Přejít na obsah

Zadné brzdy stále brzdí


w4cko

Doporučené příspěvky

Čaute páni, mám takýto problém na otcovej octavi II 2.0 TDI (2004) nastal taký problém že pravé zadné koleso neustále brzdí. No nevieme prísť nato ako je to možné mechanická závada tam nieje žiadna bolo to rozobraté no nič sme na tom nenašli, mysleli sme že je to v elektrike lebo raz blokovalo pravé raz ľavé tak to bolo napichnuté na počítač a ten žiadne poruchy nevyhodil, nemáte niekto nejaké skúsenosti s týmto problémom. Ďakujem za odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj, potrebujem poradiť. Asi pred mesiacom som začal pozorovať problém s brzdami pri ľavom zadnom kole. Niekolko krát po vystúpení z auta bolo až cítiť horúcu pneumatiku, disk bol žeravý, a brzdové platničky boli po pár týždňoch KO. Aj keď sme dali auto na zdvihák, ľavé zadné koleso išlo ťažšie ako ostatné. Kúpil som nový brzdový strmeň a nové platničky, lebo som myslel že chyba je v strmeni a piestik sa nevracia. Problém neprestal, tak som skúsil odpojiť na tomto kole lanko ručnej brzdy, či nezostáva visieť ručná brzda, ale dnes ráno zase disk žeravý, že sa na ňom nedalo urdžať ruku. Kotúče maju už asi 2cm široký pás po celom obvode vydrobený akoby hrdzavý, asi sa prehriali natolko, že sa poškodila štruktúra materiálu kotúčov. Kde by ešte mohol byť problém.

-nevymenil sem ešte brzd.kapalinu

-neskontroloval sem stav vodítek(na ktorých sú gum.manžety) v ktorých ten strmeň jazdí(což som mohol urobiť ako prvé)

-čítal som že v podobných prípadoch byl problém so zanesenou brzdovou hadičkom, že pod silným tlakom z hlav.brzdového válca pri brzdení kapalinu do strmeňa prepustila, ale po ukončení brzdenia už nedokázal pístek strmeňa cez hadičku pretlačiť brzd.kapalinu spátky

 

Napadá ešte niekoho niečo, zajtra sa tomu chcem venovať, tak chcem skotrolovať všetko, a každá rada mi dojde vhod.

Dík

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Mě se teď trochu zvedla spotřeba cca o půl litru a nějak se mě zdá že auto jede trochu víc ztěžka. Prvně mě napadlo že to je výměnou za zimní, který mám letos nový ale pak jsem po dojezdu zkusil teplotu všech kotoučů a levým jsem ruku neudržel na ostatních jo. Při výměně kol jsem si všiml ze je popraskaná ta prachovka na čepech, tak je chci vyměnit. Čepy se dají taky vyměnit, nebo co všechno doporučíte udělat při výměně těch prachovek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak nakonec to byl vydřený třmen, takže se vzal repas za 1700,-

Ale po výměně a usazení brzd najednou začlo auto tahnout do prava, a to tak že pokud jedu po dálnici, 100+ čím rychleji tím je to výraznější. Auto se jakoby stočí do prava ale je to jen hned po sešlápnutí, když se brzdí dál tak se to "srovná". Zato při nižší rychlosti do těch 100km/h je to bez problémů. Měnil se levý zadní třmen, jinak nic. Teď mám nový silentbloky na předku který už byly dost vyžvejkaný, a udělanou geometrii, ale furt stejný. Nevím čím to může být, napadlo mě ještě jestli třeba tlumiče, že by jeden byl už špatnej a tím to auto ve vyšší rychlosti rozhodilo, mám 215tkm a furt sou původní,... Co si o tom myslíte?

Editováno: , autor: jirka mz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Mě brzdí PZ. V lednu jsem to našel a mechanik rozhýbal třmen, který se nevracel. V červnu po cestě do chorvatska v dešti stejný problém. Následovala výměna celého třmenu za nový, který mě přišel na 5000, ale předpokládám, že problém se tím vyřeší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 5t jeden zadní třmen? Co tam máš za rozměr? Za 3400 sem teď kupoval oba TRW pro kotouče 255, stejný co tam jsou z výroby. Levej ještě OK ale pravej už se hlásí, chtěl sem to nechat udělat v srpnu o dovolený ale čekat už nebudu. Až budou všechny potřebný věci tak to nechám vyměnit, cca za tejden. 11let a skoro 300tkm už se holt projevuje :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Zdravim,tiez riesim te problem ..Pred nesiacom som menil zad.kotuce a dosticky...odvtedy problem s PZ kolesom furt sa hreje.....Po vymene strmena mam podozrenei na hadicku lebo pri aktivacii asistenta rozjazdu do kopca  a naslednom uvolnovani PZ koleso uvolni ako posledne asi tok o pol sekundy,,,         lanka chodia volne.....voditka premazane,ulozenie dosticiek vycistene a jemne pretrete medenou pastou.....x krat rozobrate,,,

Octavia Combi 4x4 2007 TDI 77KW Bxe 147 000km org. 

Editováno: , autor: peter27
Preklep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...