Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

no ja som dnes nahodil zimne UG7+ a auto vyzera hrozne lol . sposobuju to aj samotne pneu kedze maju taky tvar ze aj ked su to 195 sirka dezen je uzky a vyzera to fakt jak balon :)

To je povoleny rozmer na OI, takze asi tu ma. Ale to zvysenie svetlev vysky sa mi nezda, tie gumy maju rovnaky obvod ako 195/65/15

Máš pravdu, mám OI. Je to povolený rozmer podľa TP. Tiež som si myslel, že je to rovnaké, ale ....... . Rozdiel je na viac zaťaženej prednej náprave +26 mm oproti rozmeru 195/65/15 a na zadnej + 41 mm. Premeriaval som si to pri nezaťaženom aute kôli vlastnej zvedavosti, keďže som tomu tiež nechcel veriť. Inak tie užšie pneu mám overené na asi 5 typoch áut. Uvidím čo to spraví na Octavii, ak to bude zlé, rozmer zmením. Zaťiaľ som s nimi však nad mieru spokojný.

• 2 měsíce později...

Nazdárek, tak já jezdim na bridgestone blizac LM25, už druhým rokem a nemůžu si stěžovat, mé zkušenosti jsou sice malé, ale myslím si, že to byla rozumná koupě, na mokru a suchu drží perfektně a na sněhu si taky nestěžuji, ještě se mi nestalo, že bych zůstal někde viset. Jinak je to standartní rozměr pro OI 195/65/15. Co se týče opotřebení, myslím že mi ještě min jednu sezonu vydrží.

Chlapi, chtel jsem se zeptat, mohu na oktavii I dat pneu 195/60 R15? diky za odpoved.

Ofiko to není povoleno... :feve: V 60ce 205. :)

já od pondělí jezdím na zimákách, koupil jsem Matador MP59 Nordica a zatím jsem spokojený... :)

chcem sa opytat ako sa ti tie matadory osvedcili? alebo jazdil na nich niekto tuto zimu? uvazujem nad ich kupou na buducu zimnu sezonu je na nich fajn cena ;)

Nejlepší pneu co může být je GoodYear Ultra Grip 7+, absolutní spokojenost. :palec2:

C.

Ja mam tie Matador Nordica MP59 uz 3 zimu, a som s nimi spokojny. Nemal som doteraz ziadny problem.

• 3 týdny později...

Pořídil jsem pro Octu (I) 195/65R15 Continental WinterContact TS 810. Přes zimu najeto zatím cca 6tis. km a naprostá spokojenost.

Ja azdím v tejto sezóne prvýkrát na čisto nových zimných pneumatikách Matador MP59 nordicca

matador_mp59.jpg

Som plne spokojný, dôverujem našej značke.

Ja mam Matador M59 uz druhu sezonu a som s nimi spokojny. Auto sedi dobre na kazdom povrchu. Jedine, co mi na tych pneu vadi, je asi hlucnost, auto mi huci jak ruska raketa. lol A tiez spotrebu pod 5 litrov na nich neviem nijako ustrazit, asi sa to ani neda. Ale som spokojny. Celkom dobra volba.

No, dle testů neni dobrá volba ani Barum, ani Matador ... ;)

A největší sranda je že ta Barumka je šíleně drahá.Já bych ji nebral ani zadarmo!

PIRELLI W210 SOTTOZERO 205/55 R16 91H, zimní pneu

Pneu PIRELLI WINTER SOTTOZERO

Pirelli nabízí možnost použití sportovních automobilů, výkonných kombíků a dodávek i v ne naprosto ideálních klimatických podmínkách prostřednictvím vyvinutí inovačního bezpečnostního výkonného konceptu: zimní pneumatika SOTTOZERO. Vzorek běhounu, složení a kostra pneu se mohou pochlubit specifickými prvky pro použití při nízkých teplotách. Ve srovnání dosáhla pneu Winter Sottozero skvělých výsledků díky technologiím a zkušenostem získaným účastí v automobilových závodech. Pneu Winter Sottozero nastavuje novou výkonnostní laťku u zimních pneu především v oblasti bezpečnosti a radosti z jízdy.

Hluboké diagonální žlábky jsou odlišným prvkem dezénu pneumatiky Sottozero, který společně se speciálně navrženými bloky snižuje hlučnost pneu, zlepšuje akustický komfort a vlastnosti odporu valivého tření. Široké hluboké podélné žlábky s odlišnými profily umožňují odvod vody i při vysokých rychlostech a tím se zvyšuje hraniční práh akvaplaningu. Pevné bloky ramene dodávají běhounu vynikající boční tvrdost i při zatáčení se zatížením, zvyšují limity přilnavostí a zaručují přesné ovládání i při náhlé změně směru jízdy.

Vlastnosti pneu Pirelli Winter Sottozero

- Ideální pro sportovní vozy a výkonné limuzíny a kombi

- Nízký valivý odpor

- Odolnost proti akvaplaningu

- Přesná ovladatelnost

- Vynikající záběr na sněhu

- Nízká hlučnost

Jezdim denne do prace 50km na Sumave a 30km je zakazano solit,jenom sypou sterk.JENOM DIKY pneumat.goodyear Ultra Grip 7 jsem nemel nikdy problem. :palec2:

• 4 týdny později...

