Přejít na obsah

507922

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem 507922

  1. Tak jsem ještě před dovolenou najezdil těch pár kilometrů (cca.60), jak mi mechanici poradili a zajel jsem k nim znova, aby znova provedli základní nastavení klapky. A opravdu to pomohlo. Otáčky při volnoběhu drží na 900 a už neposkakují. Dnes jsem se vrátil z Chorvatska a auto jelo celých 2400 km bez jediného problému při spotřebě tam 5,5 l / 100 km, zpět už to bylo 6,1 l/100 km, protože jsme popojížděli v nekonečných kolonách. Obě cesty se skoro nonstop zapnutou klimatizací. Auto zaslouží obrovskou pochvalu, hlavně manželka měla strach, že auto zklame. Díky, že jste se se mnou o můj již vyřešený problém podělili.
  2. Škrticí klapka vyčištěna, provedeno základní nastavení a na radu vyměněn i palivový filtr. A jestli to pomohlo ? Je to ještě horší. Otáčky si při volnoběhu dělají co chtějí, dokonce než auto zastavím létají až k dvou tisícům. Dělali to odborníci, kteří se u nás ve firmě starají o služební auta. Podle jejích slov byla klapka "zasraná" opravdu hodně a základní nastavení nejde provést hned na první pokus. Doporučili mi ať najezdím několik kilometrů a přijedu znova. Tak tam jedu zítra ráno ať se jí pokusí nastavit znova. Příští týden mě čeká cesta do Chorvatska, tak z toho mám docela divoké sny.
  3. Klímu mám, ale dělá to i když je vypnutá.
  4. Hezké odpoledne. Mám trochu podobný problém. Při volnoběhu a to ať stojím na křižovatce či v koloně, nebo za jízdy vyřadím rychlost, otáčky mi vylétnou z 900 na 1100 a hned zase klesnou na 900 a to se opakuje dokud nezařadím rychlost. Vypadá to jako bych neustále nohou klepal po plynovém pedálu. Někdy se tento problém neobjeví a otáčky pěkně drží na 900. Může být problém v čidle otáček, nebo v něčem jiném ?
  5. Zdravím všechny zdejší odborníky. Rád bych popsal svůj problém s F1 r.v.2002, 1.4 16V, najeto cca 170 tis. km. Od přední nápravy, zřejmě z pravé strany se ozývá pravidelné klepání, které se místy mění v opravdu hlasité (!!!) bouchání, jehož frekvence se mění podle rychlosti jízdy. Čím rychleji jedu, tím rychleji to bouchá. V 99 % když za jízdy vyřadím rychlost bouchání utichne a po zařazení rychlosti opět začne. Bouchání není vždy stejné hlasitosti, někdy je ale slyšet opravdu daleko. Měl jsem podezření na poloosu, ale v servise jí prohlédli se závěrem, že je v pořádku, tak jsem nechal vyměnit zadní uložení předních ramen (nebo něco podobného, nevyznám se) a komplet brzdy.Na třasákách jsem byl, tam bylo vše o.k. Ještě doplním, že to nebouchá vždy. Někdy ujedu 30 km a nic. Jindy po 3 kilometrech začne bouchat, po chvíli zase přestane. Taky když uberu plyn bouchání zeslábne. Jsem z toho jelen. A vy ? Poradí mi někdo ? Děkuji
  6. U mé fábie vyhřívá jen zrcátko spolujezdce. Je něco špatně, nebo to tak má být ?
  7. Tak já tedy odpovím sám, protože už se mi auto vrátilo ze servisu. Velký ventilátor má velký vliv na funkci klimy, je na dochlazování. Bez něho klima funguje, ale prý bude pořád spínat a vypínat a to by neměla. Kromě ventilátoru mi ještě našli vadné teplotní čidlo na výparníku a děravou trubku, kterou budu kvůli vysoké ceně řešit vysokotlakou hadicí. Tak to jen, aby věděli ostatní.
  8. Zdravíčko všem, vrátím se ještě ke svému problému z loňského roku. Oteplilo se a já začal opět řešit nefunkční klimu. Jak už jsem v tomhle tématu psal, mám odpojený větší ventilátor na chladiči, protože pálil pojistku. Byl jsem se ohledně opravy klímy poptat v servise, kde mi řekli, že se musí ventilátor vyměnit, protože bez něj klimatizace fungovat nebude. Má servisák pravdu, nebo výměna ventilátoru bude jen zbytečná investice, která s funkčností klimy nijak nesouvisí. Loni v létě se auto ani bez velkého ventilátoru nepřehřívalo. Díky
  9. Zkoušel jsem postupně odpojit ventilátory na chladiči, ten větší pálil pojistku, tak jsem ho nechal odpojený. Ale i bez tohoto ventilátoru klima šla. Tedy někdy šla, někdy né. Teď už třetí den nejde. Jsem z toho jelen.
