Září 4, 20222 r před 3 hodinami, Krosta napsal: A teď, pokud máš tu možnost, doporučuji aktivovat vývojářský režim pomocí diagnostiky, jít do režimu servisu, testmode a tam HMI Skin change (tak nějak se to jmenuje, nepamatuji si přesně) a zkusit jiný skin. Jeden z těch tří vypadá jako ten pro FL verzi Dobre dakujem zaa nvod akonhle budem mt trosku casu skusim, predpokladam ojde to j cez obd11
Září 4, 20222 r Určitě, lze to i v OBDEleven. Kdyžtak klidně napiš do SZ, ať to nespamujeme tady, ale už jsem tady někde v tomto tématu psal postup určitě
Září 7, 20222 r Zdravím, jdu si pro radu, koupil jsem OIII RS, 2014 s Columbusem, stáhl nové mapy dle vinka 2022/2023. Původní mapy jsou 2014/2015. Můj dotaz zní, zda půjdou nahrát, když tam mam starší software 0360, hardware H43 ?? Nebo je lepší nejdříve sehnat nový soft?? Díky za radu. Tomáš
Září 7, 20222 r jen ještě doplním, pokud jsi to tady přehlédl, ať si u aktualizace zapneš jen rádio, bez motoru, když se ti rádio u aktualizace po 30 min vypne, tak to ničemu nevadí, aktualizace map po opětovném spuštění rádia naváže tam kde skončila 😉 já svou první aktualizaci map dělal se spuštěným motorem, což byla blbost 🤷 tak ať neopakuješ moje chyby
Září 7, 20222 r před 19 minutami, alda81 napsal: ...já svou první aktualizaci map dělal se spuštěným motorem, což byla blbost 🤷 tak ať neopakuješ moje chyby Já poprvé aktualizoval mapy při delší cestě po dálnici (s vypnutým start-stopem, pro jistotu), takže spuštěný motor/jízda nevadí, v garáži je to jak píšeš zbytečný.
Září 7, 20222 r před 2 hodinami, virtual napsal: Já poprvé aktualizoval mapy při delší cestě po dálnici (s vypnutým start-stopem, pro jistotu), takže spuštěný motor/jízda nevadí, v garáži je to jak píšeš zbytečný. A muze pritom hrat muzika nebo to se vypne?? Diky za info..
Září 8, 20222 r při tom, když jsem měl spuštěný motor a občas jsem s autem popojížděl, tak jsem měl nejspíš spuštěné i rádio, ale už je to nějaký pátek, když jsem to dělal při vypnutém motoru, tak se snažím šetřit baterku, tak mám rádio a vše ostatní vypnuté (větrák atd.)
Září 8, 20222 r @k.o.c.i.Já vlastně nevím, sám mívám v tu dobu hudbu vypnutou, BT HF se tváří spojená s telefonem, teoreticky jde jen o update map, tak by zbytek mohl fungovat normálně. Jelikož mám stále původní baterku, tak při vypnutém motoru bych taky maximálně šetřil baterku, jak píše @alda81
Září 8, 20222 r k.o.c.i.: při aktualizaci běží vše normálně - rádio, handsfree a dokonce i navigace. Aktualizace probíhá na pozadí.
Září 9, 20222 r V 8. 9. 2022 na 12:59, S.Lopik napsal: k.o.c.i.: při aktualizaci běží vše normálně - rádio, handsfree a dokonce i navigace. Aktualizace probíhá na pozadí. Ano, vse bezelo a fungovalo. Mapy mam nahrane, takze dobry :)
Prosinec 10, 20222 r ahoj, k aktualizaci map v Columbusu přidám ještě svou skoro čerstvou zkušenost, jel jsem delší trasu, tak jsem si říkal, že vyzkouším aktualizaci, když jsem měl mít spuštěné rádio a ještě i Android Auto přes bezdrátovou krabičku, aktualizace se normálně rozběhla a běžela na pozadí, bohužel jsem ji během jízdy nestihl celou, musel jsem udělat krátkou přestávku, aktualizace pak navázala, ale skončila s chybovou hláškou, v info v mapách jsem ale již viděl, že mám poslední verzi, ale ta hláška mě nedala spát, tak jsem ji po restartu jednotky spustil znovu na zpáteční trase a opět se mi objevila chybová hláška, nakonec jsem po dalším restartu jednotky aktualizaci spustil u vypnutého motoru v garáži bez rádia a AA a tam to už prošlo bez ztráty kytičky 🤷
Prosinec 10, 20222 r sice nemam Columbus, ale najskor to bude problem s AA. ked som mal spustenu navi cez Amundsena a prepol sa na AA, tak mi navigovanie cez Amundsena zrusilo. neviem ci nejaka ochrana proti pretazovaniu systemu? tazko povedat. teda aj u teba to moze byt, ze ked si sa prepol z navi na AA, tak sa to prerusilo a nedokazalo "bezat" na pozadi. ale viac som na tuto temu neskumal a neskusal
Prosinec 10, 20222 r No to by musela byt spustena navigacia najprv cez Columbus a potom prejst do AA a zapnut navigaciu tam. Lebo inak nie je problem mat zapnutu navigaciu na jednom alebo na druhom. Sucasne obidve navigacie nejde spustit (bez uprav). Ja som v pohode aktualizoval so zapnutym Carplay a na niekolkokrat.
