Přejít na obsah

Brzdy z RS na 1.8 T


Kroulu

Doporučené příspěvky

Čau hoši, prolezl sem to tady celý, ale nikde sem se nedočetl, co všechno bych potřeboval na přestavbu klasických brzd na RS. Mám 1.8 T 288/25 vpředu a 232/9 vzadu. Potřeboval bych poradit co všechno koupit za díly. Podle toho, co sem se dočetl, by měly být stejný těhlice...tzn. že bych asi potřeboval jenom držák třmenu a třmen jestli se nepletu...a co vzadu? Mohl by někdo poradit, popř. napsat co všechno by bylo potřeba? díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Mezi brzdama z 1.8T (nebo 96 kW TDI) a RS je jen to, ze predni z RS maji navic drzak, ktery posouva brzdic dal od stredu, ale samotny brzdic a tehlice jsou stejny. Pak potrebujes logicky akorat vetsi kotouce a jiny desticky. Zadni brzdy jsou jiny. Ani na zadni pak nedas 15" kolo, takze potrebujes 16" rezervu.

Editováno: , autor: houmik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj brzda 288mm má držiak medzi tehlicou a brzdičom ,ale je uspôsobený na kotúč 288mm. RS brzdiče sú s hliníkovej zliatiny( asi dural) a brzdič FN-3 288mm je liatinový... Ale sú fyzicky zámenné.... Zároven sa musia použit aj štíty brzdy pre 312 kotúč...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

No tak pánové, tohle téma je na jedničku! :smich:

Schválně si dejte tu práci jako já a pročtěte ho jako já od začátku.

Až vám dojde, to co mi - a to, že tady každý trvdí něco jiného, ale ve finále se všichni shodli...

Já to ale každopádně nechápu, proto mě berte( pomalejší člověk) s rezervou a prosím znvou mi někdo fundovaný vysvětlete, co je potřeba vyměnit z 288mm kotoučů na 312mm.

Mám 1,8T 4x4 ještě v plynu - takže docela pašík čipnuté víc než dost a občas cítím, že ty brzdy nestačí. Proto mi dovolte ještě jednu otázku:

Bude brždění po této výměně nevadnoucí a silnější natolik, že se výměna vyplatí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sem ty původní brzdy měl v nehezkym stavu ( zadní kotouče byli rezatý až až a měli tloušťku sotva 6mm...destičky dobrý :D) ... Ale myslím si, že je to hodně znát. Hodně lidí si tady na foru nemůže vynachválit brzdy z RS, prej je to velkej rozdíl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolik si dal za ty kotouče?... jestli to není tajný

Hoši nechce se mě zakládat nový téma tak se zeptám vás...snad mě za to ostatní nepopraví.

Jak složitý je vyměnit tlumiče a pružiny? Mám nový bilstein B4 a weitec snížený o 30mm. Nikdy sem to nedělal. Potřebuju nějaký speciální nářadí? Musím dostat poloosu z těhlice? jak? Nebo to mám radši někomu dát? ... Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že se ješte vracím ke kotoučům...

Ano, ony 288mm brzdí super - měl jsem před tím jiné auta, které brzdily mnohem hůř - ale jde mi mráz po zádech při tom vadnutí. Občas jezdím jako prase (to není k chlubení - ani se nechlubím - jen konstatuji), takže brzdím víc než standartně a to se mi už párkrát málem vymstilo. Jednou jsem stál oběma nohama na brzdě, abych dobrzdil do zatáčky. Možná je to špatnýma deskama - nevím, co tam je. Bývalý majitel tam prý nechal originál, ale neviděl jsem.... Asi tam letos ještě kotouče nechám - jsou loni nové a zvolím kvalitní desky - doporučujete ATE (?), a uvidíme, jestli to bude lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já je koupil z ruky, jsem jejich druhej majitel, bylo na nich najeto cca 10t km a koupil sem je i s deskama za 6500,- PC byla někde u 20t co sem si zjišťoval.

Na výměně tlumičů nic neni povolíš nahoře, dole a vyndáš ho ven + samozřejmě odšroubovat ty prkotiny co na něm sou a je dobrý mít sundabý kola :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...