Přejít na obsah

Navigace DX pomoc


Doporučené příspěvky

Zdravím, než mě začnete linčovat že to tu několikrát je, tak předem upozorňuji že fórum jsem si prošel. Včera jsem zapojil do své octy navigiaci DX, typ A. Octa je rv 1998. Člověk co mi to zapojoval, zapojil jen dva ISO konektory od běžného rádia, přidal safe signál a to vše. Prý ABS už nemusím řešit, v ISU mám zapojenou už galu.

První problém je že se mi neukazuje přesná poloha s tím že mi to zajízdy neukazuje pohyb, jen se v různých periodách změní umístění. Šipka co má signalizovat auto, je furt natočená směrem nahoru i když by podle mapy a polohy auta měla být natočená vpravo. Kde je tady problém a jak ho odstraním?

Druhý problém je ten že navigace měla mít CZ menu a CZ hlas, bohužel ani jedno nemá a při prvním spuštění na mě mluvila holandsky. Stáhl jsem a vypálil mapy 2003 CZ, našel jsem že ty obsahují český hlas, ty jsem nainstaloval do DXa, a následně vyměnil za mapy 2010/11, dle toho co jsem zde našel by měla mluvit česky, ale pro jistotu přestala mluvit úplně! Kde je zde problém, případně dá mi někdo odkaz na správná CD?

A do třetice nemůžu najít CD pro počeštění mena navigace. Budu rád za odkaz. Předem děkuji za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

První Tvůj problém souvisí s člověkem co Ti to zapojoval a větou: "Prý ABS už nemusím řešit, v ISU mám zapojenou už galu."

Páč nestačí mít Galu v ISO, ale je třeba je na ty piny kde má to ABS přijít přivést. Tj. od Gala přivést drát na oba ABS.

A neříkej mi, že když jsi fórum procházel, že jsi nenarazil na ani jedno téma o češtine do navigace.

Nevadí, že tam není třeba odpověď, ale není třeba kvůli tomu zakládat stejný dotaz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za pomoc ;)

Dobře díky, připojím si to ještě z galy na ty dva piny na ABS, ohledně češtiny jsem fórum procházel, mám stažený tři CD, jedno co má flashnout menu, druhé má zavést český hlas (2003 CZ).

Na třetí pokus se mi chytl český dabing, takže navigace na mě mluví česky, ale CD, které má naučit navigaci psát česky se chytne, načte, ale pak mi umožní jen "Exit" a "Eject CD", prosil jsem pouze o odkaz kde stáhnu správné CD. Předem díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, to už vím. Konektor pro připíchnuti ABS už mám. Na SZ teď koukám, neupozorňuje mě to tu na nové, děkuji, ale zapojení už mám vyřešené, ještě připíchnu gala na signály abs do navi. Ohledně té češtiny, kupovla jsem jí s tím že v ní je CZ menu, ale to tam teď neví a prodejce preventivně neodpovídá, již jsem četl několik příspěvků že lidi typ A mají v CZ, tak určitě se to dá, jak ale?

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj oslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak problém s CZ menum jsem vyřešil, stačí dojet do firmy a oni mi to tam nahrají. Česky již na mě mluví a mám dokonce i mapy 2011/2012 :-)

Ale stále řeším problém se "zmatenou" navigací. Z GALA již mám napojené kabely na ABS konektory v 26 pinové svorkovnici, ale navi stále nezobrazuje plynulý pohyb auta a ještě moji polohu zobrazuje mimo mapu (+/- 10m) od silnice. V DP koukám že ještě na pin č.4 má přijít konektor 15 (zapalování), stačí na to přivést stálé plus, které jde do ISO konektoru?

Další věc kterou ještě řeším je že mi navi nekomunikuje s VAGem, chybí mi zapojený k-line na ISU. Kde kabel najdu, nebo odkaď jej mohu vzít? Nebo stačí natáhnout kabel od K-line na ISU na 7.pin na diagnostické zásuvce, jak jsem našel již na fóru?

btw: kde se dají koupit iso piny? objel jsem celé naše město a krom škodovky jsem neuspěl, ani ve velkoobchodu elektro to nemají a ve škodě chtějí za svazky nehorázný peníze :(

Děkuji za pomoc, tohle je snad už vše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdarec chlapi, mám na Vás dotaz, Vlastním vůz značky Škoda Superb 1 2005 a boleslavský výrobce mi dal do vozu ve výrobě do výbavy rádio Symphony CD. K dotažení dokonalosti tohoto vozu jsem toto rádio vyměnil za originál DX typ B, dle prodávajícího. A ejhle řeším stejný problém jako všichni na tomto foru ohledně nefunkčnosti ovládání z volantu a nefunkčního maxidotu. Vím že je tu mnoho popsáno, ale vše je tak nějak obecně. Předpokládám dle roku výroby a typu navigace, bych neměl řešit přes zapojení přes 3 drát, ale přes TMC box. A tady bych vás chtěl poprosit o radu, zda-li než rozeberu půl auta abych se přesvědčil zda-li je namontován, jestli v autě vůbec je. Dle dílenské příručky je na svorkovnici C zelená obsažen + a - pro telefon a na 9 druhý display Data Can bus konfort low, a na 8 druhý display Clock Can bus hight. Se symphony maxidot i multifunkční volant fungoval.Jelikož Symphony si umělo pamatovat nějaké dopravní zprávy vycházím z toho, že by TMC box měl být obsažen, nebo se mýlím? Když jsem měl rádio vyndané, tak jsem žádný 26 pinový konektor za rádiem nenašel. Je tedy možné, že by TMC box byl obsažen, ale nebyl z něho vytažen kabel do schránky rádia? A ještě Vás poprosím kde najdu konektory kde jsou vyvedeny kontakty od ABS, nekde jsem četl, že jsou již předchystány, nechci to řešit z galy. všem díky. Jan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...