Přejít na obsah

Bouračka na parkovišti


Ustecak21

  

39 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Je to partnersky servis, ale okim je atorizovany servis škoda.

Tak to je v pohodě. Já jsem se k tomu moc nevyjadřoval, ale byla tu šarvátka ohledně volby origo a neorigo servis. Z vlastní zkušenosti vím, jak důležitá je historie vozu (servis, oprava po bouračce atd.) při prodeji i koupi vozu. V tom je výhoda originálu. A jak jsem psal přesvětšil jsem se o tom sám není to JPP (jedna paní povídala). :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak a tohle bych trestal plným zaplacením škody z vlastní kapsy. Žádná pojišťovna. A paninka by na alkohol neměla pomyšlení, pak ani peníze a až by na to přišel její manžel, že mu rozmlátila auto a ještě mohla někoho přejet, tak by jí rozbil hubu. :kol-28:

V momentě kdy byl na scéně určen jako viník "řidič/ka pod vlivem", pojišťovna u který má vozidlo sjednaný povinný ručení podle zákona č.168/1999 Sb. proplácí škody poškozeným a NÁSLEDNĚ uplatňuje vůči škůdci tzv. REGRESNÍ ŘÍZENÍ, ve kterým vymáhá prostředky vynaložený na krytí pojistnýho plnění. Ve finále to škůdce stojí víc, než kdyby zaplatil pouze čistý škody na vozidlech - je mu "připočítáno k tíži" také vynaložení prostředků na projednání škod, likvidaci i administrativu odškodnýho atd... Z povinnýho ručení viníka se hradí i škody na autě, který má svoji vlastní havarijní pojistku - kdo by si crcal bonusy na něco, co je mu povinná uhradit pojišťovna viníka? Kromě toho, některý pojišťovny dneska už nabízejí tzv. PŘÍMOU LIKVIDACI = poškozený ohlásí škodu způsobenou někým jiným SVOJÍ pojišťovně, ta jeho vlastní pojišťovna likviduje škodu "na svoje triko" a veškerý náklady pak vztahuje vůči pojišťovně povinnýho. Pro poškozenýho je to výhodnější = nemusí se shánět po pojišťovně viníka, všecko řeší jeho vlastní smluvní pojistitel...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych takovou sviňku svinutou nelitoval - naopak bych jí ještě trochu naložil na záda, případně pár po hubě... Bejt postiženým majitelem a chytit ji na místě "při činu", nečekám na pojišťováka ani na PaChy a soud a vyřeším to "na místě" - obouchal bych jí fasádu stejně jako ona obouchala ty dotyčný vozítka baba nebaba... Pozdější výpověď svědka: "Poškozená byla natolik pod vlivem návykové látky, že přes mou snahu ji zachytit a udržet ve vzpřímené poloze několikrát upadla přímo na obličej..." Aspoň by si pamatovala že když chlasce, nemá lézt za volant!

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je zatím vyřízeno?

Sepsaný záznam o nehodě

Na místě sepsané "potvrzení o účasti na dopravní nehodě" Policií ČR - odhadnutá orientační škoda na místě 30tis

Voláno na linku pojistníka (generali) - mimo provoz - jen všední dny

Voláno mému pojištovákovi co mi uzavřel mou pojistku - doporučeno zajít v ponděli do pojištovnu vyníka

12.11.2012 - Dnes mi na generali řekli že pojistka vyníka byla zrušena v létě!!! - TAKŽE AUTO NENÍ POJIŠTĚNO!

12.11.2012 - Vyplněn formulář poškozeného na ČKP Česká Kancelář Pojistitelů

14.11.2012 - Zavolal jsem na zákaznickou liknu ČKP a tam mi paní zdělila, že můj případ zrovna řeší, že již má veškeré podklady od policie ČR

a zítra ráno mě kontaktuje. To už bude mít přesné info která pojišťovna to bude řešit.

15.11.2012 - Dnes mě kontaktovala ČKP a zaslala dokument stím, že případ přidělila pojišťovně UNIQUA

16.11.2012 - Dnes jsem navštívil pojištovnu UNIQUA a vyplnil další tři A4, plus žádost o náhradní vozidlo. Čekám na kontaktování technikem který auto nafotí.

20.11.2012 - Došel mi dopis od UNIQUA, stím že mám volat jejich bezplatnou linku a po nahlašení čísla události objednat technika na prohlídku.

21.11.2012 - V 8:50 jsem volal na uniqua a zažádal jsem o technika. V 10:00 volal technik že se může dnes zastavit. Ve 14:00 prohlídka technikem + foto + doklad

- dohodl jsem se na platbě fakturou

21.11.2012 - 15:00 Odezl jsem auto do autorizovaného servisu ŠKODA OKIM. Sepsány potřebné doklady a odhadnutá cena škody prozatím co bylo viditelné na 35tis.Kč, před odstrojením.

