Únor 24, 20169 r Nevím čím bys to chtěl, mimo vypnutí tlačítkem, vychytat. jedině stát na spojce a vyslat manžeklu ať otevře vrata ... To je problém to tlačítko zmačknout?
Únor 24, 20169 r no je to v tomhle směru trochu nedomyšlené. Ono pořád myslet na to tlačítko taky není ideální. Asi koupím elektrické vrata a bude
Únor 26, 20169 r Já se bojím, že se snažíš mít auto trvale přepínatelné mezi režimy "ekologický dle EU" a "neekologický". To druhé je z pohledu Bruselu téměř synonymum k "zbraň hromadného ničení", takže pochybuju, že uspěješ
Prosinec 8, 20168 r Chlapi, existuje někde přesný seznam podmínek, kdy je SS automaticky deaktivován? Dílenská/servisní příručka apod. Jde mi o to, že jsem vysledoval, že když je venku méně jak 5°C, tak se motor sám nevypíná i když je auto pořádně prohřáté (např. po 30km jízdě). V infotainmentu SS píše, že se neaktivoval z důvodu topení/klimatizace. A přitom v létě, kdy je venku 30°C a auto už je vychlazené na 24° tak se SS aktivuje a motor vypne. Jediné na co jsem narazil na netu je, že když je rozdíl venkovní a nastavené vnitřní teploty větší nebo rovno 8°C tak se SS deaktivuje. Je to tak? To by i pasovalo. Teď si neztěžuji, naopak jsem rád, že nemusím furt mačkat to tlačítko.
Prosinec 8, 20168 r Kdoví, co se za tím ve skutečnosti skrývá za další podmínky. To, že se něco píše na infotainmentu, ještě nemusí nic znamenat. Ke S/S existuje učební pomůcka, bohužel je hodně stará a tudíž je těžko říct, do jaké míry jsou ty údaje aktuální i pro současné modely se S/S.
Prosinec 8, 20168 r před 30 minutami, Zavoznik napsal: @Pawouk: ta příručka je tak stará, že jí už někdo smazal ... Hm, nemohu jaksi stále sledovat všechny uploady - holt to někdo nabonzoval...
Prosinec 10, 20168 r V 8. 12. 2016 at 16:52, Jirka_CZE napsal: Jde mi o to, že jsem vysledoval, že když je venku méně jak 5°C, tak se motor sám nevypíná i když je auto pořádně prohřáté (např. po 30km jízdě). V infotainmentu SS píše, že se neaktivoval z důvodu topení/klimatizace. Podľa mňa to bude naozaj kvôli tomu kúreniu alebo klimatizácií, moja skúsenosť zo včerajšieho dňa: olej na 56°C, vonku ukazovalo 0°, Climatronic bez klímy na Auto, vyhrievanie zadného skla zapnuté a motor sa na križovatke veselo vypínal. Potom som odbehol na 2min mimo auta a po opätovnom naštartovaní, keď som už mal olej na 80°C, a vyhrievanie skla vypnuté.. S/S sa nechcel aktivovať, pretože mám vraj veľký odber prúdu. Mám Fabku s rovnakým motorom, malo by to hádam byť rovnako nastavené. Možno sú tam ešte iné podmienky, možno na to okamžité vypínanie malo vplyv aj to, že som práve vyliezol z podzemného parkoviska (15°C).. A dnes po celej noci strávenej vonku mi pri teplote oleja 62°C nechcelo aktivovať S/S, pretože sa vraj nedosiahla prevádzková teplota. O pár minút neskôr pri - 2°C vonku a olej 78°C sa úspešne aktivoval. Z toho mi vychádza, že S/S musí mať niekde ešte iný teplotný senzor alebo niečo. Upraveno Prosinec 10, 20168 r od brrrrm
Srpen 18, 20178 r Také mám SS, ale prostě mi to přijde vůči motoru/turbu/startéru dosti na prd, proto ho po každém nastartování vypínám, teda chvilku mi to dalo zabrat si na to vzpomenout :-) Jinak určitě to jde trvale deaktivovat pře comp.