  10. Zdravíčko přeji. Jestli jsem to správně pochopil, jsou ventilátory na chladiči ovládány jednak klimatizací, tzv. když zapnu klimu, roztočí se ventilátory na chladiči a když mám klímu vypnutou, roztočí se ventilátory díky teplotnímu čidlu chladící kapaliny ? Tedy až se chladící kapalina zahřeje na určitou teplotu, roztočí se ventilátory ? Snažím se mezi těmito věcmi najít nějakou souvislost, mám totíž problém, když nastartuji motor, klimu nechám vypnutou a po nějaké chvíli (až se zahřeje motor) se roztočí ventilátory ale ihned se spálí pojistka č.8 na baterii (pojistka pro ventilátor chladící kapaliny) a ventilátory se zastaví. Klima nefunguje a ventilátory se netočí ani do doby než se opět spálí pojistka. Pomůže někdo ? Jde o manuální klimatizaci.
  11. S 1.4, 16v, 74 kW jezdím něco málo přes rok. Z počátku bylo těžké si zvyknout, v nízkých otáčkách je opravdu líná, rozjezdy nebo vyjetí z řady zaparkovaných aut při studeném motoru je někdy docela problém (asi za to může zčásti i elektonický plyn), buď chci vyjet plynule, ale to musím přidat plyn a motor řve, nebo vyjedu klidně s nižšími otáčkami, ale motor někdy chcípne. Zkrátka jako bych zrovna vyšel z autoškoly. Dlouhodobá spotřeba dle PP cca 6.4 l převážně jezdím ve městě. A o věčném problému s kontrolkou zpětného vedení vyfuk. plynů ani nemluvím, ta svítí až na pár vyjímek snad pořád. No a při jízdě rychlostí nad 100 km/h už by to snad chtělo i špunty do uší. Do kopce má docela sílu, pokud nejedu s plně naloženým autem. Né že bych byl úplně nespokojen, ale příště bych se tomuhle motoru zdaleka vyhnul.
  12. Zdravím všechny. Potřebuji poradit, koupil jsem motorový olej Q8 formula Advanced 10w40, kde na nálepce je vw 505.00. Ale podle příručky k autu mohu použít jen olej s normou vw 501.01, 502.00 a 504.00. Teď nevím, jestli tento olej mohu použít. Fabia 1, 1.4 , 16v, 74 kW r.v. 2002. benzín. Díky
  13. dle VTP - 6J x 14 ET 43 , 185/60 R14 alternatívně 185/60 R14 na ráfcích 6J x 14 ET 38. Nějak ty čísla neumím porovnat jestli pneu 185/60 R14 můžu obout na alu kola 6x14" 5x100 ET38. Jsem z toho jelen, tak se raději x krát zeptám, než bych koupil špatně. Ještě jednou díky.
  14. Zdarec, jen skromný dotaz. Mám pneu 185/60 R14 a rozhodl jsem se, že na jaro koupím alu kola abych už nemusel 2x ročně přezouvat. Zimní pneu nechám na plecháčích a letní bych obul na alu. Ale má otázka zní, zda mohu své pneu obout na kola ALUTEC SPYKE 6x14" 5x100 ET38. Díky moc za Vaše odpovědi.
  15. Mám stejnou fábii (1.4 16v 74kW AUB) a mám také stejný problém. S autem jezdím denně přibližně rok a nezvyk jsem si. Trochu pomůže při řazení pustit plynový pedál, počkat cca 2 vteřiny a poté teprve sešlápnout spojku a zařadit. Mezi plynovým pedálem a škrticí klapkou není lanko, ale pohyb pedálu jde přes čidlo k servomotorku, který ovládá škrtící klapku. A tam vzniká prodleva. Nejvíc mi tohle vadí při studeném motoru, když vyjíždím z řady zaparkovaných aut. Motor řve, jako bych právě vylezl z autoškoly.
  16. Já koupil fábii 1 z bazaru bez štítku a pouze s jedním klíčem. Kde, jak a za kolik mi udělají další klíč včetně kodu k imo, který je v klíči ? Díky
  17. Já mám motor 1.4/74 kW 16V, AUB a tohle mi dělá jen při studeném motoru. Hlavně při rozjíždění, prostě sešlápnu plynový pedál, pouštím spojku a motor nic. Přidám tedy více plynu a když už se rozjíždím otáčky vyletí nahoru a já se rozjíždím s řevem motoru jako bych právě dodělal autoškolu. Tohle mi dělá hlavně při nastartování a rozjezdu studeného motoru. Když se motor zahřeje, tak se rozjíždím normálně, ale zase motor vykazuje jiný problém. Rozjedu se, zařadím dvojku, přidávám plyn a auto jede jako by ho někdo držel za zadek, když dosáhnu otáček cca 1800 auto cukne dopředu a jede podstatně lépe. A takhle to dělá po zařazení každé rychlosti. U zažazené dvojky, trojky je cuknutí dost citelné, u čtverky a pětky už méně citelné. Najde se někdo, kdo by poradil ? VAG nic nehlásí. Díky
  18. Před léty jsem vlastnil škodovku 105 L, z ní mi ukradli bezpečnostní zámek na volant (tzv. sekeru), sluneční brýle, čelní sklo a benzín z nádrže. Podle policajtů to byly děti našich snědých spoluobčanů, kteří tam tenkrát řádili. Když už se mi začaly ztrácet i boty zpřed dveří bytu a návštěvy se od nás domů vracely s vykradenými auty, sbalil jsem rodinu a přestěhoval se. V novém bydlišti se mi z nového Favoritu neztratilo nic, do Renaultu mi lezli tak třikrát ročně, pokaždé jen nepořádek, vyházené věci z přihrádek. Přestali mi tam chodit až když jsem odlepil z čelního okna držák navigace. Pak byl klid. Teď mám Fábii a.....nebudu dále nic psát abych to nezakřikl.
  19. 507922