Auto by mělo být do 30.11.2012 opraveno (odhadem v servise)

- bohužel dnes neměli žádné volné náhradní auto, tak mi nabídli že zítra bude volná fabia 2 kombi

Co mě čeká:

22.11.2012 - jdu si pro náhradní auto

O dalším průběhu budu informovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele nechci do toho kecat, ale nebylo by administrativne asi 100x jednodussi si to nechat opravit ze sveho havarijniho pojisteni a tu administrativu by si uz vyridila tva pojistovna. Kdyz je vynik znam a nejsi to ty, tak se u havarka ani nerusi bonusy. Alespon u CP je to takto urcite.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No spoluucast je 1000kc, a pro vetsinu lidi ma cena toho casu straveneho papirovanim a zarizovanim mnohomasobne vetsi hodnotu. A vynik samozrejme nebude bez trestu, jen si ty penize po nem bude narokovat tva pojistovna misto CKP. Ale jinak nikomu nevnucuji zadne reseni, jen rikam, ze situaci lze resit i jinak a pro nekoho jednoduseji.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No spoluucast je 1000kc, ...

Ale howning NA DRUHOU! Spoluúčast u havarijka je taková, jakou si sjednáš - takže pokud podepíšeš smlouvu se spoluúčastí 5000, budeš ji mít takovou a nejede přes to vlak. A navíc - v momentě, kdy uplatníš plnění z havárky, pojišťovna to likviduje Z TVOJÍ POJISTKY - a žádnýho dalšího viníka nehledá!!!! O BONUS NA HAVÁRCE PŘIJDEŠ TY SÁM!!!

Takže hezky z povinnýho, jen ať viník platí!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry, ale jsi naprosto mimo. Doporucuju si nekdy precist pojistne podminky. :) Chapu ze to vetsina lidi to povazuje za nepodstatny dokument, ale takove veci se tam treba pisou. O bonus v pripade ze je vynik znam a neni to ridic, se ani pri plneni z havarijniho pojisteni neprichazi. Tento zpusob plneni se pouziva, kdyz vas naboura treba cyklista nebo kdokoliv, kdo nema povinne ruceni at uz proto, ze je to debil a nezaplatil ho nebo proto, ze ho nepotrebuje (viz. treba ten cyklista). A pojistovna pak samozrejme tu skodu vymaha po tom skutecnem vynikovi. Proc by to jako proboha nemela delat, kdyz ma z toho penize?

Zde pro zajimavost vynatek z pojistnych podminek pro HP

(2) Za rozhodnou událost se nepovažuje pojistná událost:

c) která prokazatelně nebyla zaviněna pojištěným; právo pojištěného na náhradu škody

vůči fyzické či právnické osobě přechází na pojistitele;

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mike_k, já pro jednu nejmenovanou pojišťovnu dokonce před jistou dobou pracoval - a NIKDY se to neodehrává jak popisuješ ty, naopak VŽDYCKY SI POJIŠŤOVNA VYBERE TU PRO SEBE SNADNĚJŠÍ CESTU - proč by se ona namáhala se zjišťováním nějakýho viníka, míry zavinění a následně vymáháním škod od viníka, když může škodu zlikvidovat ve vlastní režii - a pojištěnýmu sebrat bonus, takže dostane víc peněz na výběru pojistnýho? Navíc když likviduje škodu z vlastní pojistky, může plnění všelijak překroutit, uplatnit výluky a výjimky z plnění = ve finále ušetří, kdežto když uplatňuje škodu vůči skutečnýmu viníkovi resp. vůči jeho povinný pojistce, musí zajistit všecko ve prospěch svýho klienta - a to ji stojí prachy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před cca 2 roky mě naboural Ital žijící v Německu, jeho pojišťovna tu nemá zastoupení, jen nějakého smluvního partnera na kterého mě odkázalo právě ČKP. Tuto nehodu jsem řešil pro urychlení ze svého havarijního pojištění, zaplatil jsem spoluúčast, pojišťovna mi strhla bonus. Po následném vyřízení všech náležitostí a připsání peněz na účet mé pojišťovny mi opět bonus vrátili a spoluúčast mi přišla na účet od jeho pojišťovny. Dělal jsem to takto jen proto, že vyřízení těchto věcí trvalo cca 3 měsíce. Každopádně si to pojišťovny po nějakém předání X papírů už vyřídily beze mě.

PS: když si na to vzpomenu, tak si říkám, proč já musím mít vždy něco tak komplikovaného

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekkar: Vedle me sedi clovek co dela v CP a to co pises je proste naprosty nesmysl. Podle tve logiky je pro pojistovnu vyhodnejsi cloveku sebrat bonus a vydelat asi 2000kc na zvysenem pojistnem nez vymoct celou skodu v radu desitek az set tisic od toho kdo ji zpusobil? Takto pojistovny fakt nepracuji. Proc by meli vynika hledat, kdyz ten je znam akorat neni pojisten?

