Kapr00 Vloženo 11. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2011 Chtěl bych se zeptat jestli jde tento asistent zapnout na OII před FL? Mělo by to být součástí ESP které tam mám, ale tento asistent není zapnutý. Uměl by to někdo zapnout? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 11. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2011 Tak to teda nevim, že by bylo tenhle asistent součástí ESP... pokud jo, tak budu mí taky zájem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 11. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2011 zapnout to nejde, nutná výměna jednotky ABS/ESP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 12. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2011 jde aktivovat jen u 4x4 od 21KT roku 2008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr00 Vloženo 12. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Listopad 2011 To je škoda. Docela bych to ocenil. Děkuji za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr00 Vloženo 18. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Listopad 2011 Jeste jsem ted mluvil s kamaradem co ma taky OII a ten ma rok 2007 dvoukolku a ten asistent tam ma. A pak jeho kamarad ma 2006 taky dvoulolku a ma to taky. Jak je to mozny teda? Ja mam prosinec 2006 vybava elegance. Opravdu to nejde jinak nez vymena ESP jednotky? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 18. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2011 tak můžou ho tam mít, ale z výroby a nebo někdo vyměnil ESP, o čemž pochybuju. bez výměny ESP to nejde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert777 Vloženo 1. Květen 2012 Sdílet Vloženo 1. Květen 2012 Prosím nevíte někdo jak mám aktivovat asistenta rozjezdu do kopce? Jedná se o O II 1,9Tdi 4x4 . Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavur Vloženo 3. Květen 2012 Sdílet Vloženo 3. Květen 2012 Asisten rozjezdu do kopce se aktivuje sam, staci ak zastavis v stupani/klesani viac ako 5% auto uplne zastavis drzis stlaceny brzdovy pedal (auto musi uplne stat) a povolis ho teraz mas myslim 4 sekundy na pohranie sa s splynom a spojkou. Ak do 4s nic neurobis auto sa odbrzdi samo. Teraz len neviem kolko je to sekund ci 4 alebo viac. Je to ale dostatok casu na zaradenie stlacenie spojky a pridanie plynu. Akonahle sa ale dotknes plynoveho pedalu tak sa brzdy odblokuju, ak to chces zopakovat musis opat auto uplne zastavit a pridzat brzdovy pedal na malinku dobu cca 0.3s - moj odhad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 3. Květen 2012 Sdílet Vloženo 3. Květen 2012 a pokud ho ve výbavě nemám, lze dodělat neo jen stačá aktivovat? je to součástí ESP nebo i ABS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 3. Květen 2012 Sdílet Vloženo 3. Květen 2012 Součástí ESP ani ASR není. Buď ho tam máš nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 3. Květen 2012 Sdílet Vloženo 3. Květen 2012 nutná výměna jednotky ESP, přepinování konektoru, výměna čidla příčného a podélného zrychlení pod sedačkou spolujezdce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 4. Květen 2012 Sdílet Vloženo 4. Květen 2012 tak drahá půlka se hold naučí rozjíždět i bet teho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 5. Květen 2012 Sdílet Vloženo 5. Květen 2012 u všech 4x4 vyrobených po 22KT 2008 (novější jednotky ESP) jde asistent rozjezdu HHC aktivovat pokud není z výroby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Vloženo 11. Květen 2012 Sdílet Vloženo 11. Květen 2012 Přátelé, zkoušel někdo z Vás rozjezd s asistentem do velkého kopce cca 20% nebo i větší ? Nedávno jsem to zkoušel, ale v takovém kopci se mi moc neosvědčil. Jakmile dojde k odbrždění vozu, motor těžko zvládne tuto skokovou změnu a zkolabuje.Pouze při razantním přidání plynu se rozjezd podaří, ale to pak se značným kvikáním gum a také částečným couvnutím. V takovém kopci totiž auto začne bleskově couvat. V tomto případě klasický rozjezd na ruční brzdu je mnohem mnohem klidnější a plynulejší a bez rizika couvnutí.