Přejít na obsah

Zapečené šrouby příruby výfuku


lukas.novot

Doporučené příspěvky

Je normální, když mi před půl rokem měníli první díl výfuku aby se matky na přírubě nějak zapekli. Ani zaboha nemůžu povolit tři matky, které drží přírubu prvního dílu výfuku na turbu. 13 klíč povoluju doleva páčím jak prase , Wd sprej a furt nic... Sem to odložil na zítra . Na kolik Nm se to má utahovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si za půl roku najel 100 km při krátkejch jízdách do 1 km, tak to určitě normální není.

Jinak pokud jezdíš víc a delší jízdy a kor teď v zimě, když tam de voda se solí ze silnic, tak se to zapeče a zarezne hodně rychle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je otázka jestli tam taky přišly ta správné matky. To znamená pokud tam patří měděné tak měděné,( na turbu by měly být měděné na 12 klíč) pokud kové tak s povrchovou úpravou WD sprej není úplně správně Na zarezlé šrouby je origo sprej a nejlépe jeden den postříkat a nechat třeba do rána a pak to třeba povolí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na korozi matic mohu doporučit REZOJED nebo REZOJED ULTRA (navíc i podchladí a na matice ideální) od f. NOVATO. naprosto bezproblémů lze povolit i po 12ti letech zapečené a zkorodované matice :0) odkaz na produkt: http://www.novato.cz...duct.html?id=97. při zpětné montáži doporučuji použít měděnou pastu (povolíš to i za pár let a v místě závitu to nebude korozí vyžrané) a nové matice na štefty výfuku! jsou z jiného materiálu a bývají poměděné.

Editováno: , autor: beny250
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...