Přejít na obsah

Škoda Roomster - přestavba RS

claasman

Doporučené příspěvky

Tunit kastli jen kvůli vzhledu bez zásahu do agregátu mi přijde dost samoúčelný. Není to možná nesmysl, ale bez dalších vylepšení je to zbytečnost. Začal bych spíš motorem - jiným sáním, jiným výfukem, ostřejší vačkou, čipem softu ŘJ motoru, pak snížením podvozku, jinýma (samozřejmě většíma) kolama... Od podvozku už není daleko k brzdám, tam by se hodilo mít kombinaci určenou pro motorizaci 1,9TDI nebo i pro benzínový "nákladní" = s mřížkou kategorie N1, čili vepředu C54 s kotoučema 288 x 25mm a vzadu když už ne kotouče, tak aspoň velký 256 x 32 bubny... Agresivní čenich s RS nárazníkem autu na výkonech nepřidá, naopak ty míň viditelný úpravy dají daleko větší efekt na jízdních a dynamickejch vlastnostech...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Taky mám teď v plánu předělání na facelift, jen mě dost zaskočil příspěvěk od Michalus85. Myslel jsem, že bude stačit vyměnit kapota, světla, chladičová stěna s výstuhou, maska a nárazník. Netušil jsem, že se musí předělat intercooler a hadice a všechny tyhle věci. Dost mě to odradilo. Nemá tu někdo větší zkušenosti s tou přestavbou? Někdo kdo to už absolvoval? Jinak slyšel jsem, že uchycení FL nárazníku je stejný.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zdar, kdyby chtěl někdo začít u brzd, tak bych mu mohl pomoci, jdou tam třeba i brzdy z R36 (taky mám :) ) A pokud by jste chtěli nové nepoužité díly karosérie v originál barvě, tak bych taky asi mohl pomoci. Přímo ve škodovce se dají koupit některé díly, které jsou vyřazeny z montáže pro nějakou vadu, převážně škrábance.  

Editováno: , autor: Michalus85
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Moje řeč, nejen tohle, ale na čemkoliv vypadá ta bílá střecha v kombinaci s nějakou jinou barvou zbytku hnusně - já tomu říkám "tramvajovej dýzajn", protože to vypadá jako městský tramvaje a autobusy z dob komančérů. Jedna slepice tady na sídlu jezdí s fábulí v kombinaci Corrida + bílej top a to je děs běs...

Odkaz ke komentáři

Černý střeše se u nás v rodině říká "topení" :D :D :D 

Mně osobně se třeba líbí taková šachovnice, kterou měl (a snad ještě má) na svojí žlutý fábuli místní člen s nickem Piškot, jenže to chce buď dobrou a trvanlivou fólii, nebo známýho lakýru s pevnou rukou a nízkýma cenama...

Odkaz ke komentáři

Kolama to nebude, ale ve mně a asi i ve spoustě dalších bílá střecha evokuje podvědomě dojem "veřejnosti", kdy bílou střechu měly sanitky, obchodní dodávky, vozidla veřejný dopravy - prostě bylo to laciný, dělalo se to jako masovka, tak toho bylo všude jak malejch psů. Navíc to měli i policajti - důvodem byla potřeba malovat na střechu nápisy pro identifikaci vozidel ze vzduchu (z vrtulníku). Prostě auto s bílou střechou dokáže evokovat představy nesouvisející s cenou samotnýho auta, neřkuli úprav. Zkuste si nasimulovat pár fotek a udělejte ssi opačný kombinace - když dáte jakoukoliv barvu a k ní bílou střechu, bude to působit úplně jinak než když se dá stejná základní barva auta dohromady se střechou černou, "karbonovou" (vzorek imitující uhlíkovou rohož) nebo jinou NEBÍLOU barvou nebo dokonce když se taková JINÁ BARVA dá na střechu BÍLÝHO AUTA....

Odkaz ke komentáři

No a hlavný problém po bielej streche na tom obrázku sú kolesá podla môjho názoru

Být tam bílý Gigara tak je to auto uplně jinde něž z těmato lopatama......hold stará pravda, že až kola udělají auto. Jinak já, proti dvoubarevnýmu laku nejsem nijak zaujatý, dokonce se mi to třeba na fábii líbí (červená +bílá střecha) tak jak to míval a má i cooper. 

Editováno: , autor: Voice
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...