Září 13, 20186 r Zdravím konferu. Je tu někdo z Liberecka, kdo umí deaktivovat start/stop systém. Prý se to dělá nastavením hranice teploty motoru na třeba 120 st. a tím se funkce nikdy nebude aktivovat. Rapid poslední model 08/2018 Díky.
Září 14, 20186 r Tohle je jednoduchý zásah na pár kliknutí například v Caristě, případně složitěji přes VCDS. Je tu na fóru kupa lidí, kteří na to mají prostředky. Pokud se někdo sám neozve, zkus mrknout do tohoto tématu koho máš poblíž sebe https://forum.skodahome.cz/topic/134493-aplikacia-carista-obd2-elm327-adapter/
Září 16, 20186 r Tak jsem včera večer malinko zapátral a našel verzi Carista_Pro_3.7_beta52 která není omezená/placená. V kombinaci s "Vgate iCar ELM327 Bluetooth V3.0 OBD2" funguje spolehlivě. Zkusmo jsem nejdříve otestoval funkčnost na nastavení doby Coming home, po nastavení na 20 sekund v Caristě jsem toto zkontroloval v nastavení auta na rádiu a úprava se promítla. Následně jsem tedy nastavil v Caristě pomocí Metody A minimální napětí pro aktivaci start/stop funkce na 12.1 voltu. No a auto už při zastavení nevypíná motor. Byl jsem to projet, teplotu motoru jsem měl 90 st a při zastavení jen vyskočí na maxidotu škrtlé kolečko s A jako když je nezahřátý motor. Při rozjezdu symbol zase zmizí. Takže mohu potvrdit, u Rapida 08/2017 se takto dá vypnout Start/Stop.
Říjen 26, 20186 r Jak typicke .... Co by jini dali za to kdyby jim ten nesmysl nefungoval . Upraveno Říjen 26, 20186 r od zwan
Prosinec 2, 20195 r Přidám svou zkušenost. Přestal mi fungovat start-stop systém, což jsem celkem uvítal, ale s příchodem chladných rán se objevily velmi těžké starty. Baterii jsem zkoušel několikrát dobíjet, což mělo většinou efekt tak na 1 až 2 následující dny, poté to stejné. V servise diagnostikována chybná řídící jednotka dobíjení (krabička na mínus pólu baterie) a údajně tím časem popravila i baterii. Vyřešeno v záruce, auto v servise bylo 4 dny, Škoda má nějakou testovací proceduru pro reklamace baterií.
Leden 7, 20205 r Co přesně znamená hláška "provozní teplota nedosažena"? Např. dneska ráno když jsem jel do práce, tak i po 30 kilometrech mi to tohle psalo. Motor byl přitom už minimálně 20 km na 90 stupních a i teplota oleje byla přes 80 stupňů. Neměří to spíš nějak teplotu baterie? Mám ji v kufru pod rezervou, takže se moc neohřeje....
Leden 7, 20205 r Rucicka teploty motoru neukazuje presnou hodnotu. Aby nedrazdila uzivatele, ukazuje jinou nez prostredni hodnotu jen pri extremni odchylce. S timto motorem (byt v OIII) bezne jezdim s teplotou oleje (na maxidotu) kolem 95-100 stupnu. Ale po dvaceti kilometrech je to zvlastni.
Leden 7, 20205 r Start/Stop je samozřejmě nesmysl. Jeho vypnutí je snadné. Stačí rozpojit malý konektor (sonda proudu) u "-" pólu baterie. Současně se také vypne "inteligentní" nabíjení baterie (rekuperace), které nabíjí baterii na max. 80%, což ji samozřejmě ničí (sulfatace, ztráta kapacity, častá nefunknčnost spotřebičů citlivých na nízké napětí - typicky přídavné topení) a dojde k přepnutí na "konvenční" nabíjení, kdy je baterie nabíjena na 100%, což mj. požadují v návodu všichni výrobci baterií. O tom, že vám ŠKODA AUTO, ale i další výrobci aut, nabíjí baterii jen na 80% a tím ji ničí, v návodu k autu radši nikde nepíší... V USA by to bylo na hromadnou žalobu.