    HOVADA

    I mě se pořádný k...t podepsal na autě asi měsíc po koupi. Opřel se mi na parkovišti o levý přední blatník, který to odnesl společně s nárazníkem. Vše posunuté a mezera mezi víkem motoru jako kráva. Jeho vzkaz, který jsem našel za stěračem si pamatuji dodnes: "Omlouvám se, trochu jsem se vám opřel o auto", ještě přidal telefonní číslo, které samozřejmě nešlo přečíst. Tenkrát jsem prošel celé parkoviště, jestli nepůjde poznat kdo to byl, ale žádné auto nemělo otisk mého laku.
  20. 507922

    Kontrolka

    Možná se pletu, ale tohle není kontrolka elektroniky, ale zpětné vedení vyfukových plynů, neboli kontrolka emisí. S touhle kontrolkou mám problémy již od koupi auta. Po nastartování má zhasnout, ale mi svítí a svít a to jsem vyměnil už skoro vše.
  21. Asi se hloupě zeptám, ale z toho obrázku z Etky jsem trochu v rozpacích. Mám motor AUB 1,4 16v 74kW, rok výroby 2002. Na krytu motoru má být připojena i ta ohnutá hadice, nebo kolínko, nebo co to je ? Já to tam totíž nemám, mám na kryt připojenou jen hadičku na odvětrání klikovky, nic víc. Díky za odpovědi.
  22. Ano, tuhle zkutečnost o těchto motorech jsem zjistil jednak zde na foru a také mi to říkal známý, který se mi o auto stará co se týče servisních prací. Hned mě upozornil, že si mám hlídat hladinu oleje a tak jednou za 14.dní kontroluji měrku. Když jsem auto koupil hladina byla pořád stejná, snad až poslední měsíc tenhle úbytek. A pod autem žádný olej, tak únik bych mohl téměř vyloučit. Měl jsem i problém s kontrolkou výfukových plynů, po vyčištění snad všeho a výměně zadní lambda sondy se kontrolka pořád rosvěcovala, po několika startech zhasla a pak zase svítila. Před deseti dny jsem vyměnil vzduchový filtr a kontrolka zatím mlčí, tak uvidím. Ale to sem už nepatří, tak ať mě někdo nezdrbe. Provedu výměnu oleje budu dále hlídat hladinu. Díky
  23. Zdravíčko všem přítomným odborníkům. Potřeboval bych dolít mot. olej, ale nevím jaký je v motoru naletý. Auto jsem kupoval v bazaru a nevím jaký olej tam dal předešlý majitel. Najel jsem přibližně 3tisíce km a olej klesl z rysky max přibližně na střed mezi max. a min. Jaký úbytek oleje to asi znamená ? Pokazím něco, když doleju třeba 10w40 pokud je v motoru 5w40 ? Nebo je lepší výměna celé náplně oleje ? Abych nezapomněl, jsem majitelem 1.4 16v 74kw. Děkuji
×
×
  • Vytvořit nový...