Přejít na obsah

Start v minus 21°C (Video)


mesitaa

Doporučené příspěvky

Zdravím,

měl bych dotaz, myslíte, že je tohle normální start octávky 1.9tdi (1999,66kw) v -21°C? Nebo by to mělo startovat lépe? :-) Auto stálo celou noc venku a teplo zrovna nebylo. Předchozí starty v minus 10 byly naprosto bez problémů, při -17°C taky jakš takš, akorát dneska v minus 20 už to bylo horší... Baterka je vloni nová, nafta by taky měla být ok...

Zde je

Díky za názory a případný rady! F.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jasně, pokud je všechno ok, tak jednotka stanoví sama dýlku žhavení, nevidím důvod proč ji obcházet a žhavit dýl než to vypočítali konstruktéři. Sám žhavím jednou , jinak dostávají žhaváky víc nažrat a odchází.Někdy to někomu pomáhá, ale tam není něco v pořádku, např čidlo teploty chl. kap ukazuje víc do plusu než je skutečnost a pak se o to zkracuje doba žhavení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, pochopitelně :doh

A když už má někdo nějak vadné žhavičky, tu nevím jestli může být "slabá" žhavička nebo jen dobrá(žhaví)/špatná(nežhaví), pak několika násobné žhavení jim už život nezachrání, jen tak oddáli jejich výměnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to máš aspoň dobré :kol-142: ja oktavu 2,0 benzin nenatočil, baterka v poho ale žádný náznak zápalu, stalo se mi to před 2roky taky jak bylo -25 tak nic. Vidím to asi na bolest těchto aut. Mrazi jsou sviňa.

Jinak druhé auto Fabie 1.9 TDI PD jsem natočil v pohodě na podruhé, žádne trápeni. :kol-137:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v garáži vše Ok ale venku jsem dvakrát nenastartoval. Dnes kontrola žhaviček, dle rady na fóru jsem je měřil na každé jiné napětí od 2V do 13V tak jsem nejdřív vyndal ta co ukazovala nejmíň. Připojím na baterii a nic vyndám druhou nic až vyndám tu co ukazovala napětí stejné jak na baterce a ta byla pouze vlahá takže měření je naprd. :kol-32: Nevím jak jsou starý ale je to Bosch. V pondělí bude investice do nových. :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Souhlas s Maverick-pokud je auto v pořádku a má řadnou péči, je takřka jedno co má najeto. já mám 1.9 TDI PD 77 KW najeto 201000 km často měněny filtry olej atd včas a vše kvalitní. Diagnostika před zimou zahlásila slabší žhavičku šup tam s novejma od Bosche a výsledek? jsem ze severu a v těch mrazech každé ráno -28 jednou nechám nažhavit na první raz chrochtá dokonce i na horách každé ráno okolo -33 auto stálo venku 3 dny start bez problému. Přítelkyně má SDI fabku 11 let starou a ty starty no otřes stačilo být -8 a konec-kabely případně lano a honem do tepla no a stačilo se trochu pověnovat a nebát se něco v investovat-výměna všechny filtry s tím i olej baterka žhaviče starter nádrž vyndat a komplet pročistit (divili byste se té špíny) a nějakejch -28 i míň zvládá na drc bez jakéhokoli problému. Je to o té péči a nevyplatí se na tom šetřit v takovýchto mrazech se totiž pozná jak kdo o svého mazla pečuje . Můj názor-zkušenost

Editováno: , autor: machinho
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no a když jsou špatné vstřiky komprese a podobné tak to je podobné-úzce to souvisí se zacházením. Je jasné že nic nevydrží věčně ale znám případy lidí co mají tři roky nová auta jezdí s prominutím jak prasata hned za studena bez údržby atd no a pak ráno běhají drží se za hlavu nadávají co si to koupili za krám atd proč? no to už sem taknějak zmínil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

tak snasi OC1 rv.99 66kw neni problem muze bty kolik chce jednou nazhavim a nasup startne ..a baterku nenabijim jezdim kazdy den a altik je po oprave je pravda ze predchozi majitel byl puntickar a byllo komplet nove cerpadlo vstriky atd...ale to uz je zase nejakych min 50 tis.km..zhavice vpoho..tak neni co resit ja si myslim ze mnozi maji problem spise stim co tankuji pak to tak dopada zamrzla nafta...vzime jedine shell:) :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...