Prosinec 12, 20222 r Chcel som povedat to, ze nemozes mat sucasne spustene navigovanie v Columbuse a cez AA napr. cez Google maps alebo Waze. Vzdy, ked zapnes jedno, zrusi sa druhe. Miro mieril nato, ze ak si mal pustenu navigaciu v Columbuse, spustil si aktualizaciu a potom si spustil AA, kde si spustil navigaciu cez aplikaciu, tak sa navi v Columbuse zrusila a to mohlo sposobit, ze ti vypisal infotainment na konci aktualizacie chybu. Ja som ale pochopil, ze si aktualizoval Columbus bez spustenej navi v Columbuse, pricom si si zapol AA (ci si zapol navigaciu cez AA si nepisal). Cize nevidim suvislost v tom, ze si spustil aktualizaciu map a spustil si si zaroven AA (ci s navigaciou cez nejaku apku alebo nie), lebo takto to robim bezne a chybu mi infotainment nikdy pri aktualizacii nevypisal.
Prosinec 12, 20222 r aktualizace map mi normálně běžela i se spuštěnou navigací v AA, párkrát jsem to při jízdě kontroloval a procenta u průběhu aktualizace se měnila, nevím v čem byl nakonec problém, příště zůstanu raději u aktualizace u vypnutého motoru jen se spuštěným infotainmentem :)
Prosinec 13, 20222 r Existuje někde odkaz na Columbus "zimní" update map? Z toho odkazu z VW se mi instalace nezahájila, ale možná jsem to špatně nakopíroval.
Prosinec 17, 20222 r @bouchy update map je ke stažení zde https://updateportal.skoda-auto.com/cs-cz/ (poslední update map je z listopadu)
Leden 5, 20232 r Nevím co se děje, ale po zadání VINu na https://updateportal.skoda-auto.com/cs-cz/ mi napíše: "Informace k tomuto VIN nebyly nalezeny. Přenechte aktualizaci servisnímu partnerovi." Přitom vloni na jaře jsem normálně přes tento link po zadání VINu stáhl update a zupdatoval jsem to. Auto má Columbuse legálně z výroby, žádná dodělávka. Auto je z DE, ale jak jsem psal, v CZ jsem už dělal za to dobu co ho mám update min. 2x
Leden 5, 20232 r @Ravo ahoj, aby jsi nemusel zkoušet jiné VIN, tak tady máš přímý odkaz na stažení balíčku s mapami https://infotainment-cdn.skoda-auto.com/base/maps/HIGH12_P310_EU_202245.zip mapy jsou pro MIB2/2.5 Upraveno Leden 16, 20232 r od alda81 doplnění textu
Leden 13, 20232 r ahojte tiez som aktualizoval infotainment na superbe 3 2016 radio columbus z verzie 0318 na 1433 podla alda81 jak mal na stranke a problem je ze pri vymazaní chyby B201A pomocou OBDeleven nechce zapisat novy vygenerovany kod (do nekonečna to zapisuje) viete poradit co s tym ? vdaka.
Leden 13, 20232 r Ja take kdyz vymazu chybu B201A ,tak mi to napise ze je vse OK. Ale kdyz vypnu motor a opet nastartuji a dam nanovo kontrolu pres obdeleven, tak mi to znovu vyhodi chybu u sw radia . Ale uz to neresim jelikoz to radio nijak neomezuje a vse funguje dobre ! Funguje mi na Columbusu super po nakodovani i performance monitor.
Leden 13, 20232 r před 8 hodinami, samuell429 napsal: ahojte tiez som aktualizoval infotainment na superbe 3 2016 radio columbus z verzie 0318 na 1433 podla alda81 jak mal na stranke a problem je ze pri vymazaní chyby B201A pomocou OBDeleven nechce zapisat novy vygenerovany kod (do nekonečna to zapisuje) viete poradit co s tym ? vdaka. ahoj, já to dělal před pár měsíci, tehdy mě vše fungovalo 🤷, připojení v telefonu na internet ti nehapruje? OBDeleven potřebuje mít spojení s jejich servery našel jsem stejný problém přímo pod tím odkazovaným videem v článku už před rokem, viz. přiložený obrázek, takže by to neměl být problém v nějaké aktualizaci aplikace, takže aspoň nějaké pozitivum
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.