Přejít na obsah

Nestartuje -> nulovani startovaci davky


dudies

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny,

mam Oktavku 2, r.v. 2005, 2.0TDI 103kW, 160tis najeto a uz se mi dvakrat stalo, ze jsem nenastartoval. Neni to za tepla, ale spise za studena. Spise rikam proto, ze poprve to bylo tak, ze rano bylo asi -5stupnu a otocil jsem klickem, nazhaveni probehlo v pohode po standartni dobu, motor tocil, ale nemel absolutni snahu chytnout. Nakonec jsem to nastartoval pres kabely. Baterka je vsak asi pul roku stara, takze tam bych problem nevidel. Nakonec v servise zjistili, ze startovaci davka nafty je na stupnici od 0 do 100 na nule, takze se to zvedlo na 90 a od te doby v pohode. Starty vzdy probehly i v tech -20stupnich.

O 2mesice pozdeji: Tento vikend vsak teplota kolem 0 a opet rano k tomu prijdu a ten stejny problem. Opet jsem to nastartoval pres kabely a opet jsem dojel do servisu a davka opet na nule.

Takze uz netusim kde by mohl byt problem, ale pokud se vzdy vynuluje davka, tak myslim ze musi byt problem nekde v elektronice. Technik v servise rikal, ze kdyz klesne napeti baterky pod 10V, ze se vynuluje nastaveni pristrojove desky. Spekuloval jsem, ze bud to bude tim poklesem napeti nebo jestli tam nedojde k nejakemu zkratu a davka se tim vynuluje. Diky za kazdou radu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...