Přejít na obsah

2,0-nema vykon


davidpopjak

Doporučené příspěvky

zdravim vsechny,stal sem se majitelem fabky 2,0.mel sem zalusk na jine auto ale narazil sem na tohle a hned me zaujala-plna vybava,udrzovany fakt pekny auto i v recenzich pisou ze nejlepsi benzin motor co do toho davali,silny,da se 5 a jede porad tak sem se nemohl dockat az se svezu.takze jsem prijel k majiteli ,auto vypadalo este lip nez na foto opravdu v super stavu,sednu za volant a šok,neochota se vytacet,vubec netahne pro porovnani znameho fiesta 1,1 bych rekl jede o trochu lip a i je zivejsi.majitel na to ze se mu zda je je to normalni,jede to takhle pry od zacatku,ze je to 8v a to je normalni.auto jsem i tak koupil jelikoz v tom stavu tezko hledat neco jinyho.

takze k motoru-chyta prefekne,tichy,diagnostika bez zavad.

pri pridani plynu neochota do otacek,jakoby se dusi,zkousel jsem asi 3 vahy a porad nic,podtlaky hadice vse se zda ok

budu rad za kazdy napad,nejradej bych se chtel svezt s jinou fabkou 2,0 na porovnani kdyby nekdo byl v okoli jidrichuv hradec nebo jihlava

dik za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám sice 1,4 ale taky MPI. A necuká třeba? Jestli chceš aby se to líp vytáčelo, tak možná můžu doporučit sportovní filtr, teda spíš vložku. A navíc Fabia je poměrně těžký auto a když tam dáš 2.0 tak ještě těžší. Fiesta 1,1 je bych řekl o čtvrtinu lehčí a to je sakra znát. Mám jen 1,4 ale taky se jí nechce do otáček, u všech MPI to bude podobný. Možná je to daň za to, že MPI je levný na údržbu.

A reakci na plyn zlepšíš snad jen chiptuningem.

Editováno: , autor: Jehla23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dik za odpoved,nevim proste se mi zda ze 2,0 musi preci trochu jet i kdyz to jen 8v mpi?nez jsem ji kopoval dal sem hlavne na recenze a tam motor chvalili,dobry tah hned od spodu,na 5 muzu jet treba 50 tkou atd.tohle me prave prekvapilo jak prijde trochu kopec tak podrazuju i na 3.nicmene prohledl jsem vse,jediny co jsem nasel ze podle tabulek ma davat benzinove cerpadlo 3,5bar a me to tlaci 2,4 bar coz u normalniho mpi by bylo ok ale prekvapilo ze u tohodle motoru ma byt tak vysoky tlak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak jak pisou kluci. Ten motor prave ze je 8v tak musi brat uz pekne od spodu, takze je to spis charakterem neco mezi benzinem a dieslem ;) Ja s moji 1,4 MPI jezdim 55km/h na 4ku a neni prooblem. Takze ten tvuj 2litr musi frcet jako nic.

Takze zkontroloval a vymenil bych vsechny filtry a mrknul na svicky a kdyz to nepomuze, tak leda premerit tlaky=kompresi ve valcich ;)

Pak se dostanes trosku dal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolik ma to auto najeto?

Jses si jistej ze tam ma opravdu motor 2,0litru ? :smich:

Tak leda zkusit jine cerpadlo, ale jeste bych promeril tlaky valcu jak jsem psal.

Co se tyka tech filtru, tak ten palivak jsi menil a nebo jen zkontroloval?

Jeste jestli jsi mel venku svicky, tak se podivat na vsechny jednotlive, jak jsou opalene. Mohlo by to taky nepovedet jestli nejaky valec treba spatne nespaluje a mohl by teda byt treba problem ve vstricich :feve:

Edit: Ja osobne bych takove pochybne auto co nejede nekupoval, ale kazdy mame jine hodnoty :p

Editováno: , autor: Grym
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je zvláštní, že já s 1,4 musím dát 3 do kopce. Máš opravdu 2.0? Protože jestli máš všechno OK, tak je to vážně divný. Kolik je vůbec tlak u 1,4? Jestli nejede tak je buď něják zasranej přívod paliva nebo vzduchu..že se vlastně dá říct až dusí a nechce to jet.

Dneska je to s prodejem aut docela hrůza...pokud auto bylo udržovaný tak bych se možná obrátil na prodejce.

A nebo je to asi nejmíň pravděpodobná možnost, abych tě něják neurazil, ale že jsi si představoval takový tah a sílu, že to 2.0 ani nesplňuje..Zkus se projet v jiné 2.0 MPI jestli to třeba není jen v pocitech a je to vlastně pořádku

Editováno: , autor: Jehla23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohuzel,psal sem vse v rychlosti jelikoz casove vytizen,auto ma 140tis najeto,serviska,dle stavu vypada i na min,opravdu km by mely sedet.vymenil jsem vzduchovy,palivovy filtr,svicky,stare vypadaji stejne opalene,zkontrolovane rozvody,obje lambdy,komplet diagnostika,katalyzator taky ok,motor chyta pekne,tichy.auto proste jakoby mu chybela sila,tak kolem 2tis ot jakoby skubne,vahy vzduchu asi od trech vyrobcu.z kopce a po rovine to jde ale do kopce to musim drzet aby trochu jela.

zkusim ty tlaky,mozna regulator paliva a cerpadlo jinak me nic nenapada

majitel se o auto opravdu staral a verim ze kuli tomu vykonu se nezbavoval

potreboval bych to s necim porovnat kdo s 2,0 jel jelikoz ji je strasne malo a tezko na nekoho narazim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to bude asi trvat než seženeš někoho s 2.0 na porovnání, je jich málo...

Ale jinak jak řikám, má to papírové zrychlení pod 10sec to musí jet že ti to musí vyloudit úsměv na tváři :)

kéž by to krásně uměla i 1,4 :D

Editováno: , autor: Jehla23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jehla: co konkrétně myslíš ? já moc s ním zkušenost nemám, jediné co vím je to, že je to nejlepší benzinový motor co lze do Fabie sehnat. Proč jich není tolik je to, že byl drahý a v době vzniku Fabie bylo pekelně drahý pov. ručení na takový auto. Diesel se vrátil na spotřebě. Je to i spolehlivý motor s ldouhou výdrží. Spotřebu netušim, ale horší jak 1.4MPi to nebude :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je prave to proc jsem ji chtel,jednoduchy motor a jak se pise nejlepsi motor ve fabii,jenze jelikoz jich je opravdu malo tak zatim nikdo moc neporadil co stim vykonem :feve: .jinak spotreba zatim dlouhodoby prumer 7,1.normalni deni spotreba na pc 6-8 litru coz nejni spatny

Editováno: , autor: davidpopjak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...