Přejít na obsah

ťažké radenie rýchlostí


Tomas2007

Doporučené příspěvky

Zdravím, chcel by som sa opýtať čo može byť za problém, že rýchlosti sa radia ťažko, trasie mi spojkový pedál ked ho stlačím a napríklad ked dávam spiatočku tak ju zaradím iba cez "zuby" aj ked mám stlačený spojkový pedál... mám 1.2 HTP 47kw r.v. 2006 najazdených okolo 270000km... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Pridám sa do diskusie.Mne idú rýchlosti úplne ľahúčko a presne.No v poskednej dobe som si všimol že sa trochu zmenila presnosť radenia.ak idem zaradiť 1.stupeň tak cítiť ako keby pri zaradením na niečo narážalo,nie je to nič strašné ale predtým to išlo úplne presne.Auto má 170 000 km poctivých origoš,spojka pôvodná,olej v prevodovke pôvodný.1.2 47kw.Nemohlo by byť povolené niečo v uchytený radenia alebo niečo podobné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V príručke som čítal že sa olej nemusí meniť pokiaľ neuniká,no zistil som že mi vrzgá uloženie rýchlostknej páky.Skúšal som dať dole ten dekel,no podarilo sa mi to vycvaknúť iba zo strany ručnej brzdy,bolo jasné že to vŕzga odtiaľ,možno by pomohlo iba to trochu premazať alebo mastriekať silikónový olej.Vyskúšam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Olej vyměn určitě jen převodovce polepšíš! Pozor ale co tam budeš dávat! Doporučuji si o výměně pročíst a samozřejmě olej origo. A co konkrétně jse ti nepodařilo sundat? Tunel celý nemusíš. Stačí opatrně vycvaknout rámeček z manžetou. Uložení prostříkej vhodným mazacím olejem a pak uvidíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No veď ten rámček na ktorom je tá kožená manžeta,podarilo sa iba zo strany ručky,asi to bude aj od popolníka také isté,robil som to už za tmy iba pri stropných lampách.Určite premazanie pomôže len musím niečo pohladať nato,najlepší je na šijacie stroje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Spojku jsem prozatím v servise neřešil, zjistil jsem, že neúplně rozepne pouze při prvním sešlápnutí spojkového pedálu, pokud bylo auto delší dobu (několik hodin) v klidu. Odrbal jsem to tak, že spojku po nasednutí do auta několikrát prošlápnu, pak je vše OK :kol-31: To by vypadalo na to zavzdušnění, jak tady o tom píše Petr L, ale tam přece není žádná hydraulika, jak na starých stodvácách, ne? Ten pedál je spojen se spojkou přímo táhlem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...