Přejít na obsah

Fabia III


schimmer

Doporučené příspěvky

Jak uz sem psal, tak prave dnes sem vyzvedl FIII combi, vybava: Ambition PLUS, motorizace 1.4 TDI 66 kw

 

Prvni dojmy ? ........ Jsem zklamany, ac se to dalo tak i nejak tusit, mohlo to zklamani byt alespon mensi nebo sem si od toho sliboval asi vic.

 

Kazdopadne, motor nafta a trivalec, je jasne ze to proste nejde moc do sebe, vibrace jsou z meho pohledu silene ! vibruji dvere, sedacky, karoserie, no proste vsechno, trochu se to prenasi i do volantu, ale z meho pohledu to tam neni nastesti az takove.

Chod motoru a hlavne vibrace musi posoudit kazdy sam ! Rozhodne za ty porizovaci naklady to z meho hlediska nestoji, to radsi benzin s hezkou vybavou, protoze i tak by musel byt najezd vysoky aby se nafta vyplatila !

 

Nic mene abych nekritizoval, motor jde hezky za plynem, hezky se vytaci, a podle me ma i hezkou akceleraci a prijemne zrychluje, takze je hezky zivy, ale zaroven taky takovy neohrabany, zase zminim vibrace, kdyby nebyli, byla by to vetsi parada ;)

mam s tim najeto zatim jen par kilometru, tak uvidime, jak se to vyvine dal a snad me presvedci ;)

 

zatim dve fotky, do ,, garaze " bych ji strcil, ac je to kombik, tak se vejde  :kol-47: moc mista tam nemam totiz :D
a jedna fotka interieru ;)

 

...................... kdyby ste potrebovali neco vedet, klidne piste rad odpovim ;)  :kol-27:  :kol-24:

 

 

 

post-58977-0-78808500-1426760620_thumb.j    post-58977-0-07142600-1426760625_thumb.j

Editováno: , autor: Lukason
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nafta mi přišla dobrá vždy v koncernu PSA co se týče komfortu, ale jinak V6, těch víc válců prospělo cistejsimu chodu. Nejhorší bylo jezdit s common railem a pak sednout do 1.9 Tdi Pd. Traktor nehorázný, ale spotřeba pěkná, výkon dobrý. Benzín to pak zase byla pastva pro uši [emoji6]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já o tom motoru taky uvažoval, protože mám v autě předešlou generaci. Je pravda, že jsem si na ty vybrace a zvuk již zvykl, ale doufal jsem že v nové Fábce to bude lepší. Bohužel není, teda alespoň mi to tak přišlo. Určitý posun vidět jde, ale né takový abych podobnou chybu opakoval. Tudíž půjdu zřejmě do Rapida s 1.6kou dokud ji tam dávají a nebo rovnou do Yetyho. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto mam na testovani,....... ja bych tohle ani nekoupil a kdyz bych kupoval prave naftu, tak bych si ten motor chtel projet,... a po tomhle co mam bych fakt tu naftu tady nechtel .... zlatej benzin a 81 kw na pohodu + dovybava a mam krasnou fabii ;)

 

Folie nehazi odrazi, nebo me ani pri dnesnim slunicku nijak neosilnovala,.. nicmene jelikoz je to tato zrovna na cernou listu, tak tady je to nevzhledny na tehle radoby imitaci hliniku,... kdyby ty prouzky byli aspon byli a byla protazena vic dolu tak jeste mozna OK ale je to hnus,.,... vyfotim to v detailu ;) a kolik ze za ni chteji, cca 450 kc ? PCHE,.... tady je to fakt hnus,.. kdyby to bylo na cerny nebo bily kam maji pasovat tak dobry,... ;) tady na hovno ;)

 

Nez budu vracet, tak udelam fotky a samozrejme natocim video, chveni sedacek, dveri a hlavne motoru :D

opravdu nechci videt, az bude mit motor trcohu vybehane ulozeni motoru, prevodovky a atd... to bude bouchat o chladicovku a z druhe strany o motorovo-kabinovou stenu :D

 

.... ale jak rikam,.. nejlepsi bude kdyz to kazdy uvidi, uslysi a sveze se ;) ........ ne ze bych byl nejak zaujaty ale prijde mi to opravdu hodne ;) je asi jasny ze oproti FI 1.4 TDI bude nejaky posun videt, ale mohlo to byt lepsi, zase samozrejme pravda,... vzdycky muze byt lip ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na video jsem zvědavý a rád se podívám. Jel jsem s tím teda jen kousek, ale i tak mě to stačilo. Vkládal jsem do toho naděje hlavně po té co jsem po netu četl že je to o dost lepší oproti předchůdci. Že to tolik nevybruje, nehučí, atd. Ano při jízdě je ten motor kultivovanější a celkově se s ním celkem příjemně jede, ale jinak je to v podstatě to samé. 

Šel jsem po Fábii protože se mi vážně hodně líbí a pro mé potřeby by byla ideální. Z více důvodů chci naftu, tu mi ale jaksi F neumí v jiné variantě nabídnout. Tak půjdu jinam  :(

Editováno: , autor: Marousek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove, je to proste trivalcovy diesel, to se nikdy nemuze blizit R3 benzinu nebo dokonce R4 benzinu.

Rozdily se smazavaji az od vetsiho poctu valcu, tedy od R6/V6 vys.

 

I z porizovaci ceny je jasne, kam Fabia TDi miri - do firemnich flotil, kde bude klicovou vlastnosti nizka spotreba paliva a naklady na provoz, ostatni (tedy komfort, vibrace, hluk) managera vozoveho parku nezajimaji.

 

Na druhou stranu je potreba rict, ze jsem mel moznost vyzkouset 1.4 TDi 77kW a rozdil oproti drivejsim 1.4 TDi PD je obzvlaste za studena vyrazny, to se neda poprit.

Ze to ale v tomto pripade umi nektera konkurence lip je take pravda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mave: ....... tak to je jasny,... dneska sem stim zase jezdil a uz sem si asi zvyknul, ale je to celkem uz dobry,... nic mene to nemeni na tom nic ze motor je dost do interieru hlucny a vibrace jsou furt a motor vydava vselijake zvuky ....... jak sem ale i psal,.. kazdy si musi udelat obrazek sam ;)

 

 

zde pridavam nejake video s chodem motoru a neco v interieru a piskani pod autem v zadni casti

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau borci,

 

ve čtvrtek jsem si přebíral novou Fabii. Jediná věc, která mě zaskočila, byl nájezd kilometrů u nového auta. Bylo tam 16,4 km. Připadá mi to moc. Kolik jste měli případně vy? Doufám, že mi tam Franta z Boleslavi na tom nedělal zkoušky ze školy smyku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na dvoch (F1 a F2) si pamätám cca 6, na tejto poslednej F3 to bolo tuším 7km, tých viac km voči autám predaným v CZ asi súvisí s viacerými prekládkami cestou do SK, prípadne cestou z vagóna vlaku do skladu importéra v BA. 16km miesto 4, to je už skoro jazdenka .... :kol-97:

Editováno: , autor: lubikSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...