Přejít na obsah

Krátký prut antény

virtual

Doporučené příspěvky

Ja jsem ji dal na MR2005. Jen jsem tu antenu musel trochu seriznout aby sla nasroubovat (ma kratsi zavit a nema tu zpetnou sipku). Tudis uz nejde sklopit pouze odsroubovat ale to mi nevadi. Stejne jsem ji nikdy nezklapel. A vypada lepe nez ta stara.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 měsíce později...

Nevíte někdo, jestli ten kratší prut antény (co se montuje nyní) pasuje závitem na MR2010? A má někdo příp. kód? Jestli se nepletu, mírně se liší verze k ploutvičce a obyč. prut, ale z blízka jsem to nezkoumal...

Dík

Ja som na mojej MR 2009 nemusel nic upravovat, zavit pasuje presne. Upravovat musis iba vtedy, ked mas sklapaciu...

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Já jsem jí dnes pořídil, trochu jí seříznul, ale stejně mi nejde zašroubovat to té kuličky. Mám r.v. 2007, ještě to pořádně zkusím, ale zkoušel jsem to na rychlo a nešlo mi to zašroubovat. Přijde mi, že ten závit je nějakej tlustější. Obejdnával jsem na www.obautodíly.cz a tam v popisu téhle nové tak té staré je napsáno- průměr závitu 6mm.Tady jsem se dočetl, že to někdo dal na r.v. 2005, tak by mi to na moje jít mělo ne?

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři

Potřeboval bych sehnat ten klasickej (ten delší, ne na FL) sklopnej prut antény, co má na konci závitu takovej ten hrot proti vyndání. Nezbyl někomu z vás doma nebo nevíte o nějakém?

Odkaz ke komentáři

Nevim co myslíš tim "wag", ale jestli myslíš VAG, tak ten ti opravdu nebude hlásit chybu kvůli krátkému prutu. Měřit délku prutu to opravdu ještě neumí. Každopádně dipól v krátké anténě je kratší a tím pádem musí i odpovídat impedanční přizpůsobení, které je v patce antény a je součást zesilovače. Tím že se prut nahradí jiným o jiné délce se zhorší příjem signálu. Někdo za každou cenu vylepšuje příjem rádia a někdo ho záměrně zhoršuje...

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Tak mě příjem s krátkou anténou připadá úplně stejný. Mám OII combi po fl a tam je dokonce i anténa v zadním pravém bočním okně jak to mají některé jiné automobilky a rádio mi hraje i bez prutu. Samozřejmě v místech se slabším signálem to bude určitě horší, proto tam prut stejně mám. Spíš pozor na ty levné univerzální pruty, taky jsem jeden koupil a moc dobře neseděl, musel jsem ho poupravit a nakonec jsem stejně radši koupil originál prut (našel jsem na netu nový zabalený za 250 kč), jinak ta běžná cena originálu (cca  400) mi přijde neadekvátní...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...