Přejít na obsah

Přibrzďuje pravé přední kolo.


Jirka21

Doporučené příspěvky

Fábia combi 1.9 SDi (bez ABS), 240 000km.Stále při delší jízdě je dosti zahřáté pr. přední kolo proti levému.Asi 2x se stalo že se z kola kouřilo a výkon auta byl slabý.Vyměnil jsem hadičku u kola ale závada stále trvá.Pístek na brzdiči jde lehce zatlačit a brzdičem jde normálně po plovoucích čepech hýbat,destičky jsou volné.Na heveru se kolo po prvním otočení lehce protáčí.První protočení po šlápnutí brzdy jde o něco ztuha proti normálu(auto studené).Destičky se sjížději na kole rovnoměrně ale je na nich vidět že se přehřívají.Hlavní válec byl asi před 1,5 rokem měněn za nový(jiný důvod výměny).Jestli by mohla být závada v něm a nebo v posilovači netuším.Nemáte nějaké zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemas krivy kotuc?Ako vyzera kotuc?Je na nom vidno,ze platnicky sa po nom suchaju rovnomerne?

Kamarat mal raz takyto problem na forde...Vyriesil ho tak,ze vymenil trubku,co ide z brzdoveho valca do strmena.

Tiez je mozne,ze si zamenil platnicky...ale neviem,aky ucinok to moze mat...Mozno ze by to menej brzdilo...

Menil si len hadicku,alebo aj tu trubku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chyba v trubičkách je docela nepravděpodobná. párkrát se mi stalo, že byla u auta "odlouplá" hadička uvnitř tak blbě, že při sešlápnutí brzdy pustila kapalinu do brzdiče normál, ale už nedovolila "odtok". ale ty jsi ji vyměnil (za novou?). pokud ti chodí třmen v uložení normálně, tak jedině třmen ven a přetěsnit. gumky to už nemusí dobře vracet. jinak pokud je na deskách a kotoučích vidět přehřátí (moc lesklé nebo zabarvené), pouvažuj o nových. pod desky pak dej pastu na brzdy a bude to určitě ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny práce dělám vždy na obou stranách.Hadičky jsem dával uplně nové.Pístek v brzdiči zatlačim po našlapání rukou celkem volně.Kdyby byla gumička špatná tak by tekla brzdová kapalina.Evidentně prává strana brzdí více když při normální jízdě se občas kouří od kola.Destičky jsou v brzdiči volné a namazané v uložení.Asi zkusim vyměnit hlavní brzdový válec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fábule už má standardně diagonálně rozdělené dvouokruhové brzdy - takže hlavní válec má 2 pracovní prostory, každý spojený s jedním předním a jedním zadním kolem - umístěným diagonálně = úhlopříčně. Tedy pravé přední má společný okruh s levým zadním, levé přední s pravým zadním. Pokud byla závada na jednom pracovním okruhu, mohlo se to projevovat právě jen na jednom předním kole - opačnou stranu nápravy brzdí druhý okruh, který byl pravděpodobně v pořádku. Závada se pravděpodobně projevovala i na levém zadním kole, kde sis toho nejspíš ani nevšiml. Výměna hlavního brzdového válce pak všecko vyřešila...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som mal podobný problém. Nakoniec som zistil, že sa hlavný valec nevrátil úplne, (bola tam špina) tým sa neotvoril otvor do nádržky, to spôsobilo,že pri zahriatí bŕzd sa kvapalina rozťahovala, do nádržky sa späť nedostala a začalo to brzdiť. Po nastavení pedála a vyčistení , sa závada odstránila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

zdravím, chtěl bych se zeptat, nedávno mi měnili přední brzdy. Teď např. pokud nešlápnu na brzdu a jedu po rovince cca 7km a nechám auto, až samo zastaví, tak levý kotouč je vlažný(nějakou chvíli na něm udržím prst) a pravý kotouč je docela dost rozpečený(stačí se dotknout). Disky jsou alu a zahřátý mě nepřišly. Od výměny najeto cca 1800km. Je to normální, než si to "sedne", nebo to mám řešit, jako kolega nahoře s 1,9SDI? děkuji za rady :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...