Březen 13, 201411 r já problémy měl...po druhé výměně řetězu mám najeto 20 000 km a mám zatím klid... klep klep ...
Březen 22, 201411 r Pridám postreh: kolega má TSI 77kw, kúpená v marci 2011, v Škoda servise podla VIN čísla povedali pred cca 2 mesiacmi, ze na jeho auto sa nevzťahuje servisná akcia - výmena reťaze, že už má tú novú... Tento mesiac mal najazdené cca 59500km a jedno ráno naštartoval a po nejakych 15 km jazdy sa mu rozsvietila kontrolka diagnostiky motora a spotrebu mal podľa PP asi o 1 liter vyššiu. Myslel že má skočené rozvody. Tak sa pýtal v Škoda servise, koľko by stála oprava /evidentne sa mu nestretli piest-ventil/ čiže iba reťaz s príslušenstvom a olej - cca 450 eur. Auto už nemá v záruke, tak skúsil známeho automechanika - výmena rozvodov cca 250eur. Mechanik povedal, že reťaz bola oproti novej dlhšia asi o 1 cm, bola tenšia /nová že je o poznanie mohutnejšia/, šponovák robil čo sa dalo ale zašponovať to už nevedel, preto došlo asi k posunu predstihu a pravdepodobne nic nepreskočilo... Mňa osobne serie prístup ŠKODA auto, keď podľa VIN čísla ho uistili, že on má už rozvody čo vydržia... Moje TSI 77kw je z marca 2012, najazdené 35000km tak čakám čím ma ŠKODA auto prekvapí... alebo žeby predsa už rozvody čo vydržia aspoň do 100tkm??? Dúfam, že áno, veď tieto CBZB s reťazou sa stále robia a dávajú do Fábií a Rapidov...
Březen 25, 201411 r myslim že to nemusi byť až take katastrofalne...naozaj poznam viac ludi čo maju tento motor nabehane okolo 100 000 km a stale jazdia...dokonca niektory aj s povodnou reťazou..niektory s vymenenou po prvych 15 a odvtedy pokoj...
Březen 26, 201411 r také si myslím, že se někdy už z toho dělá příliš....kolik je lidí, kterým to opravdu skočilo? já neznám nikoho. A pokud jo, tak je to určitě mizivý počet ku celkovému počtu prodaných těchto motorů....
Březen 26, 201411 r Hlavně,pokud má 2011 a najeto 59000 tak se na něj vztahuje 100% kulance na opravu!!!!!
Březen 26, 201411 r Chlapy řekněme si to na rovinu.Nebýt tohoto fora,tak mnozí ani neví,že nějaký problém existuje.Pak každý naslouchá a zkouší,jestli se to neprojevuje i u něho a hledáme a hledáme.Lidí kteří mají opravdu problém je opravdu minimum.Ostatní o problému neví a jezdí a jezdí a nestresujou se.Já sice tsi nemám,ale nebál bych se koupě.Dneska je snad záruka a jestli není,tak koupím v případě opravdu velkého problému motor z vrakáče a frčím dál.Své auto mám rád,je to můj koníček,ale otrokem auta být nechci.
Březen 26, 201411 r Nikdo nic hledat nemusí a ani naslouchat - ten zvuk je naprosto nepřeslechnutelný (pokud dotyčný není hluchý). A poněkud si protiřečíš - nechceš být otrokem auta? V pořádku, pak tedy vyžaduji spolehlivost a ne abych musel řešit shánění jiného motoru a jeho výměnu. To už mi jako běžná údržba nepřijde.
Březen 26, 201411 r dusan.k: Jedna ukázka běžného startu motoru, při okolní teplotě +12,5°C, kdy se to uklidní ještě velmi rychle, v zimně to bez problému rachotí cca 5-8 sekund... To ti přijde zcela normální? Netvrdím že je ten motor špatný, co se týče výkonu i spotřeby jsem s ním nad míru spokojený, doma jej máme ve 2 autech, takže že bych proti němu měl nějaký problém se říct nedá, ale jakou důvěru to v tobě budí, když ti toto dělá při každém startu?
Březen 26, 201411 r Pawouku máš pravdu.Výměna motoru je až poslední varianta,ale i tato existuje.A v dnešní době vyžadovat spolehlivost od čehokoliv je nadlidský výkon.Jistota není u ničeho co koupíme.Je ale plno lidí,co auto používají k přepravě z bodu A do B a věř mi,že ti takové problémy neřeší a jezdí,dokud se neobjevý opravdu velký problém. A těch zatím moc není. Glavi videjko ve mě důvěru nevzbuzuje,ale možná se opravdu jedná o jev tohoto motoru,auto jak píšeš jezdí,jestli v tom je problém,zajdi si do servisu,možná to do kupy dají,možná ne,ale život jde dál.
