Přejít na obsah

Spojení mlhovek a dálkových světel.


Petrkiller

Doporučené příspěvky

Je to taková blbost, ale často jí využívám.

Rád bych měl zapojené dálkové světla společně s mlhovkami. Myslíte že by to nějak jednoduše šlo? Nechci příliš zasahovat do konstrukce a taky nechci mít problémy na STK ..

Jde jen o to že bych rád když zapnu trvalé dálkové (ne světelenou houkačku) aby se zaply i mlhovky .. Dost mě to pomáhá např. při projíždění zapadlejšíma vesnicema a lesy, kde mě to už několikrát zachránilo před střetem se srnou nebo kočkou.

Takhle musím neustále potahovat kolečko. Rád bych to měl zapojené společně.

Hledal jsem několikrát, ale nenašel jsem nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych asi udělal jen nějaký jednoduchý propojovací kablík pod palubkou, nejlépe vedený přes nějaký skrytý vypínač aby to šlo vypnout (kvůli STK, pomáhačům-chráničům, atd...). Spínané plus od dálkových zapojit na spínané od mlhovek.. rozlišit světelnou houkačku by asi taky mělo jít.. jelikož světelná houkačka svítí i při vypnutých světlech, dálkové ne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to mám napojené hned za spínačem světel ten vytánheš a ze zadu je štekr kousek oholíš chránicí bužírku aby byl přístup a jseš na kabelech,mlhovky jsem napojil přes vypínač co mám schovanej dole když otevřeš přihrádku na colu pod origo vypínačem,najdeš co jsou mlhy a co dálka a propojíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten vypínač je tam jen kvůli STK.. tam by asi neprošly mlhovky s dálkačema.. když by měl pokaždé zapínat vypínač, tak proč by to propojení dělal?? Když by mohl rovnou zapnout ty mlhy :kol-44: takže samozřejmě to chce mít trvale zaplé, tedy ta dioda je na místě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám do února STK takže to můžu řešit až poté .. každopádně bych nejraději nejlehčí řešení, nic složitého a nejlépe legální .. do masky chladiče nenarvu 2 dálky jako to mají starší octy někdy že? :/ Já mám face nárazník tam asi vedle mlh těžko něco dám ..

Ale udivuje mě jak se mě mohl zrodit tak šílený nápad v hlavě a kolik lidí se toho chytlo jak by to šlo udělat. Takový malý autoservis je tady to fórum. Chtělo by to všechny sestěhovat do jedné budovy a můžete společně opravovat auta :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to teda luxusně! A co na to chladič říká a přehřívání? Nevadí to ničemu? A kolik tam máš žároky prosímtě? 2kw podle té velikosti světla ne? :D Já bohužel nemám RS nárazník :( Já spíš myslel do mřížky vedle mlhovek jak to tady už někdo měl jako denní svíceni .. jedno měl mlhovky a vedle měl denní svícení taktéž kulaté. A nebo pokud se dělají jen hranaté tak jsem myslel jako to mají starší octy do předku pod mřížku kde je znak.

Edit: vešly by se i do facelift nárazníku?

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to teda luxusně! A co na to chladič říká a přehřívání? Nevadí to ničemu? A kolik tam máš žároky prosímtě? 2kw podle té velikosti světla ne? vešly by se i do facelift nárazníku?

1.) dík za pochvalu

2.) pokud máš v pořádku soustavu, tak v pohodě. Byl sem s tím i na dovči v Chorvatsku, kde byli čtyřícítky a úplně v poho. Ale je fakt, že mám propláchlou soustavu a neředěnou G12++

3.) do obrysek LED od Žofky a v "hlavních" mám klasiky H3 tuším 55W

4.) velikost a vejití do FCE nárazníku- netuším. Tydle sou na kamion tuším 19 cm vysoký a 24 cm široký-sou tam vejškou na fest. Teď sem se díval na druhý a ty už sou menší a vešli by se na šířku 3 a sou i nižší, takže by nebyli tak nafest

A nebo pokud se dělají jen hranaté tak jsem myslel jako to mají starší octy do předku pod mřížku kde je znak.

Dělaj se jak kulatý tak hranatý, velký i malí. Ale tydle byli ověřený, ikdyž fabie svítí fakt dobře, takže to je spíš na boky než do dálky. pod maku - do kapoty tydle obdélníky nedáš. sou moc velký

http://forum.skodaho...attach_id=56290

Tady sou odkazy, když sem zkoušel kulatý - aby odpovídali umístěním vyhlášce

http://forum.skodaho...post__p__682128

http://forum.skodaho...post__p__682129

K tý vyhlášce: bylo mi řečeno, že pokud chceč přídavný dálky, tak jen přes vypínač aby šli vypnout. Takže buď svítí jen origo dálky nebo po zapnutí i přídavný.

Já spíš myslel do mřížky vedle mlhovek jak to tady už někdo měl jako denní svíceni .. jedno měl mlhovky a vedle měl denní svícení taktéž kulaté

Pokud myslíš tu černou fabii s RS nárazníkem, co byla focená přímo ze předu, tak to byla fotomontáž.

Ale po Brně jezdí Felina co má vedle kulatejch mlhovek kulatý denní svícení a :kol-47: :kol-47:

No hlavně už to je asi mimo tvůj původní plán.. jestli se rožínají s mlhovkama. Tys to chtěl s dálkama ne? to jsou jakože přídavné dálky?

