Vendoo Vloženo 17. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2015 nema niekto skusenosti s cvrlikavym zvukom od palubovky na strane spolujazdca? (niekedy je to fakt jak cvrcek keby tam bol zavrety, podozrievam ventilator ale nevim) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amimous Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 Mě zase třeba 1x za 3 dny něco klepe pod volantem, jako bych tam 2 vteřinky ťukal kladivem do plastu, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 Amimous: to budou klapky topení. Je to normální-nevšímal bych si toho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 (editace) Vendoo: Pokud je to cvakani, tak serva klapek topeni. Pokud je to spise piskani nebo vrzani, tak by to mohla byt pridrena oska ventilatoru. Editováno: 18. Prosinec 2015, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vendoo Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 je to skor taky vysoky pisklavy ton, v takych intervaloch ze to fakt pripomina cvrcka, zaujimave je, ze sa to prejavi viac pri prudsej lavotocivej zakrute, na rovnej ceste je to ozaj len zriedka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 Temer jiste to bude ten ventilator. Mel jsem neco podobneho. U me predevsim pri brzdeni.. Nekolikrat jsem promazal osku ventilatoru a uz jsem to tak rok neslysel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 Také mi tam při levém zatočení něco cvaká...jako když se sype hrách....ale nevím kde a co. Ono těch pazvuků je tam tolik, že nevím co dřív Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 Ses minul v sekci, OII už přece nemáš. Nebo ses k ní vrátil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 A jo sakra...já rozjel ty pazvuky asi všude a už v tom mám bordel. Jsem "Pán pazvuků" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matt_CZE Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 Vendoo: řešíš naprosto to samé, co jsem psal já chvilku před tebou a skutečně jde o ventilátor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vendoo Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 ano bude to ono, ked bude teplejsie tak to skusim otvorit a premazat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 22. Únor 2016 Sdílet Vloženo 22. Únor 2016 Prosím pěkně, nemáte někdo návod na to, jak vytáhnout ty přední mřížky, které foukají na čelní sklo? Chci to nějak pošéfit, aby to nevrzalo, ale bojím si, že tam něco urvu. Díky moc! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boby91 Vloženo 23. Únor 2016 Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 (editace) Ten větrák jsem měl též venku a rozebraný... problém je v tom, že pokud jsou v loji ložiska, tak s tím stejně nic nenaděláme, protože jsou zapouzdřená. Alespoň jsem ho vyčistil a vyčistil jsem důkladně i prostor, ve kterým je nasazený..bylo tam solidní množství uschlých much a listí... Editováno: 23. Únor 2016, autor: Boby91 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zelo7 Vloženo 29. Únor 2016 Sdílet Vloženo 29. Únor 2016 Ahojte, nestretol sa už niekto s drnčaním zo zadného sedadla? Jedná sa o to väčšie dvojsedadlo a ide to z miesta nad lakťovou opierkou (tú počuť tiež ale nie keď je zatvorená). Rozmýšľal som či to nevydáva napinák stredného bezpečnostného pásu, ale neviem rozobrať tú opierku. Vyriešil som to čiastočne tým že som napchal tvrdú penu medzi sedadlo a plato kufra, ale nie je to na 100% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zelenybratr Vloženo 29. Únor 2016 Sdílet Vloženo 29. Únor 2016 Ahoj kluci, Pred nedavnem se mi objevil "cvakajici zvuk" z A sloupku na spolujezdcovo strane. Zajimavy je ze to cvaka pouze pri brzdeni motorem a pri klidny jizde. Jakmile na to vic slapnu, nebo zmacknu spojku zvuk zmizi. Cvaka to zhruba tak jakoby byl v gume kaminek. Spodek auta, podbehy i schranku pred spolujezdcem jsem zkontroloval a nic. Nemate nekdo napad? Diky Tom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zelo7 Vloženo 1. Březen 2016 Sdílet Vloženo 1. Březen 2016 Napadá ma len vyskúšať dať do medzeri medzi stĺpikom a palubovku nejaký kartón. Zvykol drhnúť roh palubky čo je pri skle. U teba možno od vibrácii ťuká a vydáva to takýto zvuk. Alebo ďalšia možnosť či nemáš nejaký bordel vo ventilátore kúrenia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chuck321 Vloženo 24. Březen 2016 Sdílet Vloženo 24. Březen 2016 Zdravíčko, vážení uživatelé octavii II facelift. Mám takový pazvoucek při nastartování. Jakmile se auto zaklepe při startu, tak něco zavrze. Někdy to je Jakoby od motoru ale někdy mi to zase přijde někde od spolujezdce. Je to takový vrznuti, netuším odkud to jde. Má někdo podobný problém? ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 Mně si někdy hvízdne klíňák. Většinou po tom, co vemu auto vapkou... ale jinak ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schumi79 Vloženo 19. leden 2017 Sdílet Vloženo 19. leden 2017 Ahoj, mám octavii II (liftback) ambiente 1.6mpi 75kw 102 koní r.v. 2004 koupeno ojeté a mám ji asi 6 let, na tachometru necelých 100tis. Jezdím tak max. 7tis ročně. Co jsem řešil za pazvuky + dalších pár drobností. Je to pořád dokola, ale možná to někomu pomůže. 