Přejít na obsah

Zvysenie vykonu 1.4 16V 63kw na 74kv

Doporučené příspěvky

Co je BEZPEČNÉ? Dneska je nebezpečný i vyjít na ulici... Samozřejmě že to jde udělat, zeptej se TondyB, jak se to dělá - ale myslíš že to za ty peníze, který do toho budeš muset vrazit, BUDE STÁT? Počítej - velký sání, jiná hlava s většíma ventilama a jinou vačkou, jinej výfuk, jiný vstřikovače, jinej soft... Ano, budeš mít "1,4 stokoňku" - ale taky budeš mít "1,4 stokoňku" se všema nectnostma, který takovej motor má = skoro žádnej krouťák "zdola", relativně strmá a úzká výkonová špice "nahoře", omezená životnost...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

mam na ně dobré reference a jak koukám na hodnoty u 1.4 je to OK.... víc z toho asi nevymáčkneš.A hlavně je to relativně bezpečný chip.

Edit:

oprava.Jestli je to autočip tak nedoporučuju.

Editováno: , autor: azriel
Odkaz ke komentáři

Co jsem zjistil od lidí, kterým "hromadně načipoval hatátitlu" a kterým se potom na ŘJ "musel podívat" někdo další a hlavně fundovanější, tak Janda jen přidává na době vstřiku = zvedá dávku v palivový mapě, místo aby taky posunul časový průběhy vstřiku a zážehu, takže auto v některejch oblastech otáček i skutečně líp jede, ale hlavně víc žere. Někomu to ke štěstí stačí, jinýmu ne - a platit 3000 jen za to, že mi někdo překlape mapu vstřiku na větší dávku - to se mi zdá kapánek ujetý. Navíc - když má bejt "čip" opravdu "čipem", tak to musí fungovat okamžitě po změně softu, ne jako od Jandy, kterej tvrdí, že "změna se projeví až po ujetí X km". Už jen z tohoto důvodu bych se Jandově "úpravě" vyhnul na 100 honů...

Jen je trochu škoda, že my co máme 1,4 16V s ŘJ Magnetti Marelli máme jen několik málo možností kam zajet na opravdickou úpravu softu...

Odkaz ke komentáři

mam roomster 1,4 16v 63kw cipnuto na 71kw/97hp zmena zadna spotreba 10,5 pri normalni jizde takze nevim rekl bych ze byl softwarove pridan pouze benzin...chip od powertecu..

Nooo, to je na pováženou... Přitom na tuhle firmu převažujou kladný reference - nechával sis od nich jen nasypat soft, nebo i měřit na zkušebně?

Odkaz ke komentáři

Abych vám trochu zamotal hlavu, tak taky přidám něco do mlýnice. 1,4 16V Room chipováno v Autochipu o kterém mnozí tvrdí v žádném případě, ani v žádném jejich derivátu. Nicméně řešil jsem to dlouho, jesli to budou úplně vyhozené peníze, nebo jen trochu. protože mi je jasné, že se s tímto moc dělat nedá.

Závěr: Byly to jen trochu vyhozené peníze. :-) Zlepšená reakce na plynový pedál ve výšších otáčkách, které jsou 16V vlastní, při stejné-možná o  0,1-0,2l menší spotřebě- zatím měřím, protože se musím ujistit, že mi to po tomto zásahu dobře ukazuje, tak jako před tím,což jsem měl naprosto přesné a ověřené.

Čekal jsem tam na to nalití asi dvě hodiny, při cestě domů, jsem zjistil, že mi tím zásahem vypadlo kódování dodatečně montovaného tempomatu. Po tel. z cesty mi bylo řečeno ať se nevracím, že to neumí nakódovat zpět-PODIVNÉ, ale ať jim pošlu účtenku že servisu 200-400kč za dokódování, že to proplatí. To jsem neudělal, neb jsem si to zařídil no víte jak. Takže jestli by mi peníze na férovku vrátili nemohu potvrdit. Ale asi opravdu spoustu věcí také neumí, protože známému něco posrali a čekali na druhý den na značkový servis, kde cosi potřebovali co opět neuměli-Renault.

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...