Bikes Vloženo 10. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2019 zalezi co mas v technicaku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 10. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2019 XL je zesílená konstrukce a v TP rapidu asi nebude, xl jsou zpravidla pro užitkové vozy a jsou i dražší. Výběr tvojí značky podle testů? Bral bych osvědčené značky zde na foru uvedené, dostal jsem nabídku v salonu při koupi vozu na komplety Nokian za 9.000 tak nebylo co řeštit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 10. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2019 Osobně bych bral 84T. Jinak v TP je 84H, ale na zimní gumy platí výjimka a lze použit pneu s nižším rychlostním indexem, což je ono T, takže tohle písmeno řešit nemusíš. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jedna Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 Ahoj, díky moc všem za rady.. Do techničáku jsem koukal a mám tam psáno 88H, ten rychlostní index řešit nebudu a vezmu tedy s tím T.. A jestli 84 nebo 88 - je tam rozdíl cca 60kč, vezmu 88. A jinak co jsem četl i recenze od uživatelů, tak si ty Hankooky chválí.. Rodiče je mají na Rapidu také, nějaké dvě zimy a drží to dobře, nejsou ani nijak extra hlučné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 Jednoznačně 88, pokud je v TP 88! Tohle dovolené snižování se týká pouze rychlostního indexu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffin Vloženo 31. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2020 Zdar chlapy. Podařilo se mě uklepnout když jsem objednával gumy. Vlezou mě na Rapida 185/65/15 ? Měly tam být 185/60/15 Vím že nejsou v techničáku ale dávat znouvu 2x poštovný se mě nechce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 29. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2020 Zdravím chlapi, mám uplně stejný dotaz. Mám klasiku Rapid 2016, kde ve výbavě fresh jsou litá kola R15, nejde tam použít větší pneu než 185/60? Třeba 195/65? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 29. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2020 Koukni do velkého techničáku a zjistíš to hned. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 2. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2020 Ahoj, tak bohužel v R15 jenom 185/60, tož škooooda :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 Já mám v TP alternativně 195/55/15. Mám dojem, že to tam zapisovali k 77kW motorům (nebo možná později 81 kW). Ale je to nešťastný rozměr, pneumatiky 195/55/15 jsou zrovna hrozně drahé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 jj, niektoré Fabie/Rapidy majú aj 195/55 - dokonca dve rôzne ETčka... ale asi nikto nevie, na akom princípe to rozdávali.. Konkrétne toto je 1.0tsi 81kW MR2018 Ak to tam nemáš a veľmi chceš, pravdepodobne by šlo zapísať o niečo ľahšie ako iné rozmery.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 Ahoj mám verzi 1.2 TSI 66kw, 2016 a fakt tam je jen jeden rozměr v R15 185/60 :-( Jako na STK to někdy kontrolují, někdy ne, tak nemůžu riskovat, ale na Peugeotu 206 jsem měl o 1cm širší pneu z Citroenu C3 a na STK si toho nikdo nevšiml naštěstí :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 Jako nechápu neustále dokola dotazy na rozměry, otevřu TP a dám tam to co je psáno. Jediná tolerance je rychlostním indexu s povinností o stupeň nižší vyznačit "nálepkou" v zorném poli či nastavením ve "sdělovači" jak je uvedeno v příslušném zákoně. Fabulovat, že si toho čmuček na stk nevšimnul je zcestné, i při nezaviněné nehodě bude Pach fotit gumy stejně jako likvidátor a o souvislosti s nehodovým dějem můžete s nima pak diskutovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvetosm Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 Taky to moc nechápu. Pokud kvůli pneu neprojdes na STK , tak věř , ze to je nic proti tomu když pak budeš účastník nehody a je jedno zda budeš viník nebo ne.. takže spis než řešit STK kvůli pneu bych řešil co mě to bude stát když když to například někdo za mnou nedobrzdi a vleti do mě a ještě si u toho něco udělá 😁 Když budeš mít správnéra pneu podle TP tak viník bude on, ale pokud budeš mít jiné rozměry které nejsou v TP tak už to muže jít vše za tebou 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 Je to samozřejmě asi dle situace, pojišťovny nejsou na to aby peníze jen tak rády rozdávaly a po zkušenostech si je držím od těla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 6. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2020 Ahoj všem, mám dotaz týkající se zimních pneu. Včera jsem byl v servisu na přehození celé sady kol na zimní plecháče a vzhledem k tomu, že už je dojedu jakože na poslední sezónu, nechal jsem je přehodit bez vyvážení. Pak jsem si cestou do práce vypnul radio a testoval zda je vše v pořádku. No a zdálo se mi (a možná opravdu jen zdálo, protože jsem se na to zaměřil), že se mi volant lehce chvěje. Nehází, neškube, nejsou to žádné silné vibrace, nicméně lehké chvění a vibrace od vozovky jdou cítit. Je to normální nebo mám nechat raději kola ještě převážit (byly vyvažované před rokem) nebo je to normální že volant lehce vibruje při jízdě ? Případně jak se vibrace při špatném vyvážení projevuje, je to silná vibrace nebo jen citelná ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2020 Každá vibrace je špatně, lepší to nebude, možná horší a trpí další díly. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke007 Vloženo 23. Březen 2021 Sdílet Vloženo 23. Březen 2021 Doporucuji R16 215/45, jsou to ty nejsirsi gumy, ktere na vuz muzou byt, tim padem maji nejlepsi moznou trakci. R17 je zbytecnost na ukor komfortu, navic maji stejnou sirku 215 a nizsi profil. R15 185/60 maji malou stycnou plochu a auto ma na nich dle meho nazoru nedostatecnou trakci, jistota v rizeni a brzdeni je oproti 215 znacne mensi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 23. Březen 2021 Sdílet Vloženo 23. Březen 2021 Rozdíl v komfortu R16xR17 je minimální. Navíc u R17 je větší výběr a jsou i kupodivu levnější než nepříliš rozšířený rozměr R16, který škodovka u Rapidu použila. Srdce tedy R17 (vzhled vozu), hlava R15 (cena, komfort, běžný uživatel). 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke007 Vloženo 23. Březen 2021 Sdílet Vloženo 23. Březen 2021 (editace) Tak mne hlava (bezpecnost/komfort) rika R16. 😅 ...ano cena je vyssi a vzhled ujde... Letni mam Dunlop Sportmax (byly na aute) Zimni poridim Falken EuroWinter, daji se sehnat cca 2tis/ks a maji dobre vysledky na mokru - B. Editováno: 23. Březen 2021, autor: Luke007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 23. Březen 2021 Sdílet Vloženo 23. Březen 2021 Můj zadek je raději na zimních 15" Nokian co jsem koupil v akci k autu. Na letních 215/45 -16" Dunlop jsem jak na motokáře, starou školu co jezdila celý život na "balónech" novým kouskům nenaučíš a cena je pro mě děsivá. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 (editace) Já koupil pro sadu zimních pneu 215/45 R16 tyto disky: https://www.sbazar.cz/pneuliberec1/detail/135587933-nove-orig-alu-disky-skoda-fabia-iii-rapid-7x16 Jsou nové a za pěkný peníz s možností odečtu DPH 👍. Plus ještě tyto řetězy, které nezabírají místo na vnitřku kola kde má Rapid minimální mezeru u tlumiče: https://www.amazon.de/Maggi-TrakAuto-209-Schneekette-Trak/dp/B002EIQOO2 Tehdy na ně byla pěkná sleva, stály něco přes 90 EUR. A montáž je jednodušší než u klasických řetězů 🙂. Editováno: 24. Březen 2021, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slzic Vloženo 20. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2021 Pokud jsem to dobře pochopil a v TP mám 185/60 R15 84H a 185/60 R15 88H M+S. Mohu jako zimní použít Nokian W4 D4 185/60 R15 84T s úpravou v Maxidotu? Nechápu proč cpou do TP rychlostní index H k pneu, když auto má v TP nejvyšší rychlost 186km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 20. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2021 Já jezdím v létě služebák 15" a můj 16" a je znát, že 16" sedí lépe, ale zase je to tvrdší. V zimě mám na obou 15" plech a přechod z 16" letních na 15" zimní je neskutečně znám na "změkčení" podvozku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.