Petrkillers ptal pak i na dálkáče, tak sem hodil odkaz že se vejdou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl jednu dobu přes diodu a spínač přímo v motorovém prostoru propojku mezi dálkovkama a mlhovkama. Přišlo mi, že hlavně chodci během dne nějak nereagují na problikávání dálkovýma, ani řidiči, když jsem je pouštěl třeba v rušné křižovatce, kdežto rožnutí mlhovek je jasně vidět. Jinak mlhovky u Fabie k ničemu, teda vlastně abych byl lépe vidět, jinak jako řidiči mi to ani v malé rychlosti nijak zvláště nepomáhá.

Ale jinak není nad řádný světelný program, což?

http://vltava2000.cz/shops/8293/images-goods/sb124v.jpg

Ještě dvě lampy před masku a rampu na střechu a bude to dokonalé :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych to rad nejak spojil ty mlhy. Me pomahaji dost ze vidim vice do stran i pred sebe a to se vyplati v noci kdyz jezdim opustenymi lesnimi cestami coz je az moc casto. Nebo i na dalnici. Ale rad bych tam narval i ty dalky s potkavackami. Koukal jsm na net a jsou za 500 jedna s h4. Bylo tu nekde foto v rs arazniku. Zaujalo me to a myslim ze mensi by se mvesly do te spodni mrizky. Jen jestli to nebude vadit a nebude se prehrivat motor. Ale vespod nemam velky kryt jen maly tak snad by to uchladilo. Jsem uchyl na svetla. Cim vice, tim lepe :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak problem by to nebyl. Ja si myslel ze zpusob bez houkacky by byl legalnejsi nebo kdybych si potreboval posvitit jestli nahodou to zrovna nejsou policajti tak bych to pouzil bez mlhovek. A zapojeni oneh druhych dalek je slozity proces? Pomohlo to ke sviceni? A co kdyz by byly zapojene i jako potkavacky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.

.

Pokud myslíš tu černou fabii s RS nárazníkem, co byla focená přímo ze předu, tak to byla fotomontáž.

Hm, a já se s kolegou podílel na realizaci tohohle řešení, tudíž jedna taková žlutá RS jezdí po Boleslavi ;):kol-47:

petrkiller. v podstatě to je jen sletování pár drátků, diod a vypínače. Práce na jeden den včetně studování schémat. Přesně jak píše Royce, Ekkar a spol :)

Editováno: , autor: Drewie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok děkuji všem, pořeším to s kámošem který elektrice lehce rozumí, popř. snad někoho tady z fóra ukecám .. Ale mám toho více na opravu takže musím zvážit co dříve :( Zdražil mě benzín jak jsem dnes zjístil a ještě ke všemu na jaro chci liťáky .. jen R14 ale se 185 gumama aspoň na plecháčích to špatně nevypadalo. A ty světla hranatý za tu mřížku vespod a je z toho fábie jakou jsem od mala chtěl :)

Vím že si budete říkat že to je nakopnutá koza, jenže jezdím dost po polních cestách .. jako hrášek brambory nesázím ale sedřel bych to celý .. ale tohleto už je :kol-74: tak díky moc za rady snad se to vydaří realizovat a nepotopí mě hnedka technická což si troufám říct že nehrozí ale kdo ví :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, a já se s kolegou podílel na realizaci tohohle řešení, tudíž jedna taková žlutá RS jezdí po Boleslavi ;):kol-47:

Tak to Ty jsi strůjcem... několikrát jsem ji už viděl, a říkal si, kdo si dal tu práci a tak hezky si s tím vyhrál :kol-47:

sorry za OT, ale nedá mi se nezeptat

to Luďa: máš to fakt pěkné, ale spíše bych si je dal pod masku, nemáte někdo nějaký tip? Ještě mi prosím Tě řekni, kde ve vyhlášce je psáno, že přídavné dálky musí být přes vypínač? Mám za to, že dva páry jsou legální, a když se podívám do historie, tak fabricky je měli např. Lada 1500, 1600 nebo Škoda 110 LS či 120 GLS, a nepamatuji se, že by tam byl přídavný vypínač.

Editováno: , autor: Luďa
Upravena citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě že ty byli z fabriky a to je něco jinýho než "DODO"

Tvrdili mi to na STK. A to sem byl na STK v Novým Veselý, Vyškově, Brně, Žďáře n/S i Havl. Brodě a všude stejnej názor.. Na náklaďáku sem je měl naprudko a na STK zme se dycky domlouvali a kvůli policajtům sem to předělal. A na vosobáku sem to radši udělal hned. Paragraf sem nezjišťoval bo těch 20 kč za vypínač mě netrápí. Mám to puštěný furta na STK to chlápkovi vypnu a je spokojenej. Protože pokud budou zapojený na furt, tak by měli jít snadno seřídit. Bo na STK maj měřit a seřizovat světla. A tadyk to de težko seřizovat.

Pod masku sem hledal, ale buď by to bylo jen na efekt nebo byli velký rozměrem. Je tam proti OI málo místa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Royce ty jsi z F-M odněkud?

Pro boobika .. mám poviné brýle na dálku na řízení a to 1 dioptrii .. vidím s nimi dobře. Byl to jen nápad co se mě zrodil v neděli když jsem se nudil a nevěděl jsem co s penězmi :D A po STK se to budu snažit nějak realizovat. Každopádně se začínám bát že mě po pár úpravách to auto někdo odcizí když už koluje na facebooku že ukradli i důchodcovské auto peugeot 206 a nejspíš jen kvůli tomu že měl tuning světla a dobrou hudební aparaturu. Já naštěstí ani jedno nemám :D

Ale ukrást mě fabiana, asi by mě zavřeli za ublížení na zdraví pokud by mě chytli než bych zabil sám sebe.

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...