisek-kol.php
  13. Měl jsemstržený závit na těhlici na Fabii,koupil jsem závitovou sadu HELICOIL PLUS a závit opravil touto vložkou. Jsem nadmíru spokojen pevnost je ještě větší nž u originálu.
×
×
  • Vytvořit nový...