Funguje to presne jak pise Stanson vyse.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co říká pracovník LIBOVOLNÝ pojišťovny o postupech vůči viníkům a poškozeným je teorie. Tuto teorii on hlásat jednoduše musí, protože ji má v popisu práce = povinnosti zaměstnance vyplývající ze smlouvy o zaměstnání, kde zaměstnanec nesmí uvádět na veřejnosti žádné informace o SKUTEČNÝCH VNITŘNÍCH POSTUPECH A METODÁCH - všecko se schovává pod firemní tajemství atd. Každý pojišťovák "pod smlouvou" proto bude všem okolo mazat med okolo huby - viníkům škod naslibuje jak za ně pojišťovna "zatáhne" veškeré úhrady a odškodnění poškozených, poškozeným obratem naslibuje nadstandartní odškodnění všeho možného až po úlek domácího mazlíčka z vniknutí hasičů do hořícího bytu.

Bohužel v praxi se všecko odehrává naprosto jinak. Realita je prostě tvrdá a pouze jedna:

pojišťovnám nejde o nic jiného, než o prachy ve vlastní kapse (respektive v kapsách akcionářů) a občasné sporadické odškodnění nějakého obzvlášť křiklavého případu je "nutným zlem", ze kterého se přes trvalou a nepřetržitou snahu už nedokážou vykroutit ani uplatněním veškerého svého překrucovačského umění sepisovat "Všeobecné pojistné podmínky" tak, aby hlavně musely vyplácet co nejnižší náhrady...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímalo by mě, jestli ti škodu proplatí v plné výši. Už jsem z doslechu slyšel, že u vozů určitého stáří (nevím jestli od 5 nebo 6 let) některá pojišťovna počítá s určitou amortizací u nových dílů. Tudíž neplatí díly na 100%, práci ano. Tak by mě zajímalo jak dopadneš. Přál bych ti, aby jsi měl vše ok a bez problémů. Jinak s autorizovanými servisy mám zkušenost co se týče výměny dílů a opravy po podobných nehodách docela dobrou :-). Horší je to s lakováním. Už jsem dokonce jednou auto vrátil na přestříkání měněného dílu...

Jinak na parkovišti taky parkuju jako ty, radši někde dál od jiných aut a nebo si vybírám, kde nestojí auto s dětskou sedačkou a nebo je to třeba dražší vůz, na který je majitel bývá víc opatrný :-D. Ale jak je vidět někdy je to k ničemu... :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je zatím vyřízeno?

Sepsaný záznam o nehodě

Na místě sepsané "potvrzení o účasti na dopravní nehodě" Policií ČR - odhadnutá orientační škoda na místě 30tis

Voláno na linku pojistníka (generali) - mimo provoz - jen všední dny

Voláno mému pojištovákovi co mi uzavřel mou pojistku - doporučeno zajít v ponděli do pojištovny vyníka

12.11.2012 - Dnes mi na generali řekli že pojistka vyníka byla zrušena v létě!!! - TAKŽE AUTO NENÍ POJIŠTĚNO!

12.11.2012 - Vyplněn formulář poškozeného na ČKP Česká Kancelář Pojistitelů

14.11.2012 - Zavolal jsem na zákaznickou liknu ČKP a tam mi paní zdělila, že můj případ zrovna řeší, že již má veškeré podklady od policie ČR

a zítra ráno mě kontaktuje. To už bude mít přesné info která pojišťovna to bude řešit.

15.11.2012 - Dnes mě kontaktovala ČKP a zaslala dokument stím, že případ přidělila pojišťovně UNIQUA

16.11.2012 - Dnes jsem navštívil pojištovnu UNIQUA a vyplnil další tři A4, plus žádost o náhradní vozidlo. Čekám na kontaktování technikem který auto nafotí.

20.11.2012 - Došel mi dopis od UNIQUA, stím že mám volat jejich bezplatnou linku a po nahlašení čísla události objednat technika na prohlídku.

21.11.2012 - V 8:50 jsem volal na uniqua a zažádal jsem o technika. V 10:00 volal technik že se může dnes zastavit. Ve 14:00 prohlídka technikem + foto + doklad

- dohodl jsem se na platbě fakturou

21.11.2012 - 15:00 Odezl jsem auto do autorizovaného servisu ŠKODA OKIM. Sepsány potřebné doklady a odhadnutá cena škody prozatím co bylo viditelné na 35tis.Kč, před odstrojením.

Auto by mělo být do 30.11.2012 opraveno (odhadem v servise)

- bohužel dnes neměli žádné volné náhradní auto, tak mi nabídli že zítra bude volná fabia 2 kombi

23.11.2012 - převzal jsem náhradní vozidlo

Co mě čeká:

23.11.2012 - čekám na zavolání až bude auto opravené

O dalším průběhu budu informovat

Editováno: , autor: Ustecak21
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jak to u Tebe vypadá? Doufám že už auto máš a si spokojený!

Já jsem se stal včera svědkem nehody na parkovišti u Kauflandu. Mladá řidička neodhadla vzdálenost a při parkování to napálila do nového Golfu Plus. samozřejmě že dělala jakoby nic, zaparkovala jinde a v pohodě šla na nákup. Nepočítala však se mnou. Počkal jsem na majitele a následně jsme pachatelku spolu zadrželi. Pak už vše v režii majitele poškozeného vozu. Jojo, drzost lidí nezná hranic!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...