Přejít na obsah

Nový xenon svieti na žlto


lenin

Doporučené příspěvky

Ahojte, na O II r.v. 2005 sa mi vypálila jedna xenónová žiarovka. Kúpil som cez internet Osram Xenarc 35w s klasickou farbou 4300K . Rozobral som svetlo, nahodil som ju a pozerám, že svieti na žlto a nie na modro-bielo!

Keď hovorím o žltej, tak myslím žltú ako halogén. Vymontoval som ju s tým, že ju pošlem späť. Ale napadlo mi teraz či to nie je iba postupný nábeh.. či časom nezmodrie. Nemáte s tým skúsenosti? Mám ešte čas to vrátiť, ale predajca mi hovoril, že tieto sa od určitého roku robili inou technológiou a majú žltšie svetlo.. tak neviem :(

Ďakujem.

Editováno: , autor: lenin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na dálku nepoznám jak moc je světlo žluté, ale obecně je to v pořádku.

Xenonovým výbojkám se při stárnutí postupně zvyšuje barevná teplota (modrají).

I proto se mají měnit obě najednou, nikdy to po výměně jedné nevypadá dobře.

Pravděpodobnost že je nová výbojka "mimo" není moc velká, chtělo by to porovnat s nějakým skoro novým autem s xenony.

Zdravím :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera som obe vymenil a svietia rovnako. Výbojky sú teda v poriadku, len som zvedavý kedy sa dostanú na "normálnu" farbu - mysliím teda aspon bielu. Momentálne by ich človek od halogénov ani nerozoznal. Po niekoľkých najazdených km sem napíšem ako to postupuje. Možno v budúcnosti niekto túto informáciu bude hľadať tiež..

Keď už sme pri tom.. Ak ste niekto menili výbojky, aké ste tam dali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda nevím jaké jste tam měl původně (předpokládám, že ty samé), ale barva světla se určuje podle stupnice v Kelvinech a na ty 4300K se mi to zdá docela na hraně, aby svítila bíle. Obecně platí, že čím více K, tím svítí více do běla nebo potom až do modra (od cca řekněme 6500K). Denní světlo má cca 5000K a halogen kolem nějakých 3000K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ja vim ze nejsou schvalene ale i tak jsem je chtel vyzkouset.. dokonale ladi s ledkovyma parkovackama... A myslim ze to nikoho neosilnuje.pekne bile svetlo ktere neunavuje tak moc oči jako žluté. cool blue intense maji 4300 a jsou schvalene... a nemelo to znit jako vychloubani :) lepsi nez schvalene laser zarovky z tesca se kteryma při dešti nejde videt nic :) taky už jsem zkoušel :)

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ano, ale jedovkou do mlhovek nikoho neoslňuji. Naopak, když za mnou jede nějaký (nic proti) "magor" s vysoce svítivými, neschválenými žárovkami (nebo nedej bože nějakou HID sadou bez nivelace), nestačí mi ani noční "režim" na zpětném zrcátku, neboť mě hodně oslňuje. Stejný případ je třeba na křižovatkách, když se máme míjet a je tma, nebo šero. Nedej bože, když jde cesta mírně do kopečka - to poté vidím namísto cesty jen mžitky :kol-44:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano to mas pravdu takove pripady potkavam celkem casto... vetsinou se jedna o HID bez nivelace :) nebo o lidi kteri asi neumi namontovat zarovku a jedna jim sviti panu bohu do oken a dalsi pripad jsou dodavky to je neco strasneho... svetla maji tak vysoko a jeste si daji motorky na max ale zatim jsem si nevsiml ze by na me nekdo blikal nebo troubil ze nekoho osilnuji se žarovkama ktere misto žlute jsou bile nemaji delsi dosvit ani nesviti nijak vysoko jsou to přece OSRAM a ne žadne xenon napodobeniny z tesca :-P .Jasne kazdy na to ma odlišny nazor ale pokud by na me lidi blikali ( což se mi zatim nestalo ) tak je vymenim to je jasné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ted v zime se mi to moc nechce abych dal do jednoho klasickou a do druheho osram cbh .. ale na youtube je par videii

Zajimave video :-) ten fotak to moc osilnuje ale ke konci videa jde videt ze je to opravdu bílé Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...