Březen 26, 201411 r V servise mi bylo řečeno, že s tím nic dělat nemohou .. Takže jestli to skočí, tak pak se pokusí mi s tím pomoci, ale do té doby mají svázané ruce. Navíc je to opravdu jeden z prvních 1.2 TSI (r.v. 2010, MR 2011), kde ještě žádné vetší opatření prostě nejsou, kromě výměnu řetězu v cca 30 tis. km) Je pravda, že jsem na to teď rezignoval a jezdím jak potřebuji, bez ohledu na rachocení.. Holt když se tomu něco stane, tak pak to začnu řešit víc, teď mám tolik starostí, že motor v autě je relativně to poslední... Upraveno Březen 26, 201411 r od Galvi
Březen 26, 201411 r To je fakt ujištění jako prase od servisu. Ještě se dá napsat do MB, ať tam někoho pošlou od nich. Jak je starý ten motor? Upraveno Březen 26, 201411 r od Pandora
Březen 26, 201411 r TY VOLE, V PRVÉ CHVÍLI JSEM MYSLEL, ŽE STARTUJE DIESEL. Hustý. Heh, to celkem nic není, toto mám skoro denně několikrát. A řekl bych, že ten zvuk je ještě intenzivnější. A výměna rozvodů byla k ničemu.
Březen 26, 201411 r tak já mít 22tis a u mě to zařechtalo při startu jen jednou a to tak na 1s. Paradoxně když jsem si vyzvedával auto ze servisu (reklamovalo se něco jiného), od té doby nikdy nic. Abych odpověděl mezi tím i na Pandorův dotaz MR 2013, r.v. leden 2013. Upraveno Březen 26, 201411 r od Petrrr
Březen 26, 201411 r dusan.k: Jedna ukázka běžného startu motoru, při okolní teplotě +12,5°C, kdy se to uklidní ještě velmi rychle, v zimně to bez problému rachotí cca 5-8 sekund... To ti přijde zcela normální? Netvrdím že je ten motor špatný, co se týče výkonu i spotřeby jsem s ním nad míru spokojený, doma jej máme ve 2 autech, takže že bych proti němu měl nějaký problém se říct nedá, ale jakou důvěru to v tobě budí, když ti toto dělá při každém startu? Přesně takto mě to šrotovalo,než jsem vyměnil olej a to jsem reklamoval ve dvou servisech,ale podle nich je vše prostě v pořádku. Upraveno Březen 26, 201411 r od Pawouk Upravena citace.
Březen 26, 201411 r Chlapy řekněme si to na rovinu.Nebýt tohoto fora,tak mnozí ani neví,že nějaký problém existuje.Pak každý naslouchá a zkouší,jestli se to neprojevuje i u něho a hledáme a hledáme.Lidí kteří mají opravdu problém je opravdu minimum.Ostatní o problému neví a jezdí a jezdí a nestresujou se.Já sice tsi nemám,ale nebál bych se koupě.Dneska je snad záruka a jestli není,tak koupím v případě opravdu velkého problému motor z vrakáče a frčím dál.Své auto mám rád,je to můj koníček,ale otrokem auta být nechci. A proto jsi si ho raději nekoupil........a klidně jsi podle svých slov mohl. Proč jsi teda vzal 1,4? Proto že jede líp než TSI, to asi nebylo...
Březen 26, 201411 r Taky mně občas řetěz zarachotí, ale podle zvuku - nejde v tomto případě spíše o hydoštefty-hydroštely? Na jejich chování (zarachocení) má přímý vliv olej (viskozita) a delší doba stání motoru, tj. olej z nich může odtéci.
Březen 26, 201411 r Podobně to zakloktá i mně s řemenem, když mám auto delší dobu odstavený - než se natlakuje celej rozvod a hydroštely se "natáhnou" na potřebnou dýlku. Rozvodovej řetěz rachtá jinak - to je ječivej zvuk článků drhnoucích o kryt nad rozvodovýma kolama...
Březen 26, 201411 r Milý Voice.1.4 jsem koupil proto,že už mám čtvrté auto na LPG.Fábia bude páté.Boužel je to jeden z posledních motorů u Škodovky,který je vhodný pro přestavbu LPG.Je to samozřejmě zastaralý motor a 1.2 tsi se výkonem s 1.4mpi nedá srovnat,ale boužel přestavby tsi motorů na LPG ještě nejsou moc rozšířené a průkopníkem tsi s LPG být nechcu,tak proto byla má volba mpi.Počkám do srpna,to bude mít auto rok,jestli se neobjeví žádné problémy,tak hurá do LPG.Jestli máš ale ještě nějaké otázky jsem ti k dispozici.Ja jen napsal můj názor na problematiku motorů tsi.Možná se mýlím,ale je vás tu dost co už máte něco najeto a opravdu motor v prdeli tu měli snad 2 lidi.Teda aspon myslím.Až zas to tu tak nesleduji.Přeji všem majitelům tsi,bezproblémové km a málo starostí.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.