jirka222 Vloženo 18. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2011 (editace) přerušované hučení: ahoj, zrovna řeším, že 1.2 přerušovaně hučí -v pravidelném taktu asi 2 sekundy jo, pak 2 sekundy ne, vždy plynule narůstající hluk a stejně mizející, je to slyšet celkem málo, ale otravuje mě to. Není to závislé na zařazení rychlosti, dělá to i za sešlápnutí spojky, taky to nesouvisí s natočením kol, ani se zátěží motoru. navíc to nesouvisí s pneu, ty jsem teď měnil. Tak co to může být? díky za jakoukoliv radu / poradu :-) nad 120 to není slyšet, ne že by nešlo kvůli jinému hluku, to ne, ale prostě to zmizí... Editováno: 2. leden 2012, autor: jirka222 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
charlie_s Vloženo 22. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2011 Hloupá doplňující otázka - to hučení je za jízdy ? Dá se určit směr odkud přichází? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka222 Vloženo 22. Prosinec 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2011 (editace) je to za jízdy, rychlost od 30 až do 100, vychází to neurčitě z motorového prostoru, nemá na to vliv zatáčení, auto byla ale bouráno zboku na zadní kolo - zadní osu, ve předu ale bouráno nebylo vůbec a nějak to s tím asi souvisí, protože před tím to nedělalo... Editováno: 2. leden 2012, autor: jirka222 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2011 tak zmerať geometriu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka222 Vloženo 15. Duben 2012 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2012 problém je vyřešen - vadné ložisko, vyměněno v rámci záruky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
albert1204 Vloženo 26. Duben 2012 Sdílet Vloženo 26. Duben 2012 predné ložisko? zaujímavé že sa to hučanie nezosilovalo pri zatáčaní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MICHAL5 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Mám prosbu, před cca 2 lety měněna prasklá manžeta ložiska pravého předního kola. Od té doby vše OK. Nyní jsem přezul na letní pneu a od toho samého kola slyším hučení, ne silné, ale je slyšitelné, nemá vliv na zatáčení. Kupodivu, na zimních to slyšet nebylo. Nyní na letních to slyším a je to slyšet zprava, od jiných kol to neslyším a vloni na letních jsem to také nepozoroval. V servisu mi sdělili, že manžeta i ložisko je OK, myslel jsem, že to právě bude ložisko. Údajně to dělají pneu (Continental - na letních najeto cca 50 tisíc km). Mě se to nezdá, že bych to slyšel jen od jednoho kola, vyměnil jsem pneu (tedy zaměnil ze zadní pneu) a dělá to stále. To pak dle mě nemůže být pneumatikami, to bych slyšel i zleva, ne? Mě to přijde jako ložisko, nevíte čím by to hučení mohlo být? Je ještě nějaká možnost, stabilizační tyč, ta by asi neměla vliv na stálé hučení, ne? Předem díky za radu a případně postřeh od jiného Yetíka (r.v.2009). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Také jsem skončil po přezutí u souseda v autodílně. Jel si auto projet a konstatoval, že je opravdu hlučné. Na zvedáku kontrola ložisek a vše v pořádku, nakonec konstatování, že to dělají pneu…… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MICHAL5 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Ale, že to slyším jen z jedné strany. Pravda, letní pneu jsou původní z roku 2009, tak už mají své za sebou, ze začátku to nedělali, tak pokud už mají něco najeto, asi to může opravdu být pneu, díky. Budu to ještě pozorovat a případně nezbyde než pneu vyměnit. Stejně mi to, ale vrtá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 25. Duben 2016 Sdílet Vloženo 25. Duben 2016 A geometriu ti kontrolovali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MICHAL5 Vloženo 25. Duben 2016 Sdílet Vloženo 25. Duben 2016 Geometrie i vyvážení kol OK. Zkusím sjet do jiného servisu a uvidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 25. Duben 2016 Sdílet Vloženo 25. Duben 2016 Continental jsou hlučné,zvuk jak vadné ložisko,když dám zimní kola ,je to jak vznášedlo/Yeti/ š Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MICHAL5 Vloženo 25. Duben 2016 Sdílet Vloženo 25. Duben 2016 Jojo, to chápu, ale toto hučení jde pouze z pravé strany (od předního pravého kola), to hučení by bylo přece rovnoměrné a hlavně s autem jezdím od začátku na těch samých gumách a od začátku jsem toto nepozoroval, pravda na zimních to bylo vždy jako v bavlnce, ale to hučení pozoruji cca 2 rokem od té výměny manžety od ložiska, proto mě to nedá, že to budou gumy, ty to budou tak na 50% a zbytek zřejmě někde v náboji (ložisko, apod.), ale vždy nic nezjištěno, je to divné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrda Vloženo 25. Duben 2016 Sdílet Vloženo 25. Duben 2016 Pokud ti to nedělají zimní, tak to jsou ty Continentály, třeba je to jedno kolo nějak blbějš sjetý. Měl jsem Contíky na oktávce vzadu a i když už i manželka si stěžovala! že nám na autě něco strašně hučí, po jedné letní sezóně šly do světa. Jinak ložisko taky může být kapku chycený, na dílně se pozná prd a při zátěži hučí,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lexion Vloženo 12. Květen 2016 Sdílet Vloženo 12. Květen 2016 Zdravím, mě to ,,hučí,, od zadní nápravy při vyšších rychlostech nad 100km/h. Před měsícem servis a výměna oleje Haldexu. Typuji to na ložisko - najeto 102000tis.km. Nebo někdo jiný nějakou zkušenost? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 13. Květen 2016 Sdílet Vloženo 13. Květen 2016 102000km? To je první výměna oleje? Dost pozdě né, já ho měnil před týdnem po 50 000km a byl černý jak bota a to je špatně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MICHAL5 Vloženo 5. Červen 2016 Sdílet Vloženo 5. Červen 2016 Po měsíci pozorování mě napadlo, zda by to hučení nemohly způsobovat brzdy, resp. např. jeden přední kotouč, ačkoliv mi všichni říkají, že to budou ty letní gumy, tak tím, že s autem vlastně jezdím jen já, pozoruju, že od pravého předního kola jde přerušované hučení, které se s rychlostí mění a zároveň, pokud šlápnu na brzdu tak to hučení se taky mění, tak si myslím, jestli třeba nemůže, ač je to nepravděpodobné, být třeba zkroucený kotouč nebo nějak jinak poškozený, je to vůbec možný? Brzdy mám ok, dle poslední prohlídky, ale za jízdy s tím nikdo nejel, vše v servisu zjišťováno na místě. Gumy všechny zaměněny, a dělá to stále, žádná závada vlastně není nikdy zjištěna, díky za info, zda by to mohlo být tímto nebo je to blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 5. Červen 2016 Sdílet Vloženo 5. Červen 2016 a co homokinetak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MICHAL5 Vloženo 1. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2016 Výměna letních pneu za zimní a hučení zmizelo. Jojo, opravdu to byly gumy Continental z roku 2009. Asi tím, že mají najeto cca 60 tisíc a zbytek zimáky, tak mají asi už dosloužíno. To hučení bylo opravdu od gum. Veškeré klouby a čepy OK, zimáky to nedělají, neuvěřitelné co udělají ojeté letní gumy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.