( pokud to člověk umí) Jinak se mi asistent velice dobře osvědčuje v běžném provozu a normálních sklonech, ale v prudkém kopci naprosto ne. Má někdo podobné zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedy_cz Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 Možná je to chyba ve mně, překvapuje mě, že jsem nenašel nikoho, kdo by řešil stejnou věc. Mám Octavii II MR 2008 s manuální 6st. převodovkou a rozjezdovým asistentem. Rozjezdový asistent mi připadá jako fajn nápad, obzvlášť pro přítelkyni, ale mám s ním trochu problém. Při stání v kopci někdy nevím, jestli mi asistent sepne a bude držet brzdný tlak i po uvolnění pedálu, takže se mi stávají dvě nepříjemné situace. Buď si myslím, že je kopec už dost prudký a asistent zafunguje, tak se rozjíždím stylem nejdřív trochu plynu a pak teprve spojka (a on nezafunguje a auto mi před rozjezdem couvne), nebo si naopak myslím, že asistent se nesepne, dám při pouštění brzdy spojku trochu do záběru, ale pak už nejde zvýšit plynem otáčky na hodnotu, kde se asistent deaktivuje, a motor se mi zadusí. Nakonec mě asistent vlastně spíš obtěžuje, v kopci na semaforu často zkouším, jestli mi auto při uvolňování brzdy začne couvat hned, nebo ne, abych zjistil, jak se mám rozjíždět. Napadlo mě, že by celou věc dostatečně vyřešila kontrolka aktivace asistenta na přístrojovce nebo indikace na MaxiDOTu. Jde něco takového dodělat? Proč to není rovnou z výroby? Nebo můj asistent funguje vadně, že ho ani větší sešlápnutí plynu nevypne? Zjevně reaguje na otáčky motoru a ne na úroveň sešlápnutí plyn. pedálu, očekával bych to opačně. Nebo něco dělám špatně? Díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 U manuálu mi tato funkce přijde naprosto zbytečná. Nicméně záleží jak silně šlapeš na brzdu. Když před uvolněním brzdy jí prošlápneš, tak se systém aktivuje. Když brzdu jen lehtáš, tak se nemusí aktivovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 Asistent rozjezdu do kopce usnadňuje rozjezd ve stoupání. Systém udrží brzdný tlak, který byl vytvořen sešlápnutím brzdového pedálu, asi 2 s po uvolnění brzdového pedálu. Řidič tak může přesunout nohu z brzdového pedálu na plynový pedál a rozjet se do kopce, aniž by musel použít ruční brzdu. Brzdný tlak klesá postupně s přidáváním plynu. Pokud by se vozidlo do 2 s nerozjelo, začne couvat.Asistent rozjezdu do kopce je aktivní od stoupání 5 %, pokud jsou zavřené dveře řidiče. Je funkční vždy jen při rozjezdu do kopce, a to jak při jízdě vpřed, tak i při couvání. Při jízdě s kopce je neaktivní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 pak přes diag tam jdou nastavit 3 režimy, jeden normální, s méně otáčkami s více otáčkami... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedy_cz Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 Zbytečná mi nepřipadá, ne každý se umí rozjet do kopce bez problému a jak jsem zmínil, s autem nejezdím jenom já. Tu pasáž z manuálu jsem četl, že by mohl být problém s prošlápnutím brzdy, to mě nenapadlo, díky, zkusím. Dává to i smysl, pokud brzu jenom šimrám (a to přesně většinou dělám), asi není v brzdovém systému zrovna moc tlak, tak není co ty dvě vteřiny udržovat.. Díky i za tip s tou změnou režimu,podívám se, kde se to dá nastavit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavouk777 Vloženo 8. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2015 Ahoj Dnes jsem chtěl nakódovat ASISTENT ROZJEZDU DO KOPCE ale nefunguje to při 5% 2s. Kde dělám chybu. Je možné že mám jinou verzi jednotky ABS. Můžeš mi to trochu popsat kde je zakopaný pes. Díky Pavel Škoda Octavia II FL 1.8 TSI 118KW 2010 elegance. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 8. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2015 (editace) máš 4x4 nebo automat? Spravnou verzi ESP? dej výpis diagnostiky zařízení... Editováno: 8. Listopad 2015, autor: ka_r_los 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
telkom Vloženo 8. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2015 Ahoj,nemá někdo z vás náhodou tušení,kde se u octavie 1Z face nachází senzor podélného zrychlení? Případně jeho objednací číslo? Nikde to nemůžu najít. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 8. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2015 V jednotce ABS. Buď tam je nebo se musí vyměnit celá ABS jednotka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
telkom Vloženo 8. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2015 (editace) Díky za info.Tím pádem HHC padá. Myslel jsem,jestli není kombinované jako u některých čtyřkolek G419. Editováno: 8. Listopad 2015, autor: telkom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.