Přejít na obsah

Fajfy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    222
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Fajfy

  1. Auto staler cuka pri pridani a ubrani plynu. Nemusi to byt přímo z volnoběhu. VAG nic nehlásí, na podvozku nebyly zjištěný válce, EGR nový, klapka vyčištěna, silentblok pod motorem vyměně. Dělá to dlouhodobě, nejvíce na 1,2,3 přičemž při popojíždění to vypadá, jako by poskakoval kůň. Vždy jako by auto cuklo dopředu a dozadu. Nemůže to být spojkou? Případně jak spolehlivě zjistím, že to je spojkou abych ji neměnil zbytečně?
  2. Vyřešeno Takto vypadá, že jsem konečně našel příčinu nepatrně zvýšené spotřeby. Jen pro připomenutí, řešil jsem zvýšenou spotřebu na fabii HTP 12V rv. 2003. Málo kdyby jsem se úspornou jízdou dostal pod 6 litrů. V průběhu bádání vyměněny: Svíčky NGK, několikrát vyčištěna a nastavena škrtící klapka, zaslepen a následná výměna EGR ventilu, tesnění pod škrtící klapku, kontrola těsnění sání, kontrola těsnosti hadiček, přidáno aditivum do benzínu, kontrola těsnosti, výměna ventilu N80, kontrola výfuku aj. Nakonec to byl vadný snímač tlaku nasávaného vzduchu. VAG samozřejmě nic nehlásil a já špatně zkontroloval jeho hodnoty v bloku měření. Teď mám spotřebu o 1 litr menší. To znamená že kominovaný porovoz město, dálnice, okrsky jezdím průměrně za 5,1l az 5,8l/100km. Když se snažím tak se dostanu na 4,8l. Samozrejme to je znat i na vykonu motoru.
  3. Přesně to co popisuje v prvním příspěvku Ondr4 se děje to samé u mého auta. Děje se to dlouhodobě. VAG nepíše nic, byla vyměnéna vzpěra převodovky, svíčky, zapalovací cívka, kontrola těsnosti, vyčištěna škrtící klapka, vyměněn EGR ventil, tesnění pod škrtící klapkou, čidlo teploty, čidlo nasávaného vzduchu aj. Myslím, že se něco podobného řešilo i v jiném příspěvku, ale k ničemu se nepřišlo.
  4. Četl jsem o něm v testech, že se vyrovná originálnímu výfuku. Každý výfuk ti shnije zevnitř, záleží na tom jak často jezdíš s autem. Hádat se tu o tom nebudu, já jsem ho na svůj vůz namontoval, není hlučný a zatím nekoroduje. Toť vše co k tomu můžu říct!
  5. musíš umět hledat přední http://www.cc-autodily.cz/vyfuk-trubka-predni viděl jsem testy kdy tyll se vyrovná prvovýrobě, nedám na tuto značku dopustit
  6. Na 90% ten hluk je způsoben nekvalitním výfukem. Někdy je fakt lepší si připlatit a mít klid. Když pohledáš na netu tak ten tyll se dá koupit fakt levně.
  7. Pokud jsi tam dal první dil od starline nebo jinej shit, tak se nediv. Výfuky z čína mají zvuk jakoby byly prasklé. Já měnil poslendí díl od českého vyrobce tyll a spokojenost. Stál mě 1000Kč.
  8. Jj taky si myslím, hned jak bude čas, mrknu na brzdy.
  9. Řeším něco podobného, zjištuju zda hučí zadní pneu nebo to jsou ložiska. Když jsem sundal kolo a zatočil, tak v jednom místě drhne. Nemuže to dělat přidřený buben? Nebo to je ložisko? Přední ložiska poznám snadno při zatáčení, ale zadní?
  10. Tak jsem dnes byl na Dni ve vzduchu, povedlo se to a Gripen byl super, doporučuju. Zítra dorazím na sraz na společnou fotku na pokec.
  11. Pokud mi do toho něco nevleze, tak přijedu alespoň na sraz a podle počasí i do Plas.
  12. Však sraz je až ten další víkend. Potřebujeme tam zastoupení HTP :-)
  13. Pokud vynecháme diagnostiku VAGem, tak bych zkontorloval základní věci. Těsnost výfuku - koukni ze spodu jestli není někde černý, případně ho zacpi a sleduj zda to někudy neuiká. Hodně často bývá prasklý vlnovec. Pak zkontroluj zda nemáš popraskanou hadičku přívodu benzínu. Svíčky zkontroluj. Pak už bych se kouknul na VAg zda to něoc nehlásí. Nějaký další projevy?
  14. Mám opačný problém, při puštění pátých dveří z 10 cm, tak se sice zavřou, ale hrozně třísknou. Vzpěry jsou vyměněný a stále to dělá. Zkusím taky seřídit ten zámek.
  15. Tak si odpovím sám, u Octavie I tam gumové dorazy nejsou, jsou jen na rozích kufru. Mám opravené vzpěry, nahoře brzdí dobře, paté dveře nepadají, drží dobře, ale vždy když kufr zavírám tam to hrozně třískne. Čím ot může být? Začínám mít dojem že to nebude vzpěrama. Tak čím?
  16. Pokud mi do toho něco nevzleze, tak také přijedu.
  17. A jak se ti auto projevovalo před repasí hlavy? Jaké byly závady v paměti atd? Po repasi hlavy už to bylo oka? A chip jsi měl před nebo po repasi? :-)
  18. Pořád ne a ne na to přijít. Pořád mi to připadá, jako by se špatně nastavovalo bohatost směsi (dle VAGu je v pohodě). Nejde se rozjíždět prudce, musím pozvolna a dlouze přidržet spojku aby to necukalo. Nejhroší jsou rozjezdy 1. a 2. stupen, pak už se to celkem dá. A uplně nejhorší je couvání, jsem jak blondýna z autoškoly. Neznáte nějaký dobrý servis, kde se zabývají HTP? Jsem ochotný jet v okolí plzně, karlovarský kraj, Praha.
  19. Nemohl by se mi prosím někdo podívat kdo má Octavii I combi poface, zda je na kastli nějaký protikus ke gumovým zarážkám? Mám na mysli ty gumové zarážky co josu v rozích na pátých dveřích, potřeboval bych vědět co je na kastli kam po zavření kufru dosednou. Já tam mám jen plast a nejsem si jist, zda tam neměla být i guma. Případně foto potěší, díky.
  20. Asi na tom něco bude, až budou finance, provedu repas startéru. Díky.
  21. Hodnota vsech byla 11 barů, vím, že zdravé válce mají kompresi 13-15 barů, ale věřím že ty moje jsou zdravé. Byla by velká nahoda aby byly všechny tři špatné, navíc jsem byl u toho měření a měřili to správně. Zahřátý motor, startování s plyným plynem a kompresiometr měli kvalitní.
  22. A je nějaký způsob jak si to ověřit? Vše kromě prvních startů je oka, dlaší starty jsou uplně v pohodě.
  23. Opravdu nikdo nic? Co jsem slyšel, tak je to častý problém, ale nikde jsem nevyčetl řešení, které by fungovalo :-(
  24. Podle VAGu je v pořádku, dělal jsem test.
  25. Hm, zvláštní, určitě se tedy ještě jendou na to podívám, lae myslím, že uhnilý ho mít nebudu. Mám svazek rozmotaný.
×
×
  • Vytvořit nový...