Leden 7, 20205 r Jj vím, že 90 to ukazuje od nějakých 70 do 115, ale na těch 90 se to dostane celkem rychle. A topí to dobře. Po 10 km už topení ubírám (mám manuál). Běžnou teplotu oleje mám, co tak občas kouknu, většinou mezi 85 - 95 stupni. Nad 95 stupňů se dostanu jen když ho držím v táhlým kopci na dálnici. Ale s teplotou oleje to nesouvisí. třeba včera odpoledne bylo lehce nad nulou a tahle hláška zmizela po asi 14 kilometrech a teplota oleje v tu chvíli byla 70 stupňů. Nehledě na to, že v létě to tohle nepíše ani při studeným motoru. Proto mi napadá souvislost s vnější teplotou a umístěním akumulátoru v kufru pod rezervou, kde nemá možnost se ohřát od motoru.
Leden 7, 20205 r Caster: jo o tom konektoru vím, ale zatím jsem ho neodpojoval. Auto mám od září (cca 11 tkm) a zatím nebyl žádný problém. Auto startuje bezproblémově a klidový napětí aku je 12,5 V, takže vyloženě špatně na tom není. Baterie je Varta 70Ah AGM. S/S samo vypínám i když je mi jasný, že inteligentní dobíjení jede dál.
Leden 7, 20205 r před 45 minutami, Jarda-k napsal: Co přesně znamená hláška "provozní teplota nedosažena"? Např. dneska ráno když jsem jel do práce, tak i po 30 kilometrech mi to tohle psalo. Motor byl přitom už minimálně 20 km na 90 stupních a i teplota oleje byla přes 80 stupňů. Neměří to spíš nějak teplotu baterie? Mám ji v kufru pod rezervou, takže se moc neohřeje.... Jedním z důvodů přerušení provozu start-stop může být: Teplota nastavená na klimatizaci se liší o více než 8 °C od skutečné teploty v interiéru vozidla. Ale psal jsi, že máš topení manuál, a po 30 km je snad vyhřáto dost..
Leden 7, 20205 r No těch osum stupňů, to nebude při topení. Tuhle mně auto chcíplo při teplotě kolem nuly asi po kilometrové jízdě.
Leden 7, 20205 r před 1 hodinou, Caster napsal: Start/Stop je samozřejmě nesmysl. Jeho vypnutí je snadné. Stačí rozpojit malý konektor (sonda proudu) u "-" pólu baterie. Současně se také vypne "inteligentní" nabíjení baterie (rekuperace), které nabíjí baterii na max. 80%, což ji samozřejmě ničí (sulfatace, ztráta kapacity, častá nefunknčnost spotřebičů citlivých na nízké napětí - typicky přídavné topení) a dojde k přepnutí na "konvenční" nabíjení, kdy je baterie nabíjena na 100%, což mj. požadují v návodu všichni výrobci baterií. O tom, že vám ŠKODA AUTO, ale i další výrobci aut, nabíjí baterii jen na 80% a tím ji ničí, v návodu k autu radši nikde nepíší... V USA by to bylo na hromadnou žalobu. Ahoj klubáci, měl bych dotaz na odpojení snímače stavu akumulátoru. Je mi jasné, že po odpojení tohoto konektoru dojde k zápisu do závad gateway. Po znovu zapojení konektoru tato závada zmizí z historie, nebo je tam napořád? Jde mi o záruku, aby pak servis ŠA neprudil. Dík
Leden 7, 20205 r Má to být v řídící jednotce auta nastavené tak, že když to před servisem zapojíš nazpět a auto prodělá určitý počet startů se systémem uvedeným do původního stavu, tak se paměť závad vynuluje. Přesný počet startů neznám, ale někde v minulosti jsem četl něco o 40-ti startech.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.