Přejít na obsah

1.6 FSI chiptuning? na kolik a kde?


Danhe

Doporučené příspěvky

Ani jsem neslyšel, že by tenhle motor někdo dělal. Jelikož je to atmosférický motor a na 1,6ku je ten výkon 85kW už hodně slušný, tak pochybuju, že s tím půjdou dělát zázraky. Třeba klasická 1,6MPI podle Cimbu čipovat nejde, ten výkon už je na hranici možností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve mně tyhle firmy, co jsou odbornci na všechny značky, dokonce dělají i náklaďáky, moc důvěry nevzbuzují.

Třeba Cimbu Octavii II 1,6MPI vůbec nedělá z důvodu, že už v tom motoru nejsou rezervy, dávku paliva nemá cenu zvyšovat, když už se tamm nedostane víc vzduchu, s předstihem taky nejde nic dělat, tam už zase zasahuje čidlo klepání. Tak otevřeně řekne, že to nejde a dělá pouze úpravu sofwaru, aby motor rychleji reagoval na plynový pedál. Je to člověk, který se pouze škodovkama zabývá celý život. Sice jeho ceny nejsou zrovna lidové, ale jako odborníka ho beru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle jsem take enhda resil.. ptal jsem se na to na nekolika mistech abylo receno ze to jde.. ale ten narust vykonu neni nic moc..a za ty prachy se to neoplati.. konkretne 1,6MPi by byl narust asi 12hp + 7Nm což je nic.. ale rezervy tam ještě jsou.. vždy tam jsou..když si mohou dovolit tyhle motory montovat do nobych O2 Tour a ještě splňovat normu EURO5 při zachování stávajícího výkonu. takže ten nárůst tam je možný ale v poměru k penězům to neno rentabilní..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi jsem tady četl, že si to někdo nechal dělat, podrobnosti už nevím (o kolik, za kolik)... ovšem ten člověk sám uznal, že je to za hodně peněz málo muziky. Já bych spíš uvítal, kdyby tam někdo za přijatelný peníz "přidával" 6. převodový stupeň :)

Editováno: , autor: :Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam čipnutou 20 FSI a je to celkem znát... když to někdo neví a chvíli s tím jezdí, tak sám řekne že proti jeho (nebo jiným) 20 FSI to není tak tupý a nějak snadno se to vytáčí...

Jinak, jak jsem tu na foru psal zkoušeli jsme to na rovinkách se seriovou 20 FSI (celkem asi se třemi..už nevím přesně) a pokaždé jsem byl minimálně o délku auta před nimi.

Ale zase na druhou stranu je to dost citlivý na kvalitu benzínu. Mohl bych s tím testovat pumpy......

T.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...