Únor 18, 20169 r Tož pravda, s TSI nemusíme řešit ticho, to už tam je. V exempláři OIII 1.6 TDI, s kterým jsem měl možnost jet, to ovšem bylo všechno jinak = špatně. S/S si dělal co chtěl. I úplně studený motor po ujetí asi 300 m a zastavení na křižovatce vypnul. Asi nějaká sw chybka. Mě to vypíná "aktivuje" start/stop taky i u studenýho motoru..ale né pokaždý..nemůžu si na to zvyknout vypnout to u nastartování..přes VAG to údajně jde deaktivovat, ale prý to už zpět aktivovat už nikdy nejde..tak nevím jestli to mám vypnout natvrdo, mám totiž auto ještě v záruce.. Upraveno Únor 18, 20169 r od mattyB
Únor 20, 20169 r Ferdo, slo by kodovanim "otocit" funkci toho S/S tlacitka?Tzn. S/S defaultne vypnuto, jakmile stisknu tlacitko -> S/S zapnuto (do vypnuti motoru, pak po novem nastartovani opet vypnuto)?
Únor 20, 20169 r Vidíš a já bych spíš napsal, že se mi na to ještě nepodařilo přijít...stejný problém jako u xenonů a jednotek, které k tomu nejsou určené. Mohu jen prozradit, že dokážu vypnout trvalý podsvícení tlačítka výstražných blinkrů, celkovou intenzitu světel celého vozu, atd. a analyzuju jednotku dále.. Upraveno Únor 20, 20169 r od ferda25
Únor 20, 20169 r V ridici jednotce asi neni nejaka obdoba "po spusteni" jako u operacnich systemu pro pc, ktera by se dala upravit a provedla sadu zadanych instrukci (napr. by simulovala stisk tlacitka S/S, coz?
Únor 20, 20169 r ja to udelal podle navodu bicista a super ,za par minut hotovo.Tady mas jeste jedno video od bicisty kde to mas vysvetlene uplne podrobne a jeste jeden napad ode mne na ulehceni prace
Březen 27, 20169 r Myslíte, že by to šlo vypnout přes tyhle možnosti? Případně mohl by někdo říci něco více k tomuto? Disable/memorize/invert Start & Stop:- module 09-Cent. Elec.- enter Security Code (20113)- Adaptation on Channel 34:subtract 4 to the value --> Start&Stop always disabledadd 32 to the value --> memorize last status (the Start & Stop status at engine startup will be the one at last engine shutdown)- test & saveIn addition of these values, if you add 64 to the value, the Start & Stop button light will be reversed: off if Start & Stop is disabled, and on if Start & Stop is enabled. Upraveno Březen 27, 20169 r od LiveBomb
Květen 9, 20169 r Myslíte, že by to šlo vypnout přes tyhle možnosti? 01.JPG 02.JPG Případně mohl by někdo říci něco více k tomuto? Disable/memorize/invert Start & Stop: - module 09-Cent. Elec. - enter Security Code (20113) - Adaptation on Channel 34: subtract 4 to the value --> Start&Stop always disabled add 32 to the value --> memorize last status (the Start & Stop status at engine startup will be the one at last engine shutdown) - test & save In addition of these values, if you add 64 to the value, the Start & Stop button light will be reversed: off if Start & Stop is disabled, and on if Start & Stop is enabled. Tak přesně tohle by mně také zajímalo, ideálně ta 2. nebo 3. možnost, tedy Memorize nebo Invert Start/Stop - ozval se ti někdo/podařilo se ti to vyzkoušet?
Červen 11, 20169 r Tak programovatene rele po dlouhem cekani dnes doruceno. Podle mne nejlepsi reseni pro kutily, Nejmene prace. Tady sem davam video, kde uvidite vhodny princip pro start-stop. super, jednoduché a účinné. A co se bezpečnosti těchto zařízení tak buď klidný , radia, dvdčka, navigace jsou mnohdy vyhotoveny víc amatérsky než celá čínská produkce dohromady. A zrovna před měsícem tady v brně shořelo RSko (ještě v záruce ) od bolera. A to ani nemrzlo, či nebylo parno. V dobách, kdy žádné ŘJ v plechovkách nebyly jsme dělali otáčkoměry, palubní voltmetry, rádia, apod. a za celou dobu se ani mě, ani mým kamarádům žádný problém nestal. Jistě stát se může - ale to riziko je shodné se vším ostatním. Jsi v každém pádě myslící a šikovný , palec nahoru. Já SS mám, vypínám, když potřebuju ručně, ale tvůj návod použiji, včetně přístupu k tlačítkám, kam chci dát ovládání od vrat od garáže. Upraveno Červen 11, 20169 r od rcm
Červen 12, 20169 r Mi pomohlo nastavení napěťového parametru. Natrvalo klid. Šel jsem do toho stejným způsobem a funguje (1.6TDI MR2016). Z podstaty věci by to nemělo ani ovlivňovat nic dalšího, je to, že se prostě nevypne motor kvůli nesplnění podmínky.. Upraveno Červen 12, 20169 r od bojler
Červen 14, 20169 r otázka jak ti to přes napětí bude fungovat stále, u novějších MR či jednotek to ani často už nejde. U fabie 3 třeba vůbec. Upraveno Červen 14, 20169 r od kokta7
Červenec 1, 20169 r nejsem si jisty, ale tohle by mohlo vyhodnotit jako zavadu start stop žádnou závadu to nehodí a má to stejný vliv na vše jako když změníte nastavení napěťového parametru
Červenec 2, 20169 r Tak ten konektor je dobra podpasovka:) vymyslime slozitosti, diaognostika, rele atp. Dnes odzkouseno. Na baterce se nachazi primo senzor na start/stop. Stacu vytahnout konektor a hotovo. Pri zastaveni se zobrazi na maxidotu ikona preskrtleho SS a motor nezhasne. Po rozjeti ikona zhasne. Konektor je viz obrazek.
Červenec 2, 20169 r potvrzuju funkcnost, kabel vytazen a po start/stop zbyla jen preskrtla ikona na maxidotu
Červenec 2, 20169 r Tady jsem k tomu pro uplné trotly natocil video - diky velfol za inspiraci. A deaktivatoři nebudou mít co žrát Upraveno Červenec 2, 20169 r od bicista
Červenec 2, 20169 r Jen, že jsi tím úplně odpojil jednotku, která má na starost baterii(tj. dobíjení jako takové). To té baterce asi moc nepomůže.
Červenec 2, 20169 r Tuhle odpoved a rekci jsem cekal ale taky je mozne, ze je to senzor pouze pro start/stop a pro nic jineho. Ale myslim ze ten senzor sleduje, vykon beterie, teplotu aj. pro optimalni vyuziti a nabijeni atp. Ted otazka co se vyplati. Beztak jde cca po 3 letech baterie do kopru. To musi kazdej zvazit sam zda se trapit se start/stop nebo mit hlidanou baterii. http://de.bosch-automotive.com/de/parts_and_accessories/motor_and_sytems/start_stop_system/sensors_10/sensors_11 Upraveno Červenec 2, 20169 r od bicista
Červenec 2, 20169 r Mám dojem, že jak bicista napsal pro trotly tak tím myslel hlavně sebe. Upraveno Červenec 2, 20169 r od Voice
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.