spenik Vloženo 17. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2011 Zdravim. Mam kratkou verzi FII a chtel bych v ni vozit dve kola a nakonec mi nejlepe vysly hagisy od Neumanna, ktery je vyrabi i na kratke verze. Ma s tim nekdo zkusenosti? Nerezne pak strecha a nebo netece dovnitr, nebo v horsim pripade neprohyba se strecha? Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 Nechci kecat, ale myslím že se tady někde psalo, že pokud je nemáš z výroby, tak na krátkou nejdou. Ve střeše nejsou nějaké výstuhy. To ale neznamená, že ti je tam v nějakym servisu nedaj. Jen origo servis od toho dá asi ruce pryč. Co to udělá se střechou nevím. Předpokládám, že bude mít prostě menší nosnost. Takže místo 80 kg, třeba jen 20-30??? netušim. Na ty kola by to mělo stačit, i když připočtem odpor vzduchu. Pokud to udělá někdo podle návodu, tak bych se zatékání nebál. Jsou tam těsnění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spenik Vloženo 18. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 No kdyz se podivas na stranky Neumann, tak tam maji psane, ze to je nejaka patentovana technologie. Ale taky se mi do toho moc nechce. A co si myslite o taznem? Ale tam je podminka, aby se pri nepouzivani zcela demontovalo resp. nebylo mo videt, ze tam je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David C3 Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 Mám Neuman na kombi bez hagusů cena ve stř provedení 2500,- držáky thule vozím 2x horské kola. Zatím vše ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 Na dvě až tři kola je bezesporu nejlepší nosič na tažné. Absolutně bezproblemová jízda, snad jen trochu omezené couvání. Cena ale trochu vyšší, zvláště když se započítá cena tažného. To se dá ale využít i jinak. To spenik: podminka demontování tažného, je jen, když je demontovatelné. Pevné může být pořád. Osobně to ale rád nemám rozbíjí se tím značky při souběžném parkování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 (editace) Nesouhlasím, nosič na tažné je ta nejhorší možná přeprava kol, jaká může být. Jako závodící cyklista jsem se setkal snad se všemi druhy přepravy kol a to opravdu ve velké míře... No a proč tvrdím, že nosič na tažné je tak špatný? Neskutečně trpí kola, veškerý bordel z cest skončí na kole, za mokra je to až k neuvěření jak jsou ty kola za*rané. Riziko poškození kol na křižovatkách. Problematické upevňování kol (povolování sedlovek, představců, ...) a zdlouhavé nasazování!!! Na střechu za 20 vteřin když moc (Thule Proride), na tažné jedno kolo několik minut. Spotřeba vyšší u kol na tažném, než na střeše v menším počtu kol (1-2), při vyšším počtu kol je to srovnatelné (dlouhodobé zkušenosti). Další nevýhoda je vyšší cena nosiče na tažné (10 tisíc a víc). Takřka zablokovaný přístup do kufr (resp. velmi omezený). Ještě na něco jsem zapoměl??? V životě bych si nekoupil nosič na tažné, vždy na střechu, resp. přeprava v kufru, pokud je možnost. Editováno: 19. Srpen 2011, autor: Blacky 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spenik Vloženo 18. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 Děkuji za nazory. Dneska jsem si z Lipna zaskočil při výletě do Škodovky a prý už montuji originální hagusy i na krátké ;-) tak půjdu do nich :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David C3 Vloženo 19. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 mě se nechtělo dávat 5tis za hagusy když sem objednával auto, stejně bych musel koupit příčníky. Takhle ohradka za 2500 a je klid. Proč nechceč jen nosič?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spenik Vloženo 19. Srpen 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 Protože se bojim poškrábání střechy při jejich upevňování a taky se mi líbí víc to auto má takový sportovnější vzhled ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 21. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2011 Mně se ty připínací hodně líbí. Myslel jsem, že se to už ani nedělá. Naposled jsem to viděl na Felicii. Navíc když stojí střešní nosič 5100Kč v černé barvě plus příčníky, je to i cenově atraktivní. Já jsem na Felicii originální podélný nosič nikdy nevyužil, ale na druhou stranu je dobré mít možnost v záloze. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.