1) Povrzávání při pomalé jízdě po nerovnostech někde ze zadní části. Jednalo se o ztuhlé gumové těsnění ve dveřích. Nastříkání silikonem, popř. WD40 to vyřešilo na spoustu měsíců. Musí se ale promazat hlavně část mezi karoserií a těsněním, tzn. odchlípnout těsnění od plechu (za těsněním). Tak 1 - 2 krát do roka to musím prostříkat znova, ale je to otázka 5 minut. 2) Vrzání oken při stahování. Vyřešilo nastříkání silikonu nebo WD40 na boky, do vodících semišových lišt při staženém okénku a hadičkou co nejníže to jde. Potom musíte samozřejmě umýt sklo. Prostě vrže sklo o tu gumu/semiš. Nic jsem nerozebíral. Klid už léta. 3) Při přejezdech po nerovnostech jakoby divné drnčení (rezonance) někde zepředu, jakoby z palubovky, hlavně v zimě. Drnčely už ojeté, povolené stěrače. Kupodivu jejich výměna vše vyřešila. Dlouho jsem si myslel, že je to uvnitř palubky :-(. 4) Hlavně při teplotě kolem + 5 až +10 stupnů a zapnutém topení občasné poklepávání ze středu palubky. To dělají klapky v topení, jak pohybují a přenastavují se. Při této teplotě je systém asi víc zblblej a dělá to častěji. V mazech se to asi otevře a jede... To jde asi vyřešit pouze výměnou, neřešil jsem. 5) Potom takové lupání, praskání v palubce, když se začíná topit. Plasty hold pracují. Prostříkal jsem palubovku silikonem, spáry kam jsem dosáhl. Řekl bych, že to obecně taky dosti pomohlo. 6) Při přejezdech retardérů apod. vržou asi silenbloky, taková klasika, zatím jsem neřešil. Suma sumárum, většinu těchto otravných prkotin v podstatě vyřešilo promazání silikonovým sprejem. 7) Dále jsem nahradil olej 5w30 za 5w40 a na volnoběh se motor zklidnil. Před tím tak zvláštně vibroval, auto se trochu otřáslo. Někde píší, že se odpojuje jeden válec kvůli emisím. S 5w40 se to o dost zlepšilo, už to ani nevnímám. Spotřeba zhruba stejná. Tichost/hlučnost motoru asi taky stejná. 8) Dále doporučuji si "namontovat" kožený potah volantu, nějaké parkovací senzory dozadu (Stačí i obyčejné sencor + jejich nástřik v barvě karoserie). Prostříkal jsem kdysi i dutiny + nad zadními koly nějakým ML sprejem :-) trochu smrad v autě :-) a natřel rezistinem ramena a takový ty povrchový věci. Za půl roku to začně být zase trochu polezlý ale i po 3 letech to vypadá o dost líp něž před tím :-). 9) Pak jsem ještě řešil trochu stočený volant (nebyl rovně při jízdě rovně, ale geometrie OK). To se stalo po výměně pneumatik přední za zadní. Byly jinak sjetý, tak se trochu rozjel volant, ale geometrie zůstala OK. Řešení je, že Vám na geometrii srovnají volant do roviny, nebo se na to vybodnout. Jinak auto vcelku šlape, moc sice nenajezdím ale OK. Přeji hodně zdaru při lovu pazvuků a třeba někomu ty moje prkotinky pomůžou :-))) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzikk Vloženo 17. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2017 (editace) Ahoj, mám Octavii 2 liftback, najeto 160 tisic km a poslední týden jsem si všimnul zvláštních zvuků vycházejících ze dveří spolujezdce, je to takové jakoby praskání nebo lupání s nepříjemnou rezonancí a dělá to jenom při rychlostí vyšší jak 100km/h a se zvyšující rychlostí se to projevuje hlasitěji. Mizí to, když se zatlačí na okno v pravé horní části.. Poradíte mi, co to může dělat a jak se toho zbavit? :/ Díky Editováno: 17. Červenec 2017, autor: Honzikk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abyssis Vloženo 21. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2017 Pánové, nesetkal se někdo z Vás s podobným chrastivým zvukem vycházejícím ze středu rádia / klimatizace? Zvuk se projevuje pouze na specifickém typu silnic (hrubý povrch). Nejlépe lze slyšet v rozmezí 0:16 - 0:24. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaNovis Vloženo 15. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2017 Ahoj, měl bych dotaz ohledně pazvuků u mé Octávie. Projevuje při příčné nerovnosti na vozovce. Stačí běžné nedokonalosti českých silnic, typicky těch nižších tříd. Většinou při rychlostech do 80km/h. Na dálnici, při náhlém vymetení díry či podélné nervanosti nic. Vzadu v Céčkových sloupcích či někde níže slyším na obou stranách stejně intenzivní pazvuky. Dle poslechu se jedná jakoby to byly nějaké plasty. Nezní to jako nic kovového. Obložení sloupků jsem rozdělával, ale nedokázal jsem nic blíže diagnostikovat. Pokud se pokusím s autem jakkoliv podobně zakývat, tak není nic slyšet ani cítit. Projevuje se to pouze při jízdě. Bohužel je to díky nerovnostem našich silnic velmi časté a rušivé. Nevím jestli to není třeba způsobeno opotřebením něčeho v zadní nápravě. Auto má nájezd přes 200tis km s adekvátní údržbou. Kamarádovi s podobným nájezdem se děje to samé. Nemá s tím někdo zkušenosti? O co by se mohlo jednat? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaNovis Vloženo 21. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2017 Opravdu nema nikdo podobnou zkusenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 24. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2017 A co při rozjetí na zpátečku, neozve se lupnutí ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaNovis Vloženo 24. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2017 (editace) Ne ne, na zpatecku je to v pohode. Nejvice je to slyset pri malych rychlostech, kdyz je treba vyrazeno a jedu po nerovnostech. Editováno: 24. Říjen 2017, autor: HonzaNovis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.