Tento rok jsem dojezdil Barumky a už nikdy vice...Chci se zeptat ,tento rok budu kupovat nove zimaky a uvažuju nad Sava Eskimo S3 nebo Nokian Wrg2.Nemate nahodou někdo zkušenosti s těmahle pneu nahodou.Diky za nazory a přeji mnoho štastnych km

Tento rok jsem dojezdil Barumky a už nikdy vice...Chci se zeptat ,tento rok budu kupovat nove zimaky a uvažuju nad Sava Eskimo S3 nebo Nokian Wrg2.Nemate nahodou někdo zkušenosti s těmahle pneu nahodou.Diky za nazory a přeji mnoho štastnych km

Více jak deset let jsem jezdil Barum Polaris, byl jsem s nima spokojen a jezdil bych je i nadále. Na sněhu nic moc, ale tiché a komfortní. Navíc na tom sněhu i když jsem z Krkonoš najezdím vzhledem k údržbě vozovek tak 5 % ze zimních km, tak jsem dával přednost těm ostatním parametrům. Letos jsem jezdil se služebním vozem, mám ho i pro soukromé použití, vyfasoval jsem na něj tebou uvedené Nokiany. Trakce ve sněhu je o něco lepší, sněhovou břečku jsem s nima letos nezažil, nějak se mi vyhla. Ale jsou oproti Polaris o něco hlučnější. Ale jde to, první týdny jsem měl na tomto voze nějaký Dunlop Winter Sport a to byla hrůza.

Více jak deset let jsem jezdil Barum Polaris, byl jsem s nima spokojen a jezdil bych je i nadále. Na sněhu nic moc, ale tiché a komfortní. Navíc na tom sněhu i když jsem z Krkonoš najezdím vzhledem k údržbě vozovek tak 5 % ze zimních km, tak jsem dával přednost těm ostatním parametrům. Letos jsem jezdil se služebním vozem, mám ho i pro soukromé použití, vyfasoval jsem na něj tebou uvedené Nokiany. Trakce ve sněhu je o něco lepší, sněhovou břečku jsem s nima letos nezažil, nějak se mi vyhla. Ale jsou oproti Polaris o něco hlučnější. Ale jde to, první týdny jsem měl na tomto voze nějaký Dunlop Winter Sport a to byla hrůza.

No co se tech nokianu WRG2 tyka tak jsem je letos taky obul a musim rict ze nadmiru spokojen kam se to auto vyskarabe na snehu je uctihodne, a to mam jen dvoukolku, Hluk nejaky je ale nemyslim si ze by to bylo nejak o moc vic nez u tech barumu.Barum polaris jsou na snih naprosto nevhodne pneu to radsi zadyn nez barum polaris. Jinak jsem taky z Krkonos takźe vim co je to zima.

Tak a už jsem zase na letních gumách a mám za sebou svou první zimu na GoodYear UG 7+. Nyní po celém zimním provozu nemohu udělat nic jiného, než souhlasit s těmi, kteří tu tvrdily, že tyto gumy jsou super. Jsem rád, že jsem na základě těhle hlasů zvolil právě UG7+. Určitě je spousta jiných výborných gum, ale taky je dost těch, které stojí za prd. O to víc jsem rád, že jsem nakonec zvolil gumy, na kterých je radost jezdit. Milan

• 2 týdny později...

Jednoznacne :palec2::palec2::palec2: na zimu do snehu Goodyear Ultra Grip7 :worthy ..... 3 sezony v kopcoch za sebou bez problemov... Spolu z 4X4 to drapalo ja dive.... Az tak ze asi :aggressive: "odisla" riadiaca jednotka Haldex...

yoyo

• 4 měsíce později...

Zdravím všechny !

Mám 2 roky Octavii I a zarazila mě v zimě jedna věc. Je to šílená přetáčivost v zatáčkách. Zadek mě předbíhá na blbém kruháči při malé rychlosti a klidné jízdě. Nebyl jsem na tohle u svého starého auta zvyklý (Astra combi+skvělé zimní pneu DEBICA za 1000kč) . Neustále to musím korigovat. Na autě mám Polarisy a jak tady čtu asi nic moc. Chi se tedy zaměřit při koupi zimních gum HLAVNĚ na tuto nemilou vlastnost , nerad bych jezdil stále v HODINÁCH .

1. Jakou máte zkušenost Vy ?

2.Pomůže mi v tomto výběr pneu ?

3.Které pneu by jste doporučili aby častečně eliminovaly tuo špatnou vlastnost Octavie ?

4.Mám disky 15" - byla by lepší šířka 185 nebo 195

Bavíme se o ulítávaní zadku versus zimní pneu.

Děkuji za názory .

Pouzi klasicky rozmer 195/65/15 a nejake gumy ako UG7+ alebo ktore tu najviac chvalia. ;)

já teď byl ve dvou servisech a ptal jsem se jakou mi udělají cenu na GOOD YEAR UG7 !!!! v obou servisech jim stáli vlasy hrůzou !!!! otázkou je, jestli s nima nemají třeba smlouvu a proto jsou nasraní....každopádně hájili CONTINENTALY + DUNLOPky

• 2 týdny později...

Měl bych jeden dotaz. Mam tu alu disky z fabie I (Ascot 6J x 15, ET43). Slo by na ne dat zimni pneu 195/65 R15 a dat je na octavii I? Koukal jsem, ze ty kola, ktere pasuji na octavii I maji ET38. Tak ted vubec nevim, co to na te octavii udela. Diky za radu(y). ;)

DOT 1108, rok je 2008 a měsíc ??? děkuji, jo a jak poznám protektor ??? má nějaký označení ??? děkuji

Upraveno od Fire

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.