Přejít na obsah

Manžeta kloubu poloosy


D4nNy

Doporučené příspěvky

Když jsem koukal pod auto, tak jsem tam měl kapičku oleje.. Tak jsem se kouknul pod auto a vidím, že mi tam teče trochu oleje.. Můžete mi poradit co to je a co s tím? Mám to vyfocené. Viz foto

post-37081-0-08293300-1338312338_thumb.j

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název vlákna.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Jak dlouho vám u Fabie vydržely origo manžety vnějších homokloubů / jaká je obvykle životnost těchto manžet? Co ovlivňuje jejich životnost, může na ni mít vliv třeba i posypová sůl na silnicích v zimě? Jde mi o to, že origo manžety vnějších homokloubů mi vydržely zhruba 4 roky a to mi připadá málo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 4 měsíce později...

kromě pravé přední, mám všechny ještě origo :kol-31: , tu měněnou jsem dával tu tvrdší ... možná vydrží déle, ale na draka práce s ní, pro uchycení jsem musel nakonec použít šroubovatelnou sponu, bo z domku homokloubu se mi při prvním plném rejdu vysvlékla a na hřídely, jsem musel onehdá také dát šroubovatelnou, bo jak je ta manžeta tvrdá, nepoddajná, svezla se mi níže, blíže ke kloubu, kde je průměr hřídele menší a už tolik netěsnila, takže mi lítal tuk ven druhou stranou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Také mám podobný problém, myslíte, že to je homokyneťákem?
 

Zdravím,

 

mám Fabii I. 1.4 mpi. Vše bylo v pohodě, ale po výměně kol ze zimních na letní je v autě neskutečný dunivý hluk od 70km/h do 90km/h je to opravdu hodně nepříjemné. Vypadalo to, že hluk jde ze předu, přezul jsem tedy na fungl nové pneu ale hluk stále stejně intenzivní.

Zvedl jsem auto na hever a protočil přední kola. Ložiska jsem tedy vyloučil, nehlučí. Že by ale šla kola přední lehce roztočit, to říct nemohu, ale přičítám to převodovce. Na pravém kole se mi svléká manžeta na homokynetickém kloubu. Může on vytvářet při jízdě takovýto hluk? Čím to tedy může být? Nemůže mi přibržďovat kolo? Proč by byl v kabině takovýhle dunivý hluk. Hrozně to znepohodlňuje jízdu.

Děkuju Vám za odpovědi a rady, jsem zoufalý.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co znamená, svléká se mi manžeta? Je poškozená, prasklá, utržená? Praskla páska která jí drží na domku homokloubu? Pokud je manžeta OK a jen je dole z domku, koupit pytlík vazelíny do homokloubu (prodává se zvlášť), koupit pásku co patří na domek, natlačit vazelínu, zapáskovat, vyzkoušet. Je-li manžeta poškozená, tak vyměnit, ostatní kroky stejné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...