Přejít na obsah

Převodovka - problém


Josef Matůš

Doporučené příspěvky

Zdravím, potřeboval bych radu zkušenějsích...:-)

Octavia I 1.9 TDI 66 kw, rv. 10/03, najeto 178tk.

Nějak mi na ní blbne řazení - projevuje se to hlavně při řazení ze čtverky na pětku, kdy tam někdy místo pětky skočí trojka, případně tam nejde pětka zařadit (pomůže vymáčknout a znovu zmáčknout spojku), párkrát se mi už taky stalo, že tam nešla při podřazování trojka ze čtverky...

Auto mám tři týdny, koupeno od překupníka, zdálo se v pohodě, technik, kterého jsem měl na vyzkoušení auto o sice projel, ale tohodle si nevšiml... Stává se to nepravidelně no. Známý, který to auto projížděl, převodovku ohodnotil jako "trochu tužší"...

Věděl by někdo, co konkrétně za tímto problémem může být? A případně, bude potřeba vyměnit celou převodovku, nebo jen nějaké díly v ní?

za případné rady děkuji

Editováno: , autor: Josef Matůš
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz zkusis vymacknout spojku na vypnutem motoru. Tak kdyz budes hybat s radici pakou jdou tam vsechny rychlosi normalne?

Jak moc je tuha ta radici paka? Zaradis rychlost treba jednim prstam kdyz davas dejme tomu 4ku ?

Jestli je to moc szuhle, tak bych asi jak uz radili predemnou zkontroloval ty lanovody, a popripade promazal kulisu a urcite vymenil prevodovy olej, muze ho tam byt opravdu malo, a mohl by to byt rychly konec prevodovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím chci se prosím zeptat, mám možnost koupě oktavy 66kw ale je tam problém, majitel mi říká, že předchozí majitel měnil převodovku a dal tam pevný setrvák z 81kw a ktery při zařazeni 1čky minimalně zlobí takže musím zařadit 2ku a potom jedničku a jde řadit bez problému.. tach než koupím ptám se co to, čím to???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...