Přejít na obsah

Zamrzanie rucnej brzdy


Sranki

Doporučené příspěvky

To se ti asi nejspíš lepí destičky na kotouče a pak to při rozjezdu škubne ne? Na to aby zamrzli lana je trochu brzo.Zkus než budeš parkovat trochu ty brzdy ohřát aby se odpařila vlhkost a pak se to tak lepit nebude.Pokud ano stálo by za zváženou nechat dát jiný desky od jinýho výrobce než máš teď.Tudíž reklamovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera som bol lyzovat na Kohutke (CZ-SK hranica) a pri navrate domov som asi 500m tahal zablokovanu zadnu napravu za sebou. Sranda to bola len chvilu, nastastie bol sneh, takze pneu su bez poskodenia. Samzrejme mi cely cas blikalo ESP a musel som ist na dvojku dole kopcom na plny plyn. :)

Takze tam asi zamrza nieco ine, nie dosticky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s tím musíš počítat pokud budeš jezdit ve sněhu(prašan se dostane i pomalou jízdou všude) a v mokru že pokud ty brzdy neohřeješ a neosušíš že přimrznou nebo litina rychlejc rezne tak se přilepěj.Dělá mi to samí na audině ale mám quattro tak to jen škubne a jedu.Jen se divím že nesepne haldex pokud ti kloužou kola?Ta elektronika by měla zasáhnout nebude chyba ještě jinde?Pokud kola kloužou tak ESP musí zasáhnout a pokud kolo klouže mělo by ho sepnout ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiez mi to sklbalo, takze predpokladam, ze haldex bol zopnuty. Len ked som vyslapol spojku, tak som citil ako sa zadok smyka.

V tomto pripade sa brzdy ani nedali osusit, pretoze som siel 6km do kopca, kde nie je treba brzdit ani do zatacky (je taky prudky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jízdou do kopce to neosušíš taktéž jedu nejprv po mokrý dálnici a potom po rozbředlý uličce a nakonec jedu do kopce k domovu a taktéž nemám jak zahřát brzdy tak to ozkoušej někde jinde a pokud to bude zlobit i po osušení tak zkus reklamaci. Jinak na kotoučích jsou většinou vidět obtisky destiček a chvíli trvá něž se to z nich opucuje,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak lepší to určitě je ale prašan a voda na rozsolený silnici se tam dostane taky.A pokud si bude užívat jízdu v hlubokým sněhu tak je uplně jedno co tam je,stejně se to tam dostane.Tady pomůže jen osušení tím že zahřeje brzdy ale né vždy to jde hlavně jízdou do kopce.Pak by nebylo asi na škodu vozit sebou zakládací klíny a pro jistotu to zakvaltovaný auto založit klínem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Stát v kopci se zařazenou rychlostí může být problém, (dle SM13/2010). tento způsob parkování zatěžuje dvouhmotnostní setrvačník a ten je na jednostranné namáhání extrémně citlivý. Prý hlavně pro vznětové motory. A jedná se o parkování dlouhodobé až roční. Prý v krajním případě může dojít poškození převodovky.

To co píše "Sranki" bych určitě nenechával jen tak a tlačil na servis! Jezdím sníh, voda, bahno, prostě furt a všude a ručku zatahuju stále a nic ani v těch nej mrazech!

jinak :palec2:

Editováno: , autor: litm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes som bol v servise s tymto problemom. Na zaruku to vycistili, tak dufam, ze sa to uz nebude opakovat.

Inac dorabali nejaku krytku na kabel klimy niekde v motorovom priestore ako odporucana servisna akcia.

Robili to aj niekomu z vas (pravdepodobne sa to tyka len prvych kusov z roku 2009)? Neviem kde presne ani ako to vyzera.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zacinam mat problem so zamrzanim rucnej brzdy. Tak by som sa chcel spytat ci sa s tym da nejako bojovat (okrem navstevy servisu). Obcas clovek proste musi zastavit v kopci, kde nechat auto stat len na zaradenej rychlosti moze byt celkom riziko.

Kúp si klin, ručná ti nepomôže na žiadnom snehu. Toto robia iba magori.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...